- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
co do pupy - to już w szpitalu mówiły mi położne by chusteczki stosować jedynie np. w podróży a pupkę przemywam właśnie wodą i nie mam problemów z pupcią Mikusia
Natalia jak dobrze Ciebie słyszeć (czytać ) - kuruj sie kochana czekamy na Ciebie na forum
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
agusiaa26, co do rozstępu mięśni to wiem, że w ciąży to miałam bo to było widoczne jak się wstawało z pozycji leżącej (taki stożek brzucha się robił), teraz nie wiem zupełnie czy te mięśnie się schodzą, zeszły, czy pozostały tak jak były i czeka mnie operacyjne zszycie ich...
Co do pielęgnacji-nam położna kazała kąpać w emolientach, a wody przegotowanej i wacików do pupy często używam, bo to zdrowsze od tych perfumowanych chusteczek...
Co do pępka to Ci nie pomogę, bo nam odpadl w 5 dobie, zanim w ogóle położna u nas była...
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Qltoorka pierwsze słyszę o takich badaniach po ciąży, ale to może dlatego, że jeszcze nigdzie nie byłam od wyjścia ze szpitala, a położna też mi nic nie mówiła. Tak więc nie pomogę...
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Dzięki dziewczyny za odpowiedź
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- villcia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pępuszek u nas nadal jest, położna mówi, że jest gruby i trochę to potrwa. Psikam 3 razy dziennie octaniseptem.
Używamy chusteczek i od czasu do czasu przegotowanej wody. Narazie z dupką wszystko oki No ale faktycznie, najlepsze waciki i woda.
Dziś jestem zryta na maksiora. Mój mały szkrab świrował jastrzębia nocą. W dzień śpi jak aniołek, a nocą co godzinę wisiałby przy cycu. I tak dziś obudził się o 2 i czuwał prawie do 5. Większość czasu z cycem w buzi. Tata okazał się niepotrzebny, bo Alanek ciągle węszył cyca.
Teraz ogarniam domek, a mój syneczek odsypia na ogródku nockę. Śpi już 3 godzinę A w nocy pewnie znowu będzie robił jazdeczkę
Oj, mój kochany dupcioszek!
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
jeżeli nic nie pomaga warto zrobić badania na gronkowca - mogli cie w szpitalu zarazić. znajoma tak miała, strasznie jej sie rana ślimaczyła i poszła w końcu z tym do szpitala i sie okazało że gronkowiec. cos tam na to dostała.
ja sie czuje juz na tyle dobrze i pewnie ze zasiadam wreszcie na orbitreka popracowac teoche nad soba bo mi tego brakuje...
hmmm moze tez Milciową dupcie zaczne woda przemywać? bo czasami te chusteczki zostawiaja taką śliską powłoke...ale ogólnie nic sie z moimi kochanymi pośladami nie dzieje
skierowanie na badanie bioderek dostałam w szpitalu odrazu z umówiona wizytą. Mila bedzie miała już powyżej 9 tyg...
agusia nie wiem czy to normalne ze tego pępucha tak wytarmosiła... co do jedzenie sprawa bardzo indywidualna, kilka stron wczesniej wrzucilam liste. musisz testować- zjeść coś odczekac i zobaczyc. jajka niekoniecznie bo moga (ale nie musza) uczulać, smażone tez odpada. mozna piec, gotowac, parowarek
vilcia albo może go w dzień pomęcz i budź co 1,5-2h to moze w nocy da pospać?
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zero smazonego i ciężkostrwanego , bo mój zaraz ma sraczke jak cos nie tak i się skręca z bólu.
Ja mam inny problem z wędzidełkiem pod językiem pierwotnie mieli mu nacinać potem stwierdzili, że jednak ma dobre, a wczoraj była położna i zas o tym nacinaniu.
W efekcie jeśli jest za krótkie to w przyszłości dziecko sepleni i źle zasysa pierś.
Bioderka bada sie między 6 , a 8 tygodniem.
Agusia nie dajmy sie zwariowac wiesz te położne co jedna to co innego pierdoli ja chusteczkami jade cały czas i puder tylko używam zero odparzeń nic sie nie dzieje puder jest naprawde dobry z BabyDream. Do wody nalewam tez płynu z BabyDream potem z tej samej serii balsamuje.
Pępek odchylam palcem jego to nie boli , bo to jest martwe tak mi mówiła położna biorę octenisept psikam i patyczkiem do uszu na około czyszcze i wiecie ile syfu ?
Także to mi pokazała położna i tak czyszcze.
Oczka jak ma śpiochy przemywam wacikiem z solą fizjologiczną, ale można też rumiankiem.
Tuńczyka Agusia możesz jeść , bo czytałam.
Mi też mówili, że mało nabiału, bo rzekomo chodzi o trawienie tego enzymu krowiego mleka, ale znowu jak nie jesz nabiału to możesz miec niedobór białka i ci będzie zasysał z kości organizm.
Więc nie wiem kiedy to jest dużo białka.
Ja nie wiem co z językiem mojego synka , bo każdy mówi co innego pierdolca idzie dostać z drugiej strony niechce żeby mu podcinali , bo mi go żal.
Jeśli chodzi io rozstęp mieśni brzucha to mi wczoraj badał i mówiła , że sama miała na 2 palce , ale , że dziś jest idealnie, ale mówiła, że muszę troche poćwiczyć te mięśnie.
Narazie to chodze tak niewyspana i mam tyle roboty w domu, że nie mam czasu pierdnąć ,a co dopiero ćwiczyć.