BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #716946 przez dziubasek
Ładnie... Wow ale ty schudlas...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #716952 przez Patrizia
dziubasku normalnie kocham Cie :kiss: schudlam moze tylko po buzi ;) a jak narazie to zostalo mi jeszcze 8kg do wagi wyjsciowej :( nie wiem czy ja wogole dam rade zgubic te zbedne kg

Ksawerek(*)

11 lata 4 miesiąc temu #716953 przez Jamajka
Hej Mamuśki :)

Dziubasek nie złośc się na Miss. To jest podobno normalne, że strasze dzieci chcą naśladować te maleńkie. Czytałam kiedyś, że należy im na to pozwolić. Pić z butelki, ciumać smoka a nawet założyć pieluchę jak sobie tego życzą. To jest chwilowe i pomaga oswoić się z sytuacją. No i duuużo uwagi i poświęcenia trzeba dla tych starszych mieć :) Moja Lala (odpukać) zachowuje się nad wyraz dobrze i oprócz marudzenia nie przejawia oznak zazdrości. Cierpliwości i wszystko minie :*

Patrizia no niezły idiota!! Dobrze, że mu nawtykałaś.. nie wiem jak tacy ludzie mogą pracować w takiej delikatnej branży.. chyba za bardzo mu zależało.. czubek i cham!!
A wyglądasz prześlicznie :) zawsze podobała mi się Twoja uroda, ale tu widać nowy look i jakie piękne lśniące włosy :) kolorek też nowy?

Ja właśnie jutro zadzwonię do przychodni zapytać się kiedy mam przyjść do kontroli z Młodzieńcem :) Bo chyba już wypada się wybrać.. a za 2,5 tygodnia szczepienie.

Dziewczyny posiadaczki otulaczków :) Mój Książe jak jest niespokojny to również kończy spętany w pieluchę tetrową (otulaczka u mnie niet) i rzeczywiście chyba się wycisza i uspokaja. Nie wiem, może zakupię jeszcze ten z motherhood.. Emi i Qltoorka jak będą u Was jakieś wyniki pętania to dajcie znać :)

Emi
a jak pępuszek Mili?

11 lata 4 miesiąc temu #716960 przez dziubasek
Jamajka staram się być cierpliwa, pozwoliłam jej na smoczka( chociaż wszyscy uważają ze zle robie) i na inne dzidziusiowe widzimisię ale jak mi dumnie oznajmia ze zrobiła kupę w majty to wysiadam :angry:
A moja Julcia nie lubi otulaczka :(

11 lata 4 miesiąc temu #716963 przez Patrizia
Jamajka dziekuje za mile slowa :) a kolorek ma juz ponad 3 tyg wlasnie zakupilam dzisiaj farbe wiec na wekend bedzie swiezuski kolorek na wlosach :D

dziubasek sorki ale rozsmieszyla mnie ta kupa w majtkach :D :D napewno jej przejdzie pobawi sie w dzidziusia i jej sie znudzi ;)

Ksawerek(*)

11 lata 4 miesiąc temu #716985 przez MZS
Witajcie mamusie lipcowe. Jestem mamusią sierpniową. Niestety okazało się, ze mój synek jeszcze się nie odwrócił i mam zaplanowaną cesarkę na 22 sierpnia. Jeśli, któraś z was miałam cesarkę to proszę powiedzcie mi jak to jest. Czy jest strasznie, czy ciężko się dochodzi do siebie? Kiedy zobaczyłyście swoje maleństwa? czy mąż był z Wami na sali? czy cos szczególnego trzeba ze sobą zabrać?

11 lata 4 miesiąc temu #716990 przez karolinkanice16
hej dziewczyny

wysprzątałam chatę na błysk, zaraz robię kolację i potem kąpie Ksawcia i do spania bo padam na twarz. Byliśmy dzisiaj na mieście i złapała Nas ulewa dobrze że miałam folię przeciw deszczową na wózek.

Patrizia no ten koleś niezły debil dobrze że mu nawtykałaś.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716992 przez dziubasek
Ja miałam cc ale w UK, maz był ze mną na sali, jak tylko mnie zszyli to dzidzia była ze mną, po 12 godz wyciągnęli mi cewnik i poszłam wziąć prysznic, ogólnie szybko do siebie doszłam bo po 3 dniach wróciłam do domu. Nie nastawiaj się zle cc to nic strasznego... Powodzenia

11 lata 4 miesiąc temu #717023 przez agusiaa26
Pati swietnie wygladasz:) kolor sexi;) ehh wspolczuje tej dyskusji z gosciem od pomnikow, czasami zastanawiam sie co tacy idioci o sobie mysla, gosciu pomylil powolanie, w pole pasc krowy powinien isc a nie pracowac w takiej branzy :angry:

Ciotki moj juz spi a ja glupia z zegarkiem w reku patrze kiedy bedzie sie budzil bo niby mialby za 3 godz i tak dzien w dzien budzik nastawiam zeby zbudzic sie przed nim:/ chyba debil jestem co?? Tez tak macie ze np budzicie dzieci w nocy na karimienie czy spicie jak zabite i dopiero placz was budzi w nocy? Ehh juz zaczynam szalec z tego wszystkiego, nie wiem jak go ubierac na noc, ale za to otulaczka mi nie trzeba, moj uwielbia spac;)

Padam juz, caly dzien cos robilam, lazilam, nic nie spalam, paa ;)

11 lata 4 miesiąc temu #717034 przez patrysia305
Pati wyglądasz superr zresztą zawsze wyglądałaś tak samo ładnie. Gość od pomników - szok że tacy ludzie po ziemi chodzą - cham i prostak!!!

martwię się o mojego skarba bo marudzi i dziś tylko dwie porządne kupki zrobił, Bóg mi świadkiem jak skończy 3 miesiące wypierd... to żelazo zasrane!!!!!!!!!! Człowiek się oszczędza nie je rzeczy wzdymajacych i podejrzanych a biedactwo i tak się męczy.

11 lata 4 miesiąc temu #717053 przez karolinkanice16
mój Ksawcio tez marudny cały dzień dzisiaj i wczoraj a teraz śpi już ponad 3 godz. zaraz na karmienie trzeba będzie budzić.

agusiaa jak śpi za długo to go obudzę ale zazwyczaj budzi się sam co 3 lub 4 godzinki i płacze wtedy ja oczy jak 5zł. :D

11 lata 4 miesiąc temu #717080 przez karolinap
Patrizia - facet od pommnika- bez komentarza :|
A fryzurka śliczna. Mi też bardzo podoba się Twoja uroda - taka kobieca.

Agusiaa26 - ja tylko pierwsza nocke nastawialam budzik co 3 godziny a teraz po kilku dniach to czekam aż sama mnie płaczem obudzi. Dzis w nocy miała nawet przerwę 4,5 godziny.

Dziewczyny,czy Wasze maluszki też były takie niespokojne przy zmianie tego mleka z siarą na to rzadkie? Od dzis leci mi inne mleko - chyba to właściwe bo to juz 8 doba i Pola nie radzi sobie z tym ze tak sika z cycka. Ledwo zdąży łykać na początku i się denerwuje. Czy to się unormuje?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #717083 przez Qltoorka
agusiaa26, Twój Julek uwielbia spać, bo ma dopiero 6 dni :P Pogadamy za 2 tygodnie :P A ja nie budzę na karmienie mojego żarłoka, je kiedy chce, w dzień czasami wisiałby na cycu non stop, często je co 2 godziny, ale czasami również co godzinę... A pediatra powiedziała, że nie powinnam go karmić częściej niż co 2 godziny... No chyba zwariowała - jak ja bym mu cyca na żądanie nie dawała to miałabym sajgon w domu... W nocy zdarza się, że jemy rzadziej i budzę się zawsze, gdy Mikołaj zaczyna się przebudzać...
A z tym ubieraniem to kieruj się zasadą, że dziecko odczuwa temperaturę tak jak my. Mój teraz śpi w body z krótkim rękawkiem (i w otulaczku)

No i Mikołaj śpi w otulaczku... Choć kilkakrotnie się już przebudzał, wierzgał nogami i próbował rączki wyciągać, ale w końcu znów senność go dopadała i śpi...
emi, jak otulaczek może być za duży? On właśnie jest dla noworodków. Dół ma być swobodny, żeby mogły wierzgać nóżkami, a górę zaplatasz wg własnego uznania.

Patrizia, gość chyba cierpi na brak klienteli i popuściły mu nerwy, jak potencjalni klienci i szansa na zarobek przeszły koło nosa... Ale oczywiście ja go nie usprawiedliwiam-nie wróżę mu powodzenia w branży ;)
A fryzurka super i nie wierzę, że Ty dopiero przed farbowaniem, bo kolor włosów wygląda extra i jak nowy:) Ja też się zanoszę z zamiarem pójścia do fryzjera (tylko jak ja to organizacyjnie pochytam?), żeby opitolić się na krótko... Niby tydzień przed porodem byłam wycieniować, ale efekt przy małym jest taki, że cały czas te włosy upinam do góry, a ja nie lubię siebie w upiętych czy związanych włosach... Chyba zrobię się na chłopa, a co ;)

karolinap, może ona nie nadąża z połykaniem... Raczej to się nie unormuje. Kasiak np.odciagała trochę, by Sebek nie łykał tak łapczywie. Może też spróbuj tak? Trochę odciągnij i dopiero potem podaj małej. Coś takiego wyczytałam też w najnowszym "Twoje dziecko", gdzie laska w liście napisała, że jej synek aż krztusił się mlekiem i dopiero odciąganie pomogło....

11 lata 4 miesiąc temu #717099 przez agusiaa26
Karolinap ja tez tak mam z tym cycem dotego nawal trwa juz 4ty dzien:/ odciagam mleko laktatorem i dopiero wtedy podaje piers inaczej mlodzieniec swirowalby przy takim cisnieniu:/

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #717107 przez Qltoorka
Pierwszy raz w otulaczku....

Czyś Ty, Matka, zwariowała...?

Ehh...jakoś średnio wygodnie...

Eeeeeej, wypuśćcie mnie stąd!!!!!
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka