- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Qltoorka, głupie pytanie a odciągasz pokarm godzinę przed karmieniem z cyca, z którego karmisz czy z którego karmiłaś wcześniej?
Agniesia, współczuje bardzo, ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
nala, prawdę mówiąc - z obydwu, bo chcę zgarnąć jak najwięcej się da
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Czy któraś z was miała do czynienia z laktatorem elektrycznym medeli Symphony? Może jakiś podobny? Postanowiłam wypożyczyć na tydzień ale nie wiem czego się spodziewać i trochę się obawiam czy to nie będą pieniądze wyrzucone w błoto.
Pojawiła się ciemieniuszka na główce Nilsa. Oliwka poszła w ruch Przez dwa dni oliwiłam główkę i myłam szamponem jonsons baby i skóra strasznie sucha po nim, a włoski tłuste Dziś wyjęłam mydełko Bambino choć nieco sceptycznie, i co? I żałuję, że wcześniej nie myłam szkrabika tym mydełkiem! Dziewczyny - najepiej wydane 2zł w moim życiu Polecam!
Dorkiszon Nils tylko ręce rozkłada lub oczy duże robi. Ale w szpitalu testu na słuch nie przeszedł więc może przygłuchy jest? Dowiemy się w pazdzierniku, wtedy mamy wizytę by przebadać słuch dokładnie
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A u mnie co Julcia pogryzla mi suty do krwi ale zaciskam zeby i karmie... Wazy 4900 w ciągu 4 tyg przybrala pona kilo, śmieje się non stop i ogólnie to złote dziecko a moja Maja to najcudowniejszą big sister jaka znam....
P.s sort dziewczyny ale nie lubię owijać w bawełnę jak mnie coś gryzie i tyle.
Ahhha Julcia ma teraz prawie 60 cm jak myślicie ile będzie miała w styczniu??? Chcislsm jej kupić kombinezon zimowy ( bo będziemy lecieć do PL a tam pewnie będzie pizgawka
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Uni - dziękuję ze zapytalas lekarza o ta temperaturę
Polcia strachliwa nie jest, śpi jak mamy gości, w hałasie, nic jej nie przeszkadza
Ale w nocy bardzo dużo rusza rączkami, macha glowa na boki i przez to się budzi - tak się kręci i to coraz mocniej z dnia na dzień. Dzis włożyłam jej raczki pod kocyk i kocyk zawinelam jej pod plecki zeby miała dosyć ciasno i ich nie wyciągnęła - coś jak w otulaczku i czasami się rozbudza jak chce je wyciągnąć ale śpi o wiele spokojnej.
Moja Mala Wiercipietka
Edit: Dziubasku - tak, parę miesięcy temu było tu zupełnie inaczej Sama pamiętam ze wszędzie nadrabialam naskrobane kilka lub kilkanaście stron dziennie, jak tylko miałam chwilkę to w telefon i czytałam i śmiałam się do telefonu non stop
Co do kombinezonu to nie wiem sama. Nie mam pojęcia w jakim tempie będą rosły nasze dzieciaczki będą miały pol roku a rozmiarowka jest albo od 3-6 albo od 6-9 wiec Julke bym obstawiala na te 6-9 a w tej rozmiarówce wzrostowej to chyba 68.
A jak Big Sister po airshow? Zachwycona?
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Forum jest inne, ale wiesz Dziubasku, większość z nas jest mamami po raz pierwszy. Nasz świat jest teraz bardzo malutki i wszystko jest bardzo nowe. W tym świecie są kupki, ból brzuszka, płacz no i oczywiście zmęczenie ale też pierwsze uśmiechy, pierdnięcia które wybudzają z najgłębszego snu i pierwsze próby komunikacji werbalnej które napawają dumą i szczęściem. Miej do nas pierworódek cierpliwość - proszę za kilka tygodni będzie inaczej. My się garniemy, zaczniemy więcej do ludzi wychodzić i przydarzą się też inne historie niż kupa lub jej brak Obiecuję
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zgadzam sie z dzubaskiem, chociaz osobiscie nie narzekam, szczerze.nie mam na co. Ciesze.sie moim malenstwem, chociaz poczatki byly trudne... teraz jest naprawde super i macierzynstwo to najwspanialszy stan w moim zyciu
Moje dziecko jest kochane,zadko placze,.ladnie je,przubiera...nie.ma kolek itp
..jest dobrze oby bylo caly czas:)
co do mydelek Uniuni to ja mylam do 3 tyg wlasnie zwyklym mydelkiem bobas malutka i siebie tez.
Teraz uzywam mustele 2w1 jest rewelacyjna skora Alicji fajnie nawilzona.,niestosuje oliwki po kapieli bo nie mam potrzeby.
Po nocce po.szczepieniu w.porzadku, niebylo goraczki:)dopiero wstalysmy i ogladamy DDTVN potem mamy usg bioderek:) noooo. mala po 8 jszcze zasypia na godzinke to biore. sie za.mieszkanko
co do rodzenstwa ,.w ciazy.moge chodzic,.rodzic tez...pierwsze chwile cudowne...ale te nieprzespane noce i hormony...hehe chcialabym.chlopca, ale za 3/4 lata
strachliwa Ala nie jest,.co lepsze nie raz.ktos.podskoczy do gory jak pies zacznie szczekac,a mala nic... spi tez normalnie jak sie mowi czy gra muzyka, tylko wieczorem kolo 22 juz staram..sie zeby bylo ciszej:)
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Dziubasku ja bym kombinezon kupiła 68, zresztą też taki rozmiar mam na Mikołaja. Ale Lala moja długa się urodziła bo 59 cm i na 74 kombinezon na zimę jej kupowałam. Choć myślę, że jak Julcia standardowych rozmiarów to 68 spokojnie wystarczy.
Agniesia strasznie mi przykro i jetem w szoku, że tyle dolegliwości naraz mogło dotknąć Twojego Sewerynka. Współczuję, ale bądź dobrej myśli.. jesteście w dobrych rękach i byle do przodu - będzie dobrze
Ps. Mój Miku też troszkę leniwy na brzuszku.. słabo podnosi główkę.. lepiej jest jak leży na klacie u taty albo u mnie, to wtedy się odchyla ku górze. I jak go nosze do odbicia to tez trzyma pion ładnie, odchyla się do tyłu i główkę sam trzyma.. ale typowo na brzuszku leżąc to się nie wysila za bardzo, nie wiem czy to ma znaczenie? Zapytam następnym razem sak będę u pediatry.
Uniuni jesteś moją Bohaterką. Jeszcze nie spotkałam nikogo kto by tak walczył o karmienie! Uwielbiam Cię za determinację i walkę o naturalne mleko dla Nilsa. Trzymam kciuki i mocno kibicuję, żeby się udało rozkręcić bar mleczny
Karolinap Mój Miku też śpi spokojniej jak jest 'związany'. Śpi w rożku z rączkami wzdłuż ciałka a ja przewiązuję rożek pieluszką tetrową i zawiązuję supełek.. wtedy ma przytulnie i nie macha tak rączkami
Cieszę się, że u Ciebie lepiej z samopoczuciem Wystarczyło się wygadać komu trzeba i dać sobie pomóc
Buziaki dla Was i nie dawać się Mamuśki :*
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Po porodzie gdy się nie odzywałam te dziewczyny które naprawdę były zainteresowane odezwały sie do Nas na facebooka Także też czasem nie mam co pisać, bo kolek nie mam, mleko mam w piersiach..ale życze każdej najlepiej i wiadomo każda ma inne problemy ,więcej radości i siły bo z każdym dniem napewno będzie lepiej
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jamajka, jak córcia w przedszkolu?
Co do potomstwa, to też bym chciała tak za rok "pyknąć" kolejne ale mąż póki co sceptycznie podchodzi do tego pomysłu
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa