- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- askan2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem
a co do nawilżacza to przemyśl sprawę bo takie zwykłe mogą więcej zaszkodzić niż pomóc (taki nawilżacz to pożywka dla bakterii) a porządne z dobrymi filtrami są bardzo drogie, więc ja polecam mokry ręcznik na grzejnik
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agusia ja jestem chętna na spotkanie bez szkrabów. Ale to pewnie wieczorkiem w tygodniu? Chociaż z dzieciaczkami też jest fajnie bo interakcje między nimi są zabawne
Emi współczuje przykrej przygody. Mam nadzieję, że zagęszczacz Ci pomoże i nigdy więcej nie będziesz musiała się tak stresować.
Moonia ja też nie raz się zdenerwowałam na moje dziecko a potem miałam wyrzuty sumienia, że przecież ona tylko płaczem może sygnalizować, że coś jest nie tak, no i to nie jej wina, że ją coś boli itp. Teraz jak już mam dość, to staram sobie to tak tłumaczyć. Myślę też, że to w końcu ja chciałam mieć dziecko, więc muszę się uzbroić w cierpliwość. Najgorzej jak człowiek jest zmęczony, niewyspany, to wtedy łatwo jest się załamać.
Dorniszon ja używałam kiedyś Nasivinu i lekarka kazała tylko przez 3 albo 4 dni używać 2 razy dziennie. Więcej podobno nie można. Według mnie to shit bo nic nie dał. Lepsza już woda morska. Też mamy ciągle problemy z katarkiem.
Magdalenagal wylicytowałam tą matę z biedronką, którą polecałaś i muszę powiedzieć, że świetna rzecz. Martynka bawi się ładnie i fajnie kombinuje z obracaniem się i zjeżdżaniem z tego stołka i dzięki za cynka z fisher price.
Uniuni ta babcia to jakaś jędza. Jak można takie coś powiedzieć kobiecie po porodzie. Ciekawe jak ona wyglądała. Swoją drogą ja też po diecie cukrzycowej zaczęłam normalnie jeść, w tym słodycze i 1 kg już do przodu, więc zaczęłam się już pilnować, żeby nie przytyć.
A w sobotę mam rozdanie dyplomów, ukończonych w czerwcu przeze mnie studiów. Już nie mogę się doczekać bo to siedzenie w domu troszkę mnie denerwuje i do ludzie mnie ciągnie
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Dziubasie jak do Poznania masz 2h to koniecznie musisz przyjechać! Moze wtedy ktoś jeszcze przyjedzie kto ma niedaleko?
Mleczna ja miesiączki tez nie mam ale nie tęsknie ;p
Ojj ja tez pamiętam ten pażdziernik zeszłego roku! Najpierw szalałam z testami owulacyjnymi(bo po odstawieniu anty miałam strasznie nie regularne cykle), później zaganiałam męża do łóżka hehe a później to robiłam co kilak dni testy ciążowe bo często gdzies wychodziliśmy i chciałam wiedzieć czy mogę pić alkohol jakby co - oczywiście piłam, testy wychodziły z poczatku negatywne a już byłam w ciąży . W końcu wyszły 2 kreski, trzesłam się ze strachu bo mega tego chciałam ale bałam się jednocześnie. Mąż był zdziwiony, że to już i stwierdził jak mu test pokazałam, że jak tak już? i to chyba nie z nim
młody mi zasnął o 18 na spacerze i nadal śpi...już go dziś kąpać nie będe tylko przebiorę i dam mleczko jak się obudzi. Mam nadzieję, że będzie mi spał w nocy!
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Rzeczywiście.. Tobie chyba najbardziej kichy na lewą stronę wywalało
Co do kropel.. znam, psikam.. Bardziej to Lali pomagają na taki zwykły katar, bo ten co ma Mikołaj to jet chyba jakiś k.. niezwykły
Dziubasku nasivin to nie jest to samo co woda morska. Przynajmniej u nas. Chyba, że Twoja woda się tak nazywa.
Przede wszystkim woda nawilża i można ą stosować wg potrzeb, czyli kilka razy dziennie przez dłuższy czas. Nasivin max 5 dni, po jednym psiku.. inaczej wysuszy i zniszczy śluzówkę.
No i te u nas a od pierwszego roku życia, ale lekarka zaleciła, więc raz dziennie psiukałam
Agusia ja mylę, że emocje wywołane waszym zmęczeniem wzięły górę i dlatego taka akcja się nawinęła. Może Twoj mąż jak zobaczył, że Dźul szaleje i nic nie może zrobić (obiadu dla Ciebie) to bardziej doceni to jak wygląda Twój dzień i ile musisz mieć iły, żeby wszystko ogarnąć.
Jak to mówią: mężczyzna powinien w swoim życiu wybudować dom, posadzić drzewo i spłodzić syna. A Ty kobieto później sprzątaj, podlewaj i wychowuj. Będzie dobrze, buziaki przytulaki
Bea ja nie zauważyłam nic niepokojącego po basenie. Idę zawsze wieczorem, po karmieniu, więc z cycków mi się na szczęście nie leje. Brodawki też w porządku.. w domu szybki prysznic i na kolejne karmienie jestem dla synka dyspozycyjna
Dziewczyny co do płaczu dzieci to widziałam kiedyś fajnego bodziaka z napisem "płaczę bo muszę. Nie dlatego, że lubię". No i tyle w temacie Płacz to jedyny sygnał, że nasze dziecko czegoś potrzebuje. Będzie lepiej
Buziam
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agusia bardzo się cieszę, że się pogodziliście Faceci trybią trochę z opóźnieniem i my- te mądrzejsze (hihihi) musimy im to wybaczać
Bea ja nadal nic ze sobą nie robię- poza aerobikiem z Maluchem- tzn. On mruczy, a ja nad nim skaczę
Dobra, znikam, bo mój Ksionże mnie wzywa do łóżka
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
wiec Patrizia podziwiam cie jeszcze bardziej!!! a wogóle co tam u ciebie??
widze ze was na wspominki wzieło ;D nam sie udalo zapłodnic jajeczko mniej wiecej w urodziny mojego męza wiec za tydzien bedzie równo rok
Mleczna póki starczy sił walcz! ja trzymam za was mocno kciuki
agusia dobrze ze sie pogodziliście pierwszy poważny kryzys zarzegnany wiec fundamenty zwiazku coraz mocniejsze
Nasivin soft dostawała moja mała ale można max 5-6 dni i trzeba robić przerwe. teraz robimy jej inhalacje z soli fizjologicznej.
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dorkiszon ja dostałam od pediatrty krople nasivin 0,01 i stosowałam przez 3 dni 2 razy dziennie jak Tymuś miał katar, można zrobić też tak ze stosować przez 5 dni ale tylko raz dziennie, więcej nie należy stosować bo się nosek przyzwyczaja i wówczas one nic nie dają
Kryzys z mężem - cos na topie widzę, mój niedość że przybywa tylko na weekendy to w niedzielę tą tak się pożarliśmy że miałam ochotę spaować siebie i małego i wynieść się, ma pretensje do całego świata ze musi pracować - ok wiem ta sytuacja jest nowa - delegacje itp i ciężka dla nas ale żeby od razu takim być, ja chce z nim spędzić cały czas żeby nadrobić tą rozłąkę - a on stale ma jakieś zajęcie ... ciezko facetowi to zrozumieć że ja tu siedzę i usycham z tęsknoty.
Napiszę Wam troche co u nas - o ile jeszcze Was to interesuje to przeczytacie
Kiedyś pisałam Wam ze Tymek będzie musiał iśc na przepychanie kanalika łzowego co jest pod narkozą - ale od tamtego czasu -odpukać w niemalowane - oczko nie ropieje i pojawiają sie łzy - póki co odpuszczam.
Obecnie waży 6200 g i mierzy ok 68 cm, uwielbia kąpanie, śmieje się niekiedy w głos, gaworzy. Nadal mamy kontrole w potradni noworodków , teraz jakaś pinda stwierdziła ze musze jechać do kardiologa bo na sercu jakby jakieś szmery były - boje się aby nie było to prawdą i wierzę ze tak będzie.
Przepraszam że się do Was nie odnoszę ale chyba z 600 stron miałabym nadrobić - nie da rady, ale i tak Was kocham mimo że nie jestem tu to myślami zawsze z wami
11.10 my też wtedy poczęliśmy Tymka Co mnie cieszy to to że już ponad rok nie mam okresu
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Jamaica - pisałam do niej choć długo się zbierałam do tego bo kompletnie nie wiedziałam co w tym smsie napisać. I na dniach mamy się spotkac. W skrócie to pisała, ze trudno, stało się, trzyma się ale marzy by w końcu zostać mamą
Mi też wydaje sie, ze im więcej ma się na głowie tym człowiek bardziej zorganizowany i widze to sama po sobie ale do Ciebie jeszcze trochę mi brakuje dwójka dzieci, obiadki, karmienie, basenik, ciasteczka z Lalą - superMama
Uni - czytałam Twój wpis w nocy przy karmieniu i normalnie łezka się zakręciła w oku, ze tak we mnie wierzysz i w ciemno rezerwujesz pierwsze "coś".
No juz też myślałam sesjach, z których zdjecia mogłabym umieszczać w albumach i ozdabiać, by były ładna pamiatka
Wogole wszystkim Wam również dziękuję za mile słowa odnośnie mojego pomysłu na dg :*
Motywujecie! Jak się zdecyduje - na pewno dam znac
Agusiaa26 - nie opuszczaj nas! Widzę, ze z mężem już lepiej. Kazda z nas ma gorsze i lepsze dni w małżeństwie. Musicie jakoś przetrwać ten trudny okres i wierze, ze niedługo wszystko bedzie superowo :*
No ja na meza narzekać nie moge, tym bardziej w tym tygodniu. W poniedzialek miałam ten zabieg i caly ten tydzien maz pracuje od 6-14 a nie do 18 jak ostatnimi czasy, zeby mnie trochę odciążyć. Jednak te 4 godz krócej to maaaaasa czasu, wiec wypoczywam Jak we wtorek wziął Pole na spacer to nie wiedziałam w co ręce włożyć tak jakoś dziwnie było. Mieszkanie bylo ogarniete, obiad zrobiony wiec mogłam spokojnie usiąść przed tv, zarzucić nogi do góry i oglądać nie martwiąc się czy Pola zaraz zaplacze czy bedzie chciała cyca etc
Ale jeśli chodzi o psa, to dołączam do grona
Widzę, ze karoliny_p maja to samo mój też grał tylko w gierki na psa i też piłkarskie choć powiem Ci ze przyzwyczaiłam się do tego, co nie zmienia faktu ze te komentarze znalam na pamięć
Jednak tylko wiem co czujecie, bo u nas z dniem kradzieży samochodu skończyło się. W aucie był Ps3 wiec teraz został mu tylko stary ps2 na którym niechętnie gra, bo juz nie ta grafika no i nie można grać online.
Mam ochotę mu kupić tego psa bo wiem jak mu go brakuje a niestety tysiąc trzeba dać, a zawsze coś wypadnie - a to zakupy ciuchów, a to chrzciny, a to urodziny - same wiecie jak to jest
Monia154 - mówisz, ze gry uzależniają? a co powiesz o tym forum??? :P:P
Magda - Niunia wysciskana, prosimy wysciskac Michała od Nas
Rzeczywiście, to juz październik. Rok minął od kiedy to wszystko się zaczęło tak cudownie piszecie o tych poczeciach, wspomnieniach
Ja jestem z tych, które się nie domyślamy powiększyły mi się cycki, jadłam jak opetana na początku a ze nigdy nie brałam tabletek i czasami używaliśmy gumki, czasami to nie nie myślałam ze jestem w ciazy zdecydowaliśmy ze moze czas na dziecko i zaczęliśmy "robić" ale nie myślałam ze tak szybko nam pójdzie
I też patrząc na te dwie kreski też nie wiedziałam na początku czy śmiać się czy płakać, zrobiłam sie czerwona, patrzyłam w lustro i powoli docierało do mnie, ze to ciąża
Emi - myślę, tzn. mam nadzieje ze z biegiem czasu zapomnisz choć trochę i tym co się stało :* tuulimy! Najważniejsze, ze wszystko się dobrze skończyło :*
Dowiedziałaś się jakiś ciekawostek o chustonoszeniu?
Patrysia - pewnie ze chcemy wiedzieć Tymek to juz duży chłopak zaglądaj do Nas
U nas po staremu. Tylko ostatnie dwie nocki cos gorsze były. Pola wstawała o 1:00 w nocy i 1-1,5 nie spala. Później też koło 4 pobudka i też ciężko jej było zasnąć. Myślałam co jest? Czy podać mm? Ale wymyśliłam ze 3 i 2 dni temu zapomniałam o kolacji wiec mowie moze pokarm nie miał się z czego produkować. Wczoraj przed snem spora kolacyjka i nocka przespana o wiele lepiej oby to byla przyczyna, zobaczymy jak bedzie jutro
Wczoraj A. miał trening a moja mama wolne wiec prawie caly dzień spędziłam u niej. Zrobiłam dla Poli przytulanie z metkami, juz drugą tu możecie zobaczyć kilka naszych zdjęć i Polciowe przytulanki: nasze9miesiecyyy.blogspot.com/2013/10/pierwsze-szycie.html
A, i zazdroszczę Wam poznanianki ze macie siebie tak blisko!
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja z kolei pamiętam, że jak rozpoczęliśmy starania to mąż się śmiał z mojej pozycji po, czyli z nóg na ścianie Pamiętam jak czekłam na okres żeby już znowu móc zacząć kolejne próby bo jakoś nie wierzyłam, że się udało ale nadzieję miałam ogromną no i okres nie nadchodził, kupiłam test i w sobote rano nic nie mówiąc mężowi go zrobiłam a później obudziłam go z instrukcją obsługi bo 2 kreska była niewyraźna, że chyba się udało. A on "ale jak to? już?" ale byłam szczęśliwa!
Dorkiszon, nebuliaztor kupiłam na allegro za 100zł, nie jakiś tam firmowy, pierwszy z brzegu. Działa ok. Ale można własnie zrobić parówkę i wlać do garnka wrzątek i tam sól fizjologiczną, nawilżałam też tą wodą morską i odciągałam fridą ale też nie non stop bo słyszałam że może to powodować nasilanie sie kataru. Dawałam też małej Cebion. Jak u Was to tak dlugo się ciągnie to idź koniecznie do lekarza bo tak nie może być.
Karolinap, super te Twoje przytulanki ja się nie umiem ze wszystkim zorganizować. Już od wiosny dziergam szalik na drutach i chyba do zimy się nie wyrobię
Natalia, współczuje okresu :/ ja też miałam strasznie bolesne i ciekawa jestem jak teraz będzie. Jak dalej to samo to załamka :/
Mleczna zaciskam kciuki za Twoją laktację. Może faktycznie skorzystaj z porady doradcy laktacyjnego?
Co do graczy komputerowych, to mój mąż nie gra. Jest informatykiem więc cale dnie i tak siedzi przed laptopem i czasem lubi pooglądać kanał o grach komputerowych ale tylko po to żeby podziwiać jakie ludzie niesamowite rzeczy tworzą
A co z naszym zlotem? Widzę, że temat ucichł.
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas od rana cichutko i milutko, Patryś ani myśli płakać (odpukać w niemalowane!), więc i mamusia ma chwilkę Właśnie sobie śpiocha Szkrab jeden, a ja w tym czasie ogarnęłam wielką górę prasowania, zmywanie i sprzątanie w kuchni Normalnie aż nie wierzę
Natalia współczuję "odwiedzin niechcianej cioci". Ja od jakiegoś czasu czuję, jakbym miała za chwilę dostać- boli mnie podbrzusze, czuję podenerwowanie i osłabienie Oczywiście co dzień modlę się, żeby to jeszcze nie było to
Karolinap normalnie wyczarowujesz cudeńka!Ty to kobieta ideał jesteś! Gotujesz, pieczesz ciasta, szyjesz... Mąż to Cię pewnie na rękach nosi P.S. Zgadza się- forum też działa jak narkotyk, ale NAM- babom- wolno się uzależnić
Nala ja też tuż "po" leżałam z nogami do góry, ot tak, na wszelki wypadek
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moja mała dziś ma znów problem z brzuszkiem. Dziwne bo jak powinna już z tego wyrastać to ona dopiero zaczyna - WTF?
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jamajka no pamiętam te placki żarłam jak nie wiem, a jakie miałam obrzydzenie do mięsa masakra.
Wtedy mogłam iść do lekarza, bo może by coś dał na te wymioty, a ja twardo spawałam po 7 razy dziennie, ale jak lekarz pytał jak się czuję to zawsze mówiłam, że już mi przechodzi hahah.
Tak samo śniadanie jadłam po to, żeby zaraz zwrócić. Oj to były czasy myślałam, że żołądek mi wytarga.
Może pójde do lekarza z tym katarem Kubusia, ale pewnie mi tyle poradzi co Jamajce.
askan , a dlaczego zabronili przecież piszę, że to są krople dla niemowlaków.
Ja już nie wiem próbuje wszystkiego, bo moje dziecko nie może oddychać.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czytałam na innych forach przed chwilą i używali ludzie nawet u 4 tygodniowego dziecka i chwalą.