- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
co do przeciekania pokarmu-ja zakładam muszle laktacyjne-piersi lepiej oddychaja i pokarm zostaje w tych muszlach,co jakis czas wylewam
Moja Maja siedzi wiecznie na cycu,ile sie da w szpitalu to masakra dzieci spały a moja cyca-połozna powiedziała że to dlatego że ona potrzebuje bliskośći,dzisiaj wazenie było i mała przybrała juz do wagi urodzeniowej(u nas polozna mowiła ze do 2 tyg po wyjściu ze szpitala dziecko powinno przybrac)
dorkiszon a jak z ta gorączką i ciebie dalej? i jaka temperatura?
Bo ja dostałam wczoraj 39stopni,potem troche spadło i dzisiaj cały czas sie wacha to 37,9 to 36,8 to 37,5 i tak się zastanawiam co to moze być,boję się że to cos poważnego...
Qltoorka ja uzywam pampers i nic sie nie dzieje,dupka nie odparzona
U nas skojarzona 6 w 1 kosztuje 180zł,połozna powiedziała że to to samo co na NFZ ale sie zastanawiam czy tej skojarzonej nie wziąść,w koncu dostaniemy na mała pieniążki więc kasa bedzie
godzine temu miałam już 36,7 a tera mam 38,1 ta temperatura mnie wykonczy a leze cały czas w łóżku
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Położnej mówiłam to powiedziała, że prawdopodobnie z laktacji, ale czytałam, że różne przyczyny są: osłabienie po porodzie, gojenie sie rany, lub właśnie nawał pokarmu , którego nie mam.
Powyżej 38 stopni może oznaczać coś groźniejszego np. jakies powikłania poporodowe, których nie należy bagatelizować więc może udaj sie do lekarza szczerze to ja sie zastanawiam czy też nie iść chociaż u mnie to jest ciągle te 37. Tylko ciekawe czemu żaden lek nie zbija mi tej gorączki. Jeszcze z przemęczenia tez możesz mieć.
- aneta32
- Wylogowany
- gaworzenie
- Julitka 01.03.2005 Jakub 04.06.2012
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie wiem, tez tak macie?? Moze powinnam odciagac laktatorem cyca przed karmieniem?? Masakra
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Zamowilam wizyte u lekarza, na za trzy tyg najblizszy termin do mojego dziada, no coz poczekam, to juz bedzie po 9 tygodniu, ale cza isc a szwy schodza! Na papierze dzisiaj widzialam jednego
My tez walczymy z odparzeniami. Co mu dupsko podlecze to wyskakuje mu od nowa za pare dni. Teraz jest chlodniej to przynajmniej potowek tam juz nie ma, bo wykropkowany byl na zadku tak samo jak wszedzie uzywamy pampersow i tutejszych pieluch z Libero. Na poczatku smarowałam sudocremem ale nie bardzo pomagal, teraz uzywamy kremu z cynkiem, tez z Libero i działa najlepiej. Mam tez Linomag ale jakos nie podszedl.
A moj brzdac ostatnio marudny podczas karmienia. Kupy niby robu normalnie, przy bąkach trzeba czasem pomagac, wiec nie wiem co mu jest jak brzuszek miekki je niby normalnie a zaraz ryk straszny, z sutkiem w buzi! Czasem jak sie zdenerwuje to gryzie! I nie wiem czemu sie zlosci, po prostu wyje a zaraz ciagnie normalnie i czasem udaje mu sie zasnac ehhh nie wiem co sie dzieje, mam nadzieje, ze mu to przejdzie
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
A my po wizycie kontrolnej u pediatry. Uff!!!! Pani powiedziała, że zaczyna się to ładnie goić i że uniknęliśmy operacyjnego nacięcia Uff...czyli moja determinacja w smarowaniu pomogła, bo mąż nie smarował mu tym antybiotykiem za każdym razem ("no bo po co będziemy go nagminnie szprycowali antybiotykami"...), ja jednak smarowałam za kazdym razem i są efekty
Szkoda, że w gabinecie małemu wypadł smoczek na ziemię i nie byłam w stanie usłyszeć wszystkiego co ona mówi, haha Zwróciła uwagę, że bardzo ŻYWOTNY i że krzyk ma głosny I że śliczny jest i pięknie trzyma główkę (wzięłam go na ręce zeby nie wrzeszczał a on już nie wymaga trzymania głowki jak się go trzyma pionowo).
Przed chwilą był krzyk, przekładanie z łóżka do łożeczka, z łożeczka do cyca, z cyca na bujak, aż w końcu wkurzona, że obiad w połowie zrobiony a ja z głodu umieram zawinęłam w otulak i JEEEEST! Cisza... mało tego -ŚPI!!!
moonia, ja jeszcze nie zdecydowałam, ale będę chyba chyba szczepić tymi refundowanymi. Położna na szkole rodzenia nam płatne odradzała, a pierwsza pediatra która nas przyjęła zachowywała się jak przedstawiciel handlowy, który próbuje nam za wszelką cenę sprzedać swój produkt...aż zaczęłam się zastanawiać czy ona ma z tego jakąś prowizję...?
aneta32, czytałam o tym Termetiolu Na razie to tylko delikatne zaczerwienienie A mąż wiezie już Pampersy
agusiaa26, a czy on wymiotuje z przejedzenia? I tak jakby mu się ulewał czy z takim odrzutem? Bo wymioty trzeba obserwować (nam tak pediatra powiedziała), bo mogą mieć różne przyczyny. W razie czego zgłoś się do pediatry. Mojemu zdarzyło się kilka razy zwymiotować z odrzutem, ale to z zachłanności i obżarstwa
kasiak, mój też tak ma, że czasem zaczyna płakać z cycem w buzi. Ja sobie tłumaczę to tym ropniakiem na dupce, bo to go boli... Ale może to coś innego
siwa, no jesteś w końcu
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ide sie kapac i spac, przeprassam ze nie odnosze sieee do wszystkich postow, dzis nawet do kompa nie siadlam maly caly dzien marudzil:/
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Kasiak - mam to samo :| też je chwile spokojnie a za chwile trzyma cyca w buzi i zaczyna płakać. Nie wiem czy ja to wkurza ze za dużo leci czy ze nie leci czy o co jej chodzi. Wymeczy się i tyle z tego ma :|
Qltoorka - dobrze ze obejdzie się bez operacji :*
Agusiaa26 - mi Pola zwymiotowala juz 2 razy ale to tyle poszło jak w Strasznym Filmie z takim ciśnieniem aż Pola się przestraszyła i leżała po tym wymiocie bez ruchu z oczami jak 5 zł a Nam tak jej żal było ze lezrlismy oboje patrząc na nią. Aż mowie do A. ze zaraz ona nie bedzie miała czym oddychać bo tak blisko siedzieliśmy - 3 głowy obok siebie.
Myślę ze to właśnie z przejedzenia bo mleko sika na wszystkie strony a ona próbuje łapać i łykać. Ale teraz jest juz ok. Wymiotowala 2 razy kilka dni temu. Teraz chyba juz się nauczyła jeść z umiarem
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
Kochane Ksawcio tak popłakuję bo chyba boli go gardełko będziemy szli do lekarza, poczytałam na necie że jeśli dziecko tak charczy dotyka rączkami gardełka i jest nie spokojny przy tym pojękuje albo płacze to właśnie gardełko. Dzisiaj jest nawet ok. Byliśmy dzisiaj dwa razy na spacerku
Moje szczęście
Żabcia
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
moja zwymiotowała raz tak że chlusnęło a tak to sie jej często ulewa ale podobno u niemowloaków to normalne zreszta bede w czw u lekarza to sie dopytam.
karolinkanice wersja zabciowa the best!
Qltoorka super ze antybiotyk pomaga! i daj znać jak po pampersach sytacja sie ma ja mała tez biore normalnie bez żadnych jakis technik.
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Smrodek spunia grzecznie, mamuśka zjadła śniadanie i ogląda serial...wchodze na forum a tu nikogo ni ma, wiec uciekam kuchnię ogarnąć. Dzisiaj ma mnie znajoma odwiedzić...wizytę zapowiadała od grudnia i w koncu wydumała, że może przyjechać, wow po prostu.
Karolina ta żabcia Twoja słodziutka
Ja mam krokodyla do ubrania ale jeszcze troszkę za duży
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nasz synuś też źle znosi te upały do południa jeszcze w miarę śpi, ale później już nic mu nie pasuje i najlepiej tylko by na rękach chciał żeby go nosić ale wcale mu się nie dziwię bo ta temperatura dorosłych wykańcza a co dopiero takie maleństwa jednak jest nadziej od piątku zapowiadają ochłodzenie mam nadzieję że się sprawdzi bo przy tych 37 stopniach to nawet na spacer boimy się wychodzić, zwłaszcza że w pobliżu nie mamy żadnego parku. A Wy chodzicie na spacery w te upały? W jakich godzinach?