- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
Podczytywałam Wasze posty o Joannie - irytującej forumowiczce. Udzielając się na sieprniówkach myślałam, że coś ze mną jest nie tak- bo ... nie była ze mnie w ciąży taka fryga i nie nadążałam za Panią J. Odzyskałam wiarę w siebie po Waszych postach. Teraz podczytuje posty J. na facebooku ehhhh... ehhhh- dzisiaj to mnie wkurzyła i troche z nią zadarłam. Wkurzyłam się bo pracuje jako lekarz i często przychodzą do mnie takie mamy jak J. - które są mądrzejsze od bociana, który je podrzucił i jeszcze szerzą jakąś fame i zmęt w innych mysłach. Przechwala się podawaniem marchewki dzieciakowi w 3 miesiącu- choć może to dobrze, że nie podaje zmiksowanej zupki grzybowej z butelki (autentyczne zdarzenie mojej koleżanki z dyżuru).
Kasyl- jest jeszcze mleczko na bazie soi Prosobee- ale smakowo może dzieckunie pasować no i uczula tez czasami- kosztuje okolo 30zl- paczka. Jesli nie ma potwierdzonej alergii to mozna stosowac mleka z dodatkiem HA np. Enfamil HA, Bebilon HA. Jesli potwierdzona i pewna to zostaja Bebilon Pepti i Nutramigen- na recepte niestety często zbyt szybko włączane niepotrzebnie).
Kasiak- z tego co opisujesz to wygląda na ząbkowanie i widać że Sebus jest bardzo wrażliwy i mocno to przeżywa- jak nie ustąpi po 2-3 dniach to lepiej udać się do lekarza i go przebadać
Moonia- współczuje ja miałam podobny problem ale obyło się bez cewnika tzw "Dżej- dżeja" - generalnie chamsko Cię potraktował lekarz tekstem, że to Twoja sprawa jak załatwisz jego usunięcie. Powinien usuwać ten kto zakładał i kontrolować to. Uważaj na gorączkę- jak nie będzie ustępować po antybiotyku to nie odpuszczaj- infekcje z nerek łatwo dają powikłania zwłaszcza jak zostało jakieściało obce w moczowodzie.
Jeśli pozwolicie to od czasu do czasu przyłącze się do forum. Rzadko bo mój mężul pracuje w domu na komputrze i mam dojście tylko jak moje trzy dzieciaki padną (syn, mężul i pies).
Sama teraz testuje dietę bezmleczną ze względu na wysypkę nieznanego pochodzenia, która męczy mojego Karolciaka od tygodnia kicha bo wszystko co lubie to jest nabiałem
- Kasyl
- Wylogowany
- gaworzenie
Kasiorek z jedzeniem ja tak jak Nala +miodek(wujek robi:D). Do tego kombinuje z blyskawicznymi płatkami owsianymi, orkiszowymi i kus kusem . Zalewam wrzątkiem i dodaje mleko sojowe, dżem albo owoce. Muszę przyznać, że ta sytuacja wyszła mi nawet na dobre, bo zaczęłam przykładać większa wagę do tego żeby jeść zdrowe i zróżnicowane żarełko
Kasiak wygląda to na zęby... Sandra gdy marudzi i pcha rączki do budzi to daje jej (a raczej próbuje) gryzak ale najbardziej lubi gryźć mi palce i czasem naprawdę mocno to robi. Dzisiaj jej kupiłam żel na dziąsła (też mu się wydaje że to zlizalap już przy nakładaniu) ale i tak najlepiej jest po masażu dziąseł. Może na Seba też by zadziałało? Rozumiem Cię trochę bo od 4 dni takie marudzenio-plakanie mam przed zaśnięciem i od ok 5 gdy się trochę przebudza i trzeba bujać i przytulać. Mała się uspokaja a mama ma poranną gimnastykę.
Nie licząc ciężkiego poranka miły dzień za nami. Rano gdy San leżała w łóżku z tatą ja zdążyłam trochę ogarnąć salon i łazienkę bo w południe przyjechali do mnie kolega i2 koleżanki z LO J. z moim bratem sprzątali podwórko a mnie pochłonęły ploty i wspomnienia ;P San spokojnie spalam przez większość czasu a gdy nie spała to nowe ciocie i nawet wujek ją nosili, zabawiali i ćwiczyli trzymanie zabawek. Muszę się pochwalić że od jakiegoś tygodnia moja gwiazdka patrzy co trzyma w łapce i chyba czai że może tym kierować. Duma mnie rozpiera
Trzymajcie kciuki żebyśmy się dzisiaj obie wyspaly spokojnie chociaż do 6
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
Dzisiaj mężu w domu, a niuniek spokojny jak nigdy. Jak to mówią umie się sprzedać i udaje aniołka. A jak zostaje ze mną w domu to rogi wyłażą.
pasal nie obraź się, ale ja nie umiem spokojnie słuchać ryku dziecka. Wiem, że Twoje dziewczynki sa hiperaktywne i dużo płaczą, więc siłą rzeczy czasem je trzeba zostawic same...ale Sebek jak mu nic nie jest, to jest bardzo grzeczny. Marudzi tylko jak głodny i na zmianę pieluszki.
Pogoda denna, pada deszcz i nawet na spacer nie pójdziemy kisimy się w chałupie
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Mając jedno dziecko chyba też bym nie potrafiła. Na początku one krzyczały a ja płakałam z bezsilności.
Wygląda to czasem tak, że odkłdam na łóżko - płacz, biorę- uśmiech i gaworzenie. Tym bardziej, że jedno prowokuje drugie więc mając jedno płaczące dziecko bez szybiej reakcji mam dwoje płaczących.
Trzymam kciuki, żeby gładko poszło
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
Jak byliśmy w Pl to męża siotrzenica (ma 3latka) była zakochana w Sebku. Przytulała, całowała, asystowała raz przy kąpieli, nosiła zabawki, obserwowała przy karmieniu, nawet uciszała wszystkich jak spał kupiłam małemu buciki i raz była na zakupach z mamą i zobaczyła takie same i mówi, że ona musi kupić takie jej dzidziusiowi, bo tata jej obiecał dzidziusia. No i dzisiaj po raptem dwóch tyg od powrotu dowiedzieliśmy się, że dzidziuś w drodze szybki ten tatuś Mała pewnie wniebowzięta no i teściowa da NAM spokój jak bedzie miala malutkie wnuczątko prawie pod nosem a wg wstępnych obliczeń ma się urodzić w podobnyhm terminie jak Sebek fajnie
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja rozumiem - długi weekend, rodzinnie ale zeby nie znaleźć chwilki zeby tu zajrzec?
Liczę na to, ze od dzisiaj to się zmieni
- kasiorek001
- Wylogowany
- gaworzenie
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
kasiorek001 mój mąż ma teraz kurs na myśliwego mój tata go wciągnął w to hobby a w sobotę jadą na polowanie hubertowskie. Mój mąż przez to pamięta kiedy nasz synek ma imieniny bo do dat to on nie ma głowy
kasiak biedny Sebek ja też się boję ząbkowania u Hubcia a nie jestem tak profesjonalnie przygotowana jak Ty na dzień dzisiejszy posiadam tylko gryzaki a więc muszę uzupełnić swoją apteczkę w żele i nakładki. Fakt tata szybki a i Sebek będzie miał się z kim bawić gratulację dla siostry.
Ja już dziś byłam na zakupach jak któraś by chciała skorzystać to w lidlu jest karton pieluszek pampers active baby po 88 zł.
Na forum pojawiły się już lipcówki 2014 ale ten czas leci
- kasiorek001
- Wylogowany
- gaworzenie
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Mój Brutus (bo zawsze stara się być mi na przeciw- jak ja na ręce to Miś chce na matę i odwrotnie ) wrzeszczy na mnie (!) jak tylko odwrócę od Niego oczy. Więc jak śpi (a znowu wróciliśmy do systemu 'śpię po 20 minut Mamo') to nie wiem w co łapy włożyć a wieczorem zasypiam jak ciapek, zazwyczaj kiedy karmię Michałesza na noc. Czas zacząć oduczać się zasypiać przy cycku, tyle że to dotyczy Mamy a nie Dziecka
U nas wszystko ok, dzięka Bogu zęby się jeszcze nie pchają. Mamlamy sobie kciuk, czasem się ugryziemy. Siedzimy ładnie w krzesełku do jedzenia, czasem dostaniemy chrypkę kukurydzianą żeby coś pomemłać. Rośniemy, śmiejemy się z byle czego. Korzystamy z pogody żeby pospacerować. A jutro mija rok od pierwszej myśli 'Będę Mamą'
Czas leci a nawet ucieka przez palce. Łezka się kręci a w głowie rośnie myśl- 'Jak zatrzymać ten cholerny czas...Choć na chwilę'
Buźki
- Kasyl
- Wylogowany
- gaworzenie
A dzisiaj Sandra po kilku problematycznych dniach znowu ładnie spała do 7 a teraz sobie leżymy po zabawie i San usypia
Pasal... Wow teraz zobaczyłam na twój suwaczek i twoje dziewczyny mają już ponad 5 miesięcy a my dopiero co skończyliśmy 3
I coś w tym jest że kości bolą. Przypomniała mi się koleżanka z gim która była niska i nagle szybko urosła. Narzekała przez kilka miesięcy ze ją kolana bolą
Kasiak szkoda i małego i ciebie bo musisz patrzeć jak się bidulek męczy. Trzymam kciuki żebyście spokojnie przez to przeszli
A co do żeli na ząbki... Mam ze trzy gryzaki i jeden żel (raz użyłam i się mała nawet uspokoiła), ale wydaje mi się że żel i kropelki to ostateczność, tzn. że powinno się je stosować dopiero gdy malec jest niespokojny, płaczliwy, opuchnięty itp a tak gdy tylko się ślini i je rączki to niech je sobie je, gryzie gryzaki i masuje dziąsła. Z tym że wychowano mnie tak że jak np boli głowa to lepiej się przespać niż łykać tabsy, jak katar to inhalacje, chyba że to nie pomaga to wtedy medykamenty wchodzą do menu
Czy wasze dzieciaczki już same siedzą/siadają? Bo San już by chciała i nie wiem co o tym myśleć