- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jeśli przy tych dotychczasowych nie widzisz jakiś niekorzystnych zmian to ja bym się na razie wstrzymała.
U mnie cera się wręcz poprawiła, wiec na zmianę jak na razie się nie szykuję.
Poczekam, aż zacznie się coś dziać.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas było bardzo duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej - mój tato z ciąży bliźniaczej i moje siostry (niby co drugie pokolenie - a tu lekko zaburzone, wiec u nas to nie było nic pewnego)... stres przed pierwszą wizytą był straszliwy, bardziej chyba z obawy, ze sobie bym nie dała rady.
Z tego co opowiadała moja Mama.. pomimo większych iloci obowiązków radość z chowania takich brzdąców jest podwójna.. zatem jeszcze raz serdecznie Ci gratuluje...
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
U mnie w rodzinie ani od strony mamy, ani od taty nigdy nie było bliźniąt. U mojego B. siostra jest z ciąży bliźniaczej. Lekarka mi mówiła, że akurat w tym przypadku to jest bez znaczenia, bo bliźniaki dwujajowe ( takie jak moje właśnie ) dziedziczy się tylko w lini żeńskiej. Mój B. się śmieje, że to tylko i wyłącznie moja sprawka, bo w jednym cyklu wypuściłam 2 jajeczka i w ten własnie sposób dorobiliśmy się dwójeczki
Patka mamy identyczne brzuchole
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Brzuszki: Wow, świetne fotki! Muszę w końcu zrobić sesję!
Praca: Pracuję nadal i póki co nie mam zamiaru tego zmieniać (praca nie jest ciężka, siedzę w biurze, z domu mam 10 min baaaardzo wolnym spacerkiem, a przynajmniej jest powód, żeby się rano zwlec z łóżka, zrobić i wyjść do ludzi). No ale zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu - bo kto wie, może mi się w końcu odechce i zamarzę o wypoczynku Jedyne, co się zmieniło to fakt, że musiałam zrezygnować z podróży lotniczych (do tej pory latałam 1-2 x w miesiącu) i przyjęłam to z dużą ulgą (bo na początku takie rzeczy kręcą, ale potem zaczynają nużyć i irytować). Póki co każdy lekarz, którego odwiedzam proponuje mi L-4, więc w razie czego nie będzie problemu
Tabelka: to fantastyczny pomysł! Posłałam już swoje dane
Imiona: Z moim M. wybór imion poszedł szybko. Zrobiłam listę i wybraliśmy w 15 minut. Całe szczęście zgodnie hihi. Jeśli będzie chłopiec - Marek, jeśli dziewczynka - Lenka (a własciwie: Helena).
Włosy, skóra i paznokcie: włosów zawsze miałam całą masę, ale chyba rzeczywiście mniej wypadają. Skóra super, od czasu do czasu tylko coś tam wyskoczy. Ale raczej bardzo pozytywnie. Paznokcie też dobrze! No ale niestety co do włosów... rzeczywiście rosną mi wszędzie (też zauważyłam włosy na brzuchu! Aaaaaa! co robic - w końcu całego brzucha nie ogolę? Ups... Oby wróciło to do normy). Póki co depilacja jeszcze nie sprawia mi kłopotów (też wyznaję zasadę 'zero tolerancji hihi') i wyginam się na wannie. Mojego M. do tej czynności raczej nie zaprzęgnę, więc chyba zacznę ćwiczyć z lusterkiem
Apetyt i objawy: Mam ochotę na warzywa. A oprócz tego raczej z apetytem problem. Nawet do słodkiego mnie nie ciągnie, chociaż zwykle cała czekolada to było mało... Może to skutek działania Euthyroxu, który biorę na tarczycę, ale nie narzekam
Macie jakieś plany na weekend?
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- Magda-87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W mojej rodzinie co drugie pokolenie wypadają bliźniaki, bo mój dziadek miał brata bliźniaka, ale jak na razie nikomu się nie udało o dwie pociechy za jednym razem
- kaska30
- Wylogowany
- gaworzenie
co do depilacji to mi w dużo szybszym tępię rosną włoski, plusem jest tylko to że mam ich trochę mniej bo od lat używam depilatora, i też zauważyłem że mam włoski na brzuchu i z tyłu pleców na wysokości nerek
ja to strasznie zbrzydłam, jakieś plamy mi się porobiły na twarzy i co chwile jakiś syfek
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziewczyny apropos depilacji ja jakoś nie mam na to parcia wystarczy mi jak od czasu do czasu coś tam zrobię aby to jakoś wyglądało ale za to strasznie irytuje mnie owłosienie nóg najchętniej bym je zlikwidowała całkowicie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
niesia no muszę ci przyznać że rzeczywiście wyczekuje się tych pierwszych oznak powiększającego się brzuszka no ale wszystko w swoim czasie... jeszcze będziesz miała go dosyć
zii tyle godzin w dordze!!! wiesz ze srednio co 1-2h powinnaś sie rozprostować i rozruszać aby poprawić krążenie i opróżnić pęcherz
magda 87 jeśli rzeczywiście by tak miało byc z tą uroda to tylko dziewczynki powiinny sie rodzic ładne, a chłopcy albo brzydcy albo tylko w wypadku kiedy mama nie ma ządnych uszczerbków na urodzie hehehehehe
- kaska30
- Wylogowany
- gaworzenie
trzymajcie się miłego weekendu
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Włosków na brzuchu, ani specjalnie szybszego wzrostu innych nie zauważyłam. Moich wyprysków nie jest dużo i sądzę, że nie ma sensu zmieniać kosmetyków, bo te które mam mi odpowiadają. Ale jeśli to prawda, że dziewczynki zabierają urodę i stąd te krostki, to ja nie mam nic przeciw .
Wiem, że do czasu, kiedy brzuszki będą naprawdę okazałe i będzie czas na to, jeszcze wiele miesięcy, ale chciałam spytać, czy myślicie o sesji ciążowej? Mi się strasznie podobają takie zdjęcia, zwłaszcza w plenerze i myślę, że zrobimy mi taki prezent na urodziny w czerwcu.