- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Qltoorka - czy moglabys jeszcze raz wstawić link do tego staniczka do karmienia? Byłabym wdzięczna :*
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
a gorączka jest niepokojaca.
a herbatkle kup sobie w aptece taka zwykła parzoną z torebki - one są lepsze i tańsze
MlecznaMama dobrze jest sobie troszke upuścić laktatorem przed karmirnirm żeby małemu było łatwiej zassać. spróbuj - tylko odciągnij troche tak żeby poczuć ulge.
ai uzywaj wkładek do staniczka to nie bedziesz sie zalewac, ja tak miałam i sie w nocy mokra budziłam...ale teraz wszystko wsiaka we wkładki
i kobitki - nie denerwować sie!!! bo wtedy i malenstwo czuje nerwy i pokarm potrawi nie lecieć. na spokojnie, bez stresu. maleństwo popłacze ale za którymś razem załapie - my tak miałayśmy na poczatku że dopiero za 20 razem zasysała. głowa do góry i myślcie pozytywnie!! ja pierwsze dni karmiłam ze łazmi w oczach - ból jakby mi ktoś zywe mięso gryzł, mała nie mogła złapać ale mówiłam sobie w duchu ze bardzo chce karmić i dam rade, że to chwilowe i bedzie dobrze
moja miała wczoraj coś z brzuszkiem i dałam jej troche infacolu (niby jest od miesiąca ale mała cierpiala strasznie). za to strasznie po nim ulewała,tak ze 3-4 łyżki zwymiotowała ech.... jednak narazie stawiam na herbate koperkową. podejrzewam ze nasze maleństwa tak płakulkają bo jelitka przyzwyczajają sie do róznych rzeczy które jemy i czasami moze rozboleć brzuszek.
bea ach jaka slodka u mnie mała w szpitalu spadła 250g a po tygodniu przybrała chyba ze 200, po niecałych 3 tyg przybrała w sumie niecały kilogram-850g.
moja jest w 1 pieluszce, a ubrana cały czas w bodziaki - i w dzień i w nocy
Qltoorka o masz, odwodniony? no prosze....czlowiek uczy sie całe zycie-dobrze wiedziec jak to sprawdzić. ja małej daje herbatke koperkową ale to tak zapobiegawczo na bączki i nie za duzo i widze ze konkretna doktorka ci sie trafiła super!
karolinka śliczny chlopaczek z Ksawcia
kasiak mój to mnie wrecz stopuje jak chciałam zrobic ciacho to powiedział zebym sobie dupy nie zawracala i sie nie przemęczała... ty chyba musisz swojego chłopa na cały dzień z malym zostawic i niech zobaczy jak to jest. a jak mu kurz przeszkadza to szmata w łape i do roboty- tez ma ręce pfi
moonia nie mam pojecia co to za krostki, potówki raczej nie maja w sobie ropy...
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emi od wczoraj go non stop przystawiam nawet nie protestuje cos mu sie odmieniło nawet sie domaga chce zasypiac przy piersi także zasysa częściej w nocy wogóle go nie dokarmiałam naprawde welka zmiana nie wiem czemu. Mam nadzieję, że juz nie będzie marudził w nocy bez problemu zaraz po cycowaniu zasypiał byłam pod wrażeniem.
Kupie ta herbatke w aptece drugi raz no chyba, że juz mi nie bedzie potrzebna.
Mały wczoraj miał gazy zatrzymane to mu dałam rumianku i mu poszło zrobił dwie kupy pod rząd nad ranem.
Mój maż też mi pomaga bardzo i tez jak cos robie poza programem dziecka to zaraz mi mówi nie przemęczaj się. Dużo to jest taka pomoc , bo moge sie przynajmniej wysrać
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nasz synuś niby też ma problem z gazami (tak mi się wydaje), ale jak już walnie kupę to z przytupem Co karmienie to i zmiana pieluszki bo nawalone porządnie, ale zanim to zrobi, to trochę się ponapręża Ostatnio nie chce mi się pić wody. Nie wiem czemu, bo przecież są upały, dlatego też zmuszam się do ok. 2l dziennie A przecież normalnie piłam ok. 4l więc nie wiem, skąd ta zmiana
- villcia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No ale postanowiłam napoić go wodą. Ale dupa! Nie chce butelki, wypluwa, dławi się... preferuje tylko cycocha. Zaraz poślę męża po herbatkę koperkową, może mu posmakuje.
moonia154 krostki najlepiej niech obejrzy położna, potówki nie mają ropki.
Skórka dzidziusiów jest bardzo delkiatna i wrażliwa na wszystko, pewnie to nic takiego, może jakaś reakcja na to co zjadłaś?
karolinkanice16 Alanek też zazwyczaj tylko kwękoli, lubi być noszony i tulony...Hi hi tak mu najlepiej. Ja myślę, że to przez te pogodę, normalnie nie do wyrobienaia Ani w domu ani na dworze!!! Straszna duchota.
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
a ja sie biore za sprzatanie póki mała z dziadkiem pod orzechem sie byczy....
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Wodę najlepiej ponoć podawać źródlaną niskozmineralizowaną po przegotowaniu, chociaż mi pediatra mówiła o zwykłęj kranówie przegotowanej. A jaka temperatura? Taka jak mleka-temperatura pokojowa, max temperatura ciała czyli 37 stopni.
moonia, niestety i ja Ci nie pomogę, bo my takiego problemu nie mieliśmy... Może to faktycznie jakaś reakcja alergiczna...? A ja szczerze nawet nie wiem jak dokładnie potówki wyglądają... My mamy parę krostek (pryszczy) na buzi i jest to trądzik niemowlęcy.
karolinap, bardzo proszę Na allegro jak wpiszesz Alles Caffe Latte to znajdziesz duzo takich aukcji, więc wybierz najdogodniejszą dla siebie i swój rozmiar, bo na każdej aukcji jest inny
allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles...80b-i3375183598.html
dorkiszon, gorączka mogłaby świadczyć o zastoju pokarmu, ale Ty piszesz, że masz generalnie cycki miękkie, więc to chyba nie to...
villcia, może nie potrzebuje jak nie chce pić, więc się ciesz Mój wczoraj pił, dziś już nie chce, więc nie jest spragniony...
A ciemiączko u nas to wczoraj było bardzo wyczuwalne, że zapadnięte jest... Dziś jest tylko takie maleńkie wgłębienie..
karolinka, my też męczyliśmy się tak dwa dni, że nie chciał spać, co go odkładałam śpiącego przy cycu to się zaraz zaczynał wiercić i oczy już ja 5 zł a za chwilę płacz... Ehhh, męczarnia to była. Ale noc spokojna i dziś...OMG! śpi od 8ej rana... Położyłam się do łóżka i jego obok siebie, to tylko go obracałam do cyca, pił na śpiocha i od razu zasypiał...(ciekawe, że wtedy mu się w ogóle nie ulewa...) i tak przedrzemaliśmy wspólnie do 13tej (jestem wyspana dziś jak za czasów ciąży ), a teraz śpi dalej sam...
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gorączke mogę miec z różnych przyczyn gojenie sie krocza osłabienie po porodzie bądź właśnie w produkcji pokarmu niekoniecznie zapalenie, ale wogóle. Także nie wiem czemu mam 37 non stop i lece na paracetamolu, ale już mi nie pomaga to biorę ibuprom max , bo kości mnie bolą.
No i mały cały czas chce zasypiać przy cycku tak to marudzi i u męża szuka cycków haha i rękę mu zasysa.
Także cycki mam już nieźle zassane i potem jak juz zaśnie to powoli się wymykam choć nie zawsze on da sie oszukać i zaraz otwiera oczy i płacze i od nowa.
Właśnie z nim zasnełam i teraz jestem na forum, a on juz sie wierci pewnie zaraz pobudka będzie.
Z owoców narazie mogę jeść brzoskwinie, jabłka banana i nic dziecku nie jest zjadłam nawet już ciastko typu prince polo i też spoko.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rumianek mu znowu daje i znowu bączki puszcza i kupe robi.
Koperkową też muszę kupić, ale odziwo nigdzie nie ma ani w aptece także szukam dalej.
W rossmanie była, ale znowu z hipp i cena kosmiczna , a wiem , że są takie zwykłe w torebkach tanie, bo kiedyś widziałam.
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
też karmiliśmy przez nakładki, z tym ze mnie to strasznie przszkadza bo mały bylewał przez nie mleko - cały mokry był na ubranku co karmienie i zaczęłam mu śliniaki zakładać a od wczoraj muszę się pochwaliś że chwyta pierś bez nich
taka razda dla was ważne żeby były dopasowane, najlepsze są ponoć te z aventu i ja przed karmieniem zamaczałam je w przegotowane wodfzie żeby były zwilżone i wówczas przylepiały się do piersi - polecił mi taki myk położna.
ja byłam na bioderkach w 4 tygodniu po porodzie i nie musimy naszczeście pieluchować choc jeszcze jedna wizyta przed nami
KArolinanice Ksawcio uroczy i widzę ze też lubi miec przy sobie konika morskiego i jego melodie Tymek jak usłyszał to ładnie mi zasypiał i musiałam mu go kupić
Dorkiszon - trochę szybko chyba na normowanie laktacji - tak mi się wydaje, a dlaczego dodajesz do herbatki glukozę??
ja polecam herbatkę z herbapolu - taka w saszetkach dobre ma zioła i nie była droga
ja małemu ubieram same body czasem na noc dokładam skarptki
monia z tego co czytałam mogą to być potówki = ropa może sie tam również zbierać, najlepiej przemywać chłodną wodą przegotowaną. ja też malo piję sama sie sobie dziwię.
Wiecie co moj mały uwielbia spać na brzuchu trochę sie boje bo czytałam że nie powinno dłuzej niż 15 min ale jak ja go o 6 rano biorę do siebie kładę na brzuszku i śpi do 8:30, 9:00 ,próbowałam zmienić pzycję to się złości i wybudza
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gdzie jest dziubaskowa coś jej nie widać ?
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
powiedzcie mi.... kiedy miną te humorki? nie radze sobie ztym, jestem bardzo szcześliwa, ale codziennie płacze, jest mi smutno, brakuje mi męża... to dziwne ale mam wrażenie że go potrzebuje non stop przy sobie. on dużo teraz pracuje, a ja siedze sama w domu. nigdzie nie wychodzę, tęsknie za nim. teraz pojechał do pracy, jak wychodził to się poplakałam. teraz go nie ma też płacze. co jest?! czuje się czasem jakbym usychała... dobrze że jest syn... Mój Kochany...
macie takie smutne chwile dziewczyny? jak sobie z tym radzić
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Emi... używam wkładek laktacyjnych nawet podwójnie, i nic to... ale teraz zaczynam zauważać regularność, potok mam co jakis czas... tak jakby dopasowało sie to do Robercika. często jednak z wyprzedzeniem bo mały jeszcze śpi. Najtrudniej jest w nocy. Nie zasypiam tak jak niegdyś wtulona w męża tylko jestem jak mumia oobwijana grubym ręcznikiem który w połowie nocy i tak jest mokry i muszę zakładać nowy. ehh.... od nadmiaru głowa nie boli
Karolinap hhehehe słusznie, nick zobowiązuje-chociaż jak się tu rejestrowałam to nie przypuszczałam że znajdzie potwierdzenie w przyszłości.
Dorkiszon ja próbowałam dać Małemu rumianek e wzgędu że skończy już tydzień i że jest taki duży w prezencie miało być coś innego niż woda, ale tak się chłopak powykrzywiał po tym rumianku,że butelka nie ruszona. heh. a dopajam go wodą "mama i ja"