- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
www.mamabebe.pl/pol_m_Mam_Smoczki-uspoka...2-miesiaca-1149.html
Jego jedynego toleruje i właśnie miałam akcję "marudzenie" i nic nie pomagało, a ni picie, a ni cyc, ani bujak, ani otulak, ani tulanie na rękach... Aż w końcu nie wytrzymałam, bo już umierałam z głodu, zostawiłam go ryczącego w łóżeczku w otulaku ze smoczkiem i po jakichś 5 minutach wielkiego ryku zasnął... Potem się jeszcze obudził, bo mu smok wypadł-wsadziłam i śpi dalej... Codziennie działa na niego co innego...
A Ksawuś-słodziaczek

emi, dam znać jak Pampersy się sprawują. Póki co, byłąm zaskoczona jakie one cienkie w porównaniu z Dadą...
jorgus, my wychodzimy na spacery jak jest choć trochę wietrznie, bo w domu powietrze stoi w miejscu. I raczej w okolicach godz 15 zbieramy się do wyjścia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1

- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- MlecznaMama
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Mój Maleńki też dał wczoraj popalić,ale za to jaka noc była wspaniała! obudziłam się w nocy Robert spał jeszzcze ale było już 6 godzin przerwy między karmieniem to go wzięłam i przystawiłam. Pomęczył się trochę w dzień to w nocy dobrze spał. Długi wieczorny spacer chyba tez zrobił swoje.
jorguskrk my wychodzimy pod wieczór gdzieś w godzinach 18, 19 i robimy rundke po okolicy. Jeśli chodzi o ubieranie to sama mam z tym wielki problem. Mój syn ciągle ma zimne rączki i stópki stąd na początku ubieralam go w długie rękawki nawet w domu. Od paru dni staram się by miał nóżki gołe. Na spacerze jest ubrany jak w domu tylko go przykrywamy i bierzemy czapeczke bo wieczorem już się wiaterek rusza.
My używamy Pampersów i jestem zadowolona. Nawet bardziej z tych zwyklych niż z tych premium care. Może nieumiejętnie coś robię ale te premium care spadają Robercikowi z tyłeczka.
Magdalenagal pamiętam właśnie jak pisałaś o tym Baby Blues. Już wszystko ok u Ciebie? u mnie się naprawde poprawia ale to pewnie dlatego,że w końcu człowiek wyszedł z domu. !!!!!
Pozdrawiam Was Kochane! Miłego dnia! nie martwcie się tymi upałami, dziś ma być apogeum ale już od jutra coraz coraz chłodniej .
Buźka!
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
A w domu na golasa

Czyli korzystamy z samych bodziaków, cała reszta ciuchów, łącznie z tymi bajeranckimi spodniami raczej nie będzie wykorzystana, bo jeszcze chwila i przejdziemy do większego rozmiaru...
MlecznaMama, mnie w szpitalu położna na noworodkowym przed wypisem mówiła, że dziecko może mieć chłodne nóżki, dłonie i nosek, ale jeśli na karku nie jest chłodne to znaczy że nie jest mu zimno...
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- siwa342
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
;)troche sie poobijam :)pogoda masakra ja mam w domu 31stopni-nie da sie dychac
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
a co do dopajania - moja tez potrzebuje sie napic. bo czesto opróżni obie piersi i jeszczd miauczy,a jak sie na pije to idzie spac. wydaje mi sie ze w takie upały maluszkom tez chce sie pić. ja to daje herbatke bardziej na baki niz zeby dopajac ale widze ze ona tego potrzebuje

ale wiadomo kazde dziecko ma inne potrzeby i kazda mama ma inna wizje jak wychowa swoja pocieche

jorgus ja chodze z mała tak w godz 7-8 (zalezy jak nam sie uda wyjśc z domu i ile razy Mila chce cycy hehe)

a ubieram w bodziaka i kupiłam jej taka cieniutka letnią czapeczke z otworkami z tyłu - tak żeby wrazie nie zawiało

o taka czapeczke

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
My na spacerki wychodzimy ok 18 chociaz i tak jest skwar az szkoda dziecka ciagnac w taki upal :/
Tez bodziaki zakladamy, bez czapeczki, moze czasem skarpeteczki a przykrywamy flanelowa pieluszka
- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- patrysia305
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
W dodatku znów pokłóciłam się z moim - o to że wg mnie za późno go kąpiemy bo po 20 - mój mąż natomiast jak to twierdzi też chce z nim pobyć ale kończy się to tak że zawsze ma coś innego do roboty albo mały leży mu na klacie a on na necie, po czym mały się wkurza i jest głodny no i wraca do mnie, a ja po kapaniu jestem z nim sama - wczoraj dopiero o 22 zasnał - wg to za poźno na takiego malucha... ahhh szkoda słów na tych chłopów
agussia spróbuj laktatorem na początku ściągnąć moze za dużo mu leci - tak jak u mnie i nie nadąża - po czym za dużo sie napija i wymiotuje
szwy ja miałam rozpuszczalne, tylko końcówki mi ściągnęłi w szpitalu, i położna spokojnie to robi
qltoorka - całe szczęście że nie musibyć zabiegu

ja również daje rękę pod główkę a drugą po dupkę i do góry, nawet nie wiem jak to robić innaczej
karolinkanice ja mam słabość do żabek - śliczny Ksawerek
emi jaka ślicznota śpi sobie w gorszkach

my wycodzimy ok 10 na szybki spacer, i później jak się ochłodzi 18, 19 ubieram mu rampersy , body czasem skarpetki
mlecznamama - słyszalam ze nie mozna sugerować się tym że dziecko ma rączki i stópki zimne - trzeba patrzeć na kark czy tam jest zimno. Ponoć jeszcze u takich dzieci nie dokońca rozbydowany jest układ krążenia i do kończyn nie dochodzi tyle krwi stąd też są zimne, i radzili by tak nie patrzeć bo mozna przez to dzecko przegrzać
- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Agusiaa mi szwy po cesarce zdejmowała pielęgniarka przed wyjściem do domu, tzn. w piątej dobie. Wydaje mi się, że Tobie też tak powinni byli zdjąć, ale nie wiem czym to jest spowodowane, że jeszcze je masz

Karolinkanice mój Patryś nie toleruje smoka, jemu starcza cycuch

Pozdrawiam