- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Mnie dziś olśniło, że już w piątek mam wizyte u gina. Jak mało kiedy jestem pełna obaw kolejnej wizyty. Mam skurcze macicy średnio co drugi dzień. Nie są one szczególnie silne czy dokuczliwe, ale wystarczające, by napajać mnie lękiem. No chyba, że ja już taka przewrażliwiona jestem, ale z 1c nie pamiętam niczego takiego na tym etapie ciąży.
Poduszki nie mam, ale zapewne się przyda
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
agataxii nie martw się, moim zdaniem na tym etapie ciąży mniewanie takich skurczy to normalna sprawa-tak mówi mój gin. Tym bardziej że macica się powiększa i przemieszcza ku górze.
Dziewczyny tak patrzałam na ta poduszkę z tego linku allegro i nie zdawałam sobie sprawy że taka poduszka jest tak funkcjonalna, jestem oczarowana, tylko ta cena-nie wiem czy będę mogła sobie na nią pozwolić :/
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
- kaska30
- Wylogowany
- gaworzenie
byłam dziś na usg , i nareszcie czuję ulgę, wszystko jest w porządku, parametry w nornie maleństwo waży 82g i 6 cm , tylko termin porodu się zmienił na 15.08 ale to chyba raczej normalne . Pan dr się tylko śmiał że dawno nie widział tak żywiołowego płodu , badał mnie ponad 40 min żeby wszystko wymierzyć i to na NFZ, nieźle mnie tam dziewczyny z kolejki mściły,
Wasze brzuszki cudne
a to mój brzuch
- kaska30
- Wylogowany
- gaworzenie
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
Dostałam wyniki testów prenatalnych i wszystko ok Wizyta dopiero 18.02- strasznnie długo. A od 3 dni mam brzuszek!!!! wyskoczył tak z dnia na dzień i puchnie widac nawet pod sweterkiem połowa to pewnie tłuszczyk ale co tam
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
A jeszcze odnośnie forum.
Nie pamiętam na których mamuśkach, ale znalazłam u nich taką fajną tabelkę. A mianowicie, wymienione wszystkie mamuśki z danego miesiąca, odpowiednio do nich przypuszczalne terminy porodu, płeć dziecka, data urodzenia i imię dziecka. Wg mnie fajny pomysł.
To było zrobione w formie linka. Jedno kliknięcie i można sobie było podglądnąć jak postępy mamusiek. Ja niestety jestem noga z informatyki i itp., ale może któraś z Was wie jak coś takiego zrobić?
- kaska30
- Wylogowany
- gaworzenie
a co do zachcianek to mi tez słodycze totalnie odrzuciło, a co najśmieszniejsze to nie zjem całego banan bo jest dla mnie za słodki, a przed ciążą cała czekolada mnie nie zasłodziła
Dla mnie smakołykiem jest chleb z masło i solą i od dwóch dni smakują mi orzeszki pistacjowe
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zii, fajnie, że już po rozmowie z szefem .
Mami_nka witaj , opowiedz nam więcej o sobie .
Ja kupiłam już poduszkę z Motherhood, ale staram się czekać aż będzie mi się naprawdę źle spało, bo jestem przyzwyczajona spać na prawie płaskiej małej poduszce, a tam pod głową mam duży wałek jednak i jak raz spróbowałam, to się nie mogłam wcale ułożyć . Także moja poduszka poczeka aż brzuszek będzie tak duży, żeby mogła stanowić dla niego podparcie i ból pleców będzie mi dokuczał.
Dziękuje Wam bardzo, ja tez jestem przeszczesliwa
Co do spania to na razie wykorzystuje mojego mężczyznę - jakoś tak odkąd jesteśmy razem z osoby śpiącej na wznak zamienilam się w bocznego spiocha (wiecie, głowę i nogę zarzucam na biednego chłopaka no ale przynajmniej jest mi wygodnie ). Czasem zdarza mi się położyć na brzuszek ale na szczęście na krótko bo nie lubię. Więc póki co jest ok.
Zachcianki nie występują - no może tylko strasznie mi smakują warzywa a od słodyczy odrzuca.
Brzuszek już bardzo widoczny, nie wiem skąd taki nagle bo jem raczej umiarkowanie
Rzeczywiście trzeba nas rozruszać! U mnie to wieczorem różnie bywa, ale staram się zaglądać do was z pracy. I cieszę się każdym nowym wpisem!
Za to ostatnio zaczynam się zastanawiać, czy małemu nie przeszkadza jak się kochamy... Wiem ze on tam jest bezpieczny, ale jakoś mnie naszlo... Zwłaszcza ze ostatnio ochota mi wzrosła na igraszki więc trzeba dmuchać na zimne a jak tam u was?
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
ale macie slodkie brzuchole u mnie tez sie cos juz dzieje od 8 tyg cyka mi siostra zdjęcia i widac różnice... mama mowi ze będę wielkaaaaaaaaaa
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Ufff... Rozumiem Cię... Ja z moim małżonkiem ostatni raz to jeszcze chyba w starym roku...Uff wróciłam z pracy i nadrabiam wasze posty Kochana ciesz sie ze mozesz sie wogóle kochać ja mam krwiaka iniestety zero sexu od.... pierwszych dni grudnia wiec juz 2 miesiące, ale czego sie nie robi dla maluszka:)
Aaaa apetyt rośnie w miarę niejedzenia Myślałam nawet lekarza zapytać czy nie ma jakiś sposobów na obniżenie libido bo naprawdę fajne to to nie jest...
Fajnie gdybyś się zajęła taką tabelą, tylko co na to pozostałe dziewczyny?
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Agata a wiesz, że wczoraj też pomyślałam o tej tabelce Tylko podobnie jak Ty nie umiem jej zrobić Ale widzę, że mami_nka chętna także dobrze się składa A tak w ogóle to witaj maminko
Ja to chyba jakaś inna jestem, wszystkie dziewczyny mają podwyższone libido w ciąży, a ja znowóż mam wstręt do sexu Własciwie to można powiedzieć, że od czasu do czasu spełniam małżeński obowiązek i tyle Zdecydowanie wolę sex nieciążowy
Jutro mam wizytę. Ciekawe co tym razem usłyszę...
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
ja nie mam zachcianek, raczej nie moge jesc za duzo , wrecz jem mniej niz wczesniej, za to jakies 5-6 owocow dziennie i duzo pije, jak mam pelen pecherz brzuch jest wielki jak w polowie ciazy a dzisiaj wyjatkowo malutki.
Dzisiaj mecz wiec małzonek i ja ogladamy z zafascynowaniem Polaków na wyjezdzie
Ja juz sie zglaszam, planowy 5sierpien z usg 7