BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #712929 przez magdalenagal
Karola ja też używałam bephantenu. Ale też wyciskałam trochę swojego mleka i wietrzyłam piersi. I tak jak Kamilka mówi- do 2 tyg. przechodzi. Wierzę że wytrzymasz :-)

Kasiak witamy w klubie... położna uprzedzała źe w trakcie skoków rozwojowych Dzieciaczki są marudne. Michał jak zaczyna płakać a wiem że jest pojedzony suchy z brzuszkiem jest ok to do ucha robię mu szszszszszszsz- imituję suszarkę. I śmiejcie się ale pomaga.

Kamilka zgadzam się z Tobą w 100% nikt nie mówił źe będzie łatwo. Ale wystarczy jeden uśmiech czy spojrzenie w oczy i można nie spać nie jeść a i tak jest się szczęśliwym.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #712954 przez Qltoorka
Uprzejmie donoszę, że Martynka bea2ki już na świecie :) :) :)
bea2a urodziła dziś o 4.30 :) Waży 3100 :)
GRATULACJE dla bea2ki :)
Masażyk u niej też podziałał :)

A Wy co dziś takie nocne marki? My budziliśmy się dziś co 2 godz na cycowanie i zmianę pieluchy. A o 6tej chyba maluchowi coś się przyśniło, bo nagle zaczął tak piszczeć i płakać ni stąd ni zowąd, że aż mąż przyleciał z drugiego pokoju... Przy mamusi zaraz się uspokoił :) Jak zawsze ;)

karolinap, ja niczym nie smarowałam brodawek, przez kilka dni (2-3 dni) cierpiałam jak się zabierał za cyca, a potem nagle przestało... A też już wysyłałam męża do apteki po maść jakąś...

11 lata 4 miesiąc temu #712957 przez Patrizia
bea2a GRATULACJE :) troche sie wymeczylas ale masz juz przy sobie Martynke :)

Kurcze troche zaczynam sie denerwowac ta jutrzejsza wizyta nie wiem dlaczego dzisiaj juz od 7 na nogach a dla mnie to przeciez srodek nocy jest :P :P :P Prosze Was zacisniejcie jutro o 15stej za mnie kciuki

Buziole mamcie moje kochane :kiss:

Ksawerek(*)

11 lata 4 miesiąc temu #712959 przez natB
Witam Mamusie Lipcowe :D...

czytam Was na bieżąco tak się wkręciłam w te wszystkie Wasze porody, że musiałam coś napisać :)...
gratuluję rozpakowanym słodkich i zdrowych maluchów, a nie rozpakowanym, żeby szybko miały swoje maluszki przy sobie :)...

Mnie to dopiero czeka, bo jestem Mamusią Listopadową, ale wszystkie Wasze porady, którymi się wymieniacie staram się zapamiętywać :)

Pozdrawiam Was serdecznie i przesyłam moc uścisków :) :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #712988 przez kaska1982
Bea2a gratulacje :)

Za pozostałe mamusie na porodowkach trzymam kciuki zaciśniętymi nawet u stóp :) a za te oczekujace w dwupakach również, żeby się coś ruszyło jak najprędzej :)

Mi na skutki pomógł również Bephanten ale i wietrzenie dobrze robi. Chociaż Mateusz moich piersi bez nakladek nie ruszy, przez słabe brodawki więc może dlatego mniej bolą.
Właśnie wisi przy cycusiu i się śmieje zamiast pić :* skarb mały tyle radości m sprawia że nigdy w życiu nie byłam taka szczęśliwa jak teraz :)
Niestety nadal walczymy z wysypka. Podaje mu nawet wapno w syropie i troszkę jakby przechodziło. Do tego stosuje dietę eliminacyjna i na razie musiałam wykluczyć wszystko co pochodzi od mleka krowiego :( mam jednak nadzieję że to nie to i będę mogla nadal pić mleko :|

Dziewczyny zalatwialyscie już becikowe? Jeny ile papierów, zaświadczeń, a to wszystko muszę sama załatwić bo S od rana do wieczora w pracy :( no i zanim przyślą decyzję to miesiąc a za pieniędzmi drugi miesiąc. Ale kasa ma być na chrzciny więc nie jest teraz aż tak potrzebna, bo chrzest może we wrześniu :) może ze ślubem w pakiecie...

Miłego dnia :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 4 miesiąc temu #713005 przez magdalenagal
Kasia ja załatwiałam becikowe. Papierów masa łącznie z oświadczeniem że nie mamy gospodarstwa rolnego. Ale na decyzję czekałam 3-4 dni. Wpłata kasy ma być do końca sierpnia i też będzie na chrzciny.

11 lata 4 miesiąc temu #713041 przez Qltoorka
Ja becikowe zostawiam sobie na późniejszy termin - mamy czas do roku. Na razie dostałąm kasę z ubezpieczenia za urodzenie i pobyt w szpitalu.

dziubasek, za cholerę nie jestem w stanie dotrzeć mu do tego nalotu na języku ani palcem z gazikiem, ani też jak na patyczek chigieniczny nałożę gazik... Ten nalot jest dość głęboko, zauważyłam to dopiero gdy raz rzucał mi się z wielkim apetytem na brodawkę... Normalnie tego nie widać... Nie wiem co robić, nie chcę męczyć dziecka ani siebie wpychając mu tak głeboko paluchów ani patyków... Nie wiem czy iść do lekarza czy olać na razie temat...?

11 lata 4 miesiąc temu #713075 przez dziubasek
Qltoorkaa nałóż gazik na smoczek, ja bym zadzwoniła do lekarza albo położnej i zapytala( pamiętaj ze ja też smarowalam brodawki kremem z antybiotykiem)
Bea gratulacje kochana :)
Karolina ja dostałam w szpitalu super krem na brodawki ( nie wiem czy jest w PL nazywa się Lanolin)
A moja piczka tak cudowala w nocy, wreszcie zasnela o 2 i spala do teraz :)

11 lata 4 miesiąc temu #713085 przez emi87
agusia ach cie wymęcza te skurcze-trzymam kciuuki żeby w końcu ruszyło!

uniuni może Nils sie w końcu namyśli :D

karolinap ja miałam takie pierwsze dni że siedziałam ze łzami w oczach a mała ciągneła, ból okropny!ale powiedziałąm sobie-walczymy! po kilku dniach mineło. dobrze jest na koniec posmarować sutki swoim mlekiem i powietrzyć troche :) pociesze cie ze lada moment to minie :*

u nas tez dzis od 3 w nocy ciezko było... a teraz mała śpi u dziadzia na rączkach ale juz sie przebudza i zaraz cycy :D potem spacerek :)

bea kochana gratuluje!!!!! przesyłam buziaki :*

Patrizia ja bede nawet duze palce u nóg zaciskać!

kaska ja becikowe załatwiam po 6 tyg, po wizycie u lekarza i odrazu pesel odbiore :) wszystko za jednym razem :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #713095 przez agniesia
Kochane, Seweryn też miał biały nalot i były to plesniawki. Pani neonatolog kazala kupić Aphtin, koszt 3-4 zł. Wyparzyć smoczek, parę kropel na smoczek i do buzi i chwilę podtrzymać. Sewerynowi po 2 dniach przeszlo:-)

11 lata 4 miesiąc temu #713103 przez agniesia
Moja Żaba:-)

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #713110 przez Qltoorka
agnesia, dziubas, dzięki za rady :) Właśnie rozmawiałam z położną i kazała mu kupić ten Aphtin i smarować, a jeśli mam problem, że to głeboko jest to tak jak agniesia piszesz wylać na smoczek i podać... Jeśli nie przejdzie a bedzie się nasilało po kilku dniach to ona do nas przyjedzie i posmarujemy mu to fioletem...

Kurczę, dziewczyny, macierzyństwo jest super, ale to wieczne zamartwianie się o zdrowie malucha jest straszne... Przecież wiecznie coś - a czy z pępkiem ok, a odparzenia, jakaś wysypka, kolki, teraz te pleśniawki.... :(

Babcia zabrała smyka na spacer, i dobrze, bo rano do godzin popołudniowych jest zawsze marudny (non stop chciałby tylko przy mamie i choć senny to zasypia tylko przy mnie, a jak go odkładam to ryk), więc zjadłam w końcu śniadanie i mykam do Rossmanna po brakujące kosmetyki i do apteki... I tak całe życie kręci się wokół tych 56 cm mojego świata ;)

11 lata 4 miesiąc temu #713113 przez dziubasek
Patriziazapomnialam dodac ze dziubasy beda trzymac kciukasy cala rodzinka :) ... bedzie dobrze kochana((ty juz swoje wycierpialas teraz bedzie tylko z gorki :) )

11 lata 4 miesiąc temu #713121 przez Nikaa
Karolinap mi pomogło wietrzenie piersi i nakładki na piersi by sobie trochę odpoczęły :P
bea gratulacje :):)
patrizia trzymam kciuki
natB dziękujemy :)
becikowego jeszcze nie załatwiłam ale słyszałam, że mnóstwo papierków jest do tego ;/

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 4 miesiąc temu #713201 przez domi28
Witam wszystkie Mamusie Lipcowe:)
mam pytanie do tych, które urodziły juz swoje Pociechy: jak wygląda wzór wniosku do pracodawcy o roczny urlop macierzyński? czy mogłybyście podać treść wniosku lub linka do takowego. Będę Wam niezmiernie wdzięczna.
Pozdrawiam Wszystkie Brzuchatki i Szczęśliwe Mamusie :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka