BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #716664 przez moonia154
Ej no, coś nie weszło... :( Poproszę o podpowiedź, jak się tu wrzuca fotki, bo chyba już zapomniałam ;) Chyba jest za duże i nie wiem, jak zmniejszyć... :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #716679 przez agusiaa26
Kochane dziekuje :kiss: juz maz polecial do sklepu:)
Mam chwile wolnego i troche pradowania ciuszkow po szpitalu, dziewcxyny pol garderoby mojego ksiecia jest do oddania tyle ciuszkow jest za malych:) maly nosi juz rozmiary 62 :) ahh juz ma 6 dni:)
Na wieczor postaram sie wstawic fotki, mamki a spicie w dzien? Ja jakos nie moge w dzien :/

11 lata 8 miesiąc temu #716682 przez karolinkanice16
ja nie śpię w dzień nie umiem.

U Nas ciuszki na newborna są za duże :D.

11 lata 8 miesiąc temu #716707 przez karolinap
U nas też newborny są za duże :)
Takze Pola spokojnie zmieści się w cala garderobę jaka dla niej pokupowalismy :)

Nie, ja nawet nie czuje zmęczenia w dzień.
Zasnęłam popoludniu tylko pierwszego dnia jak wyszłam ze szpitala :)

11 lata 8 miesiąc temu #716710 przez Qltoorka
Jamajka, cieszę się, że jesteś zadowolona z cyckonosza :) Ja też żałuję, że nie można w nim samym paradować ;) , ale dekolt wygląda w nim super, nieprawdaż? :P

agusiaa26, ja Ci już nie radzę, bo dziewczyny napisały wszystko... Ja kupiłam kropelki malinowe Bobotic, ale nie użyliśmy ich jeszcze, bo nie mamy kolek jednak (odpukać)...raz nam się zdarzyło, ale to był efekt obiadu u teściowej, która mi podała czerwoną kapustę...
Może Ty też coś zjadłaś takiego przez co nie może kupki zrobić?

karolinka, z tym odbijaniem to w szpitalu mówili, że jeśli dziecko jest karmione piersią to nie ma konieczności odbijania, wystarczy dziecko układać na boczku. Co innego jak jest karmione butlą, a Twój Ksawuś jest, więc jak najbardziej odbijaj. My też czasem odbijamy, czasem, bo jak już zaśnie przy cycu kamiennym snem to mi go żal rozbudzać tym pionizowaniem... Ale jak pije zachłannie to obowiązkowo go odpowietrzam w ten sposób...

A my ciuszki 56 to mamy tak na styk, za moment będą już za ciasne... Jak oglądam zdjęcia, które napstrykałam od początku to widzę już sporą różnicę w wygladzie Mikołaja. Uszko miał wtedy takie nieproporcjonalnie duże w stosunku do główki, nie miał jeszcze takich lic pokaźnych i tylu fałdek tu i ówdzie :)

Wczoraj mąż zrzucił w końcu zdjęcia ze swojego telefonu i doznałam szoku co on tam miał, bo nie pamiętałam, że robiliśmy zdjęcia podczas porodu... A tam zdjęcia najpierw pierwszego ktg, gdzie małemu nagle tętno zaczęło spadać, potem zdjęcia w masce tlenowej, na piłce i szokujące zdjęcie w wannie porodowej, gdzie widać moje cierpienie na twarzy i pierwsze zdjęcia Mikołaja na mojej piersi :) Cudowne wspomnienia :)

Wczoraj Mikołaj był z Babcią na spacerku. Przez chwilę padało, więc poszli do domu. Tam Babcia przebrała mu pieluszkę... Po powrocie do mnie, gdy go karmiłam nagle poczułam, że mi ciepło w brzuch... Patrzę, a ja i Mikołaj cali mokrzy jesteśmy... Jak to możliwe? Az tak pieluszka przesiąknęła, czy aż tak mi z drugiego cycka pociekło :unsure: Rozbieram go i co widzę? Babcia mu siusiaka do góry dała :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #716713 przez kasiak
Meldujemy się po wizycie kontrolnej. Mój mały klocek skończył wczoraj 5 tyg! Waży 4870!! Myslalam, ze będzie ze 4,5 a tu taki kawał małego ludzia :laugh: wszystko inne w normie i niuniek zdrowy :) 10 września kolejna kontrola i szczepienie :(
Nakarmiłam, jedziemy na chwilę do banku a potem na wycieczkę :) si ju lejter B)

11 lata 8 miesiąc temu #716779 przez villcia
moonia154 uniuni , aż włosy stają dęba jak czytam wasze relacje z porodówki.
Znam dokładnie ból po oksytocynie, tak go dobrze zapamiętałam, że na następne dziecko zdecydowałam się dopiero po 8 latach :silly: . A jak teraz szłam rodzić to już w domu się poryczałam ze strachu - jak bóbr :silly:
Tym razem poród był szybciutki i ból znośny.Uff...
Pozdrawiam was serdecznie, najważniejsze że dzieciątka zdrowe tulicie :) :) :)
Życzę Wam abyście szybciutko wracały do sił no i do seksi figurek z przed ciąży :) :)
Maluszki są nagrodą za nasze cierpienia, o których mam nadzieję szybko zapomniecie :)

MlecznaMama SERDECZNE GRATULACJE!!!

Pozdrowionka dla wszystkich lipcóweczek i ich małych pocieszek :)

11 lata 8 miesiąc temu #716780 przez patrysia305
jestem w szoku ze po jabłkach jest problem, niby pierwsze co to jabuszko się dzieciom podaje a tu takie coś. Mój skarb często miewa gazy, a ja czesto kompoty z jabłek moze to przez nie

jesteśmy po szczepieniu - donoszę ze mój skrb waży 3930 g czyli na tydzień przybiera 300g, jestem przeszczęśliwa bo prawie ma już podwojoną swoją wagę.

Znalazłam złotą metodę na spokojny sen mojego skarba - otulaczek !!!! Poprzednio spryciaż był za mały i zawsze gdzieś te rączki wydostawał, teraz zdarzy mu się też ale zawijam go kład do łózeczka właczam kołysanki i po paru minutach lekkiej walki z nim maluszek zasypia i śpi spokojnie.

11 lata 8 miesiąc temu #716794 przez Qltoorka
O, patrysia305, to mnie namówiłaś, by też spróbować z tym otulaczkiem... Raz próbowałam go do niego wsadzić i wyglądał tak jakoś dziwnie, że go wyciągnęłam... Ale może faktycznie zda u mnie też egzamin... Wsadziłam go już teraz ;) zobaczymy :)

A właśnie...Wy do lekarzy chodzicie, a ja głupia zapomniałam pediatry zapytać kiedy na drugą wizytę należy przyjść... Co ile chodzicie?

11 lata 8 miesiąc temu #716801 przez dziubasek
Agusia my na wzdęcia stosujemy infacol a espumisan noworodkowi pi 4/5 kropelek... Teraz jedziemy bez niczego, Julcia pierdzioszkuje i kupy robi co jedzonko... Chociaż dzisiaj zjadłam krewetki i sałatkę z kukurydza( mam nadzieje ze Pindzioszka dobrze to zniesie)
Jamajka mój mezus też wrócił do pracy, sama byłam tylko w poniedziałek i o dziwo nawet dobrze sobie radzilam... Problem mam z Miss bo się uwstecznia :angry: dosłownie jakby dodała się w rozwoju ( tak próbuje na siebie zwrócić uwagę)

11 lata 8 miesiąc temu #716820 przez emi87
karolinkanice no ja widze ze ludzie od tego odchodzą. tata mi poradził i od tamtej pory zawsze jej odbijam (no chyba ze usniemy podczas karmienie obie hehe

agusia rzadko mi sie zdarz kimnąć w dzień...jakoś nie umiem - chyba ze miałam na prawdeeee ciężką noc i dzień hehe

moonia nawet w paint mozesz zmniejszyc musi miec max 150kb

a ciuszki niby 56 sa dobre z długosci ale juz bardzo ciezko łapki w nie wsadzic wiec nosimy luźne 62 hehe

Qltorka hahahaha jak te plemie co sobie podwiązuje do góry hahah miała babcia pomysł :S psikus taki mały hehe sie obsmiałam :lol:
ja ide w przyszłym tyg po recepte na szczepionke a tak to dopiero kazali mi przyjsc jak mała skonczy 6tydz na szczepienie :) a sama chodze wazyc co tydzień (do przychodni mam 1 min i przy okazji spaceru zachodze).

kasiak super ze wszystko ok i mały rosnie jak na drożdżach-oby tak dalej!! i udanej wycieczki ;)

patrysia ładnie przybiera maluszek :) tez mam ten otulaczek ale za malutka była i sie w nim topiła hehe moze niedługo bedzie lepiej skoro tak chwalisz- kusiszzz ;)

dziubasek pewnie to chwilowe :) moze robi z siebie "dzidzie" zebys traktowała ja jak młodsza siostre?

11 lata 8 miesiąc temu #716834 przez patrysia305
ja byłam na wizycie raz teraz drugi podczas szczepienia, poza tym tak jak emi co tydzień ważenie no i my z racji na wcześniactwo mamy wizyty u róznych specjalistów co jakiś czas

zrobiłam ogórkową - czytalam że ogórki kiszone możemy jeść a czy może byc zabielona śmietana nie wiem - chyba tak

maluszek śpi - otulaczek daje radę :) jeden sukces mamy ale karmienie nadal przez nakładki ;/

11 lata 8 miesiąc temu #716920 przez Patrizia
witam :)

Super sie Was czyta jak opisujecie Wasze chwile z maluszkami tyle sie dzieje :) Wszystkie dziciaczki sa sliczne :)

Musze sie gdziec wyzalic bo mnie dzis zatkalo a wiec : dzisiaj troche czasu pswiecilismy na szukanie pomiczka i juz prawie mielismy ugadanego goscia powiedzielismy mu ze raczej sie zdecydujemy i zadzwnimy do niego ale jednak jak wrocilismy to doszlismy do wniosku ze jednak chce za duzo kasy i to bez aniolka pomniczek i zadzw do niego ze sie narazie wstrzymamy minelo pare godz i ten gosciu do mnie dzwoni i mowi czy sie zdecydowalismy juz :ohmy: ja mu ze nie bo musimy sobie jeszcze zerknac na inne a on do mnie tak to prosze sie teraz okreslic bo ja na takie chujostwa nie mam dzasu :ohmy: :ohmy: :ohmy: no zglupialam popierd...ny jakis powiedzialam mu ze to nie jest zakup worka ziemniakow tylko to dla nas bardzo wazna i osobista sprawa powiedzialam ze nie bede w takim razie nawet rozwazac kupna u niego pomnika i sie rozlaczylam pozniej dzwonil i przepraszal ze nie o to mu chodzilo palant jeden. No to tyle musialam gdzies wylacmoje zale, A tak z dobrych wiadomosci u mnie czas zmian sie zaczol wiec postanowilam odwiedzic tez fryzjera :) i nawet jestem zadowolona :)

Buziaczki dla wszystkich kochanych bobaskow no dla Was tez ;)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #716933 przez dziubasek
Patrizia nosz qwa popier...ny :angry: daj mi do tego palanta numer to go z chęcią zjebie... Dawaj fotę nowego fryca :)

11 lata 8 miesiąc temu #716938 przez Patrizia
tak teraz wygladam chcialam grzywke na calosci miec ale mam takie "liźniecie" na czole ze za cholere nie chcialy sie ulozyc do grzywki wiec jest taka :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ksawerek(*)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka