- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- MlecznaMama
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
Dziubasku a ja nie mam zdjęć prawie w ogóle po porodzie

Uni haha to masz zabawnie z tym J....

My tez dzisiaj po szczepieniu. Oj było mi tak źle jak Robert płakał. Waży tak jak mówiłam 5 kilo i mierzy 57 centymetrów.
W nocy to już od dawna Robert je o 21, do 21.30 później gada z miśkami do 22 i zasypia. Śpi do 5 rano, a później budzi się 7.30. Nie narzekam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- osobka85
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

uni- a Twój to już w ogóle gagatek- jak widać nadmiar opiekuńczości też szkodzi

magda- olej babsko!! jesteś świetną matką i na pewno bardzo dobrze się synkiem opiekujesz

nala- mój Jasiek przesypia najczęściej całą noc. zasypia między 20 a 21 i najczęściej śpi do 5-6. Później zasypia jeszcze do 7-8, czasami powylegujemy się do 9

qltoorka- współczuję Ci strasznie tego, co Cię dotknęło i mam nadzieję (oraz trzymam za to mocno kciuki), że wszystko wróci do normy!!
a u nas ostatnio bardzo dobrze. Jak pisałam- mały w nocy śpi bardzo ładnie, gorzej w dzień.. zdarza mu się, że ma nawet 3 drzemki po godzince każda, ale są dni gdzie śpi 5 minut i koniec- chce na ręce (maminsynek jeden!!). Korzystamy z ładnej pogody i tego, że syn nawrócił się na długie spacery i większość dnia spędzamy poza domem.
Na weekend byliśmy u mojej rodzinki na 35 rocznicy ślubu i okazało się, że moja siostra cioteczna jest w ciąży!! strasznie się ucieszyłam, gdyż ona ma już 34 lata i kilka lat już starali się o dziecko. Od niedawna próby odbywały się pod okiem lekarzy i wreszcie się udało

- nala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Uni, nieźle masz

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja was dzisiaj tylko podczytuje bo pękła mi rura przy kaloryferze i zalało mi pol sypialni

- MlecznaMama
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.

Tyle czasu sie tu nie odzywałam, że szkoda słów... ale nadrabiam stracony czas i kilkanaście stron wstecz,(bo wszystkie to bym do lata czytała a z Mateuszem sie niestety nie da przy kompie posiedziec) na szczęście jest jeszcze fb a tam szybciej nadrobić wpisy

Moje dziecko to strasznie absorbujący mały człowiek i wymaga ciągłego zainteresowania, alw to tylko moja wina bo go do tego przyzwyczałam,,,

Pozdrawiam was wszystkie bardzo serdecznie

- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ula , ale się usmiałam jaka obsesja hahah. Wode to ja już dawno z kranu daje i dziecko tak samo funkcjonuje jak po mineralnej.
ja też po szczepieniu tym refundowanym czyli 3 wkłucia przeżył, płakał teraz czuje się dobrze.
No i super od dwóch dni zero kataru gadałam o tym lekarce, ale jakby nie podjęła tematu.
Mój mierzy 64 cm.
Kuba budzi się od 2-3 razy w nocy zasypia ok 20. Zastanawia mnie to zagęszczanie mleka może też bym spróbowała, ale czytałam, że kaszkę ryżową wprowadza się najszybciej w 4 miesiącu to już nie wiem, ale kusi mnie przespana cała noc

Mój teraz też wypija 150 ml z 5 miarek.
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ponoć 3 miesiące to stanowczo za wcześnie na kaszki, ale każdy robi jak uważa.
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Generlnie to tez uwazam ze jeszcze jest za wczesnie ale ogolnie smiac mi sie chce z tych norm zywieniowych co jakis czas wymyslaja nowe a nasze matki i babcie kaszki i kleiki podawaly nawe 2miesiecznym dzieciom a teraz wymyslaja kiedy co podawac, tak samo z obiadkami.
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Askan - nie jesteś sama. U nas było fajnie a z nocki na nocke jest gorzej, wstaje kilka razy na cycka i przeważnie jedna z przerw w spaniu na cycka trwa jakas godzinkę

Uni - oj ten Twój J

Agniesia - czytając Twój rytuał wieczorów z tatusiem widzialam tam mojego A.

Mój A. ma super kontakt z Pola i robi wszystko co w jego mocy by dalej tak było albo jeszcze lepiej

Kasia1982 - jak milo ze do Nas wpadlas

Ona jeszcze dodała: "Jak na 3 miesięczne dziecko to mało spi(w dzień 3x1,5h). Mój Pawełek to spal po 3-4 godziny więc jak zasypiał to ja mogłam iść na zakupy, do miasta a on spal w łóżeczku" Ja to nie moge sobie wyobrazić jak kiedyś wychowywano, zajmowano sie dziećmi

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- nala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Karolinkanice, mnie juz coraz bardziej irytuje ze wszystkim wkolo trzeba sie ze wszystkiego tlumaczyc. A to czemu karmisz tak a nie tak, a to ile witaminy podajesz. Ja nie wiem, mam wrazenie ze ciagle nas maja za dzieci i pouczaja.