- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
co do pupy - to już w szpitalu mówiły mi położne by chusteczki stosować jedynie np. w podróży

Natalia jak dobrze Ciebie słyszeć (czytać

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

agusiaa26, co do rozstępu mięśni to wiem, że w ciąży to miałam bo to było widoczne jak się wstawało z pozycji leżącej (taki stożek brzucha się robił), teraz nie wiem zupełnie czy te mięśnie się schodzą, zeszły, czy pozostały tak jak były i czeka mnie operacyjne zszycie ich...
Co do pielęgnacji-nam położna kazała kąpać w emolientach, a wody przegotowanej i wacików do pupy często używam, bo to zdrowsze od tych perfumowanych chusteczek...
Co do pępka to Ci nie pomogę, bo nam odpadl w 5 dobie, zanim w ogóle położna u nas była...
- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Qltoorka pierwsze słyszę o takich badaniach po ciąży, ale to może dlatego, że jeszcze nigdzie nie byłam od wyjścia ze szpitala, a położna też mi nic nie mówiła. Tak więc nie pomogę...

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź

- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- villcia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Pępuszek u nas nadal jest, położna mówi, że jest gruby i trochę to potrwa. Psikam 3 razy dziennie octaniseptem.
Używamy chusteczek i od czasu do czasu przegotowanej wody. Narazie z dupką wszystko oki

Dziś jestem zryta na maksiora. Mój mały szkrab świrował jastrzębia nocą. W dzień śpi jak aniołek, a nocą co godzinę wisiałby przy cycu. I tak dziś obudził się o 2 i czuwał prawie do 5. Większość czasu z cycem w buzi. Tata okazał się niepotrzebny, bo Alanek ciągle węszył cyca.
Teraz ogarniam domek, a mój syneczek odsypia na ogródku nockę. Śpi już 3 godzinę

Oj, mój kochany dupcioszek!
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
jeżeli nic nie pomaga warto zrobić badania na gronkowca - mogli cie w szpitalu zarazić. znajoma tak miała, strasznie jej sie rana ślimaczyła i poszła w końcu z tym do szpitala i sie okazało że gronkowiec. cos tam na to dostała.
ja sie czuje juz na tyle dobrze i pewnie ze zasiadam wreszcie na orbitreka popracowac teoche nad soba

hmmm moze tez Milciową dupcie zaczne woda przemywać? bo czasami te chusteczki zostawiaja taką śliską powłoke...ale ogólnie nic sie z moimi kochanymi pośladami nie dzieje

skierowanie na badanie bioderek dostałam w szpitalu odrazu z umówiona wizytą. Mila bedzie miała już powyżej 9 tyg...
agusia nie wiem czy to normalne ze tego pępucha tak wytarmosiła... co do jedzenie sprawa bardzo indywidualna, kilka stron wczesniej wrzucilam liste. musisz testować- zjeść coś odczekac i zobaczyc. jajka niekoniecznie bo moga (ale nie musza) uczulać, smażone tez odpada. mozna piec, gotowac, parowarek

vilcia albo może go w dzień pomęcz i budź co 1,5-2h to moze w nocy da pospać?
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Zero smazonego i ciężkostrwanego , bo mój zaraz ma sraczke jak cos nie tak i się skręca z bólu.
Ja mam inny problem z wędzidełkiem pod językiem pierwotnie mieli mu nacinać potem stwierdzili, że jednak ma dobre, a wczoraj była położna i zas o tym nacinaniu.
W efekcie jeśli jest za krótkie to w przyszłości dziecko sepleni i źle zasysa pierś.
Bioderka bada sie między 6 , a 8 tygodniem.
Agusia nie dajmy sie zwariowac wiesz te położne co jedna to co innego pierdoli ja chusteczkami jade cały czas i puder tylko używam zero odparzeń nic sie nie dzieje puder jest naprawde dobry z BabyDream. Do wody nalewam tez płynu z BabyDream potem z tej samej serii balsamuje.
Pępek odchylam palcem jego to nie boli , bo to jest martwe tak mi mówiła położna biorę octenisept psikam i patyczkiem do uszu na około czyszcze i wiecie ile syfu ?
Także to mi pokazała położna i tak czyszcze.
Oczka jak ma śpiochy przemywam wacikiem z solą fizjologiczną, ale można też rumiankiem.
Tuńczyka Agusia możesz jeść , bo czytałam.
Mi też mówili, że mało nabiału, bo rzekomo chodzi o trawienie tego enzymu krowiego mleka, ale znowu jak nie jesz nabiału to możesz miec niedobór białka i ci będzie zasysał z kości organizm.
Więc nie wiem kiedy to jest dużo białka.
Ja nie wiem co z językiem mojego synka , bo każdy mówi co innego pierdolca idzie dostać z drugiej strony niechce żeby mu podcinali , bo mi go żal.
Jeśli chodzi io rozstęp mieśni brzucha to mi wczoraj badał i mówiła , że sama miała na 2 palce , ale , że dziś jest idealnie, ale mówiła, że muszę troche poćwiczyć te mięśnie.
Narazie to chodze tak niewyspana i mam tyle roboty w domu, że nie mam czasu pierdnąć ,a co dopiero ćwiczyć.