BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 2 miesiąc temu #768204 przez MlecznaMama
O Nala, Alicja kończy dzisiaj trzy miesiące. Buziaki dla Niej!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #768211 przez moonia154
Melduję się i ja :)
Od rana nie miałam w ogóle neta, pewnie przez tą pogodę bo leje już od nocy i dopiero teraz jest chwila ze Słoneczkiem w tle :dry: Mieliśmy dziś z Patrykiem iść na długi spacer (co by płacz Dziecka nie przeszkadzał dziadkowi i babci), ale niestety, nie udało się :dry: Dziś Synuś nadal jest w dobrym humorze, ale znając życie, na górze pewnie i tak Go słyszą :huh: Zresztą, w dupie z nimi :P
Jak tak czytam, co Wasze dzieci potrafią, to stwierdzam, że mój nie jest jeszcze takim geniuszem :dry: Żadnej zabawki jeszcze nie chwyta, woli jak mu mamusia grzechocze, a z chwytania to Mu wychodzi łapanie mnie za kudły, troczki od bluzki (mojej rzecz jasna), pieluszkę tetrową no i za palec :laugh: Potrafi leżąc na pleckach przewrócić się na brzuszek (na razie opanował tylko prawą stronę, co jest dla mnie dziwne, bo woli spać na lewym boczku ;) ). No i leżąc na brzuszku, podnosi się już wysoko na rączkach :blush: Oczywiście "rozmawia" jeszcze z nami, a biedna mamusia musi rozszyfrować, czego sobie życzy synuś :blush: Tak więc, faktycznie, każde dziecko jest inne :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #768267 przez nala
Mleczna, ala ucalowana :) dzisiaj zrobila nam prezent i pierwszy raz tak sie w glos mocno zasmiala ze chyba jej samej sie spodobalo bo jak sie uslyszala to zaczela jeszcze glosniej :)az mi lezka poleciala ze wzruszenia :) kochana moja :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768274 przez patrysia305

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #768454 przez agusiaa26
A ja chyba za wzesnie cieszylam.sie z naszego zabka. Serio, wczoraj na dziaselku bylo biale cos, nawet pod palcem to czulam, maz tez, dzis niuniis nie dal sie za bardzo macac ale z tego co zdarzylam wylookac to nie widze tego co wdialam wczoraj, jestem jakas crazy i moze swiruje :S , jutro jeszcze wybadam temat.
Dzis znowu cyc za cycem, na wieczor nic prawie nie bylo wiec dalam mm i mly padl. Ja juz nie wiem co mam żryc zeby miec mleko, zaraz bede wygladac jak wielka krowa tyle jem jem i ciagle malo mleka w cyckach :angry:

Qltoorko fuck nieciekawie:\ a co mowi twoj ginekolog, czy on tez zauwazyl znaczna zmiene? Przykra sparwa, zycze ci z calego serduszka aby wszystko wrocilo do normy!! Buziam :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768456 przez dorkiszon
Mój okruszek waży ponad 8 kg czy aby nie za dużo ile ważą wasze ?

Ja tez jestem rozwalona i wnetrzności mi wyłażą, ale idę do mojej gin starej najlepszej i zobaczymy co mi powie. Mam nadzieję, że przy badaniu nie zgubi wziernika.

11 lata 2 miesiąc temu #768459 przez MlecznaMama
ło kuurde! 8 kg! mój waży z 5

11 lata 2 miesiąc temu #768509 przez moonia154
Dorkiszon Matko jedyna! 8 kilo??? Mój może z 6,5 będzie ważył (przynajmniej tak mi się wydaje), a Twój Kubuś to widocznie kolos :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #768533 przez agusiaa26
Wow Dorki Kubala ponad 8? Fajnie:) dorodny cycus ci wyrosl :blink:
My wazenie mamy w czwartek i daje mojemu ok 7kg.

11 lata 2 miesiąc temu #768540 przez uniuni
Dorki to faktycznie spory okruch z Okruszka :) nie mam pojęcia czy to za dużo, ale jeśli przybiera w tym samym tempie co zawsze to chyba ok :)

Mleczna 5kg? To maleństwo Twoje jest jeszcze mniejsze niż mój królewicz :D Dziś rano na golasa ważył 5920g, a dziś mija dokładnie 12tyg od porodu :)

11 lata 2 miesiąc temu #768584 przez jorgus_krk
Nasz Kubuś tydzień temu ważył 6900 g i ja myślałam że to jest dużo a tu 8 kg kawał z niego chłopa a wcale nie widać tego po zdjęciach.

Staram się Was ogarnąć na bieżąco ale co wejdę to coś mi przerywa albo jest już tyle do przeczytania że wymiękam :( ale jak tylko mogę to staram się tu zaglądać.

Nasz synek też jeszcze nie łapie grzechotek ani nie śmieje się na głos ale tak jak już tu pisałyście myślę że każdy maluch ma swoje tempo rozwoju i nie ma co na razie się przejmować

Jego ulubionym zajęciem jest oczywiście memlanie wszystkiego co ma pod ręką czyli przede wszystkim swoich paluszków i pieluszki oraz kołderki przy usypianiu :)

11 lata 2 miesiąc temu #768628 przez karolinkanice16
My dziś byliśmy na wizycie Ksawcio waży 6200 ile mierzy nie wiem bo nie mierzą tak mi powiedziała, jest zdrowy główkę trzyma bardzo dobrze :) :) :laugh: , jedyne co zaniepokoiło Panią doktor to miękkie kości czaszki ale dostaliśmy witaminki i wszystko się unormuję :) Także ja się martwiłam a jest naprawdę bardzo dobrze :).

Qltooorka biedna Ty, myślę że powinno Ci się to poprawić jeszcze za jakiś czas i mam nadzieję że tak się stanie.

Dziś spotkała mnie nie miła i przykra sprawa. Ja i mój A. obrońcy praw zwierząt :P wkroczyliśmy do akcji. Otóż wracając od brata szliśmy koło parku (park taki menelski strach chodzić) no i zobaczyłam że biega tam dorosły Daniel z wielkimi porożami i że jakieś łepki nachlane bądź naćpane go zaczepiają on zagubiony biedak latał od ulicy do ulicy i nie wiedział co się dzieje. Mówię do A. dzwoń na straż miejską i do nadleśnictwa. Nadleśnictwo nie odbiera. Straż miejska przyjeżdża po 45min. i do Nas z tekstem że on tu biega kilka dni oni wiedzą i że to jest dzikie zwierzę i oni nic nie zrobią nadleśnictwo tym bardziej że dopiero zareagują jak on komuś zrobi krzywdę wtedy go uśpią :angry: :angry: co za palanty. Czemu winny ten zwierzak ??? Dowalili jeszcze że ten zwierzak budzi zainteresowanie no i pijana młodzież będzie go zaczepiać ... :dry: :dry:. Jutro dzwonię z rana do nadleśnictwa i mają coś z tym zrobić. A dla straży miejskim jest to zjawisko naturalne że dorosły Daniel z wielkimi porożami biega po miejskim parku i prawie po ulicy brak słów ....

11 lata 2 miesiąc temu #768667 przez karolinap
Monia154 - ja ideał? Co to to nie! :) ciasto upieklam 3 razy w życiu, gotować ugotuje ale to mój maz w kuchni czuje się lepiej :) no a szyć zaczynam, dopiero miałam dwie próby ;)
No ale fakt - jest bardziej zorganizowana niż przed ciąża :) nie wiem jak ja wcześniej mogłam używać stwierdzenia, ze nie mam na coś czasu ;) od trzech miesięcy wiem co to znaczy, ale staram się wszystko ogarnąć jak moge :)

Dorkiszon - Polcia ma 5420g :) wiec Kubus rzeczywiście spory chłopczyk :) ale jak Uni pisze, moze tak ma i po prostu tak ładnie przybiera :)

Qltoorka - nie martw się kochana, miejmy nadzieje ze jak skończysz karmić to bedzie lepiej. Nasze narządy muszą być bardzo plastyczne skoro takie dzieciątko się tam przeciwnie i może potrzebujesz po prostu więcej czasu, zeby wszystko wróciło do normy. Moze te ćwiczenia też coś pomogą. Ciekawa jestem co tam u mnie bedzie - najpierw poród, teraz ten zabieg - co te kobiety muszą w życiu znieść.

Karolinkanice - rzeczywiście nieładnie z ich strony. Nie słyszałam chyba nigdy w życiu nic dobrego na temat staży miejskiej - insytucja która na moje jest w ogóle nie potrzebna.

Byli dzis u nas znajomi - dwie bezdzietne pary, niedawno pojechali. Jak przyjechali Polcia jeszcze nie spala, później zrobiliśmy kąpiel i do łóżka. Ja w sypialni karmiłam Pole a A. tak piękne opowiadał o tacierzynstwie, tak milo było słuchać :) Przyznał się też, ze w pierwszym momencie jak pokazałam mu test to niby się cieszył ale naprawdę był przerażony i zastanawiał się jak poradzi sobie w roli ojca ;) i ze dopiero jak zobaczył Polcie na usg to dotarło do niego, ze bedzie tatusiem :) milo słuchać takich wyznań.
Znajomi pojechali, a my przytulilismy się do siebie i zatanczylismy przy lecacej muzyczce w tv :) zrobiliśmy kanapki i A. zaczął sprawdzać mecze bo po dwóch latach poszedł wczoraj do bukmachera i obstawił. Mówi: o, dwa mecze weszły. Za chwile: trzeci też. Patrzę na ten kupon ile jest do wygrania. Sprawdził do końca, weszło mu 5 meczy i wygrał 450zl :)

11 lata 2 miesiąc temu #768816 przez dorkiszon
Oj to niezłego okruszka wyhodowałam widzę :D na bebiku hahaha najlepsze, że go nosić musimy.
Ma taką muskularną klatkę jakby pakował, ale rzeczywiście po nim nie widać, ale jak go dźwigam to jakby zjadł kamienie. Może mózg ma taki ciężki :P

11 lata 2 miesiąc temu #768819 przez dorkiszon
Mleczna , a weź zapodaj jakaś fotkę nawet nigdy nie widziałam twojej dzidzi i ciebie.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka