BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #712162 przez Patrizia
hejka :)

No takie wiadomosci z ranka sa super :)

Karolinap WIELKIE GRATULACJE :) widzisz Twoje nerwy zastapily ci oksy ;) trzymajcie sie tam dzieczynki i czekam na zdjecie :) PS. Glod po porodzie jest masakryczny widze ze nie tylko ja zaraz po szamalam juz cosik zamiast sie polozyc ;)

mycha7 Dla Was tez ogromne Gratulacje, synek juz jest z Wami :)

Zaraz mykam do dentysty :) bede miec wkoncu piekne zabki :)a w piatek gin troce sie denerwuje ta wizyta ale trzymajcie kciuki oby bylo wsio oki :)

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #712165 przez agusiaa26
Mamii nie spie od ok 6 i czuje ze twardnieje mi brzuch, zapisuje sobie teraz to co 10 min i trzyma ok 2min czy to juz sie zaczyna??? Ide sie kapac z nerwow spocona jestem :/

11 lata 4 miesiąc temu #712168 przez Patrizia
agusia no to chyba u Ciebie tez sie zaczyna trzymam kciuki, zjedz sobie cos zebys pozniej nie padla i miala sily :)

Ksawerek(*)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #712174 przez kasiak
Widziałam juz w nocy świetne wieści ale nie mialam jak napisac. gratulacje! :kiss: kobitki dalyście radę :) karolinap opis cudny, aż żaluje, że nie jestem w ciąży, mogła bym przeżyć poród jeszcze raz. Pomimo stresu i bólu nic nie jest tak fantastyczne jak bobasek położony na piersi zaraz po wyjściu na swiat :cheer:
Pochwalcie się jeszcze zdjęciami i już będzie wypas :laugh:

Agusia sluchaj patrycji :) zjedz na zapas bo glod jest przerazliwy ;) daj znać jak się akcja rozwija :) czekamy na kolejnego forumowego bobasa :laugh: powodzenia :woohoo:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #712188 przez emi87
mycha gratulacje!!!! dobrze ze cie zbadała bo byś na patologi urodziła :) Aleksander e-ciocie witaja i przesyłaja buziaki :*

dzis w nocy mała przespała 5h i tak mi w jednym cycku sie mleka nagromadziło, że jak sie karmilysmy i mala na chwile puściła to dostała sikawką po oku hehe :D
co do ubierania tez czasami mam problem bo np strasznie wiało wczoraj a po drugie mam strasznie upośledzone odczuwanie ciepła - leze i nagle robi mi sie tak zimno ze sie trzęse jak owsik...po tem znowu nagle gorąco. chyba hormony sie stabilizują albo coś :unsure:

Jamajka a czyściłas dokładnie tam w środku ten pępuszek?? bo ten nasz to sie chyba zadomowił na dobre :D i cos mi sie nie podoba...ale ide dzis na ważenie to poprosze zeby ktoś spojrzał.

karolinap gratulacje!!!!!!!!!!! witamy Polcie na świecie :*

za nierozpakowane trzymam kciuki! dziewczyny zaczeły (miejmy nasdzieje) lawine porodów ;)

Patrizia trzymam kciuki :* cos czuje ze po wizycie bedziecie z mężem mieli co robic ;) :P

agusia jak nic jesteś następna ;) powodzenia!

11 lata 4 miesiąc temu #712210 przez agusiaa26
Dzieki kochane! Jeszcze jestem w domku nie wiem czy nie panikuje niepotrzebnie. Zjadlam kanapke ale wiecej nie wchodzi ze stresu:/ myslicie ze jechac juz do szpitala? Nie wiem kurcze poczekam jeszcze z pol godz jak beda skurcze to jade.

11 lata 4 miesiąc temu #712213 przez Jamajka
Emi Kochana ja nie czyściłam pępka w środku. Tylko naokoło psikałam raz dziennie octeniseptem i przecierałam wkoło. No i starałam się nie moczyć go w kąpieli. Ogólnie wietrzyć i osuszać. Jak się martwisz to dziś doskonała okazja, żeby ktoś fachowy spojrzał na pępuszek Milci i się wypowiedział :) Na pewno będzie dobrze :) To jak szybko odpada pępek zależy od grubości pępowiny. Jeżeli sznur pępowiny jest gruby to pępek może się trzymać nawet kilka tygodni. Mojej koleżanki córci odpadł po ok. 4-5 tygodniach dopiero. Najważniejsze, żeby osuszać.. jeśli się nie ślimaczy, nie podchodzi ropą albo krwią i nie ma brzydkiego zapachu to na pewno jest wszystko dobrze :)

Patrizia trzymamy kciuki i czekamy na info :)

Agusia Ty też informuj na bierząco jak tam sytuacja z Dżulianem :) Powodzenia :*

11 lata 4 miesiąc temu #712222 przez agniesia
No to po 7 tygodniach i 1 dniu od porodu dostałam OKRES:-)

11 lata 4 miesiąc temu #712228 przez siwa342
karolinap Gratulacje :) zazdroszcze

mycha7 gratulacje

agusiaa26 ja nawet nie wiedziałam ze to skurcze ale jak ci sie napina to chyba juz to

A ja mam skurcze,niby dosyc regularne i tyle,tutaj taka kolejka na wywolania ze jak sie samo nie rozkreci to lipa.dziewczyny leza po tydzien lub dwa i nie maja nawet skurczy

No ja juz wiem ze to skurcze dochodza do 50% z tego co widziałam wiec moze sie ruszy kiedys

MAJA

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #712266 przez magdalenagal
Bondżiorno Mamitas!

Karolina i Mycha! Serdecznie raz jeszcze Wam gratluję, przeżywałam Wasze porody jak własne.
Karola, nie wiem czy pamiętasz ale równo miesiąc temu Ty i Twoja Mama rodziłyście ze mną. Wczoraj ja myślami byłam przy Tobie :kiss:
Uściskajcie swoje Pocieszki ode mnie :-)

Pamiętacie jak pisałam Wam że pofarbowałam na żółto rzeczy Michała? Nic nie wyrzucałam i poświęciłam te ciuchy na piżamki. Ale na necie wyniuchałam że jest coś takiego jak odbarwiacz do tkanin Dr.Beckmann. I na wczorajszych zakupach dorwałam ów specyfik za 8 zeta. I zastosowałam do tejże odzieży. Stwierdziłam że gorzej nie będzie. Dziewczyny, wszystko puściło jak ręką odjął. Biała czapeczka jest bielsza niż była w dniu zakupu. Śpioszki I love Mum (o które najbardziej mi chodziło) są piękne bieluśkie. A tkaniny nie straciły ani fasonu ani splotu- kompletnie nie widać że są po przejściach. Więc polecam. Za 8 złociszy można sobie poprawić humorek ;-)

Dziś w nocy moje Dziecię jadło co 1,5h. Wyglądam ja zombie-mum. Ale Młody śpi więc jest popapany i rośnie. Reszta się nie liczy. Mama i Siostra doprowadzają mnie do szału bo uważają że do 6 m-ca życia Miśka będę wycieńczona tym niespaniem(tak długo chcę karmić tylko cycem) i powinnam pomyśleć o wprowadzaniu ok. 4 mies. kaszki. Dziennie mnie wkur.wiają (bo inaczej nie da się tego nazwać). Moje Dziecko jest najważniejsze. A to że nie będę wyspana- Boziu. Jak pracowałam i dojeżdżałam godzinę w jedną stronę i wstawałam przed 5:00 rano to nikt mnie nie żałował. Albo jak siedziałam tam do 23:00. Wczoraj już zapytałam moją Siostrę czy nie ciężko jej jako Matce-Polce wychowującej 15 dzieci. Bo jej rady świadczą o ogromnym doświadczeniu. Zgrzała mnie totalnie. Trochę nawet potem żałowałam, bo trzeba było puścić to mimo uszu a nie opierdzielać ją. Ale przynajmniej spuściłam z wątroby ;-) Dobrze że się nie obraża :P

Dziś śmierć w męczarniach poniósłby mój Monsz. W nocy karmiłam Małego, nie oszukujmy się- z niezbyt szczęśliwą miną (niewyspanie daje się we znaki). Ślubny siadł na łóżku, patrzy na mnie i pyta czemu siedzę z miną jak kot srający na środku pustyni. Zgodnie z prawdą odpowiedziałam, że całą noc prawie nie śpię. A ten, pierdolnąwszy jak łysy warkoczami, pyta- CZEMU? Opadło mi wszystko co mogło- ręce, nogi i moje mleczne zwisy. Durny ten mój Chłop jak funt kłaków. Rano spałam jak wychodził ale napisałam mu smsa że jak jeszcze raz zada durne pytanie to go pierdyknę i się oduczy bredzić :P

Pączuś słodko sobie śpi. Kocham Go nad życie!
Mam nadzieję że dzięki temu że coraz szybciej po jedzeniu będę mogła do Was wracać częściej.

Buziaczki :kiss:

Trzymajcie się.

11 lata 4 miesiąc temu #712271 przez kaikai
Cześć :)

Jestem mama z kwietnia ,prosimy o głosy w konkursie na mojego Dawidka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

www.bobovita.pl/home/klub/galeria/33022

Za wszystkie głosiki dziękujemy :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #712301 przez Nikaa
gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamuś :)
nadal trzymam kciuki za te mamusie, które wyczekują na maleństwo
patrizia kochana koniecznie daj znać to tam powie ginekolog
magdalenagal Mikuś też ma takie dni,że co 1,5 h jest przy piersi -zauważyłam, że robi tak zwłaszcza jak jest bardzo ciepło - chyba się dopaja w ten sposób

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 4 miesiąc temu #712310 przez Patrizia
Napewno dam znac :)

Ja juz po wizycie u stomatologa :) jestem z siebie dumna bo bez znieczulenia dalam rade :) w koncu cos co mnie cieszy bede miec piekny usmiech :). Bylismy ostatnio w Pszczynie bo tam znalazlam w necie piekny pomniczek dla aniolka bylam pewna ze taki wlasnie chcemy niestety pan nas zabil cena (8tys) i nie moge przezyc bo byl taki piekny :(

agniesia u Ciebie sie zaczyna a u mnie juz konczy naszczescie :)

Ksawerek(*)

11 lata 4 miesiąc temu #712313 przez Nikaa
Patrizia 8 tysięcy? ooooj ale cena :dry:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 4 miesiąc temu #712315 przez magdalenagal
Wstyd mi za te moją Pszczynę :dry:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka