BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #691638 przez Jussstyś
Jeżeli swedzi Was brzuch to znaczy ze skóra się rozciąga, jest przesuszona i trzeba ją bardziej nawilzać, bo inaczej pokażą się rozstepy, przynajmniej ja tak miałam, ale aktualnie moja córeczka ma 9 miesięcy a po rozstepach nie ma śladu ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #691657 przez mery75
Ja też mam taki balsam EVELINE przyjazny matce i dziecku i on jest właśnie na swędzenie pieczenie zaczerwienienia skóry ale mnie potrzebne coś jest na cellulit tyle że nieumiem określić czy to jest ten wodny czy od nadmiaru tłuszczyku i nie wiem po czym można to rozpoznać :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #691659 przez iwonta_kg
Pyzaura nie mam takich bóli. Tylko jak na przyklad chodze sobie po domu bez koszulki i stanika to zdarza sie ze cycki mi sie wylewają na brzuch i musze je odklejac z brzucha haha bo tak mi sie pocą pod spodem.

A przez pogodę to mnie glowa strasznie boli :(

Iva Wyslalam na maila ivona79. Czy to nie jest twój mail :unsure: :ohmy:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #691666 przez pyzaura
hehehehehe ale mnie rozbawilas Iwonka tym odklejaniem :P

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #691667 przez MyMelange
Normalnie tez sobie zrobilam podpis :) Taki prosiaczkowy :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691668 przez iwonta_kg
Zrobilam sobie sesję :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #691672 przez słonko
Ależ Wy piszecie...

Cudne brzusie macie dziewczyny, wszystkie bez wyjątków. Wstawię może niedługo mój :)

Co do pępków, to żebyście się nie zdziwiły... Ja miałam zawsze pępek super wklęsły, praktycznie bez śladu supełka w środku, sama "studzienka". A teraz dno studzienki jest już prawie na równo z okolicami! Wygląda, że jak brzuch jeszcze podrośnie, to może go jednak trochę wypchnąć! Także poczekajcie do końca, pewnie mało która zostanie z całkiem wklęsłym.

Ja dziś miałam błyskawiczne usg. No i wszystko ok, wymiary odpowiednie na 29 tydzień, a waga dość mała w porównaniu do Waszych chłopaków, zaledwie 1050g. Jak dla mnie dobrze, może w 9. mies. nie przekroczy znacznie 3 kg, będzie mi łatwiej rodzić :silly: Poza tym synek ułożony głową w dół i akurat plecki z przodu (też się wypiął tyłkiem do lekarza :silly: ). No to już wiem, dlaczego znów czuję kopniaki na kręgosłupie i "odbycie". A przez dobry tydzień miałam te przyjemniejsze - w przód i na boki. W poniedziałek mam wizytę, zobaczymy co z szyjką. Mi też się często ostatnio stawia macica, Villemo.

No, byłyby jaja (a raczej by ich nie było), gdyby mój Młody okazał się Młodą. A właśnie raz na czas łapię się na tym, że myślę o nim jako o niej... Dziwne. Mam nadzieję, że to nie znak... W każdym razie dziś pan doktor jaja znów widział :)

Krakowianki, to jak z tym piątkiem? Bo muszę wiedzieć, czy brać urlop. Jeśli jedna ma wizytę o 8, a druga o 17, to może spotkamy się około 12-13?

Od wczoraj znów męczy mnie zgaga, wrrr :angry: To już trzeci napad. Za pierwszym i za drugim razem było tak: 3 dni zgagi, 3 tyg przerwy - może i tym razem przejdzie po trzech dniach?

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691679 przez iwonta_kg
Kinia śliczny prosiaczek :lol:

Mnie ostatnio zgaga w nocy łapie... A wiecie że to podobno jest tak ze jak zgaga jest to dziecku włosy rosną :lol: hehe

W przeciągu ostatniego miesiąca trzy obce osoby na ulicy zaczepiły mnie i stwierdziły że napewno bedzie chłopak! A jak Pytalam Skad wiedzą to odpowiadały ze po wystającym pepku! Dziewczyny ktore beda miały synkow macie wystające pępki??

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691682 przez mery75
Iwonta ale pępolek to guzik niezły :silly:
Słonko fajnie że dzidziuś już odwrócony ciekawe cZy już tak zostanie
MyMelagne nie wiem jak czytałam że niewiedziałam że Mikołaj u Ciebie :blush:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691685 przez Alivva
Iwonka....imponujący brzunio :)
to mój adres,mój :)
wiadomość mi wrzuciło w katalog SPAM i nie zauwazyłam :)

DZIEKUJĘ raz jeszcze :D

ajajaaaaaaaaaaaaj jaki mam cudny podpis z imieniem Dziuńki mojej :D

11 lata 9 miesiąc temu #691690 przez iwonta_kg
Yyyyy...! No wiesz co kogo jak kogo ale mnie żeby do spam wyrzuciło?! Toż to hańba :silly: hehe śliczny podpisik :)

11 lata 9 miesiąc temu #691698 przez nike84
słonko kurcze fajnie by się było spotkać, ale mnie ten piątek w ogóle nie pasuje. Jak pisałam o 17 wizyta u lekarza, a rano jadę po męża do Zabrza i nie wiem ile mi to zajmie :( Mam nadzieje, że przed rozwiązaniem uda nam się krakowiankom ;) spotkać.

Co do pępka to ja też przed ciążą miałam baaardzo głęboki, tak więc teraz powoli zaczyna być widać jego dno, i ciekawa jestem czy mi go wywali na zewnątrz :side: I nie mam też tej ciemnej linii od pępka do spojenia łonowego :( No ale najważniejsze by synkowi było dobrze w środku, no i żeby przestał mnie ciągle "namawiać" na te wszystkie, słodkie pyszności :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #691704 przez mery75
Iwonta ja mam dziewczynke a mam pępek odstający coraz bardziej ja słyszałam że na chłopaka brzuch jest bardziej spiczasty a na dziewczynke w boki bardziej ide choć mnie niektórzy mówili że mam na chłopaka

11 lata 9 miesiąc temu #691709 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Yyyyy...! No wiesz co kogo jak kogo ale mnie żeby do spam wyrzuciło?! Toż to hańba :silly: hehe śliczny podpisik :)

Listonosz wirtualny podejrzewał,że to może wąglik w kopercie :D

11 lata 9 miesiąc temu #691714 przez MyMelange
Iwonka brzunio jak ta lala :)

Wzielo mnie na kasze manna - i to juz od dluzszego czasu wcinam :)

Mi narazie pepek nie wyskoczyl, ale chyba sie skubany szykuje....

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka