BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #718964 przez karolinkanice16
Dziś jestem u kresu wytrzymałości, Ksawery jak nie spi to płacze i płacze nie wierze że bez powodu i to nie tylko dziś od dobrych kilku dni zresztą nie pamiętam kiedy nie płakał jak nie spał... nosimy go przebrałam nakarmiłam i nic cały czas płacze jeju ... kolek też nie ma brzuszek go nie boli gorąco u Nas nie jest nie wiem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #718974 przez emi87
Mlecznamama na pewno niedługo te smutki przejdą...na pewno cieżko ci bez męza - mój tez teraz nawał roboty i tylko w niedziele ma czas...trzeba to przetrwać. głowa do góry!! a z tym nawałem to faktycznie ostro u ciebie :huh:

karolinkanice a skąd wiesz ze to nie kolki?? moze spróbuj mu podać herbatke z kopru hippa - może pomoże? a może mu sie chce po prostu pić? kupki robi?pierdzioszka? czy przy płaczu sie spina, podkula i prostuje nózki??

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #718976 przez karolinkanice16
emi brzuszek ma miękki kupki robi i pierdzi ładnie dostał nawet infacol nie podkurcza nóżek po prostu płacze :( a herbatkę dostał i nic ;/

11 lata 4 miesiąc temu #719023 przez karolinap
Qltoorka - dziękuję za linka :)

MlecznaMama - ja mam meza w domku a też poplakuje. Tak zeby on nie widział bo wiem ze to hormony. Czasem jak mnie krocze boli albo Pola tak pije cyca co chwile i jestem taka bezsilna i nie mam czasu nic zrobić przez to ze wisi na cycu a nieraz to płacze jak patrzę na Pole i mówię jej jak bardzo ja kocham, albo w rocznice ślubu też ostatnio płakałam ze szczęścia ze mam tak cudowna rodzinke - takze powody są różne a łzy leca :)
Może niedługo to minie :)

11 lata 4 miesiąc temu #719025 przez Qltoorka
karolinka, a huśtawka też rady nie daje?

11 lata 4 miesiąc temu #719035 przez karolinkanice16
niestety dzisiaj się nie sprawdza 5 min. jest ok i zaraz płacz :( jestem bezsilna.

Na szczęście zasnął i śpi jak na razie chyba z tego wycieńczenia płaczem :(

11 lata 4 miesiąc temu #719037 przez patrysia305
Te hormony każdego dopadają, ja też je miałam, njawiększe dopadały mnie w szpitalu. No i później też, ale minie jak już wszystko pomału ogarniecie.

Karolinanice, nie wiem co Ci poradzić , ciężko jest nasze małe skarby rozgryźć. Mam nadzueję ze da Ci pospać w nocy.

Mlecznamama ja nie straszę, tylko mówie jak mam ;/ z lewego cycka czasem leci jak z kranu

11 lata 4 miesiąc temu #719073 przez pasal
karolinkanice - Piszesz, że u Was gorąco. Jeżeli Tobie gorąco to dzieciaczkowi tym bardziej, bo Ty wiesz dlaczego się pocisz a maluch tego nie rozumie. Staraj się go trzymać w miarę chłodnym pomieszczeniu, w samym pampersie i nie pozwól żeby dużo płakał, bo jak dostanie chrypy tak jak moje to pozamiatane. A skoro niedawno zasnął - to może dlatego, że jest chłodniej? W kwestii przepajania - Zwykła woda nikomu nigdy nie zaszkodziła a w takie upały to wręcz wskazane, ja swoim daję koperkową herbatkę.

11 lata 4 miesiąc temu #719095 przez patrysia305
pascal co z tą chrypką ??
Mój malec dziś tez obudził się i non stop płacze ;/ najgorsze że przy jedzeniu kręci się i płacze

11 lata 4 miesiąc temu #719098 przez karolinkanice16
Pasal napisalan ze wlasnie nie jest goraco

Noc jako tako budzil sie na karmienie i zasypiak ale od 7 rano znowu to samo nie spi i placz :/

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #719155 przez emi87
karolinkanice to ja nie mam pojęcia co mu jest...bardzo bym ci chciała pomóc ale nie potrafie :( a moze chce sie poprostu przytulic?jeszcze do głowy przychodzi mi ze moze mu "zimno"? spróbuj go ścisło owinąć kocem czy jakimś otulaczkiem i wtedy ululac-na moja to działa (nawet jak jest goraco to lubi sie tak czasami opatulic w jakis lekki kocyk)
jeszcze moze byc zapalenie ucha albo napiecia-ale to lekarz musi stwierdzic...moja szwagierka tak miała i mały płakał non stop.nie mam innych pomysłów...

11 lata 4 miesiąc temu #719163 przez agusiaa26
Karolinkanice i jak już przeszło Ksawciowi??
Powiem wam że nie wiem jak inne dzieci ale moj ciągle tylko by spał oczywiście w dzień, nocki też ładnie przesypia ale jak już zbudzi się po 4 to zasypia np tak jak dziś ok 9 i wtedy daje koncert, nie wiem czy chce jeść czy czeka na kupke czy chce się przytulić.
Zauważyłam że wieczorne spacery go chyba dekoncentrują bo na spacerze od 18 spi, cyca czasem dam, przychodzi kąpiel i już nie ma spania, dopiero ok 22 chciałby usnąć. Ogólnie nie mam co narzekać, wiadomo nie lubie jak łapczywie je a później strasznie mu się ulewa, raz myslałam że się mi zaksztusi:(

coś forum przycichło, taka pogoda raz skwar a teraz u nas leje ale to dobrze bo dzieco przynajmniej oddycha innym powietrzem ;)

11 lata 4 miesiąc temu #719169 przez moonia154
Hej, Kobietki :)
Melduję, że synusiowi krostki prawie zniknęły, więc octenisept zadziałał ;) Dzisiejszej nocy maluch był wyjątkowo grzeczny- obudził się tylko raz, ok 2.30 i przez godzinę się "męczyliśmy", bo chyba znowu miał kolkę :( Na szczęście tatuś w pogotowiu i po karmieniu, przewijaniu i zabawie (czemu dzieci chcą się bawić akurat w nocy :unsure: ) pobujał ze dwie minuty w wózku i... cisza do samego rana :ohmy: :laugh: Teraz też jest znośnie- tylko troszkę marudzi, ale to chyba dlatego, że jest towarzyską bestią i wymaga ciągłej uwagi. Przeanalizowałam nawet swoją dietę (bo może faktycznie coś małemu szkodzi) i jadłam wczoraj przez cały dzień chlebek z masełkiem (poza obiadem- miałam ziemniaczki, pierś z kurczaka i marchewkę gotowaną), a w nocy i tak kolka :dry: Chyba będziemy musieli zainwestować w te herbatki, o których piszecie :dry:
MlecznaMama ja miałam tak samo- cały ubiegły tydzień spędziłam na szlochaniu z różnych powodów- na przemian wzruszałam się, denerwowałam i smuciłam :dry: Nie ma na to jako takiej rady, najlepiej jakbyś nie zostawała sama (z kimkolwiek sympatycznym byłoby lepiej, żebyś nie myślała o swoich humorkach) i rozmawiała choćby o duperelach. No i dużo śpij :) Mi to pomogło i już pod koniec tygodnia nie płakałam. To zrozumiałe, że jak nie masz przy sobie męża to wydaje Ci się, że nie dasz rady bez niego. Mój wziął sobie zwolnienie opiekuńcze na mnie, z racji takiej, że miałam cesarkę (podobno i bez tego lekarze wypisują zwolnienia) i nie jestem sama, choć ciągle coś załatwia na mieście i też za nim tęsknię, ale wiem, że zaraz przyjedzie :) Tak więc rozumiem Cię doskonale :blush: Trzymam kciuki, żebyś wydobrzała i wróciła do formy :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #719191 przez patrysia305
dziewczyny czy to możliwe ze mój mały w 2 minuty się najada
no jestem zszokowana, wcześniej przez nakładki pił ok 10, 15 min teraz 2-3 min i on się wierci i pręży jak go odkładam odrazu beka. co myślicie

11 lata 4 miesiąc temu #719252 przez MlecznaMama
Witajcie!
Emi Karolonap Monia Patrysia dziękuję Wam za wsparcie. Dziś... już dużo lepiej, ale to może dlatego.że mąż ma wolne. Wybieramy się dziś na pierwszy spacer tylko później jak się ochłodzi bo gorąc niesamowity. Ciekawe jak będzie.
Patrysia już miałam pisać,że moze Twój pokarm stał się bardziej pożywny, ale przecież Twój malutki ma już ponad miesiąc więc sprawy mleka już się unormowały raczej. Mi na dniach się zmienił kolor mleka z żółtego na biały. Ten biały chyba jest gęstszy ale muszę się jeszcze temu przyjrzeć. W każdym razie może rezygnacja z nakładek coś dała. Ja podjęłam próbę ale sukces odniosłam tylko dwa razy, i to tylko działa odnośnie jednej piersi... druga jest odrzucona :)
Monia podobno kolki mają różne podłoże nie tylko pokarmowe. Czasem jakieś nowe wydarzenia dżwięki mogą spowodować u dziecka kolkę. Tak czytałam a jak jest to nie wiem. Mój mały też czasem grymasi jak np dziś rano, ale kolki- odpukać! to to chyba nie są

pozdrawiam Was i życzę miłej niedzieli :kiss: :kiss:

Joanna89?.... gdzie jesteś?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka