BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 2 miesiąc temu #767274 przez dziubasek
dorka jak wodam morska nie pomaga kubie to maść majerankowa nie zdziała cudów. Idź do lekarza, może trafisz na jakiegoś porządnego.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #767297 przez tysia90
Witam wszystkie dziewczyny. Mój maluszek urodził się 22.07. 3 tygodnie przed terminem.;)
Podczytuję was troszeczkę i widzę że troszkę z was ma problem z "katarkiem" u maluszków. Ja też borykałam się z tym. U nas pomogła zmiana mleka na bebilon pepti (zalecenie pediatry) i troszeczkę pomogło mimo że jeszcze walczymy z "katarkiem" w nocy/nad ranem. Wyciągnąć nic frida nie idzie. Wychodziły na początku do ook tygodnia po zmianie mleka a teraz tylko furczy. U laryngologa babeczka mi powiedziała że ma być nawilżony pokój no i ma być w nim zimno. Ok 20 st. Czym dziecko bardziej "furczy" tym ma być chłodniej w pokoju gdzie śpi. No i nawilżać wodą morską. Powiem wam że dzisiaj się do tego zastosowałam i faktycznie mały mniej "furczał" nad ranem i mniej się dusił. Może to którejś pomoże ;) Pozdrawiam,.

11 lata 2 miesiąc temu #767306 przez MlecznaMama
Moje Słońca :kiss: dziekuję Wam za wsparcie odnośnie laktacji.
Bea wpisz sobie w youtubie "mel b" to Ci powyskakuja te filmiki. Ja wczoraj zrobiłam 100 przysiadów i 300 brzuszków i mam takie zakwasy ,że szok. :) ale lubię to uczucie. Powodzenia w ćwiczeniach Bea!

A co do okresu nie jest powiedziane ,że jak karmisz to go nie będziesz mieeć, tak samo jak nie jest powiedziane ,ze jak karmisz to jesteś bezpłodna. Ja karmię i miałam okres, tylko teraz jakoś nie mam...
na problemy z brzuszkiem polecam Bobotic :)
Buźka!

11 lata 2 miesiąc temu #767319 przez dziubasek
Mleczna 100 przysiadów i 300 brzuszków???? Wow jesteś moja idolka :) ja zrobiłam z melb tylko pośladki, nogi i abs i ledwo się ruszam. Ehghh starosc nie radosc :angry:

11 lata 2 miesiąc temu #767324 przez dorkiszon
Tysia dzięki za radę. Zastosuje to co pisałam jeśli nie pomoże to do lekarza.
Ciekawe z tymi bakteriami i nawilżaczem. Raczej każdy poleca nawilżacz.
Ogólnie po kroplach już widzę poprawę zobaczymy jak się obudzi czy z katarem czy bez.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767327 przez dorkiszon
WOW 100 przysiadów może bym zrobiła, teraz góra 50, ale 300 brzuszków ups ja zrobie pod rząd może 20 hahaha

mleczna ty lepiej nie prowokuj tymi wyczynami sportowymi, bo niewątpię, że Dżoana nas podczytuje i zaraz ci tu wyjedzie, że ona przepływa 100 razy basen, a zaraz po tym biegną z mężem i z dzieckiem do Wisły na weekend. Z tego sportu to już jej się pewnie k... masło w cyckach zrobiło. Z pozdrowieniami dla Dżoany.

11 lata 2 miesiąc temu #767351 przez agusiaa26
Mamuski!! Mamy pieknego malusiego zabka!!! Lewa jedyneczka pnie sie w gore:)) :woohoo:

Wczoraj maly ciagle wisial na cycu, dzis z rana marnie lecialo, maly plakal bo glodny, maz kupil bebilon i malutki usnal na godz. Marudny byl, ulewal, spac nie chcial tylko cyca cyca. Codziennie sprawdzam mu dziaselka, patrze dzisiaj a tu bialutki malutki zebunio:)) w sumie to za wczesnie na zeby wiec nie powinnam sie cieszyc ale jestem mega szczesliwa bo to cudny moment w zyciu- pierwsze zabeczki! Teraz strasznie plakal, usnal mi na rece, nie odkladam go narazie.

11 lata 2 miesiąc temu #767364 przez dorkiszon
agusia no to super ja sprawdzalam mój jeszcze ma dziąsła jak stara baba.
Szczoteczke już mam kupioną sylikonową jak się tylko pojawi odrazu zacznę myć białego kła :P

11 lata 2 miesiąc temu #767368 przez moonia154
Bea zgadza się, cały czas karmię wyłącznie piersią, ale tak jak już wspomniała MlecznaMama, nie oznacza to, że nie będzie okresu, choć teoretycznie tak być powinno :dry: Uświadomiła mnie położna w tej kwestii i dlatego tak się stresuję. Po cichu liczę jednak na to, że jeszcze dłuuugo mnie ten "zaszczyt nie kopnie" :silly:

Mleczna normalnie kopara mi opadła!!! Ja to może ze 20 przysiadów bym zrobiła, a później przez tydzień stękałabym z powodu zakwasów :ohmy: Mój rekord z brzuszkami to 50 pod rząd, a 300 to bym chyba przez tydzień robiła :P . Przed ciążą to jeszcze ćwiczyłam, a jak zaszłam to się bałam, żeby nie poleciało, a teraz to już całkiem skapcaniałam :ohmy:

Agusiaa gratuluję pierwszego ząbka u Julusia :blush: Teraz to już będzie "z górki" :)

11 lata 2 miesiąc temu #767380 przez dorkiszon
Powiem wam Kubuś wstał już i zero kataru jakby nigdy nie miał super te krople.

11 lata 2 miesiąc temu #767403 przez agniesia
Helo Laseczki:)

Sewerynek mi przesypia całą noc, jestem szczęśliwa:)Strasznie się śliny na zęby:)

Ja Sewerynka poczęłam 8 października, do dziś trzymam testy ciążowe:) Dwie czerwone krechy:)

W dodatku powinnam dostać okres dwa dni temu, a tutaj nic a nic...a mój mąż się cieszy, że Seweryn będzie mieć rodzeństwo:)

11 lata 2 miesiąc temu #767404 przez uniuni
Dorkiszon zabiłaś mnie masłem :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #767424 przez MlecznaMama
No właśnie pomyślcie sobie, że ja to jestem osoba w ogóle bez kondycji, przynajmniej tak było dotychczas. Może te ćwiczenia z Mel B mnie tak wzmocniły? nie wiem co to się wczoraj stało,ze dałam rade tyle tego zrobić...Pamiętam Dziubasku jak to Ty byłas moją idolką mam tu na mysli Skalpel Chodakowskiej. A nie ćwiczysz już z nią w ogóle?
hehe dobre z tą Dżoaną Dorkiszon... a swoją drogą ciekawe czy nas podczytuje i czy dalej siedzi w sierpniówkach. I ciewkawe gdzie nasze lipcowe sierpniówki.
Agusia no GRATULACJE!!!! PIERWSZY ZĄBEK NA FORUM!

11 lata 2 miesiąc temu #767446 przez nala
Mleczna, zrobiłam 10 minut z MEL B na brzuch. O Boszeee ale ze mnie cienka dupa :( i to jeszcze oszukiwała trochę :D o rety trzeba się wziąć za siebie!

11 lata 2 miesiąc temu #767453 przez MlecznaMama
Nala mi ten brzuch jako tako idzie, ale na początku to krzyczałam podczas robienia ćwiczeń. Teraz miażdżą mnie pośladki....Nala po trochu po trochu i będzie dobrze. :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka