BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #717474 przez moonia154
Mój mały sroszek również wali kupkę niemal przy każdym karmieniu :blush: Trudno to tak do końca wyliczyć, bo karmię go co 3-4 godziny, w zależności od tego kiedy ma chęć :blink: Nie używam laktatora (wzięłam od bratowej męża, ale chyba nie działa, bo już w szpitalu położna próbowała mi pomóc i nic z tego), ale czasem ręcznie coś wycisnę do buteleczki. Raczej nawet dna nie zakrywa, ale jak czuję, że zaczyna samo wyciekać to znak, że pora na wycisk :laugh: Najlepiej śpi mu się w rożku, ale w takie upały to mu chyba ciut za ciepło :dry: No i lubi mieć ciasno :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #717479 przez Qltoorka
karolinap, ja miałam przez kilka dni taką poduszeczkę niemowlęcą, wydawała mi się płaska, jednak i tak jak przeczytałam w jakimś artykule, że nawet taka niemowlęca płąska może być stosowana od 6 miesiąca to poduszka poszła out... Teraz spi płasko z podłożoną pod główkę pieluchą tetrową. A pediatra też mi na to ulewanie radziła podłożyć pod nogi łóżeczka książki- tak na 3 cm.

www.ciazowy.pl/artykul,poduszka-dla-niem...-zdrowie,1126,1.html

11 lata 4 miesiąc temu #717485 przez alba77
jest też poduszka klin , którą wkłada się pod materacyk i wtedy też robi się taki spad który stosuje się przy ulewaniu i przy katarku, spanie na podusi to raczej później, moja Ninka ma 2 lata i nadal śpi na płasko

11 lata 4 miesiąc temu #717550 przez kasiak
Wiecej go nie pochwalę! Co sie uciesze, ze grzeczny to za chwile robi sajgon :angry: Spał wczoraj ładnie całe popoludnie, w nocy troche swirował ale nie bylo zle. Dzisiaj tez grzeczny przez kilka godzin i spał tylko z przerwa na karmienie. A teraz sie obudził, zjadł i swiruje, a nic smrodowi nie jest :dry:
W lazience masakra bo sprzatac zaczelam ale sie rozwył i lezy wszystko, tylko kupska na srodku brakuje :angry: i zawsze jak komus powiem, ze jest ok to zaraz sie budzi i wyje i stęka na kupę...

Ja pod materac podlozylam zwinięty ręcznik i jest ok. Miał katar i mu przeszlo, no i juz tak nie ulewa.

11 lata 4 miesiąc temu #717552 przez emi87
spróbowałam dzis z otulaczkiem i idealnie pasuje :) mała szybko dała sie w nim ululać a wyjątkowo marudna była :) a jak sie jej dobrze w nim pierdziochało łohoho :P :D ale nie chce jej przyzwyczajac tylko do niego jak dziubasek pisze - tylko wtedy kiedy na prawde jest bardzo niespokojna przez długi czas :)
mojej sie tez ulewa to podłozyłam pod materac w kołysce złozony (stopniami) kocyk i ma delikatnie do góry :) wiec niby lezy na płasko ale głowke ma ciut wyżej niz nóżki :) a pielęgniarka na moje pytanie czy moze byc tak że ulewa jej sie bo sie przejade powiedziała ze bardzo możliwe. bo czasami mam faktycznie wrażenie ze Mila je więcej niz jej potrzeba i potem ją brzuszek boli.

patrysia to tym bardzuej. moja szwagierka tak miala, musiała podawać małemu żelazo i sie tak bidny męczył że szok. w końcu sie wkurzyła i polecaiała do lekarza i dostał jakies leki i jak ręka odjął :)

moonia das zrade! hormony niedługo sie ustabilizuja i bedzie git :0 ja tez miałam nerwy na ducha Bogu winnych ludzi ale juz przeszło :) ale domyslam sie ze mały pewnie płaczliwy jest, wy zmęczeni i jeszcze ta rana sie dobrze nie goi...na pewno marzysz o ciszy, spokoju i żeby sie wyspać. trzymam kciuki zeby było lepiej i dobry humor powrócil :* a teraz sprzedaj małego tesciowej na godzinny spacer a sama sie zdrzemnij albo zrób cos dla siebie ;) w ostatecznosci mozesz na spokojnie z nia pogadac ze potrzebujecie naraie pobyc sami ale moze wam pomóc w tym czy w tamtych w okreslonych porach-moze pomoże?
nam sie udało Mile przyzwyczaic do hałasów i nawet te ja usypiają :P głośne samochody, gadanie, odkurzanie - dla niej no problem :)

villcia elegancki facecik ;)

karolinap moja robi tak z 5-10 srednio :) czasem jedna po drugiej hehe przewine nakarmie i bach kupsko :P

11 lata 4 miesiąc temu #717586 przez patrysia305
a tak ja sobie śpię w otulaczku, wydostałem po cichaczu rękę mam nadzieję że mi mama znów jej tam nie wpakuje
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #717590 przez patrysia305
a tak wyglądałem wczoraj przed szczepieniem
p.s. on uwielbia leżeć na mojej poduszce
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #717674 przez moonia154
Kasiak nie przejmuj się, mój Patryczek jest taki sam :laugh: Wystarczy troszkę pochwalić i za chwilę jest armagedon :dry: Ale chociaż nauczyłam się cierpliwości do maluszków i ich fochów B)
Emi87 tak, najlepsze co mogłoby mnie spotkać to święty spokój :dry: Ale nie mam na myśli tu dziecka, bo z nim dobrze mi się śpi (dzisiaj spaliśmy cztery godziny z przerwą na karmienie- ja obiadek, on cyca) i współpraca również przebiega bez zarzutów. Jedyna co mnie boli to rana po cesarce, bo się zaczęła paprać i leci jak z kranu, dlatego też staram się unikać dźwigania (dzidziusia), chodzenia oraz siedzenia (na leżąco chyba mam większą szansę na zagojenie się tej rany). Na szczęście mąż pomaga mi jak może, podaje mi małego do karmienia, przewija, ale wiadomo- co matka to matka ;) A teściowa i tak nie ma czasu zajmować się Patryczkiem, bo ma na głowie dwójkę innych wnucząt podrzucanych przez drugą synową.
Mam pytanko: czy wszystkie Wasze dzidziusie (głównie chyba chłopcy) to cycusie? Mój nawet nie musi ssać cyca, wystarczy, że ma go w buzi i tak śpi, a jak wyciągnę, to za góra 10 minut się upomina :dry: Zastanawiam się czy to normalne, bo jeszcze w szpitalu mi takie numery wyczyniał, zwłaszcza w nocy. Położne oczywiście uważały mnie za wyrodną matkę co głodzi swoje dziecko i tylko jedna się domyśliła o co kaman :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #717729 przez patka1603
prześliczne te wasze szkraby!
I jak tam dużo was jeszcze zostało do rozpakowania, czy może już wszystkie?!Pozdrawiam
sierpniówka

11 lata 4 miesiąc temu #717735 przez agusiaa26
Monia bidulko!! Wspolczuje, ludzir naprawde nie mysla!! Dzis tez moj tesc na skaypie mowi mi ze zle trzymam glowke!! I czy mam pokarm- no co go to kuzwa obchodzi??? Aha i chca do na przyjechac na kilka dni i dojedzie jego corka z mezem i 3ka dzieci!!! :ohmy: to mu maz mowi ze nie bo bedzie naza duzo to die ku.wa dtary obaza, no sorry co to jakies zoo?? Tyle ludu w trzech pokojach i jeszcze 3ka dzirci w wieku przedszkolnym noo napewno!!

Moj tez ulewa i Emi tez wydaje mu sie ze dzis niespokojny byl z przejedzenia ale to moze moje fanaberie bo tylko siedze i mysle czy najedzony czy mu nie za cieplo, czy beknie czy wstanie na czas ehhh musze wyluzowac.
Dzieki za pomysl z podniesieniem materacyka pod glowka, juz maz wsadzil kocyk, mam nadzieje ze pomoze

A co do kupek to moj tez wali chyba po kazdym cycu i to takie piekne zolte ;)

11 lata 4 miesiąc temu #717869 przez karolinkanice16
a ja musiałam dzisiaj małego o 22 kąpać bo tak zasnął że nie szło go dobudzić nawet pełna pielucha ani trochę mu nie przeszkadzała jak nigdy. Na szczęście Ksawcio bardzo lubi kąpiele i jak tylko polewamy go wodą to rozgląda się dookoła. :)

11 lata 4 miesiąc temu #717873 przez Qltoorka
patka, chyba jesteśmy już wszystkie mamuśkami :) Czekamy jeszcze na wieści doroty_k

emi, widziałam na fb, że szukasz fotografa do sesji noworodkowej... Ja też szukałam teraz i znalazłam...Cudne zdjęcia dziewczyna robi. Ale dowiedziałam się (nie wiem czy tak wszyscy robią), że sesje noworodkowe wykonuje się do ukończenia przez dziecko 2 tygodni, bo wtedy jeszcze maluszki dużo śpią, przez co można je łatwo ułożyć do zdjęcia. Natomaist później dzieciaczki śpią już mniej a ich sen jest delikatniejszy... Hmm...coś w tym jest...
Fakt, że laska nie odesłała mnie z kwitkiem, ale cena sesji mnie troszkę jednak odstraszyła... 500 zł za 15 zdjęć... Chyba się przekwalifikuję :P

A ja dziś ku.wicy dostałam... Mieliśmy umówione usg stawów biodrowych i nas, ku...., nie przyjęli, bo na skierowaniu pediatra dopisała pod tekstem "proszę o usg stawów biodrowych" - "skierowanie do poradni preluksacyjnej", a pani w rejestracji stwierdziła, że oni takiej poradni nie mają, ale usg robią... Ok, ja to rozumiem, ale po pierwsze - w mojej przychodni skierowali mnie właśnie do nich, bo mają z nimi umowę, a po drugie - jak dzwoniłam się zapisać to mówiłam kobicie, że tak mam na skierowaniu i nie widziała ona problemu.... Słuchajcie, tak się jeszcze nie darłam... Okazuje się, że waleczna matka ze mnie. Choć i tak nic nie wskórałam. Targamy maluszka ze sobą, śpieszymy się, jazda samochodem w jedną stronę 20 minut, Mikołaj cały zgrzany, a ta mi mówi, że mnie nie przyjmą!!! Dobrze, że miała szybę przed sobą, bo uwierzcie, że miałam ochotę jej przyłożyć... Chciałam z kierownikiem przychodni, ale oczywiście "kierownik już wyszedł do domu"....
No i teraz ciekawe gdzie ja znajdę jakąś przychodnię, w której mają krótkie terminy... Ostatecznie pójdę prywatnie... A Wy jak robicie/robiłyście to badanie i gdzie? W poradni preluksacyjnej czy u ortopedy? I na NFZ czy prywatnie?

Aaaa, i przy okazji, jak wróciliśmy do naszej przychodni przedstawić problem (jutro mam przyjść do pediatry po nowe skierowanie) to zważyliśmy maluszka... I co??? 4200g!!!! Boziu, on przez dwa tygodnie przybrał teraz 700g!!!!

11 lata 4 miesiąc temu #717876 przez NataliaK
Gratuluje wam dzieci :-) cieszę się że macie je przy sobie. Ją niestety nadal w szpitalu na iintensywnej terapii. Małego raz mi przywieźli pokazać tylko... na szczęście moj moz się nim cudownie opiekuje . Pozdrawiam was i wasze skarby... a postów to chyba nie nadrobie:-)

11 lata 4 miesiąc temu #717877 przez karolinkanice16
Natalia super że się odezwałaś i że wszystko idzie ku dobremu :), masz wspaniałego męża :) wypoczywaj kochana :)

11 lata 4 miesiąc temu #717878 przez Patrizia
NataliaK codziennie o Tobie myslalam super ze sie odezwalas :) i wszystko idzie w dobrym kierunku napewno szybko wrocisz do domku do meza i dzieciatka tego Ci zycze z calego serca :kiss: :kiss: :kiss: jak sie czujesz teraz? czy mowia Co kiedy Cie wypuszcza?

Ksawerek(*)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka