BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #717886 przez Qltoorka
Natalia!!!! Jeeee, cudnie, że się odezwałaś :) wracaj szybciutko do zdrowia i do swoich cudownych mężczyzn :) Wszystkie tu o Tobie myślimy :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #717887 przez dziubasek
Natalia jak dobrze ze się odezwalas :) nic się nie martw kochana, najważniejsze zebys była zdrowa, masz dzielnego męża który okazał się super tata... Jak się czujesz? Trzymam kciukasy za twoje zdrówko i żebyście juz niedługo byli razem...

11 lata 4 miesiąc temu #717896 przez agusiaa26
NataliaK jak fajnie ze sie odezwalas, my tu wszystkie myslimy o Tobie :):) wracaj szybko do zdrowka, a takich wspanialych mezczyzn to nie jedna kobieta moglaby ci pozazdroscic:) Zycze duuzo zdrowka :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #717898 przez karolinap
Natalia - super ze napisałaś :)
Lipcoweczki są z Toba myślami non stop!
Masz super facetów :)
Dużo zdrówka i wracaj do nich i do Nas jak najszybciej :*

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #717902 przez NataliaK
Czuję się ogólnie dobrze przywleklo się coś z płacami więc tyle to trwa ale już wyleżec nie mogę nie wiem kiedy wyjde:( jestem sama na sali pozbawiona możliwości wstawanią i jakichkolwiek rozrywek. Psychicznie już wysiadam mały ma niedługo miesiąc a mnie przy nie ma. Także nie jest mi lekko :( dziękuje za miłe słowa, brakowało mi was ale niestety nie miałam jak się odezwać ani za bardzo nie mamy się teraz na co wypowiedzieć

11 lata 4 miesiąc temu #717920 przez magdalenagal
Natalko cudownie wiedzieć że masz się lepiej. Ściskm Cię mocno. Życzę Ci Kochana szybkiego powrotu do zdrowia i Twoich Chłopaków.

I oczywiście czekamy na Ciebie :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #717930 przez emi87
Mila wazy już 4400 :) do skonczenia miesiąca dobije pewnie do 5kg :P

patrysia slodziutki jest :)

moonia moja jak juz pociumka to bierze główke do góry i kładzie polika na cycusiu jak na podusi i tak sobie lubi śpiochac cwaniara mała :D

agusia zebys była spokojna-smignij do przychodni raz w tyg zwazyć - jak przybiera to sie nie ma co martwić :)

Qltoorka to sporo - tyle kasy za 15 zdj...gdzieś widziałam za 350...musze poszperać cholercia :)
my mamy termin na wrzesień u ortopedy na NFZ.
a ten stajnik co polecałas niestety...nie ma mojego rozmiaru buuuu wogole jak w allegro szukałam mego namiotowego rozmiaru to sa same takie nieusztywniane - jestem zawiedziona :/

Natalka nawet nie wiesz jak sie ciesze ze sie odezwałaś!!!!! wszystko widze idzie powoli w dobrą strone :) tak trzymaj kochana i wracaj do zdrowia! życze ci żebyś jak najszybciej mogła utulic małego-już bliżej niż dalej! teraz kochana trzeba Bogu dziękowac że będzie happy end i cieszyć sie ze maluszek zdrowy a mamusia dochodzi do siebie i niedługo bedziecie razem!!! nie smutamy, myslimy pozytywnie i szybciej wszystko pójdzie :) buziam i tule całą waszą treójke :*

11 lata 4 miesiąc temu #717977 przez askan2
Natalia super ze się odezwałas, trzymam kciuki za szybki powrót do domu i do twoich chłopaków :kiss:

my byliśmy wczoraj u ortopedy i pediatry, mały waży 4780g, pisałam Wam kiedyś ze ma powiększone gruczoły piersiowe i na jednym cycuszku zrobił się jakis stan zapalny jest bardzo twardy jak kamień ten gruczoł, cycuszek jest różowy i wydobywa się z niego siara, mamy robić okłady z wody z sodą mam nadzieję ze przejdzie, a gruczoły same w sobie może miec powiększone nawet do tej pory kiedy będe piersią karmic :angry:

A w dodatku po ciąży zrobiła mi się przepuklina nad pępkiem za 2tyg wizyta u chirurga ale pewnie bez operacji się nie obejdzie, mam nadzieje ze to nie będzie pilna sprawa bo jak takiego maluszka zostawic w domu :(, z tego co wiem przy przepuklinie wstawiają jakąś siatkę w brzuch i co wtedy z kolejną ciążą :unsure: trochę się martwię ale nic zobaczymy za 2tyg

11 lata 4 miesiąc temu #717996 przez Qltoorka
askan, a jak sie dowiedzialas ze masz ta przepukline? Sama czy po jakiejś wizycie lekarskiej? jak to dokladnie wyglada u Ciebie? czy to ten rozstęp mięsnia prostego czy inny rodzaj przepukliny? pytam, bo w ciazy tez miałam i szczerze to nie wiem czy ten miesien mi się schodzi czy też mnie czeka operacja..

11 lata 4 miesiąc temu #718019 przez askan2
Qltoorka nad pępkiem mam tak jakby kiszkę wystającą którą mogę wcisnąć a ona zaraz wyskakuje, zazwyczaj przepuklina jest okrągła.. u mnie bardziej podłużna a byłam wczoraj u rodzinnego lekarza i powiedział że raczej to przepuklina ale czekam na potwierdzenie chirurga

Trochę o tym poczytałam... i często z tego rozstępu mięsni może zrobić się przepuklina, ja u siebie rozstępu nie zauważyłam tylko samą przepuklinę (jeśli to wogle przepuklina, a nie jakieś inne cholerstwo)

11 lata 4 miesiąc temu #718030 przez moonia154
Witam, Kochane :laugh:
My dziś w fantastycznym nastroju- nie wiem czy to zasługa pogody, czy też może tego, że wczoraj wylałam wszystkie żale, a może dlatego, że Patryś pozwolił nam dzisiaj na śpiochanie z bonusem :laugh: Jeszcze w szpitalu lubił budzić się o 4.00 i wojował minimum dwie godziny (czasem już nie spał do rana :dry: ), a tu proszę- obudził się, tatuś zmienił pieluszkę, mama dała cycusia i za niecałą godzinkę Patryś spał słodziutko przytulony do mleczarni :blush: My oczywiście również śpiochaliśmy do rańca samego :) Teraz też uśmiecha się zawadiacko przez sen, aż mi się cieplutko na serduszku robi :blush: Chyba zaakceptował nowy pokarm mamusi :P
Wczoraj pytałam o bycie maminymi cycusiami, ponieważ zastanawiałam się, na ile jest to zjawiskiem normalnym :unsure: O ile synuś był głodny i faktycznie ssał cyca, to niestety (a może stety :blush: ) często woła, żeby sobie potrzymać w buzi i tak pospać :side: Nawet to słodkie, nie powiem, wciąż jestem nim zachwycona jak pierwszego dnia, ale martwiłam się troszkę, że tatuś "nie będzie miał podstaw" do usypiania maluszka :S
Natalia super, że jesteś z nami :kiss: Wiem co to za ból nie mieć kontaktu ze światem zewnętrznym :( Ale już niedługo wyjdziesz i będziesz mogła do woli nacieszyć się swoimi chłopakami :laugh: Swoją drogą, wspaniałego masz męża, że wykazuje chęć zajmowania się szkrabem :blush:

11 lata 4 miesiąc temu #718035 przez agusiaa26
Ojj wspolczuje tych przepuklin:(
Qltoorko a skad wiesz ze ten miesien sie rozszedl, jak to sprawdzic? Ja ogolnie mam lekkiego flaczka, wszystko jakby splynelo w dol, widac te rozstepy bo brzuszek troszke jest ciemny a te nitki jasne:/ ogolnie sie nie przejmuje bo to dopiero 8 dni po porodzie i szczerze nie podniecam sie ze musze byc szybko sexi mama;)

Natalka nie trudno sobie wyobrazic jak musisz cierpiec i tesknic za malym wyczekanym skarbem, zobaczysz juz niedlugo bedziecie wszyscy razem:) badzmy dobrej mysli, ja trzymam za Was mocno kciuki :)

11 lata 4 miesiąc temu #718054 przez moonia154
Agusiaa ja mam z brzuchem jeszcze inaczej. Otóż, nie mam rozstępów, natomiast mój brzuch jest nadal okrągły jak bym była w 6. m-cu ciąży, co bardzo mnie załamało będąc jeszcze w szpitalu. Wiem, że to normalny stan po cesarce, ale ja nie spodziewałam się "czegoś takiego" :ohmy: Do tego cięcie jest akurat w fałdce podbrzusznej i mam z tym wielki problem, jeśli chodzi o higienę tego miejsca (jest trudno dostępne i nie wiem czy myję je dokładnie, skoro się ślimaczy) :huh:
Drogie Mamusie, które miały cc: jak poradziłyście sobie z raną (mycie i dezynfekcja tego miejsca) oraz kiedy się to powinno zagoić?

11 lata 4 miesiąc temu #718063 przez agusiaa26
Monia na szczęscie nie mam problemu z tą raną po cięciu, widze goi się ładnie, owszem czasami jak długo chodzę nic nie leżę to fałdka przy cięciu puchnie ale tak to jest ok, a psikasz sobie może to miejsce Octeniseptem?? mi to pomaga ;)

11 lata 4 miesiąc temu #718077 przez dziubasek
Monia mi sie zagoila rana juz po tygodniu, ale ja jestem sklejona klejem i pozszywana zszywkami(to chyba inaczej niz w pl bo wy macie zwykle szwy) no i to byla juz druga cc w tym samym miejscu... Ale wszystko ok, wczoraj minelo 3 tyg a od tyg juz pomalutku cwicze cialko pomijajac jeszcze brzuszek ale za niego tez sie wezme niebawem :) ...
Ja wczoraj zjadlam pierogi z jagodami i powiem wam ze Julcia spala pieknie(juz bez infacolu bo zapomnialam jej podac ;) )... Wzielam wczoraj mamuske na zakupy, troszke jej ciuchow kupilam no i siebie obkupilam(wreszcie bylam na zakupach chudych ciuszkow :) , niestety armata mi sie rozrosla i musialam kupic portki rozmiar 40 :angry: ale coz popracuje nad nia i bedzie git :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka