- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- Magda-87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Aha a co do depilacji to jak na razie robię regularnie, wiem że z czasem będzie trudniej, ale jak piszesz aslani mamy kilka miesięcy prób
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KingaOc
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do włosów to mi również przestały się przetłuszczać jak aslani, a paznokcie zawsze miałam mocne to nie zauważyłam różnicy.
Seks: Niestety u mnie libido spadło, przede wszystkim dlatego, że przy większości pozycji mnie brzuch boli i się boję o maluszka.
EwelinaB87 - Mi ostatnio zdarzyło się wzruszyć na reklamie chyba merci albo czegoś takiego. Strasznie mnie to irytuje, raczej nie jestem płaczliwą, rzadko na filmach płakałam. A teraz to przesadzam. Zdarza mi się, że nagle zmieniam nastrój tak diametralnie o 180 st
Suknia: Ja myślałam o długiej, słyszałam o opuchliznach na nogach i nie chciałabym żeby było widać opuchnięte nogi.
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
- KingaOc
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mój termin porodu przypada na 8 sierpnia.
U nas ciąża przebiega prawidłowo, choć dolegliwości z tym związane dają mi ostatnio popalić. Już nie czuję mdłości, ale ogólne samopoczucie nie za dobre...
Korzystając z okazji odpowiedzi na wcześniejsze posty to, rzeczywiście paznokcie stały się mniej łamliwe i ogólnie twardsze.
Co do włosów to nie zauważyłam znaczącej różnicy.
- KingaOc
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Moje paznokcie od wielu miesięcy są już w lepszej formie, włosy niestety zawsze sprawiały problemy, może faktycznie troszkę mniej wypadają. Za to na buźce, plecach czy dekolcie co jakiś czas pojawia się wyprysk :/, mąż chodzi i wzdycha, że to na pewno dziewczyna, bo ktoś mu tak powiedział .
Wczoraj miałam w brzuchu jakieś rewolucje i do tej pory nie wiem, czy coś zjadłam i mi zaszkodziło, czy to związane było z ciążą, dużo odpoczywałam i tyle.
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mamo Bąbelka a mi z kolei cera na buzi bardzo sie poprawiła.. zdaje się być gładsza no i przede wszystkim bez wyprysków... jestem w szoku bo znajoma w ciąży cały czas miała problemy z cerą i przeszło jej dopiero po porodzie...
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
mamo bąbelka ja tez zaczęłam mniewać problemy z wypryskami na twarzy ale jakoś nie za dużo gdyż nigdy nie miałam z ty problemu ale i tak bardzo mnie irytuje ten fakt :/ Co do depilacji to myślę że poki daję sobie rade to będę starała się sama nad tym zapanowac, a w najgorszym wypadku zaangazuje do tego męża gdyż wiem że ma już umiejętnosci w tej kwesti co mi już kiedys zademonstrował więc nie mam nic przeciwko- na swój sposób było to nawet troszkę erotyczne doznanie A propos erotyzmu mam już dość dzisiaj całą noś śnił mi się sex z mężem chyba nie wytrzymam do walentynek i rzucę się na męża przy najbliższej nadarzającej się okazji
dziewczyny, niesia śliczne brzuszki tylko ja mam wrażenie że mój w porównani do waszych to jakiś gigant, chyba aż spróbuję zrobić zaraz foto bo już sama nie wiem czy nie przesadzam
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- Magda-87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A co do cery to też borykam się z wypryskami - szczególnie dekolt i czoło i co tu poradzić, chyba muszę wybrać się na jakieś oczyszczanie do kosmetyczki
Będąc w tym temacie - dziewczyny czy w ciąży używacie tych samych kosmetyków do makijażu co przed, bo gdzieś ostatnio czytałam artykuł, że niektóre kosmetyki mogą w ciąży uczulać
- KingaOc
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Magda-87 ja używam tych samych kosmetyków co przed ciążą i jest ok.
Ja zrobię zdjęcie jak wrócę z pracy to może uda mi się wrzucić jak będę miała jeszcze siłę
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Ale maleńkie macie te brzuszki, mój to ogromny się robi, no ale ja mam dwójkę w sobie także nie ma się co dziwic, chociaż z moją Nadusią jak chodziłam w ciąży to też był sporych rozmiarów - widać taki mój urok
Co do golenia to ja zawsze robię to na zero z wygody oczywiście, poza tym nie mam cierpliwości do jakichś tam paseczków itp. Oczywiście jak będzie juz bardzo duży brzuch, to wspomogę się lusterkiem. Powiem Wam, że nawet szybko i sprawnie mi to szło poprzednim razem Myślę, że teraz też tak będzie
Z cerą i włosami u mnie jak najbardziej w porządku - co mnie cieszy niezmiernie, bo w I ciąży sypałam się strasznie no i syfków na twarzy miałam dość dużo - mówią że dziewczynki kradną mamusiom urodę, a przy chłopcach się ładnieje, coś w tym chyba jest
Ps. Wczoraj na wizycie pani doktor potwierdziła jednego chłopca, u drugiego nic nie widziała.
Witaj Groszku