- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- osobka85
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

co do ubierania to po domu zakładam body, koszulkę i spodnie + skarpetki albo półśpiochy. Na spacer zakładam czapkę, bluzę ciepłą z kapturem i przykrywam kocykiem polarkowym. Do tego osłona od gondoli bo u nas nad morzem zawsze wieje... karolinap ja też zawsze zakładam czapkę, bo nawet 80% ciepła może uciekać przez głowę.
moje storczyki też wypuszczają nowe pędy

dzisiaj jedziemy do rodziców i zostajemy chyba aż do 11 bo mąż wziął urlop. Ciekawa jestem jak Jasiek zniesie tak długi pobyt poza domem.. I stresuję się, czy aby na pewno wszystko spakowałam. Z takim małym dzieckiem taka podróż to cała wyprawa i cały bagażnik rzeczy

- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Co do TV to specjalnie dziecka nie sadzam ale czasami główkę obraca i ogląda chwilę. Nie będę z tego robiła wielkiego halo!Wszystko jest dozwolone z umiarem.
My dzisiaj jedziemy do pediatry bo Martynka ma już od tygodnia chrostki na buzi i pupie i dodatkowo 2 dni temu miała rozwolnienie a dzisiaj mi ulewa,wręcz wymiotowała mleczkiem. Na moje oko to jakaś alergia pokarmowa ale niech pani dr lepiej zobaczy.
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

Btw, ja nawet upalnym latem widziałam kobity, które spacerowały z głebokim wózkiem zakrytym tą osłonką- Bosheee, i jak to dziecko ma się przewietrzyć..?
- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

KarolinaP dziękuję bardzo

Co do znajomej to bardzo się cieszę, że ktoś podjął taką decyzję i zostawił dziecko całe i zdrowe w oknie życia, aby ktoś inny mógł je pokochać i stworzyć mu dom

Dorkiszon stara łodyga albo uschnie i wtedy ją obetniesz, a jak nie to możliwe, że boczny pęd wypuści i zakwitnie

Qltoorka ja zasłonkę do wózka używam tylko jak mocno wieje no i zimą

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moj.szaleje dzis od 4 nie spal az do 8, za to kupki robi juz codziennie i nie ulewa, mysle ze to dzieki tym naszym kropelkom. Lece bo pobudka.
Kaska mnie tez nadal boli w okolicach ciecia!!
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
agusia no wlasnie ja cos ide kupic do smyka albo kurtke , albo drugi kombinezonik jesienny , bo mam , ale taki używany co dostałam szału nie ma. Jedną kurtke mam, ale za duża jeszcze jest. Powiedzcie mi czy wasze dzieci na spacerze maja zimne dłonie, bo ja juz nie wiem ubieram jak wy, a nawet cieplej, a dalej ma zimne dłonie i stopy. Martwie się czy mu nie za zimno i co chwile , albo mojego sie pytam, albo mamy czy nie ubrałam go za lekko jakas obsesja normalnie

- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
My dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy cmentarz taki wyjazdowy 60 km, Kubuś spisał się na medal w autku spał, na cmentarzu nosiłam go w nosidełku i wszystko podziwiał z góry potem w autku dostał flachę i znowu spanko w drodze powrotnej

- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dorkiszon moj tez ma chlodne roczki i nosek ale mysle ze to nie oznacza ze jest mu zimno tylko to sa czesci ciala nie osloniete i dlatego bo ja rekawiczek nie zakladam jeszcze.
Kaska mnie boli przy ranie jak za duzo dzwigam, wczoraj troche wiecej nosilam mlodego, wozek i fotelik i dzis odczowam delikatne bole
Dzis nie moglam spac w nocy i jakos tak caly dzien chodzilam do tylu. Maz zabral go na spacer po powrocie z pracy a ja sie polozylam ale zasnac nie moglam. Mam nadzieje ze dzis
bedzie lepiej.
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Ostatnia nocka dziwna, bo jak szłam spać mały był w łożeczku a obudziłam się i leżał koło mnie przypięty do cyca! Zmęczenie ze mnie wyłazi, że nawet nie zauważyłam, że wstawałam

A Sebek wczoraj przestał marudzić, bo strzelił 5 kup! 5! Normalnie robi jedna na dwa dni, nie wiem co mu zaszkodziło, nie jem nic nowego

Pogoda pikna, jak na listopad

- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Wczorajsze kupole to był wstęp do dzisiejszej biegunki. Dosłownie sie z małego leje, przy przewijaniu zużyliśmy 4 pieluchy, bo co zmieniłam to znowu sie lało. I do tego jeszcze zadek go piecze, ale nie ma kiedy posmarować jak co chwilę cos leci

A i taki mam ajdija. Wiem, Qltoorko, że czasu mało...co Wy na to żeby powiększyć tabelkę i wpisać wymiar dzieci po np. 3 i 6 miesiacu

Ale ze mnie tępa dzida...przepraszam

Miłego, refleksyjnego dnia dziołszki

- kasiorek001
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No, a teraz sobie siedzimy i niedługo kąpiel.
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..
Kasiak a może ząbki mu idą i stąd te kupony?
- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Wczoraj byłam w szpitalu na usunięciu cewnika. Niestety, nie wszystko poszło po mojej myśli, w zasadzie, to jestem załamana

Dziś jestem strasznie wymięta, nawet nie wczytywałam się w Wasze posty, tylko śpię przez cały czas. Boli mnie głowa, nerka, boli jak siusiam, temperatura niebezpiecznie idzie w górę (37.7st), od wczoraj nie mogę jeść i wymiotuję (dostałam nawet dwie kroplówki glukozy)

Laseczki, powiedzcie mi, co mogę brać na gorączkę, jak karmię piersią?