BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #720255 przez Qltoorka
karolinkanice, my używamy tego smoczka Start z firmy MAM:
www.mamabebe.pl/pol_m_Mam_Smoczki-uspoka...2-miesiaca-1149.html
Jego jedynego toleruje i właśnie miałam akcję "marudzenie" i nic nie pomagało, a ni picie, a ni cyc, ani bujak, ani otulak, ani tulanie na rękach... Aż w końcu nie wytrzymałam, bo już umierałam z głodu, zostawiłam go ryczącego w łóżeczku w otulaku ze smoczkiem i po jakichś 5 minutach wielkiego ryku zasnął... Potem się jeszcze obudził, bo mu smok wypadł-wsadziłam i śpi dalej... Codziennie działa na niego co innego...

A Ksawuś-słodziaczek :kiss: Przykro mi z powodu gardełka... Pytanie czy to gardełko jest przyczyną płaczu czy płacz przyczyną chorego gardełka :P

emi, dam znać jak Pampersy się sprawują. Póki co, byłąm zaskoczona jakie one cienkie w porównaniu z Dadą...

jorgus, my wychodzimy na spacery jak jest choć trochę wietrznie, bo w domu powietrze stoi w miejscu. I raczej w okolicach godz 15 zbieramy się do wyjścia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #720258 przez karolinap
Jorgus - my staramy się do południa zeby przed 12 być juz w domku i jak jestesmy dobrze zorganizowani to i popoludniu po 15.

11 lata 7 miesiąc temu #720276 przez karolinkanice16
Qltoorko dzięki za linka :* ja miałam na początku dady dwie paczki z polski jak mi się skończyły też przeszłam na pampersy i też byłam w szoku jakie one cieniutkie teraz już używamy dwójek i Ksawcio nie ma z nimi problemu :)

11 lata 7 miesiąc temu #720294 przez jorgus_krk
Dzięki dziewczyny za informacje a w takim razie mam jeszcze pytanko jak ubieracie maluchy na te spacery w te upały? tylko body z krótkim rękawem? a co z czapką? i czy czymś przykrywacie?

11 lata 7 miesiąc temu #720344 przez MlecznaMama
Czeeeeść!

Mój Maleńki też dał wczoraj popalić,ale za to jaka noc była wspaniała! obudziłam się w nocy Robert spał jeszzcze ale było już 6 godzin przerwy między karmieniem to go wzięłam i przystawiłam. Pomęczył się trochę w dzień to w nocy dobrze spał. Długi wieczorny spacer chyba tez zrobił swoje.

jorguskrk my wychodzimy pod wieczór gdzieś w godzinach 18, 19 i robimy rundke po okolicy. Jeśli chodzi o ubieranie to sama mam z tym wielki problem. Mój syn ciągle ma zimne rączki i stópki stąd na początku ubieralam go w długie rękawki nawet w domu. Od paru dni staram się by miał nóżki gołe. Na spacerze jest ubrany jak w domu tylko go przykrywamy i bierzemy czapeczke bo wieczorem już się wiaterek rusza.
My używamy Pampersów i jestem zadowolona. Nawet bardziej z tych zwyklych niż z tych premium care. Może nieumiejętnie coś robię ale te premium care spadają Robercikowi z tyłeczka.

Magdalenagal pamiętam właśnie jak pisałaś o tym Baby Blues. Już wszystko ok u Ciebie? u mnie się naprawde poprawia ale to pewnie dlatego,że w końcu człowiek wyszedł z domu. !!!!!

Pozdrawiam Was Kochane! Miłego dnia! nie martwcie się tymi upałami, dziś ma być apogeum ale już od jutra coraz coraz chłodniej .
Buźka!

11 lata 7 miesiąc temu #720369 przez dziubasek
a my już po wizycie położnej, moja Julcia zaczyna być kluseczka;) w ciągu tygodnia urosła 2,5cm i przytyla 500gram... Pytałam o to dopajanie to mnie wysmiala( co kraj to obyczaj) powiedziała ze w taj chwili nie ma takiej potrzeby, sprawdziła ciemiaczko Julki i niby wszystko ok...

11 lata 7 miesiąc temu #720371 przez Qltoorka
jorgus, my na spacery tylko w body. Jeśli słońce łapie nóżki to przykrywam je cieniutkim kocykiem. Żadnych czapek w taki upał, o nie....
A w domu na golasa :) Jedynie na noc zakładam mu body, bo przy otwartym oknie w nocy jest chłodniej.
Czyli korzystamy z samych bodziaków, cała reszta ciuchów, łącznie z tymi bajeranckimi spodniami raczej nie będzie wykorzystana, bo jeszcze chwila i przejdziemy do większego rozmiaru...
MlecznaMama, mnie w szpitalu położna na noworodkowym przed wypisem mówiła, że dziecko może mieć chłodne nóżki, dłonie i nosek, ale jeśli na karku nie jest chłodne to znaczy że nie jest mu zimno...

11 lata 7 miesiąc temu #720378 przez Qltoorka
Dziubasek, ona może i Cię wyśmiała, ale jakbyś widziała ile mój Mikołaj pije, a przy tym ma cyca na każde żądanie to nie wiem czy jest jakaś jedna prawidłowa reguła na to czy poić czy nie... On herbatkę 100ml ma na dwa razy... Jak widzę ile on wypija i w jakim tempie to się aż nadziwić nie mogę, jak mu się musiało chcieć pić, gdy mu nie dawałam, bo uważałam, że tylko cyc i nic więcej...

11 lata 7 miesiąc temu #720385 przez siwa342
a mi wkoncu goraczka troche odpuscila,wykorzystam zaproszenie i jade na 2 dni do mamy
;)troche sie poobijam :)pogoda masakra ja mam w domu 31stopni-nie da sie dychac

MAJA

11 lata 7 miesiąc temu #720396 przez dziubasek
Qltoorka moze on tylko memla cyca i nie pije albo to indywidualny przypadek( chodzi mi o to ciemiaczko) bo ja oczywiście jak kazda z nas wpadłam w panikę i od razu Julci piciu podalam( przez dzień wypija moze ze 20 ml)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #720404 przez emi87
Qltoorka a propo dady mi chyba one przeciekają - zwłaszcza siusiu choć zdarza sie ze i kupa bokiem wyleci :/ mam tez pampersy i uzywałam wymiennie ale teraz poużywam tylko tych i zobacze czy tez beda przecieki...
a co do dopajania - moja tez potrzebuje sie napic. bo czesto opróżni obie piersi i jeszczd miauczy,a jak sie na pije to idzie spac. wydaje mi sie ze w takie upały maluszkom tez chce sie pić. ja to daje herbatke bardziej na baki niz zeby dopajac ale widze ze ona tego potrzebuje :)
ale wiadomo kazde dziecko ma inne potrzeby i kazda mama ma inna wizje jak wychowa swoja pocieche ;)

jorgus ja chodze z mała tak w godz 7-8 (zalezy jak nam sie uda wyjśc z domu i ile razy Mila chce cycy hehe) :) no i czasami po 17 jak jeszcze mamy siłe :)
a ubieram w bodziaka i kupiłam jej taka cieniutka letnią czapeczke z otworkami z tyłu - tak żeby wrazie nie zawiało :) wrazie jak sie ochłodzi to zawsze mam w wózku - tetre,flanele i kocyk :)
o taka czapeczke :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #720420 przez agusiaa26
Lipcowki po cc jak to jest z naszymi szwami, kto je sciaga? Polozna ostatnio tylko poogladala ciecie i tyle, nastepnym razem bedzie we wtorek to wtedy mi je sciagnie? Nie bedzie za pozno?

My na spacerki wychodzimy ok 18 chociaz i tak jest skwar az szkoda dziecka ciagnac w taki upal :/
Tez bodziaki zakladamy, bez czapeczki, moze czasem skarpeteczki a przykrywamy flanelowa pieluszka

11 lata 7 miesiąc temu #720423 przez jorgus_krk
Dzięki za porady. My idziemy dziś się zważyć popołudniu to potem wybierzemy się na spacerek.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #720429 przez patrysia305
kasiak jak zawsze możemy podać sobie rękę - mój od 2 dni - tak jak juz pisałam - przy cycu odwala mi szopki, niby ssie zaraz ryk i odchyla główkę, po czym znów chce i znów to samo poprostu masakra, a kupku i pierdki idą normalnie, brzusio jest miękki. nie wiem co jest.

W dodatku znów pokłóciłam się z moim - o to że wg mnie za późno go kąpiemy bo po 20 - mój mąż natomiast jak to twierdzi też chce z nim pobyć ale kończy się to tak że zawsze ma coś innego do roboty albo mały leży mu na klacie a on na necie, po czym mały się wkurza i jest głodny no i wraca do mnie, a ja po kapaniu jestem z nim sama - wczoraj dopiero o 22 zasnał - wg to za poźno na takiego malucha... ahhh szkoda słów na tych chłopów

agussia spróbuj laktatorem na początku ściągnąć moze za dużo mu leci - tak jak u mnie i nie nadąża - po czym za dużo sie napija i wymiotuje
szwy ja miałam rozpuszczalne, tylko końcówki mi ściągnęłi w szpitalu, i położna spokojnie to robi

qltoorka - całe szczęście że nie musibyć zabiegu :) otulaczki górą widzę :) ja niestety muszę sobie teraz radzić bez bo u nas meggga upał także nie chcę go dogrzewać.
ja również daje rękę pod główkę a drugą po dupkę i do góry, nawet nie wiem jak to robić innaczej

karolinkanice ja mam słabość do żabek - śliczny Ksawerek

emi jaka ślicznota śpi sobie w gorszkach :) podobna do Ciebie bardzo

my wycodzimy ok 10 na szybki spacer, i później jak się ochłodzi 18, 19 ubieram mu rampersy , body czasem skarpetki

mlecznamama - słyszalam ze nie mozna sugerować się tym że dziecko ma rączki i stópki zimne - trzeba patrzeć na kark czy tam jest zimno. Ponoć jeszcze u takich dzieci nie dokońca rozbydowany jest układ krążenia i do kończyn nie dochodzi tyle krwi stąd też są zimne, i radzili by tak nie patrzeć bo mozna przez to dzecko przegrzać

11 lata 7 miesiąc temu #720441 przez moonia154
Witam, Dziewczęta :)
Agusiaa mi szwy po cesarce zdejmowała pielęgniarka przed wyjściem do domu, tzn. w piątej dobie. Wydaje mi się, że Tobie też tak powinni byli zdjąć, ale nie wiem czym to jest spowodowane, że jeszcze je masz :unsure:
Karolinkanice mój Patryś nie toleruje smoka, jemu starcza cycuch :laugh: Jestem z tego zadowolona, że nie chce smoczka :)
Pozdrawiam :) Odezwę się później, bo Cycuś znów mnie woła

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka