- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Baby blues chyba za mną

Weekend spędzony z mężem - tego mi brakowało, czasu spędzonego z Nim. Byliśmy w CH i choć miałam szukać czegoś dla siebie to i tak najbardziej ciągnęło mnie w dziecięce działy ale i to sprawiało mi przyjemność

W sobotę jak A. był na meczu przyjechała do mnie mama z siostra, wygadalam im się, siostra zabawiala Pole a ja z mama ogarnelam mieszkanie.
Wczoraj siotra też u mnie byla - przyjechała niespodziewanie. A bardzo mi się przydała bo Pola miała pierwsze szczepienie i z Nią było mi raźniej i lżej. Sprawniej poszło na samej szczepionce, później trochę ponosiła Pole. Ogólnie dosyć płakała przy drugim i trzecim wkłuciu ale jak tylko ją ubralam i przystawilam do cycka to było ok i zasnela.
Panie pielęgniarki chciały zabić mnie wzrokiem jak powiedziałam ze chce bezpłatne szczepienia. Miały mnie za najgorsza matkę na świecie ze zamiast jednego wkłucia Pola miała 3. Nie wiem, ale miałam wrażenie jakby miały jakieś profity z tego albo za ciężko im 3 strzykawki przygotować :|
Polcia ma coraz dokładniejszy plan dnia, udało juz się jej w nocy przespać 5godz i 45min - nasz rekord

Wczoraj Polcia zasnela a my z A. pogadaliśmy jeszcze trochę, juz dawno nie było tak wesoło aż żal było się kłaść spać. Wzięłam jeszcze szybki prysznic i poszłam do kuchni wyrzucić mokre wklatki laktacyjne. Otworzyłam szafkę pod zlewem i zastanawialo mnie czemu się w tej szafce lampka nie zapaliła (jak np. w lodowce jak się ją otwiera). Sama z siebie się śmiałam

A i Pola po 6 tyg wazy 4700 i urosła od porodu 3 cm czyli ma teraz 58cm

Karolinkanice - ja byłam wczoraj na spacerze pierwszy raz w adidasach bo na sandalki nie było pogody. Ubralam i było ok ale po spacerze palce mnie bolały wiec moze i mi urosła o pol numeru.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Karolinkanice jak się czujecie? przeszło chociaż troszkę? Może słoneczko pomogło?
Moje stopy nie urosły, ale jak wspomniałaś i na nie spojrzałam, to odkryłam, że najwyższy czas paznokcie uciąć i pomalować

Joanna 300ml! wow! To moje zapasy z ok.10 dni!

Nala tu po szczepionce każą czekać do 3 dni jeśli po 3 dniach gorączka lub inne niepokojące objawy nie przejdą, to do lekarza

Emi 9h poza domem? Ale Ci fajnie! Ja się nie mogę doczekać kiedy zaczniemy wychodzić gdzieś oprócz spacerków. Póki co J. paranoik nie chce żebym jezdziła z Nilsem samochodem sama. Uważa, że ktoś powinien z tyłu z nim siedzieć i go obserwować. Kupiłam lusterko by cały czas Paprocha widzieć ale to nie wystarczy dla nadopiekuńczego ojca. Auto bierze do pracy, a w drugim nie mamy bazy do fotelika :/ więc tak w tych 4 ścianach sobie wariuję powoi

My przechodzimy chyba ten słynny skok rozwojowy. Moja maruda robi sobie drzemki 10min-60min i nie schodzi z rąk. Wymęczył mnie niesamowicie już drugą noc z rzędu. I wczoraj wieczorem on płakał, a ja razem z nim. Na szczęście J. zauważył, że coś jest nie tak i gdy Nils nażłopał się z piersi J. kazał mi iść spać, a on miał go z butli dokarmić. Poszłam i padłam - po 30min wisk! Ja się zerwałam, a mały się tak rozchodził, że ani cyc, ani przytulanie, ani bujanie nic nie dawało. W lodówce miałam jakieś 50ml mojego mleka ściąganego po trochu cały dzień. Kazałam J. podgrzać, a ja w tym czasie próbowałam udobruchać jakoś synka. Mały zasnął w końcu zanim butla z moim mlekiem do niego dotarła. Płakać mi się chciało na myśl ile czasu ściągałam te 50ml a teraz trzeba będzie je wyrzucić. Na szczęście Nils się przebudził i zaczął jeść, a ja poszłam spać. Spałam od 22 do 2 w nocy!

- nala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Emi, jak poradziłaś sobie z kryzysem laktacyjnym?
Karolinap, fajnie że już coraz lepsze samopoczucie

Uniuni, opiekuńczy tatuś

Joanna, sporo tego mleka. Ja wczoraj odciągałam przez cały dzień po karmieniach, czyli to co Ala zostawiła to uzbierałam 120ml.
Dziewczyny, wczoraj odciągałam pokarm i stoi cały czas w lodówce. Czy mogę go np. jutro zamrozić? Czy mrożenie już odpada bo trzeba od razu? Jak Wy robicie?
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Jesteś najwytrwalsza Karmiaca Mama na świecie

My juz po sniadanku, włoski umylam, wysuszylam, pogadalam z Polcia

Ogólnie jestem dosyć twarda osoba i wciąż się zastanawiam jak mogłam tak dać się hormonom przez te ostatnie kilka kryzysowych dni :|
Mam takie pytanko: Od jakiej temperatury podawać coś przeciwgoraczkowego? Bo wczoraj wieczorem Pola miała 37,3C i zastanawiałam się od jakiej temp jej podać lek?
- nala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Karolinap Nils ma przez cały czas w okolicach 37,1 +/- 0,2st. podobno to normalne i stan podgorączkowy, to koło 37,6 - 37,8

- nala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Ja nie wiem ile mleka mam, ale jak musze sciagnac bo za duzo mam to po dwoch minutach naciagam jakies 60ml i reszta Sebek sie najada, wiec jest sporo.
Jedziemy pozniej na wycieczkę, pokazac kobitkom okolice.
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

karolina, cieszę się, że u Ciebie już wszystko w normie...

uniuni, oby był to ten skok rozwojowy, bo zaraz powinno to minąć...
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
kasiak mam tak samo jak Ty. Nie lubie jak ktoś mówi do małego i sepleni hehe a moja teściowa to robi ciągle! ale on jeszcze tego nie rozumie wiec jej odpuszczam

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

uniuni, ja tak myślałam o tym co napisałaś, że bałaś się, że będziesz musiała wylewać odciągnięte mleko w pocie czoła, bo Nils go nie ruszył... Mam taką małą podpowiedź

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Duplikat załatwiałam pit 11.
Kurde u nas się kolki zaczeły wczoraj masakra tak 0 20:30 do ok 22 bek taki, że już myślałam, że na pogotowie pojade z dzieckiem to jest jakaś masakra.
Dostał espumisan, ale czy ja wiem czy pomógł nie wydaje mi się dziś kupię bobotic.
Pierwszy raz widziałam i słyszałam taki ostry płacz mojego dziecka on juz zasną, a ja z adrenaliny nie mogłam zasnąć.
O 16 jade do mamy mój ma druga zmiane dziś aż się boję jak Kuba znowu dziś będzie miał atak, a ja sama z nim zostanę.
Z noszenia plecy mi wysiadają pod koniec dnia czuję jakbym orała w polu.
W dzień staram się nie nosić wogóle chyba, że już bardzo narzeka, ale przy kolce musiałam i mąż.
Teraz śpi w moim łóżku przykryty moją koszulą nocną i wibracje mu puściłam.
Wasze też mają kolki ?
Normalnie zrobił kupę nawet rzadszą wczoraj , a wieczorem taki cyrk.
Dziś podam mu mięte już zaparzyłam , bo czytałam, że można , a koperkową narazie odstawiam, bo tez może pobudzać kolkę bardziej.
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
My dziś już po szczepieniu. Mała była dzielna płakała tylko chwilkę, oczywiści mi też łezka poleciała, bardziej przeżyłam to niż Alusia.Jak na razie wszystko OK, mała śpi, zachowuje się jak zawsze.
co do mleczka, odciągam tylko rano ok 300ml, zamrażam w pojemniczki , mam już kilka w zamrażalce, robie zapasy

W nocy mała je tylko dwa razy ok.22 i potem koło 3 w nocy , rano moje piersi są jak balony pełne mleka... teraz chcę zacząć odciągać 3 razy dziennie o 7 rano, 12 i 16 w miedzy czasie karmić Alicję normalnie cyckiem. To naprawę wygodne dać malcowi butelkę a nie wystawiać cycka w taką pogodę... robi się coraz chłodniej.
Dodatkowo podaję małej herbatkę rumiankową z HIPP po niej jest zawsze kupka, ładnie pobudza jelita do pracy.
lektator elektryczny daje radę jestem bardzo zadowolona, szybko i sprawnie odciąga mleko

Czy któraś kupiła nosidełko TULA ?
Karolinap pomoc bliskich dużo daje na początku. Fajnie mieć kogoś kto troszkę odciąży no i super ,że wszystko wraca do normy.
Kasiak miłej wycieczki

Alicja dostała od mamy prezent jako ,że taki mały dzielny pacjent dziś była:)

Uploaded with ImageShack.us
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jeszcze jak widze jak go trzymają to masakra , ale na szczęście zaraz im placze i go biorę, bo sobie nie radzą

Aha mam tu problem z wodą w mieszkaniu z kranu mi leci woda , a po jakimś czasie wczajniku mam na dnie pył rdzy. Kupuje więc małego źródlaną wodę i wlewam do czajnika i po przegotowaniu cos się chyba z niej wytrąca, bo są białe paprochy jakby wapń czy coś i nie wiem co mam zrobić i jaką wodę kupować.