- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- villcia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pozdrawiam Was i życzę dużo zdrówka!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
a dla męza wielkie brawa pozdrów go od nas koniecznie!
patrysia może go cos innego męczy? a odbijasz mu? może jakis bąbel mu stanął?
madziu ale juz duzy kawaler!
dorkiszon ja daje K+D ale karmie tylko cycem. a wiyte na pewno po 6 tyg bo wtedy pierwsze szczepienia.
słoneczko rośnie kruszyna jak na drożdżach
kasiak no to rewelacja!
jorgus witamy i gratulujemy slicznego synusia
Qltoorka kochana styrasznie ci współczuje - lećcie na to ip bo jezeli to ten ropień to im szybciej tym lepiej...wiem ze matczyne serce ci pęka ale musisz być twarda dla małego! jestem z tobąś :* trzymaj sie
uniuni to gratuluje cycowania pełna para!!! musi chłopak wyrobić sobie mleczarnie hehe
agusia mozesz spróbować z bananem,arbuzem...sróbuj jakis owoc odczekaj 3 dni i jak bedzie ok to znaczy ze nie szkodzi maleństwu
Marta gratuluje!! zazdroszcze tak szybkiego porodu u nas mała spi z nami od połowy nocy czyli tak ok 3 a czasami cała noc jak jest niespokojna.
moja tez niespokojna taka ostatnio ale to pewnie przez te upały.... wczoraj było w cieniu 31 st my mielismy akurat w domku bobaskowa sesje nie moge sie doczekać efektów achhhh
a rozstepy tez mnie nie ominely...no cóż, trzeba próbować zminimalizowac a jak nie to nauczyc sie z nimi życ...
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- villcia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
dziubasek, no i co teraz z tym 6 palcem? Jak się czegoś dowiesz daj znać-ciekawe jest czy coś robią w takim przypadku?
villcia, nam odpadł szybciutko, pewnie przez klamrę, którą nam zostawili na kikucie. Raz mały tak wierzgał nogami przy przewijaniu, że zahaczył o nią i odpadł..
Marta27, ale ekspresowy poród Gdyby nie wizyta to byś chyba urodziła w domu....
dorkiszon, ja podaję wit K+D w jednej ampułce. A co do wizyty to nie wiem kiedy druga kontrolna, bo ja też nie wiedziałam. Poszłam za potrzebą
A ja teraz przy przewijaniu zauważyłam, że znowu pośladki trochę zaczerwienione... Noż kur... przeciez teraz wietrzymy częściej, używamy wody i wacików, mały robi kup trochę mniej, bo jak śpi to nie kupczy potem nadrabia, więc i my po każdym bombardowaniu zmieniamy... Zastanawiam się nad pieluchami... Może po prostu nam jednak te Dady nie pasują??? Też widziałam negatywne opinie o nich, że nie wchłaniają wilgoci, może warto spróbować inne? Bo już nie mam pomysłów czy coś robię źle... Wy nie skarżycie się na odparzenia, a my już mamy drugi raz czerwone pośladki w ciągu miesiąca?
Tylko nie wiem czy jeszcze próbować jakichś innych z tańszych czy od razu Pampersy...?
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
A Pampersy akurat w Tesco są w promocji Więc, rozumiem, że też uważasz, doświadczona mamo dziubaskowa, że to jednak może być wina pieluszek?
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Qltoorka mojemu też zaczerwieniła się pupa kilka dni temu, ale doszliśmy do wniosku, że to nie wina pieluszek Dada, a... chusteczek Dada. Od początku używaliśmy tych pieluszek, tylko, że do podcierania chusteczki Pampers i wszystko było git. Chusteczki się skończyły i kazałam mężowi kupić Dady i jeszcze tego samego dnia (a właściwie nocy) Patryk mało szału nie dostał Otworzyłam pieluchę i zdębiałam Dobrze, że przy wyjściu ze szpitala dostaliśmy "Niebieskie pudełko" z różnymi próbkami i tam był Sudocrem. Po paru smarowaniach ogień z pupy zszedł Położna powiedziała, że jakby nie pomógł, to poleca Clotrimazol, ale to już "w wyjątkowych sytuacjach, bo jest silny". Prewencyjnie kupiliśmy, ale nie było potrzeby używać, za to przy każdej zmianie pieluszki smarujemy Sudocremem
Kobietki, mam pytanie: Otóż, był dziś u nas pediatra i rozmawialiśmy o szczepionkach... I tu mam problem, bo nie wiem, czy zwykłe, czy skojarzone, czy szczepić przeciw pneumokokom i rotawirusom....? Mamy jeszcze troszkę czasu na podjęcie decyzji, ale najpierw wolałabym poradzić się Was niż słuchać konowałów
Co do witaminek, to nam przepisał dziś doktor, tak więc zaczniemy podawać maluszkowi, jak tylko mąż z zakupów wróci
Jeśli zaś chodzi o tą moją ranę po cesarce, to spieszę donieść, że pokazałam ją położnej i ona kazała lekarzowi wypisać receptę dla mnie- jakiś antybiotyk z gentamicyną Powiedziała, że na gronkowca jej to nie wygląda- po prostu czasem rany gorzej się goją... No cóż... Pożyjemy- zobaczymy Pozdrawiam Was bardzo serdecznie (Cycuś się obudził i matka musi lecieć otworzyć stołówkę )
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kupiliśmy tez hurtowo na allegro, bo też wyszły cenowow tak samo jak dada.
Ogólnie teraz sprawdze , które lepsze pewnie pampesy, bo są bardziej chłonne, ale z dady jestem zadowolona.
Co z herbatka z kopru włoskiego , bo pisze na niej od 4 roku życia mimo wszystko mogę podac malemu ? Narazie sama pije , bo od porodu mam mega zaparcia i rumianek mi nie pomaga gazy mi się zatrzymują i boli mnie brzuch.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na pneumokoki planuje jednak zaszczepić, bo wole żeby dziecko nie chorowało milion razy na jakieś zapalenia gardła itp. też potem wydajesz na lekarstwa i na jedno wychodzi więc ja prawdopodobnie zaszczepie na rotawirusy i pneumokoki.
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my szczepimy skojarzonymi a to dlatego ze lekarz i połozna wytłumaczyli mi ze sa one bezpieczniejsze neurologicznie - i to dla mnie najwazniejszy argument. na rotawirusa nie szczepie bo 1. to tylko w razie cos 3 dni biegunki i wymiotów i ewentualnie kroplówka w ostateczności 2. kosztuje ok 700 zł a na to mnie nie stać. na pneumokoki chce zaszczepic ale dopiero po 6 miesiącu życia. narazie skupiam sie na pierwszych szczepionkach. dodatkowo powiedzieli mi ze teraz raczej starych szczepionek sie nie używa. ale najwazniejsze dla mnie to to ze te skojarzone sa bezpieczniejsze - znawca nie jestem, wiem że są dwie szkoły ale ja sie tam słucham mojego pediatry kiedys szczepili nas takimi jak były i wyboru nie było, teraz jezeli wybór jest wybieram to co mój pediatra uwaza za lepsze dla dziecka (a ile tak na prawde w tym prawdy to nie wiemy, ale komuś zaufać w tej kwestii trzeba-a komu innemu jak nie osobie której powierzamy opieke nad zdrowiem naszych pociech?).
dorkiszon ja małej bezpośrednio podaje hippa od 1 tygodnia a sama popijam napar chybaz e rozcieńczony moze? lepiej zapytrac lekarza (ja bede w tym tyg i o to samo chce spytac bo w tym hipp jest cukier i wole podawać bardziej naturalna wersje).