BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #713402 przez dziubasek
Uniuni oni sa porypani... ubieraj sie i do szpitala... ja rozmawialam nawet jak skurcze byly co minute i ju konalam....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #713418 przez magdalenagal
Agusia26 już urodziła, na fb jej gratulują :)

Gratulacje Aguś ♥

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #713425 przez karolinkanice16
dziubasek chodzi Ci o witaminę D3? Mi już o niej w szpitalu mówili po porodzie i dajemy od pierwszych dni dwie krople na dzień.

Dzisiaj wyszliśmy z małym na spacer i przy okazji kupiłam mu miększego smoka ale Ksawcio chyba po prostu nie bardzo je lubi possie i wypluwa. No i złapała Nas ulewa że musieliśmy się schować z wózkiem pod drzewo na szczęście miałam folię przeciwdeszczową :).

A Moje szczęście w dniu wypisu ważył 3140g a wczoraj u położnej ważyliśmy i ważymy 3510g :)

11 lata 4 miesiąc temu #713429 przez agusiaa26
Czesc kochane! Pragne poinformowac was ze dzis o 15:23 na swiat przyszedl moj synek Julus z waga 4300g:) 10pkt:)

Akcja porodowa byla trudna tak samo jak sam porod, caly czas jak wiecie mialam minimalne rozwarcie, po 3 trafilam na porodowke i ok 5tej bylo juz 2.5cm. Niestety moje skurcze nie wystarczyly do narlturalnego porodu, jestem zla bo strasznie cierpialam skurcze mega az pod koniec wylam z bolu a ci czekali na dalsze rozwarcie. W koncu zarzadalam cesarki, malemu tetno zaczelo spadac i wzieli sie do roboty. Synus mial miec 3500 a wyszedl sliczny 4300g chlopczyk:)
Po porodzie mialam drgawki, mialam zwidy i strasznie krecilo mi sie w glowie wiec pierwsze minuty zycia synio spedzil z dzurlnym tatkiem:) teraz baczek lezy ze mna, jeszcze cale znieczulenie nie zeszlo i nie moge wstac i normslnie przy nim funkcjonowac, sle mysle ze jutro bedzie juz lepiej.

Widok slicznego synia krew z mojej krwi wynagradza cale cierpienie, kocham go nad zycie!!

Bea Gratulacje!! Mysle ze slyszalam jak krzyczalas bo sama bylam na sali porodowej nr 7 od 3:30 moze jutro sie sporksmy bo wlasnie przenioss mnie na oddzial polozniczy:) Slemy caluski dla Martynki:*

11 lata 4 miesiąc temu #713432 przez karolinkanice16
Bea Gratulację :)

Agusia również Gratulację :), w końcu Juluś z Wami :)

11 lata 4 miesiąc temu #713438 przez dziubasek
Agusia gratulacje kochana :)
Czekamy na wiesci od Dorkiszona... Uniuni tez niebawem sie rozpakuje :)
Kto jeszcze zostal????

11 lata 4 miesiąc temu #713440 przez Patrizia
agusia Wielkie gratulacje :)

Ksawerek(*)

11 lata 4 miesiąc temu #713453 przez karolinap
Dziękuję za Bepanten. Maz dzis kupił, smaruje i nie wiem czy minimalnie pomaga czy to juz moja matczyna wytrzymałość bo boli bardzo nadal ale tak się ciesze kiedy dobrze złapie i ciągnie cyca!
Waga nam spada ale w normie wiec najprawdopodobniej jutro rano Nas wypuszcza do domku :)
Odliczam juz godziny bo te dwa dni w szpitalu ciągną mi się w nieskończoność. I te rady położnych... Wiem ze kazda chce dobrze ale kazda jest po innej szkole, ich rady się wykluczają i nie wiadomo kogo słuchać ;)

Agusiaa26 - super ze juz po! Gratulacje! A Julus spory chłopczyk :)

Bea2a - Gratulacje!

Uniuni - trzymam kciuki zeby Nils był przy Tobie jak najszybciej! Jak juz wody odeszły to godziny Cię dziela od spotkania z Nim.

Milo się czyta, ze bylyscie ze mną w trakcie porodu :) Wszystkie chyba w mniejszym lub większym stopniu przeżywamy wspólnie wirtualnie TEN moment :)
To takie piękne!
Pozdrawiamy e-ciotki :)

11 lata 4 miesiąc temu #713476 przez agniesia
Dziewczynki, gratuluję dzieciatek:-)
Witamina D3 jest na krzywice, daje się ją raz dziennie doustnie, jest w kapsulce. Jak święci słońce i chodzicie na spacery to daje się co drugi dzien:-)

11 lata 4 miesiąc temu #713482 przez karolinkanice16
My mamy witaminę D3 w kroplach :) i dwie kropelki raz dziennie.

11 lata 4 miesiąc temu #713485 przez Marta27
Beatko i Agnieszko gratuluję ;-)

Uniuni już niebawem będziesz mieć Nilsa przy sobie trzymam kciuki

Dziubasku ja jeszcze zostałam jako jedna z niewielu nierozpakowanych mamć

A u mnie coś zaczęło się dziać mam przez cały dzień skurcze teraz co 15-10 min ale cały czas jestem w domu i cierpliwie czekam. Limit poznanianek się na dziś skończył więc myślę że jutro już na pewno wyląduję na porodówce. Trzymajcie za mnie kciuki

HUBERT

11 lata 4 miesiąc temu #713504 przez agusiaa26
Marta27 masz racje, juz ppra na ciebie:) jedz z rana na polnej i tak nie maja miejsc wiec dobrze by bylo jakbys faktycznie miala jakies skurcze ;) bede trzymac kciuki, informuj nas co i jak:)

Nilsik na ciebie tez juz czas, wychodz juz do nas:)

11 lata 4 miesiąc temu #713507 przez dziubasek
Marta no to jeszcze twój poród musimy przeżyć i lipcowki zaczną oddychać pelna matczyna piersia ;)
Agusia dzięki za info, mi mezus przypomniał ze Miss zaczęliśmy podawać dopiero jak zaczęliśmy dokarmiać butla...

11 lata 4 miesiąc temu #713508 przez kaska1982
Gratulacje Agusia:)

uniuni trzymam kciuki :) dasz radę kochana i już niedługo będziesz tulic Nilsa :)

Nam kazali podawać wit.D3 od pierwszego dnia i jak najdłużej, i dodatkowo jeśli karmie wyłącznie piersią to od 8 doby życia wit.K do ukończenia 3 miesiąca. Teraz mam dwie w jednej kapsułki, a potem sama wit.D3.

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 4 miesiąc temu #713520 przez dziubasek
Kaska a u was po porodzie dziecko nie dostaje zastrzyku z vit k???? ja od jutra zaczne podawac vitaminki

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka