- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mało tu się dzieję i nie wiem ile z Was tu jeszcze zagląda ale postanowiłam napisać tutaj a nie na fb bo już za dużo tam postów i mi się bałagan robi.
Chciałam się Was poradzić bo mam problem. Mała nie przesypia nocy...phi...nawet pół nocy...phi...właściwie to budzi się co godzinę. Nie daję już jej cyca za każdą pobudką tylko raz o 3:00 i potem nad ranem. Jednak ona często o niego walczy i czasem jeszcze wygrywa. Nie wiem czy jest głodna (wszakże wszyscy mówią, że 6-miesięczne dziecko nie musi jeść już w nocy) czy to tylko przyzwyczajenie i chęć przytulenia do mamy.
Chciałam zrobić eksperyment i dać jej zamiast cycusia albo dodatkowo MM ale córcia nie chce za nic w świecie butelki. Przygryza sobie ją bokami i tyle. A jak nie chce dać cyca to ryk. Wcześniej pijała z butelki i nie było problemu. Ostatnio piła jakiś miesiąc temu. A teraz 4 próby, o różnych porach dnia i każda zakończona fiaskiem. Nie wiem co mam robić. Chciałam dawać jej kaszkę z butli przed snem ale zawartość butelki nie ma znaczenia, bo ona po prostu nie chce butli. A ja wieczorem mam mało pokarmu bo już jestem wykończona jej marudzeniem, więc może się nie najada i dlatego budzi co chwilę. A że jest zmęczona tymi pobudkami to wypija trochę i zasypia i tak w kółko.
Proszę Was o radę co zrobić. Może ktoś z Was ma podobny problem albo ktoś miał u Was w rodzinie? Już powoli wysiadam przez te pobudki a zębów nie widać, więc je wyeliminowałam.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- imbryczkowa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Mama Zosi.
- Otrzymane podziękowania: 0
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Najpierw mogę Ci poradzić to co już wiesz, na laktacje pij 2-3 litry płynów dziennie i na pewno pokramu przybędzie. Ja teraz muszę tyle pić w związku z tym, że miałam kamyk w nerce i cycki mi tak napęczniały, że musiałam odciągać czego dawno nie robiłam. Normalnie cyce jak donice
Kolejne pytanie to takie, co dajesz Martynce jeść w dzień? Czy zjada jakiś owoc, obiadek? Może w ciągu dnia jej mało więc i w nocy się wybudza? Koljena sprawa, butelki nie chce a kaszka podawana łyżeczką? Próbowałaś? U nas tylko to przechodzi. Butelki ostatnio dłuuugo nie chciała i dawałam jej z takiego kubka-niekapka i pewnego dnia zobaczyłam, że bardzo chce jej się pić po jakimś jedzeniu więc szybko przelałam wodę do butelki i proszę. Z dnia na dzień coraz lepiej idzie. Fakt, większość czasu się tym bawi ale i się napije.
A w nocy a bym chyba dawała cyca osobiście pewnie dla świętego spokoju i nadziei, że po tym pośpi. U nas też było, że co dwie godziny się budziła. Teraz trochę lepiej. Myślę, że to minie tylko trzeba trochę cierpliwości.
Jakoś nie wierzę w te teorie, że 6-miesięczne niemowlę nie musi jeść w nocy. Dzieci na mm szybciej zaczynają przesypiać noce, a na cycku no cóż. Tez mi koleżanka podsumowała "no coś za coś". Głowa do góry Beatka, nie jesteś sama z tym i miejmy nadzieję, że nie potrwa to wiecznie i szybko się unormuje
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
też trochę ponarzekam bo wracam w poniedziałek do pracy od pn do pt po 8 godzin masakra strasznie się boję jak ja tyle wytrzymam bez maluszka ale nie mam wyjścia z synkiem będzie tata wiem że sobie poradzi ale i tak mi ciężko
bea ja nie karmię piersią ale mały też przebudza się w nocy ale zazwyczaj pomaga smoczek w ostateczności biorę go do nas do łóżka ale nie je w nocy tylko że on jest na mm więc może to go bardziej syci. głowa do góry na pewno z czasem będzie lepiej a jeśli chodzi o takie przesypianie 6 m0cznego dziecka to myślę że to wszytsko zależy i nie ma reguły
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
Mi na napędzenie laktacji pomaga też dużo picia oraz piwo karmi bo ma wyciąg z chmielu.
- Myszka24
- Wylogowany
- gaworzenie
Spróbuj może smoka jej wcisnąć na noc bo podobno niektóre dzieci maja duża potrzebę ssania u nas niestety smok nie zadziałał a było ich kilka .
Ja tez nie nadążam na fb
A na laktacji pomagała herbata Lactosan z Herbapolu dużo wody i tez popijam karmi .
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wczoraj zrobiliśmy eksperyment - tata usypiał Martynkę i dał jej butle z mlekiem. Mała mnie nie widziała, więc butlę zassała i wypiła 120ml. Zasnęła jak tata śpiewał jej kołysanki. Ale ze spaniem nie było lepiej, tzn. do 3:00 miała dwie krótkie pobudki a od 3:00 znowu co pół godziny pobudka (chyba musiała nadrobić, że mało się budziła do 3:00). No i przy pobudce ok. 23:00 jeszcze ją nakarmiłam z cyca do pełna żeby się nie budziła, ale jak widać i tak to nic nie dało. Wychodzi na to, że budzi się nie z głodu.
Tak jak piszecie chyba musimy to przetrwać bo już mi ręce opadają. Próbowałam ją wziąć do swojego łóżka ale też się budziła. Przestawialiśmy nawet łóżeczko w różne miejsca pokoju. NIC NIE DZIAŁA!!!
Pasal jak Ty dajesz radę z dwoma takimi łobuzami się pytam????
A dzisiaj mężu pojechał z firmy na narty i wraca w niedzielę wieczorem, więc żadnej pomocy nie będę miała
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
- kasiorek001
- Wylogowany
- gaworzenie
mamuski które nie mogą spać - wyglada ze wasze dzieciaczki potrzebuja tylko bliskosci bo po godzinie-dwóch raczej nie głodne sa, choc takie maluchy trudno czasem rozgryźć:/
a propo chorób moj bratanek(15 miesiecy) w ciagu dwóch tyg drugi raz wylądował w szpitalu bo miał pod rząd trzy razy zapalenie oskrzeli(w ogóle teraz epidemia z tymi oskrzelami-zakazują odwiedzin)teraz ma angine, wysokie OB, WBC i CRP czyli jakis stan zapalny ale lekarze nie wiedza z czego to, wykryli tylko niewielką alergię na roztocza..masakra gdy dziecko tak sie meczy i nie wiadomo jak mu pomóc:/ nie wiem czy ma to znaczenie ale był szczepiony na meningo, pneumo i rota ale tak "łapie" wszelki choroby:/w ogole na oddziale jest 9-miesięczne dziecko które od trzeci dni wymiotuje, ale to jeszcze nic bo matka przyznała sie że karmi go TYLKO piersią ("bo to wygodne":/) dziecko jest tak słabe ze nawet sie obrócić nie może nie wspominając o siadaniu!!niektóre kobiety w ogole nie powinny zostać matkami!:/
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
kasiorek nie do wiary jak można 9 miesięczne dziecko karmić tylko piersią, gdzie ci ludzie maja mózg!!!
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
karolinkanice16 to super że z Ksawciem już lepiej zdrówka dla małego kawalera życzymy
bea2a ja z Hubertem mam podobnie nie chce w ogóle pić z butelki smoka nadal nie chce brać kaszką to mi pluję ale chociaż normalnie(tj z trzema pobudkami) przesypia nockę ale tylko z nami w łóżku.
Ostatnio mój synuś próbuje mi wyrwać z rąk jedzenie właśnie przed chwilą próbował przywłaszczyć sobie babkę którą jadłam. Dałam mu trochę spróbować i chyba mu zasmakowała bo domagał się więcej
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Marta mi wczoraj Glut ukradł kawałek ziemniaka Wpakował do buzi i mu się do podniebienia przykeił, to miał odruch wymiotny.. mój mały głuptasek
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
A gdzie Wy? Pewnie na tym cholernym fejsbuku....
Kasik88 i dorota_k123 - welcome back:) Jejku, jak się cieszę Och, byłoby pięknie znów
pisać w pełnej obsadzie lipcówek Tej bez Joanny
Natalia, ty zawodowo zajmujesz się skórą. A ja nawet nigdy w życiu u kosmetyczki nie byłam Możesz mi szczegółowo przedstawić jak zreperowałaś buzię Jankowi?
A co do bloga... przepraszam za tą drobną uwagę o ortografii.. Ja po prostu kiedyś miałam bzika na tym punkcie i każdy błąd raził moje oczy. Teraz mi trochę przeszło, bo po tylu latach od zakończenia edukacji samej zdarzy mi się jakiś błąd pierdyknąć
Co do opisania Twojej historii to ja myślę, że powinnaś przestrzegać inne dziewczyny gdzie tylko się da.
A my już kupiliśmy nowy fotelik. Czekamy na przesyłkę. Niestety w nosidełko się w tych zimowych ciuchach już nie mieści. Poza tym nadarzyła się okazja. Kupiliśmy Maxi Cosi Mobi montowany tyłem. Na razie jednak, póki młodzieniec nie siedzi będziemy go ustawiać w pozycji do spania.
Nikaa, jeśli dobrze pamiętam, to karolinkanice już chwaliła się swoim blogiem, bo mam go już w zakładkach
Uni, miałam czas tylko rzucić okiem na bloga. Piękne zdjęcia Nitosia i widzę, że będę mieć lekturkę Poproszę w formie audiobooka to mi szybciej to pójdzie Idąc Twoim tropem też zaczęłam pochłaniać książki na spacerach. Jak się wkręcę w książkę to aż się kolejnego spaceru doczekać nie mogę. Albo chodzimy i chodzimy, aż zmrok nie zapadnie.
Próbowałam słuchać Pratchetta, ale niestety tego pana to tylko w formie papierowej, bo na słuchaniu nie mogłam się nawet skupić. Za to wkręciłam się w dorobek Folletta. Polecam
bea2a, a Martyn ka za każdym razem tego cycka ssie? Przyznam, że nam się zdarzały częste pobudki tak na ok dwa tygodnie przed pojawieniem się pierwszych jedynek. Ale nie za każdym razem pił. Budził się z płaczem i uspokajał się dopiero po wyciągnięciu z łóżeczka. A za jakieś pól godziny powtórka z rozrywki. Ale tak zdarzało się nie przez cała noc, tylko do północy. Teraz znów zaczyna się podobnie zachowywać po połozeniu do łożeczka, więc nie wiem czy czasem niedługo nie pojawią się górne jedynki...
A kaszki łyżeczką też nie zje? Bo ja nigdy kaszki butelką nie podawałam. Tylko i wyłącznie łyżeczką. Ledwo pije wodę z butli.