- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- Smerfetka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Monix tak u mojego synka zdiagnozowano AZS. Długi, długi czas miał bardzo brzydką skórę i non stop wyskakiwały liszaje. W wieku 4 m-cy miał robione testy z krwi ale nic nie wykazały. Alergolog do której chodzimy opieprzyła nas że w ogóle kłuliśmy dziecko bo w tym wieku to szkoda testów robić bo i tak nic nie wykażą. Jej zalecenia to odstawić całkowicie mleko i wszelkie przetwory, seler, cytrusy, kakao i orzechy czyli produkty które lubią uczulać najbardziej. Jesteśmy na nutramigenie od samego początku (do dziś na 1 bo po 2 go wysypuje).
Dziś ma bardzo ładną skórkę i też mi się wydaje że z tego powoli wyrasta ale uważamy na dietę i oczywiście kąpiemy tylko w emolientach i codziennie natłuszczamy skórę Lipikarem z La roche na zmianę z Ex-omegą z A-dermy. Poszerzamy dietę systematycznie o coraz więcej produktów i jest dobrze. Ostatnio próbowaliśmy mandarynki i wszystko jest okej, seler też toleruje. Z mlekiem na razie prób nie robię bo jeśli nutramigen 2 uczula to z pewnością tolerancji jeszcze nie nabył. Ale wierzę że to kwestia czasu
A Ty dajesz córci już wszystko?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Nie kąpie już w emolientach, ale cały czas jeszcze smaruję ją kremami dla atopików. Obecnie używamy LA ROCHE-POSAY, wcześniej był SVR i wspomniana przez Ciebie A-derma
Wydaję mi się, ze twój synek podobnie jak moja wyrośnie z tego, choć jak lekarze mi to mówili jeszcze 1.5 roku temu to się w głowę pukałam i nie wierzyłam. Większość dzieci z tego wyrasta najpóźniej do 3. r. życia.
A nie boisz się, że przyszłe dzieciątko będzie miało to samo? bo ja niestety się tego obawiam...
Aga fajnie że u Was wszystko dobrze. Ja chyba osiwieję do czasu badania. Bardzo się martwię...
- Smerfetka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A czy się boję? Nie mam na to wpływu. Oby było ogólnie zdrowe a AZS to jak widzisz sprawa raczej przemijająca
Mam nadzieję, że z Twoimi dzidziusiami wszystko będzie dobrze, musisz być dzielna i wierzyć że tak będzie. Ja w to wierzę
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
3mam mocno kciuki by na Waszych badaniach wszystko wychodziło tak jak być powinno by maleństwa rozwijaly się prawidłowo.. ja czekam na wizytę jeszcze 5dni...dając ostatnią szansę mojemu lekarzowi a raczej lekarce...
Moje małe już wiem że nie przepada za troszkę głośniejsza muzyczką w aucie bądź za typem muzyki heehm , po chwili zaczeło mnie kuć w brzuszku, gdy tylko ściszyłam ciut uspokoiło się...
pozdrawiam wszystkie Mamusie
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Tak trochę obrócę Twoją smutną historię w żart: do trzech razy sztuka, więc bądź dobrej myśli
cukierecek27, wszystkie ciężarne z niecierpliwością wyczekują wewnętrznych znaków obecności małych fasolek. Nie chcę nikogo urazić, ale prawdę mówiąc mało prawdopodobne wydaje mi się, żeby dziecko poprzez kłucia sygnalizowało swoją obecność, a tym bardziej zadowolenie lub niezadowolenie na tym etapie ciąży. Pierwsze oznaki ze strony dziecka to będzie raczej wpuszczony motylek w okolice Twojego podbrzusza (bardzo miłe łaskotanie )
(zauważyłam, że w okresie weekendowym na forum panuje ogólna cisza )
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
i przypomniało że drugie życie we mnie rośnie.
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Monix, należy głęboko wierzyć w to, że będzie dobrze. Twoje maleństwa na pewno tego potrzebują.
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja w piątek widziałam na USG maluszka- cudowny widok jak macha rączkami i ssie paluszka . Przezierność karkowa wyszła 16mm, kość nosowa obecna- a maluch ma 5,12 cm. Póki co wszystko w normie- pobrano mi też krew na test PAPP-A- wolną podjednostkę Betahcg i wynik całkowity ma być za tydzień. Jakby coś nie tak to to i tak nic nie zmieni :)tylko pozwoli się przygotowac.
Całą noc ślił mi się nasz maluch milutkie sny, aż mi sie nie chce do pracy- zasypało mnie i mróz -23stC brrrr przydalby sie konski zaprzeg a nie samochod.
Dzisiaj mam wizyte na NFZ i dopiero odbiore wyniki i karte ciąży. Boje się wyniku Toxo .
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pan nic nie powiedział ale sama już nie wiem, rewelacyjnie profesjonalna obsluga w supernowoczesnym ośrodku. Jestem zakochana <3
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
Przyszłam się pochwalić, badanie było wrecz wzruszające, wszystko w porzątku NT 1,4mm, przegroda obecna, puls 164, ruchliwy niesamowicie, jakos sobie wkrecam ale chyba widzialam ptaszka
Pan nic nie powiedział ale sama już nie wiem, rewelacyjnie profesjonalna obsluga w supernowoczesnym ośrodku. Jestem zakochana <3
zdjecia sa przecudowne! dziewczyny a jak to jest z tymi badaniami prenaltanymi bo ja troszkę tego nie rozumiem, gdyz mam dopiero 27 lat więc wydawało mi śię że nie muszę jeszcze robić takich badan, tym bardziej że u mnie w rodzinie nie ma zadnych chorób genetycznych, no chyba że te 2 poronienia mnie do tego kwalifikują?!
EwelinaB87: piekne usg jak na nie patrze to nie moge sie doczekac swoich badan, a który to tydzien, i jesli moge zapytac ile trwało badanie i jakie są koszta bo mi gin mówił ze cos kolo 200zł?
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
trisomia 21 1:4641
trisomia 18 1:6433
Trisomia 13 1:130437
i dzidzius jest na przedniej scianie wysoko w macicy ale to pewnie przez przodozgiecie macicy.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa