BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 2 miesiąc temu #769587 przez karolina_p123
hej dziewczyny
nie mam pojęcia co mam już robić :( Mianowicie mój synek 2 tyg temu zmienił się diametralnie- kiedy próbuję go nakarmić zaczyna się wrzask i płacz który trudno ukoić. Ostatni tydzień był taki jak dotychczasowo- spokojne dziecko. A od piątku znowu płacz- wiem, że jest głodny ale nie chce jeść (w nocy przez sen je przepięknie albo tylko wtedy gdy widzę, że się wybudza i biorę go takiego półśpiącego). Nawet teraz uśpiłam go, a on rusza usteczkami jakby ssał niewidzialną pierś. Myślę, że jest głodny bo je pięść ale odmawia ssania piersi boję się o moje dalsze karmienie...
czy któraś z was miała podobny problem?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #769590 przez bea2a
karolina_p123 ja miałam identycznie w zeszłym tygodniu i dopiero wczoraj jej przeszło. Dostałam od męża na rocznicę ślubu bombonierkę i tak sobie podjadałam czekoladki codziennie i stwierdziłam, że mała chyba ma alergię na czekoladę bo dostała kaszkę na twarzy i właśnie ten płacz przy przystawianiu i podkurczanie nóżek świadczyły o tym, że boli ją brzuszek. Nie wiem czy dobrze trafiłam ale myślę, że to właśnie ta czekolada w moim przypadku. Drugim powodem może być ząbkowanie. Więcej pomysłów nie mam :)

11 lata 2 miesiąc temu #769599 przez nala
Kasiak, nawet nie probuj nas zostawiac. A ten Twoj maz, celowo przez male m to po prostu zenula. Ja rozumiem, ze moze potrzebuje odreagowac, odpoczac, lubi sie bawic ale zeszku.rwa zeszjego mac ma rodzine. Zone i synka, ktorzy powinni byc dla niego calym swiatem i liczyc sie najbardziej na swiecie. Przytulam Cie mocno i nie daj mu soe bo super babka z Ciebie i zaslugujesz na to co najlepsze.

Karolina_p123, a kataru nie ma? Ja mialam takie cyrki przy jedzeniu przed mega katarem. Chyba miala po prostu zatkany nos, potem jak zaczelo to sciekac to przestala sie drzec przy jedzeniu. Ale to moja teoria. Moze sprobuj ponawilzac nosek i zobaczysz czy bedzie lepiej. Trzymam kciuki. A Ty dalej bez mleka itp?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769605 przez karolina_p123
bea2a my mamy skaze i ja bardzo uważam na to co jem nie sądzę żeby był to brzuszek bo jem to co zwykle :( sama nie wiem czy to ząbki nieraz dajemy małemu camilie i faktycznie po mniej więcej 5-15 min jest spokój. Ale jak byłam u pediatry to stwierdziła, że nie widać oznak ząbkowania choć w miejscach dolnych jedynek są dwie górki a ja nie wiem czy tego nie ma każde dziecko. druga sprawa to to, że jak dotykam małego po dziąsłach to nie sprawia mu to bólu. No i ślina taka zawiesista sączy mu się przez sen
Nala tak ja nadal beznabiałowo coś tam spróbuję w mini ilości ale rezultat jest okropny :/ nie sądzę żeby miał też katarek bo nic tam nie słychać. Ogólnie mały śpi mi tylko na brzuszku (pomijając spacery) więc tylko po nocy wyciągam mu patyczkami glutki i nawilżam wodą morską

11 lata 2 miesiąc temu #769606 przez NataliaK
kasiak nie opuszczaj nas jesteśmy tu po to żeby się wspierać! niestety wile facetów po urodzeniu dziecka myśli, że nic sie nie zmieniło i kobieta będzie się zajmować dzieckiem a oni moga sobie żyć swoim życiem. Trzeba ich sprowadzić na ziemię! Kochana nie jesteś sama z takim problemem wiele z nas przechodzi teraz jakiś kryzys w związku-i mam nadzieję, że szybko miną :*

karolina_p też bym stawiała na początki ząbkowania albo tak jak bea isze problemy z brzuszkiem?

Czy któraś zagęszcza może mm kaszką? chciałabym podawać Jankowi na noc ale muszę poczytać czy to już czas. Koleżanka poleciła mi kaszkę jaglaną ale nie wiem czy ona będzie się nadawać. Co o tym myślicie?

11 lata 2 miesiąc temu #769632 przez dziubasek
Kasiak jak tak czytam o tym twoim ksieciuniu to mam ochotę polecieć do Norwegi i zwyczajnie obic mu ryja, przepraszam jeśli cię urazę ale dla mnie to on qrwa nie dorósł do bycia mężem a co dopiero ojcem. Pojebany jeszcze na ciebie zwala winę a ty głupia się obwiniasz- to ja ci coś powiem jesteś super mama, robisz wszystko zeby być szczęśliwa zona a ten pajac co takiego robi prócz myśleniu o " pukaniu"? Ty go mocno puknij w główkę i zostań z nami bo bez ciebie nie wyobrażam sobie forum. Tulam cię mocno, dla pocieszenia powiem ci tylko tyle za mój też jest napalonym graczem na konsoli, ogląda non stop mecze i inne sporty i obstawia.
Natalia ja nie wiem jak w PL, u mnie są kaszki po 3im miesiącu ale rozmawiałam z położna i ona powiedziała ze jeśli kaszka jest z glutenem to można wprowadzać po 4tym miesiacu( jeśli karmisz mm) i po 5tym (jeśli cyccujesz i dokarmiasz mm ) i po 6tym( jeśli tylko cycujesz) a czemu chcesz mu zagęszczać mleko? Ja Majce zaczęłam zagęszczać dopiero jak skończyła rok.
Karolina Julka też mi swiruje przy cycu( pręży się itp) ale wydaje mi się ze dlatego bo interesuje ja co wyprawia jej starsza siostra bo w nocy je spokojnie.

Buzki dla was mamuśki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #769672 przez NataliaK
dziubasek no tak mysle o zageszczeniu bo kilka osob mi mowilo ze maly budz se w nocy bo sie mlekiem nie najada i musze mu zagescic :/ i dlatego sie zastanawiam bo nie wiem czy to prawda...na Twoje dolegliwosci raczej nic nie pomoże bo żylaków niestety nie da sie usunac bez ingerencji lekarzy :(

11 lata 2 miesiąc temu #769682 przez kasiak
Dobra jednak jestem. Ogolnie mi ulzylo...ksieciuniu jest oczywiscie bez winy. Biedaczek musial czekac na wszystkich bo nie mial kierowcy. A do mnie nie zadzwonil zebym przyjechala...10min i bylabym w domu z powrotem...nie to nie. Strasznie zdziwiony byl o ktorej wrocil i ogolnie pamiec go zawodzi...no nic musze zyc dalej. Sebek wiele wynagradza, ale ojciec mnie dobija kompletnie...

Drogie mamy mieszkające w Pl, ktora jest chetna na przygarniecie kuponów rabatowych z fisher price?? Dostalismy dzis ta gratisowa zabawke, do niej sa kupony dolaczone, a ja nie mam czasu jechac do sklepu, bo nie mam na miejscu, tylko w innym miescie, no i bagazu mamy malo kupionego, wiec i tak nic nie zmieszcze. Jak ktoras chetna to kto pierwszy ten lepszy, prosze o zgloszenie :) najlepiej dzis to od razu wysle :) oczywiscie gratis i w prezencie :P

11 lata 2 miesiąc temu #769703 przez MlecznaMama
Witaaaajcie!!!

Dziubasek i Dorkiszon chętnie dodałabym fotkę ale nie umiem. Poradźcie jak to zrobić :) co do facebooka to nie mam. Myślałam kiedys,żeby założyć specjalnie dla Lipcówek. Jestem Was bardzo ciekawa!
KAsiak!!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #769810 przez dziubasek
Mleczna ja też nie potrafię na forum dodać fotki( taka jestem uzdolniona) ;) zakładaj fb i dołącz do nas :laugh:
Natalia zapytaj lekarza o ta kaszkę albo spróbuj pare dni mu zageszczec mleko i zobaczysz czy to coś daje.

11 lata 2 miesiąc temu #769824 przez gusiek_kom
Cześć dziewczyny! Jestem z Majóweczek 2013 :) Z góry przepraszam za małą prywatę ale zapraszam do mojego sklepu www.maksiowo.com
Na pierwsze zakupy 10% rabatu
Jeśli nie jesteście zainteresowane zakupami to prośba o wejście na stronę i przejrzenie produktów, pomoże mi to w pozycjonowaniu strony :)
z góry bardzo Wam dziękuję.
Buziaki dla Was i Maluszków

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 2 miesiąc temu #769859 przez magdalenagal
Dziubasie, ja mam żylaki. Odbytu konkretnie :P
Naczytałam się o Waszych dupnych problemach, nie jadłam błonnika i mnie dopadły!
Więc wracam do błonnika i sprawdzonych sposobów domowych...

Qltoorka Ptaszynko. Zabiłaś mi swoim problemem ćwieka na caaały weekend. Z dwóch powodów.
1. serdecznie Ci współczuję Kochana. Nie mam Tojego probelmu, przeciwnie u mnie ciasno jak w kawalerce na Giszowcu. Ale myślę sobie że skoro 'środek' rósł przez 9 miesięcy to może warto mu dać czas na obkurczenie się. I może faktycznie jest tak jak wyczytałaś, że po karmieniu się wszystko zmieni.

Uciekam Staremu podrzucić paszę na budowę. Co by mi nie padł ;-)
Buźki.

11 lata 2 miesiąc temu #769897 przez MlecznaMama

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #769898 przez dziubasek
Qltoorko ja dołączam się do punktu 2 Madzialenki

Madzialenka sama nie. Wiem która z nas jest w lepszej sytuacji zylakowej. Twoich przynajmniej nie widać gołym okiem ;)

11 lata 2 miesiąc temu #769903 przez MlecznaMama
o kurza twarz! dodało się :D:D:D szczerze to nie wierzyłam,że mi się uda :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka