- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
- Otrzymane podziękowania: 0
Chlopaki już śpią, ja sprzatam ten bajzel ktory zrobilam...Sebek pospał całkiem sporo w dzien, az wybiła 16 i koniec. Co sie onosilam gada to masakra. Jesc tez za bardzo nie chcial, prezył sie bo kupa odmowila wspolpracy. Wymasowalam, bo krople na kupe nie dzialaja i kolo 20 w koncu poszla bomba, a zaraz potem nastepna, a smierdzialy az po oczach "szczypało" . Ulzylo mu i zdrzemnal sie troszke, potem zjadl w koncu i padl zmęczony. Mam nadzieje na kilka godzin spokoju A w dzien nie bylo na nic czasu, wiec wieczorami nadrabiam. A glodna bylam caly dzien, ze tragedia...i jak tu zrzucić dodatkowe kilogramy jak sie je o dziwnych porach
A jutro o tej porze juz tesciowa i szwagierka beda...oby sie obylo bez problemow na lotniskach bo obie leca pierwszy raz w zyciu i lekko spanikowane sa
Przerąbane macie z tymi okresami...ja odpukać dwa miesiace po porodzie nadal mam spokoj. Lekarz mi mowil ze jeszcze jakies tam hormony mi wariuja w srodku (nie wiem, po sluzie poznał ), wiec podobno na razie nie powinnam dostać.
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Pisałyście o przygotowywaniu i przechowywaniu mleka. Na moim 'zagramanicznym' napisane by po przyrządzeniu podać w ciągu 2h. Mleko matki - kieruję się zasadą 'szóstek'. W temperaturze pokojowej - 6h, w lodówce - 6dni, w zamrażarce - 6miesięcy. Powoli chomikuję robię zapasy póki mam pokarm
Z cycowaniem lepiej teraz właśnie syn dynda przysypiając na cycku. Na deser butla i do spania. Też charczy. tylko gdy śpi, to nie charczy, ale gdy się rusza, stęka i przeciąga, to charczy - podobno wina miękkiej krtani (czyt. normalne, nie ma stresu)
Jutro idziemy na ważenie mam nadzieję, że teraz ładnie będzie już przybierał
Miłego dnia kochane
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja wczoraj 1 raz odciagałam pokarm laktarorem, zbyt zimno na dworze żeby wywalać cyca... udało mi się "wydobyć" 160ml z piersi lewej i 140ml z piersi prawej, Alicja wypija 120ml na raz, ładnie już pije z butelki. Czasem trzeba gdzieś wyjść , dlatego odciąganie mleka jest dla mnie super
Część sobie już zamroziłam. Będę ściągać jak gdzieś będę szła.
Moja mała królewna od rana w kołysce:) Ubieram się i idziemy na spacerek bo pomimo 15 stopni świeci słonko:)
Miłego dzionka !
Uploaded with ImageShack.us
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
Qtoorka czasem pewnie na oświadczenie idzie to zrobic ale nie pamięta się pewnie jaki miałosię docód - ja poszłam z pitem pokreślonym do nich - bo robiłam go najpierw na brudno i akurat z tego roku nie zorobiłąm kopii ale jakoś dało radę, a w Twoim pzypadku to zaświadczenie z urzedu skarbowego tak jak nala pisała jest ok - wydają je od ręki - bynajmniej u nas
karolinkanice mam to samo ze stopą i obraczki nie mogę załozyć ;/ poczekam do zimy a jak nie to ją powiekszę.
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kasiak, jestem pełna podziwu dla Twojego zapału kulinarnego planuję w następny weekend porobić buraki w słoiczki co by na zupkę mieć zimą
Uniuni, trzymam kciuki za ważenie. Dzielna jesteś!
Patrysia, dziewczyny pisały w sprawie ciast i tak srednio wyszło, że 3 i tyle zrobimy. W sobotę dopiero zakupiłam Alicji sukienkę. Niby wybór duży, a jak przyszło co do czego to miałam 2 sukienki do wyboru, bo same duże rozmiary. Chyba już teraz nikt takich maluszków nie chrzci.
A u mnie chyba kryzys laktacyjny. Alicja już dziś spokojniejsza. W nocy pobiła rekord, spała 7 godzin! Pomimo, że karmiłam po 20, a Ala obudziła się o 4 nad ranem to w cyckach prawie że pustynia tragedia. Znowu trzeba podjąć walkę o laktację...
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Sprzatam na raty i tak sie dziwie skad my tyle tego badziewia bierzemy??!! Non stop cos chowam, a tu myk i dwie inne rzeczy znowu leżą pranie nastawic, drugie poskladac, kurze zestrzec i umyc podlogi...w miedzyczasie jakis obiad by sie przydal mam nadzieje, ze taki rytm dnia utrzyma sie dluzej to wiecej zrobie na raz niz przy normalnym zamieszaniu.
A Wasze dzieciaki tez tak duzo sikaja?? W sumie chyba dziewczynki mniej, a Sebek jak sie zagapie to tyle leje, az sie nie miesci wylewa mu sie boczkiem...
Dobra ide cos robic bo zasne kolo Sebka zaraz
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
A kupek teraz będzie coraz mniej, więc się nie martw (stąd co większy rozmiar pieluch to w paczce ich jest mniej...) Chyba, że widzisz, że próbuje cisnąć kupki a mu to nie idzie i płacze przy tym... Raz tak miałam. Pomogłam mu czopkiem, ale można też termometrem. Teściowa mi mówiła też o wałeczku z mydła, ale z mężem sobie tego nie wyobrażamy-przecież mydło w pupie na bank szczypie...
karolinka, ja nie widzę zadnej zmiany w rozmiarze stopy... I dobrze, bo przy moich przeszczepach to nawet moje 39 wygląda jak przyczepiony kajak
uniuni, koniecznie daj znać ile to nasz Nils waży I trzymam kciuki za wyniki
Joanna, sporo masz tego mleka. Ja z jednej potrafię ściagnać ok. 60 ml...
Kurczę, a ta Wasza huśtawka jest ekstra. Ale niestety mój budżet na taki wydatek nie pozwala, bo ona coś ponad 600 zł kosztuje... Szukam jakichś do 300 zł max.
patrysia, sprawdzałam na necie i u nas 7 dni. Najpierw trzeba wniosek o wydanie zaświadczenia-17 zł opłata skarbowa.... Tyle papierów...aż się odechciewa...
Co do stopy...nie chodzi o obraczkę ślubną? Bo sobie wyobraziłam jak z mężem zakładacie sobie obrączki na palce u stóp... haha, wariatka ze mnie....
kasiak, ja nie wiem ile to dużo w przypadku siusiania Raz mnie tylko obsikał... Po nocy jak kupki brak to pielucha ciężka do siuśków...
A my dziś pospaliśmy oboje...uwaga-aż do południa... Gdzieś nad ranem, około 6tej już nie chciał w łóżeczku i płakał, wzięłam go do siebie i jak go obok siebie położyłam to zaczłą się uśmiechać od ucha do ucha Rozczulił mnie tym...Tak mu dobrze przy mamusi...
Od wczoraj też dziwnie je..Zamiast jeść to patrzy na sufit albo oczy w górę, albo na mnie i się usmiecha...pociagnie dwa razy cycka i znów się rozglada...i ja wtedy nie wiem czy on chce jeść czy się bawić... Przez takie karmienia to ja już się jużw godzinach karmień pogubiłam....
I mam pytanie..czy któraś z Was ma może jakiś projektor-lampkę, która rozświetla pokój gwiazdami? Na necie jest tego pełno, ceny też różne i nie umiem się zdecydować... A wiem, że takie gwiazdki na suficie Mikołajowi na pewno przypadną do gustu
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Qltoorka ja mam dla malego taka pozytywke z projektorem. Jankowi strasznie sie to podoba i patrzy sobie na zmieniajace sie na suficie obrazki, kosztowalo to niecale 80zl. A hustawke poszukaj moze uzywana bo one faktycznie drogie sa. My mielismy kupic od kolezanki za 200zl ale mamy juz dwa ruzne bujaki i zrezygnowalismy.
A oto moje prawie 5kg milosci
- askan2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem
Ksawek taki długi że mu już nogi wystają z tej huśtawki a Alusia Joanny jeszcze tyle miejsca ma
A pajacyki zakładamy już na 3-6 miesiąca (może będzie koszykarzem po mamusi )
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Qltoorka ja słyszałam że te projektory dają super efekt ale trzeba mieć prawie że "gołe ściany" znajoma kupiła i powiedziała że fajne jest ale meble i rzeczy w pokoju psują efekt.
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
ja mojej od 3 dni odstawiłam bobotic i nie widze róznicy, ataki kolkowe sie jej zdarzaja jak wczesniej i baczki puszcza normalnie. a co do chrzakania to siostrzeniec tez tak charczal i było wszystko ok podobno to normalne.
karolinkanice to widze ze niezbyt owocna wizyta...jak by to było gdyby obeszlo siew bez problemow w jakiejs przychodni...
nala byc moze. nie wiem ile czasu po szczepionce organizm walczy...pewnie to to
wow 7h...zazdroszcze
karolinkanice moje wróciły do normy. ale podobno czesto sie zdarza ze rosna o rozmiar.
uniuni cos podejrzewam ze w zamrazalniku to sie nawet maly pierożek nie zmiesci bo samo mleko bedzie nachomikowane super ze z cycowaniem coraz lepiej! z reszta z taka determinacja inaczej byc nie moze.
mi na szczescie ten kryzys laktacyjny minął uffff
Joanna az tyle! wow sporo masz tego mleka
patrysia tez nie moglam zalozyc obraczki! wtedy w sumie byly upaly ale teraz boje sie sprobowac bo a nóż nie wejdzie na palucha i popadne w depresje
Qltoorka u nas 17 zl ale jak nie odbierasz osobiscie tylko z upowaznienia. a tak to za free te zaswiadczenie. i tez mysle o takim projektorze ale równiez nie moge sie zdecydowac.
my wczoraj od rana latalismy zalatwiac rozne sprawy i malutka przespala prawie caly ten czas (stantartowo szalala tak po 17 ale tak to aniołek)
9h poza domem ufff
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zakup huśtawki to faktycznie spora kasa - też nas nie stać.
Dzis ciąg dalszy zakupów i wyszło z tego że jednak stopa mi nie powiekszyła się bo kupiłam buty w rozmiarze 38 no chyba że większe wypadają
O dziwo dziś Tymek na zakupach był dosć grzeczny, jednak nie wiem ale nie lubię z nim gdzieś jeździć bo czuję tak jakbym go zaniedbywała
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mysliscie ze mam duzo mleczka?moje.kolezanki co odciagaja pokarm tez.maja ok.300ml mleczka
Hustawka....strzal w dziesiatke,Alicja ja uwielbia drogi wydatek ja dalam 655zl ale.warto dla malego.szkraba wszystko!,nieba bym jej przychylila...
my dzis same w domku ...mezus wraca jutro:(
mama.teraz jeszcze u mnie siedzi ,.zaraz zmyka...jutro szvzepienie
..matka.bardziej zesteresowana niz dziecko....
Qltoorka ja mam,projektor w hustawce Ala batdzo lubi latajce.motylki