BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #554088 przez EwelinaB87
zauwazylam ostatnio ze moje paznokcie ogromnie sie poprawily w ogole sie nie lamia i wrecz musialam je przycinac bo byly jak szpony!? czy wy tez macie takie obiawy?
Natomiast mam problem z wlosami zaczely sie bardziej przetluszczac i luszczyc, kupilam dzisiaj nizoral bo juz nie moge wytrzymac a head&shoulders nic nie daje :/ z ulotki wynika ze nie do konca mozna go stosowac w czasie ciazy raz pisza ze mozna juz sama nie wiem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #554096 przez patka1603
hmm w kwestii szamponu to ci raczej nie pomogę ale jeśli chodzi o poznacie to też mi szybciej rosną, włosy równiez mi się wzmocniły nie wypadają,-miałam z tym problem przed ciąża a z przetłuszczaniem się i przesuszaniem skóry to mam mam problem odkąd pamiętam ale aktualnie nic z tym nie robię.

12 lata 2 miesiąc temu #554123 przez Niesia
Jeśli chodzi o paznokcie u dłoni, jest zdecydowana poprawa...szybko rosną, nie łamią się i są twarde. Ale u stóp... są kruche, rozdwajają się, są strasznie miękkie. Włosy zawsze mi bardzo wypadały, teraz przeciwnie, lecz wcześniej mogłam je myć nawet co trzy dni, teraz muszę codziennie i czasem po południu już wyglądają nieciekawie i są strasznie nieukładne. Ale zauważyłam jeszcze coś... mam owłosiony brzuch! Nie tyle pępek, co cały! Włoski są jakby dłuższe, jest ich więcej i są jakby ciemniejsze. A i pępek jest tragedią bo wyrywam pęsetką i to dawało mi jakiś czas żyć bez nich a teraz zaraz się pojawiają z powrotem i też jakby jest ich więcej... :angry:

12 lata 2 miesiąc temu #554136 przez Magda-87
Jeżeli chodzi o termin porodu to mi lekarz wyznaczył tylko jeden, bo powiedział że termin z miesiączki i z USG się pokrywa.
Paznokcie - potwierdzam, bardzo mi się poprawiły, że nawet nie nadążam ich piłować i obcinać :)
Włosy również bardzo mi się przetłuszczają. Przed ciążą stosowałam tylko head&shoulders, bo po innych dostawałam zaraz łupież i teraz też go stosuję. A co do tego, że nizoralu nie można stosować w ciąży to nie słyszałam, ale skoro piszą w ulotce, to może warto spytać się lekarza.

12 lata 2 miesiąc temu #554153 przez EwelinaB87
Z tym nizoralem powstrzymam sie do wtorku i zapytam lekarki, dzisiaj od tych cisnieniowych boli glowy zaraz oszaleje, a poza tym co cala poddalabym sie laserowemu usuwaniu owlosienia bo ledwo sie ogole a juz jestem jak borsuczysko, teraz to nie problem bo wszystko widze ale jak sobie wyobraze wielki brzuch i zasloniecie polowy ciala to juz nie jest zbyt wesolo!

Zaczynamy sie zamieniac w wilczyce hahaha :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #554170 przez Niesia
Ja już pytałam koleżanki kosmetyczki czy będzie mi golić okolice intymne. Odwłasiam się kremem do depilacji żeby nie podrażniać skóry ale ja już mam problem i wciągam brzuch bo nic nie widzę a co dopiero za te parę miesięcy...

12 lata 2 miesiąc temu #554178 przez EwelinaB87
Jak to mówią na czuja ni dy rydy hahah
Ja chyba poprosze meza, ale jak sobie pomysle jak bedzie sie z tym cackal to chyba w wannie spedze pol dnia, a gdzies czytalam ze kiedys zakazywali kobieta sie golic wiec to musialby zlot Fanów Czubaki
btw my sie tu smiejemy a nasi mezowie przechodza traume heh

12 lata 2 miesiąc temu #554191 przez Niesia
No właśnie Krzysiek powiedział, że on się za to nie będzie brał bo się boi, bo się nie zna. A jak się dowiedział, że poprosiłam koleżankę to był wręcz zły, że wstydu nie mam :D No ale co... ona nie jedną kobietę już widziała, ja prawie pielęgniarka, więc też nie jedno widziałam i wiem, że się robi co ma robić i tyle. Bez podniety. Ah. A nie lubię być "tam" owłosiona. Czasem jak się zgrzeję to w pachwinach się strasznie pocę i nawet majtki w tych miejscach mam wilgotne, nie wyobrażam sobie mieć busz. Wydaje mi się, że krem będzie najodpowiedniejszy.

12 lata 2 miesiąc temu #554279 przez klauduska89
Kurczę, nie zastanawiałam się jeszcze jak to będzie później się tam golić! :) Napewno będzie ciężko i trzeba będzie jakieś rozwiązanie wymyślić :laugh: Moja szwagierka używała do tej czynności lusterka i 1.5 godziny z głowy :lol: Mąż pewnie cackał by się z tym tyle że wolała bym pewnie sama to robić, hehe będzie śmiesznie:)

12 lata 2 miesiąc temu #554328 przez agataxii
A tu się tematy przewinęły... :)
Co do seksu w ciąży, to jeżeli ciąża przebiega prawidłowo, to w zasadzie nie ma przeciwwskazań. Chociaż zawsze warto zapytać lekarza.
Depilacja miejsc intymnych... Męża do tego nie zwerbuję, gdyż pomimo doświadczenia golenia brody, z tamtym miejscem raczej by sobie nie poradził ;) Pozostaje mi lusterko :silly:

Rada/moje spostrzeżenie z 1c:
Przed samym porodem warto się wygolić na "0", gdyż dużo łatwiej później dbać o krocze w okresie połogu. Z powodu rozmiarów brzucha i utrudnień z tym związanych odpuściłam sobie depilacje. Później żałowałam. Dlatego tym razem tego błędu nie popełnię.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #554417 przez mami_nka
Zdjęcia

Mój brzucholek dziś :) 11tc :ohmy: :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu #554474 przez agataxii
mami_nka jaki fajny :) taki bardzo uroczy :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #554509 przez Smerfetka
Na wstępie witam nowe mamuśki :)
Widzę że ostro teraz produkujecie posty ;) ale to dobrze bo smutnawo tutaj było ;)
Maminka brzusio uroczy i już całkiem spory bym rzekła ;) A skąd dokładniej jesteś? - mam na myśli Śląsk ;)
Do dziewczyn, które biorą ślub w kwietniu - też brałam w kwietniu 2 lata temu będąc w ciąży z Leonardem - rodziłam we wrześniu ;) ja miałam krótką sukienkę bo o takiej zawsze marzyłam i też ostatnie przymiarki miałam tydzień przed ślubem :) krój sukienki miał za zadanie maskować brzuszek choć jak na koniec 20 tyg. nie był zbyt duży ;) zazdroszczę Wam tych przygotowań :)
Co do seksu to od samego początku kochamy się tak jak przed ciążą, kilka razy w tygodniu bo oboje mamy spore potrzeby ;) W 1c kochaliśmy się również bez oporów do dnia porodu ;) ponoć dzidziuś bardzo to lubi bo jest wtedy mocno kołysany i sprawia mu to przyjemność takie buju-buju ;)
Jeśli chodzi o depilację to w 1 c pod koniec robiłam to na wyczucie bez lusterka bo lusterko mnie myliło ;) ale i tak szło mi nieźle :lol:
A upały jakoś mi nie przeszkadzały, też nigdy nie puchłam i Wam życzę tego samego i sobie w obecnej ciąży również :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #554655 przez aslani
Tyle tematów, że nie wiem od czego zacząć :lol:

Seks: po ostatniej wizycie u gina mamy szlaban, coś tam z łożyskiem, które na tym etapie powinno troszkę inaczej wyglądać :unsure: Generalnie szkoda, bo teraz czuję się już trochę lepiej, mdłości odpuściły i wymioty, więc moglibyśmy pofiglować...Dla dobra dziecka trzeba się powstrzymać!

Paznokcie: faktycznie szybciej rosną i są mocniejsze. Normalnie mam z nimi problem, więc teraz korzystam i trzymam długie :laugh:

Włosy: rosną, nie wypadają i przestały się przetłuszczać. Teraz Myję co 3 dni, właściwie dla swojego lepszego samopoczucia, a nie dla tego, że muszę.

Depilacja: nie odpuszczam, chociaż z doświadczenia z 1c wiem, że będzie coraz trudniej. Przed porodem, zanim wyjechaliśmy, także zadbałam, żeby było gładko. Oczywiście nie jest zbyt dokładnie, ale robiłam to sama i uważam, że warto. Łatwiej po porodzie zadbać o te okolice.
Należy znaleźć odpowiednią pozycję i dobrze umieścić lusterko. Macie kilka miesięcy na testy... :lol:

Nie wiem jak u was, ale ja ostatnio psychicznie wymiękam. Wszystko mnie wkurza, irytuje, brak mi cierpliwości, a wystarczy, że ktoś mi zwróci uwagę, a ja już płaczę i przeżywam. Masakra, nigdy tak nie miałam. Czuję, że nie jestem sobą. :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #554748 przez EwelinaB87
No krótka sukienka w ciąży bedzie odpowiednia, chociaz kwiecien troche chlodnawy, z drugiej strony dziecie nas grzeje :P ewentualnie jakas rzymianka

ja mialam taka sukienke, od razu wiedzialam ze bedzie moja :cheer:
sukienka[img]http://https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/575684_384583108230317_1060154270_n.jp
Ja jestem placzliwa z byle serialu leca mi lezki a poza tym to wymieka mi kregoslup moment sie mecze, ale wczorajsze bole glowy daly mi w kosc konkretnie.

a co do brzuszka w 11tc to ogromny!! ja chyba jeszcze takiego nie mam ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka