- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Dziewczyny po cc, mam pytanie czy Was czasem boli nad blizną? To znaczy kłuje albo podobne uczucie? MNie dziś tak boli, że szok, jeszcze tak nie było, a w ubiegły piątek byłam na rutynowej kontroli u gina i niby wszystko było ok. Mówiłam, że czasem mnie pobolewa ten mój pozostały tłuszczyk na brzuchu, ale gin powiedział, że tłuszcz nie boli Niestety mnie boli dziś okropnie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Pozatym dzien minal fajnie z lipcowkami na spotkaniu choc dla mnie dzien zaczol sie niezbyt dobrze bo przed blokiem u Beaty mialam stluczke. Niestety z mojej winy ale akurat tylko moje auto nie ucierpialo na tym ani my tylko niestety moje ubezpieczenie.
Uciekam spac dobranocka
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Normalnie, nie mogę uwierzyć, ale dziś kolejna noc przespana
Wczoraj Mikołaj spał od 2giej do prawie 7ej, a dziś od północy do 6tej...
Tylko, że dziś już cycory nie chcą mi wybuchnąć, więc siedzę i się zastanawiam, czy aby na pewno nie wstawaliśmy w nocy... Hmm... może byłam tak nieprzytomna, że tego nie zarejestrowałam? Ale jestem prawie pewna, że ostatnie karmienie było o północy. Nawet jeszcze myślałam sobie, że jednak wciąż wstajemy co dwie godziny, hehe. Bo jak poszedł spać o 20tej to jadł o 22giej, a potem o północy właśnie. Kurczę, a może jednak jedliśmy w nocy...? Bo to się tak nagle mogło zmienić...? Zawsze jemy co dwie godziny i nagle zaczął noce przesypiać? Jeśli faktycznie tak jest to jestem mega zaskoczona Choć martwię się trochę o moją laktację... Czy produkcja się przez to nie zmniejszy? A może się dopasuje do rytmu dnia i w dzień będzie go standardowo a w nocy mniej?
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
U nas tez jedna pobudka o 2 i pozniej o 6. Janek dzis w dobrym humorze wypil chwilke pospal i do teraz lezy u siebie i smieje sie w glos do swoich zabawek do tego za oknem piekne slonce mam nadzieje, ze to bedzie fajny dzien
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Miłego dnia
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Lubimy takie pozytywne posty :*
U nas też pięknie za oknem A. wraca dziś o 14 wiec dzionek też będzie u nas fajny
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Nala ja nie pamiętam, żebym robiła kaszki na własnym mleku. Za dużo z tym zabawy jak dla mnie. Robiłam kaszki mleczne, które miesza się w wodzie. Bo z racji karmienia cycem nie mam MM w domu, a specjalnie do kaszek nie będę kupować. Ja robiłam Lenie tylko takie kaszki, które nie zawierają cukru.. więc wszelkie bobovity odpadają jak dla nas.
Uniuni ja właśnie w taki sposób będę wprowadzała gluten. Natomiast zwykłe kaszki będę przygotowywała tak jak napisałam Nali.
Qltoorka laktacja się dostosuje Nie martw się A mojemu się odwidziało w drugą stronę bo teraz częściej się budzi na cyca Co chwilę by jadł, a dzień zaczynamy całą czwórką o 5:00. Żyć nie umierać
U nas tez piękne słonko ale mroźno. Rano skrobałam auto, żeby Lalę do przedszkola zawieźć. Taka trochę trudna ta pogoda dzisiaj, bo nigdy nie wiem wtedy jak Dziecię moje ubrać. Najchętniej bym go opatuliła, bo kaszle mi od poniedziałku i się inhalujemy na zalecenie pani dr, ale z drugiej strony boję się, że w tym słonku mi się zgrzeje i będzie taka syrena, że szok. A muszę wyjść z domu, bo potrzebuję kupić cieplejsze czapki Lence i Mikuli, no i chleb by się przydał, bo jutro wolne
A do tego tak mnie coś postrzyknęło w kręgosłupie od wczoraj, że ledwo łażę. O noszeniu Kluseczki praktycznie nie ma mowy Nie wiem jak ja ogarnę to wyjście
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do kaszek też będę szukała bez cukru nie potrzebuję potem próchnicy u dziecka.
U nas narazie 12 stopni, a rano 3.
Kurde wczoraj małego ubrałam w śpiochy dość grube na to taki kombinezon jakby z mikrofibry i buciki takie w środku z wełną do kostki i przychodze do domu, a ten zimne stopy, a miał jeszcze kocem przykryte. Powinnam mu chyba jeszcze skarpetki pod te spiochy dawac. Na dodatek w wózku dałam na spód polarowy koc i przykryty tez polarowym oba poskładane na 4 warstwy.
Jak wy teraz ubieracie dzieci jak jest tak 12 stopni ?
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Jesteś moim nr1 jak pomyśle, ze siedzę w cieplutkim mieszkanku, pobudka, śniadanko a Ty juz daawno na nogach i skrobanie szyb, z Lala do przedszkola, Mikula do tego i wszystko ogarniasz! SuperHiperMama
Dodam, ze u mnie poza tym ze zapowiada się fajny dzień, bo w trójkę to są inne powody do radości
Ostatnio pisałam, ze koleżanka poroniła. 3 dni temu mama byla u mnie i przekazała wiadomość, ze mojej mamy sąsiadki córka straciła dziecko w 7 miesiącu (jak narazie nie wiem co było przyczyna) pomyslalam- co jest? Czemu takie nieszczęścia spotykają ludzi?
Ale właśnie ta dobra wiadomość to taka, ze znajoma (jak byłam pod koniec ciazy nad morzem to się z nią spotkałam bo nad morzem mieszka, jest położna i dala mi cenne wskazówki co do porodu) starała się o adopcje o czym nie wiedziałam. Nie mówiła bo nie chciała zapeszać. Otóż większe szanse miała na starsze dziecko i zdecydowała się ale miesiąc temu w okienku życia jakas mama zostawiła chłopczyka i jej go "zaproponowali". I kilka dni temu została mama miesięcznego Piotrusia! Wczoraj wyszukalam za małe juz na Pole ciuszki, takie które nadają się na chłopczyka i wysłałam paczkę. My miałyśmy 9 miesięcy na przygotowanie wyprawki a ona? Takze na pewno trochę ciuszków jej się przyda Tak ciesze się jej szczęściem! No jego prawdziwa mama przez 6 tyg moze wrócić po niego, później też moze się pojawić w ich życiu ale i tak znajoma jest najszczesliwsza na świecie!
Jeszcze dwa słowa na temat tv Leżaczek stawiam tyłem do telewizora, muszę kupić radio do salonu zeby nie było tej głuchej ciszy wiec zawsze kilka minut mniej kiedy Pola bedzie zerkać na ekran bo po tym artykule i waszych wypowiedziach miałam trochę wyrzuty sumienia do samej siebie.
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Dorka a jak idziesz na spacer i jest ci w sam raz, a wracasz do domu i czujesz, że nogi masz zimne czy rece, a w trakcie tego nie czuc. I z maluchem mi się wydaje, że jest tak samo. Na pewno mały dałby ci znać gdyby mu cos nie pasowało. Zreszta jak teraz bede wkladac dziecko pod pierzynę na spacery to co bedzie w zimie?
Co do tv to pisałam wczoraj, ale mi posta zezarło i nie chcialo mi sie znowu pisac. Raz na dzien maluchowi nie zaszkodzi posiedziec kolo tv. Taki moje zdanie i tego sie bede trzymac. I przez raz dziennie nie mam na mysli godziny tylko kilka minut, tyle ile zajmuje pojscie do lazienki czy zrobienie herbaty, czy kanapki. Tv mam wlaczony bardzo czesto i nie dam rady upilnowac małego żeby wcale nie zerkal. Nie dajmy sie zwariowac, dziecko jest coraz starsze i coraz wiecej rozumie. Widzi jezeli przy karmieniu ogladam cos w tv i glowa sama mu sie tam obraca. Wtedy mu nie pozwalam ogladac. Jest pora na wszystko i nie da sie wyeliminowac elektroniki z zycia niemowlecia. Nawet odebranie telefonu, czy przegladanie forum zwraca uwage dziecka i wychodzi na to, ze z tel trzeba wyjsc do innego pokoju, a na kompa czy tableta zalozyc sobie szlaban.
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja ubieram body z długim rękawem, spodnie, skarpetki, kombinezon i ciepła czapka. Jak chłodniej to przykrywam kocykiem a jak cieplej to tylko idę z ta osłona na gondoli. I zimne ma tylko pultynki po powrocie reszta cieplutka
Czytałam gdzieś ze czapka jest bardzo wazna, zeby byla ciepła bo w głowę musi być ciepło jakoś to procentowo było napisane ze ileś % ciepła ucieka przez głowę ale nie pamiętam ile. W każdym razie ciepła czapkę nosimy
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1