- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Aleście rozbudziły wspomnienia
Najpierw ten Dzień Dziecka Utraconego....
a potem, że to już rok od poczęcia...
tiaaa, poczęcie Syna faaaaajne było...
śmiejemy się teraz, że to owoc naszej sesji sado-maso, hehe
A z tym katarem u niemowląt to może objaw normalny jest...?
Bo mój Mikołaj też jakby miał zapchany nos, nic nie leci, gile nawet z Fridą nie idą, a on świszczy i charczy cały czas...
I dopiero zaczęłam zwracać na to uwagę po tym co piszecie...
madzia, bea2a, haha, ja też wylicytowałam ją tylko na razie Mikołaj średnio matą zainteresowany, jak go kładę na biedronę to patrzy w górę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Mleczna od dwóch tygodni ćwiczę tylko z Melb ostatnio robiłam 30 minut kardio a potem myślałam ze umrę. A pośladki tez mnie wykanczaja( szczególnie druga seria pierwszego ćwiczenia.
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mowia ze jak jest problem z laktacja to nalezy jak najczesciej przykladac dziecko do piersi- tylko ze u mnie to nie dziala, maly wisi na cycu i nie widze zeby cycki sie napelniaja, natomiast jak np dam mu mm i minie kilka godz to dopiero po tak dlugiej przerwie mam cyce. Nie wiem, moze to nastepny kryzys laktacyjny?:\
Co do cwiczen to az siebie nie poznaje bo nic nie cwicze nie chce mi sie, a pozniej bede plakac ze gruba jestem
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Agusia co do tego przystawiania to mam podobnie, dopiero po czasie mi się napełniają, a tak to mały sie wkurza przy pustym cycu
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
karolinap, pięknie Ci wyszły te przytulanki i widać, że Polci też się podobają
Mleczna, nie gadaj, ile??? Nie pomyliła Ci się ilość zer???
Edit. Ach, zapomniałam Wam napisać, że bylismy wczoraj na kolejnym usg bioderek w poradni preluksacyjnej. Akurat, gdy cały dzień lało. Mąż niestety cały dzien w pracy i nie chcielismy by sie zwalniał, bo w pracy juz na niego krzywo patrzą-ostatnio prosił ciagle o jakies wolne... Wiec wisiała nade mną pierwsza podróz komunikacją miejską... Po długim namyslaniu sie wypadło na wycieczkę w chuście. I dobrze zrobiłam, bo autobus był tak napchany licealistami, ze nie weszlabym z wózkiem... U lekarza tłum dzieciaczków... Wszystko jest ok, ostatnia kontrola za 3 miesiące (ha, już wtedy siedzieć będziemy ). Niestety cięzko było mi sie zawiazać w chustę z powrotem z tych nerwów i gorąca i czułam idac w deszczu na przystanek, że jest trochę za luźno... w autobusie zaczął płakać-może z tego powodu, że stoję albo dlatego, że zbliżał się czas karmienia w kazdym razie ludzie zaczeli sie na nas oglądać jakbyśmy im w czymś przeszkadzali... Sobie myślałam-a w dupie Was mam-niemowlę ma prawo płakać i nic Wam do tego! jednak jak dałam mu possać mój zgięty palec to się uspokoił i tak dojechaliśmy do domu.
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
dzidiaj sprobuje brzuch z mel b - dzieki mleczna.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Ja np. zaczelam juz jesć wszystko (no ok, kapusty nie tknęłam jeszcze), ale zaczęłam pić gazowane napoje, jesc brokuły i nawet troszkę fasolki szparagowej, bo skusiłam się na warzywa na patelnię (szybki obiad)
Objawów typu ból brzuszka czy wysypka nie zauwazylam, aleeeee....od wczoraj są śmierdzace bączki normalnie, wczesniej zapachu pierdzioszki nie miały zadnego a teraz tak jedzie, że az strach
Jamajka, Mleczna, dziękuję Wam za motywację rozmyślam nad formą aktywności po ułożeniu dziecięcia do snu
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Agusia gratuluje ząbeczka Daj fotkę jak wyjdzie troszkę bardziej
Mleczna giganciaro Ty Widzę, że miażdżysz system ćwiczeniami Gratulejszyn, zazdraszczam tez muszę w końcu ruszyć dupcie i wdrożyć jakieś kardio i bebol
Qltoorka ja też jem już wszystko i dawno Mikołaj nie miał żadnych rewolucji. Jutro właśnie robię taki lekki bigosik ze świeże kapusty i zobaczę. Bo jeszcze tylko kapusty, grochu i fasoli mu nie fundowałam. Ale myślę, że będzie ok
Widziałam że na FB temat rozszerzania diety.
Czy Wy wszystkie będziecie gotować dzieciom? Czy są jakieś mamy, które będą podawały słoiczki? Bo ja do nich należę i chciałam tylko sprawdzić statystyki
A co do terminu, to ja zamierzam trzymać się schematu żywienia niemowląt i rozpocznę 'dokarmianie' po ukończeniu 6 miesiąca. Mam to już 'przepracowane' i sobie chwalę
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Jamajko ja słoiki plus gotowanie, zobaczymy na co czas pozwoli.
Qltorka super że bioderka ok! ja tez idę wtym miesiacu
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Dostałam ostatnio ze strony www.bobovita.pl książkę "Poradnik żywienia małego dziecka-plan 5 kroków urozmaicania diety" oraz słoiczek z marchewką z serii Pierwsza łyżeczka
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do kataru też się zastanawiałam czy czasami to nie jest normalne zjawisko, bo jakoś nie widzę, żeby Kuba był chory. Chyba , że alergia.
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Nala bo ufam mądrzejszym od siebie i skoro WHO i AAP zaleca (karmiącym naturalnie) rozszerzać dietę po 6 miesiącu to ja właśnie się tego trzymam Nie widzę potrzeby dokarmiania dziecka już teraz zaraz. Chyba, że są ku temu powody, bo tak bywa.
Uważam, że mleko matki zapewnia wszystko co niezbędne, a od 6 miesiąca dziecko musi dostawać więcej kalorii, jest już gotowe na nowe smaki i zazwyczaj pewnie siedzi.
Jeśli Miku byłby na butli to rozszerzyłabym mu dietę i tak najpóźniej jak się da, czyli po 5 miesiącu a nie 4 .. a już na pewno nie 3
Ale każdy ma swoje dziecko i sam decyduje co jest dla niego najlepsze
No i popieram Dorkiszona, najlepiej zacząć od warzyw.. u mnie będzie najpierw marchewka, marchewka-ziemniak, ziemniak-dynia, później na deserek np. jabłko, jabłko-marchew itd.