BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #691907 przez akina_zet
Alivva napisał:

Monia....zapowiada się słodko :) tak lekko i dziewczęco :)

Dzięki Ivcia :) Będą rameczki na zdjęcia na ścianie,do tego biała komoda,szafa i łożeczko,fotel taki w babcinym stylu z różem i napis drewniany z imieniem nad łóżeczkiem,tam gdzie kończy się tapeta będzie biegła ozdobna listwa :) Oj a czego to tam nie będzie,małe królestwo Iguni :lol:

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691912 przez nike84
akina_zet napisał:

Postaram się wstawić pokoik Iguni,już jakieś pierwsze efekty są,ale jeszcze dużo pracy nas czeka by to wykończyć :lol:

Prześliczna tapeta :) W ogóle juz widać, że będzie cudownie :woohoo:
Ja mam problem z wyborem tapet... nic mi się nie podoba :( Ale ta dla dziewczynki jest rewelacyjna :)

11 lata 9 miesiąc temu #691915 przez Alivva
Ja tez mam tyyyyle pomysłów na pokój dla Alicji ale....samodzielny pokoik będzie miała na 3 lub 4 urodzinki tak jak Filip a póki co-wyczaruję jej kącik w mojej sypialni :)

11 lata 9 miesiąc temu #691921 przez akina_zet
No u mnie tapeta będzie tylko do połowy ściany,a wzór wybrał mąż i sam zamówił na allegro,ja dopiero ją zobaczyłam jak przyszła :lol:

Nike popatrz sobie na allegro na tapetki,może coś znajdziesz :blink:

Iva gdybym miała duże mieszkanie to pewnie też bym się nie spieszyła,ale niestety jak się Mała pojawi to trudniej bedzie cokolwiek zrobić w naszych 40 metrach :side:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #691922 przez akina_zet
Cholerka nikogo nie ma,tylko ja spać nie mogę? :lol:

Dobra poczytam książkę,może mnie uśpi,choć to taki wciągający kryminał,że pewnie pół nocy będę przy nim siedzieć :blink:

Śpijcie dobrze :kiss:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691923 przez nike84
Dzięki akina :) Przejrzę sobie allegro, może właśnie tam coś mi wpadnie w oko ;)

Nie jesteś sama, bo ja jak zwykle też mam bezsenną noc :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691926 przez kalina
aska to ja. przygapilam i dopiero dzis sie wpisalam na fb:)

galeria brzuszkow niezla. az przyjemnie popatrzec na takie urozmaicenie:) villemo wymiata

krakowianki widze ze nawet w wieku jestesmy podobnym:) mi pt by odpowiadal w zeromskim bo nie wiem czy mojego uda sie namowic na wizyte bo caly czas slysze ze pozniej, jest jeszcze czas. i sie boje ze odwiedzimy dopiero jak bede rodzic:) w nastepnym tyg tez nie mam planow wiec tez pewnie by mi pasowalo:)
edit- dobrze ze mnie tknelo i popatrzylam w kalendarz bo zapomnialam ze mam holtera zakladanego w srode wiec do czwartku bede w kabelkach chodzic wiec te 2 dni odpadaja

mnie brzuch swedzial jak dostalam uczulenia po oliwce :side:

pyzaura od jakiegos czasu boli mnie tez miedzy cycami a brzuchem i nie mam pomyslu co z tym zrobic:( ale mi w przeciwnoci do iwonki nie ma co sie przyklejac do brzucha :laugh: slyszalam wersje ze to przez to ze wszystkie wnetrznosci sie w tamto miejsce przeniosly. jezeli to przez to boli to az strach pomyslec co bedzie jak mala jeszcze urosnie. jak ja juz wytrzymac czesto nie moge :(

co do rozstepow to nie widze ale za to pod cycami pekac zaczynaja mi zylki. jakby nie wystarczylo ze na nogach coraz wiecej popekanych

moj maz jak chcial wczsniej chlopca tak juz nieraz mowil ze nie wyobraza sobie jakby byla niespodzianka przy porodzie.

magda swietnie cie rozumiem ze sie o papierochy wkurzasz bo to najczestszy powod klotni z moim. nie mamy balkonu i zdarzy mu sie czasem wypalic w domu niby przy oknie ale nie rozumie ze to nic nie daje bo wszystko leci do srodka. i wtedy to ja sie nie przejmuje sasiadami ani tym ze jest np noc i dre sie jak nie wiem :S

karolcia ale duren ten kierowca. dzis chyba taki dzien niemrawy ale to go nie tlumaczy bo mogl wam przeciez krzywde zrobic.
ja chodzilam dzis jakby mi ktos w leb dal. gdyby mnie maz nie szarpnal to bym pod samochod wpadla.
ze nie wspomne ze wczesniejszej nocy zle sobie wymierzylam po ciemku i zamiast wyjsc z pokoju, przypierniczylam nosem w futryne. myslalam ze go sobie zlamalam tak bolal ale tylko spuchl troche i boli :blush:

cosik spac mi sie nie chce. mloda tez szaleje po brzuchu. ide najesc sie czeresni i sprobuje jednak zamknac oczy. moze pomoze:)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #691954 przez Villemo
dzien dobry

ja juz siedze w kolejce u lekarza a wy spicie bezwstydnice :p

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691986 przez Nubi
My nie spimy ;)
Dzien dobry, od czego by tu zaczac, wczoraj juz was podczytalam ale sily nie mialam zeby pisac :)
Bardzo fajny pomysl z galeriami na fb, bo tutaj jakos nie lubie wstawiac zdjec.
Akina super tapeta, mozesz byc spokojna o remont, ewidentnie Twoj ukochany ma gust ;) nie przeslodzone a takie subtelne i dziewczece, wiec gdyby okazalo sie przy porodzie ze to chlopiec to trzeba by bylo wymieniac tapete :p
Karo [\b] dobrze ze nic wam nie jest po tym wczorajszym incydencie, i jeszcze ta glowa, najwazniejsze ze przestala po dawce tlenu. Wczoraj byl dosyc ciezki dzien, chyba cisnienie albo ten biometr... Oby sienie powtarzalo ;)

Iva ty niedobra ! kusisz tylko tymi deserami i pysznosciami, motywujesz zeby pichcic a mi sie nie chce :huh: a do Ciebie to daleko... Moze mi tez ida sie przeslac jak iwonce pucharki o ile nie zjecie z Filipem :p

Iwonka tez przechodzilam z moim P.taki etap :on sie wstydzi sasiadow a ja wrzeszcze... Przemyslalam to i faktycznie tym darciem nic nie osiagalam tylko pozniej jak debil sie czulam, teraz jak mnie wkurzy to najpierw daje mu do zrozumienia bez slowa zeby lepiej nie podchodzil, jak opadna emocje to mu tlumacze jak malemu dziecku zdanie po zdaniu, a czasęm i tak z trudem zalapie. Zauwazylam ze my kobiety w zlosci za duzo mowimy, dla facetow to za duzy natlok informacji i nie wiedza na koniec o co nam chodzi... Ciezkie pzypadki, a wracjac do Twojego dylematu, powiedz mu co chcesz zrobic a zobaczysz jak sie zacznie ogarniac od razu ;) zasadnicze pytanie czy ty chcesz tego?

Kalina, Słonko[\b] o ktorej w pt sie ustawiamy pod tym Żeromskim, tzn o ktorej wam pasuje? 12.30? Chyba ze zgadzujecie sie z Nike na przyszly tydzień? ( mnie nie ma 2 tyg lipca w krk)

Brzuch nie swedzi, pepek w srodku;)
Ide sie ogarniac, milego dnia :D

Ps. Villemo czekasz jeszcze? Zdaj nam relacje po powrocie ;)

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #691991 przez Villemo
czekam czekam i jeszcze dlugo poczekam. Narazie opracowala mnie polozna... za nic nie chciala mi uwierzyc ze to 30 tc kilka razy sie dopytywala czy napewno i czy przypadkiem nie zaszlam w ciaze wczesniej bo mam brzuch wielki jak na rozwiaxanie :O

11 lata 9 miesiąc temu #691992 przez agamo
Dzien doberek
Iwonka niestety tak jak pisała Iva fb nie posiadam!

Akina Monia piękna tapeta Ah zazdroszczę wam dziewczyny tych pokoikow dla maluchów U nas mały będzie w naszej sypialni w której na obecna chwile i tak dużo miejsca nie ma! Ale za miesiąc planujemy cześć rzeczy z pokoju przesnies I nie wiem gdzie wykurze swoją komode z moimi ciuchami! Hmmm będzie wyzwanie!

Dziewczyny a ten bol co macie pomiędzy brzuchem a biustem to taki bardziej ucisk niż bol? Bo ja miałam cos takiego jakieś z dwa tygodnie temu było to takie uczucie ucisku jakbym za szczupły biustonosz nosiła! Okazało sie ze to Kacperek tak uciskal na zelondek czy przepone juz sama nie wiem ale pociesze ze mnie tak tydzień dwa meczylo interaz dał spokój i ostatnimi dniami leży super ze mi nigdzie nie naciska Także mam nadzieje ze wam tez przejdzie!
Dobra lecę na jakieś śniadanko a zero koncepcji co bym zjadla!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #691996 przez Monika23083
Dzień dobry!!

Ale się rozszalałyście:)

dzisiaj słoneczko i ciepło, ale nie gorąco, nareszcie chyba optymalnie.

Iwona mi pępek jeszcze nie wyszedł, ale chyba się do tego szykuje:)

Iva
MOnika N. to ja, teraz już zgłupiałam ale chyba pisałam na fejsie swój nick z forum pod tamtym postem, :)

ja od początku używam olejku rossmanowskiego dla mam, póki co nic nie widać, nic nie swędzi. A jak działa na włosy na głowie - bajka:)

Monia śliczny pokoik będzie:) ja niestety nie mam warunków na pokój dla dziecka. Wprawdzie mamy dwa pokoje duże, ale to mieszkanie Piotra do którego " zjeżdża z Austrii" jego mama co jakiś czas :( więc już ostatnio mówiła, żeby łóżeczka czasami do drugiego nie przenosić. Narazie i tak chciałąm żeby był z nami, ale co będzie potem...zresztą sytuacja jest teraz na ostrzu noża więc co będzie to będzie...

pyzaura mnie też czasem boli między cyckami a brzuchem, ale to w sumie raczej jakby pieczenie, no i smaruje od czasu do czasu to miejsce sudocremem bo mam pieczącą kreskę czerwoną :)

Villemo powodzenia na wizycie!! czekamy na wieści :)

Czytam Was dalej bo nie nadążąm,

MIłego dnia!! :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #692000 przez Monika23083
agamo napisał:

Dzien doberek
Iwonka niestety tak jak pisała Iva fb nie posiadam!

Akina Monia piękna tapeta Ah zazdroszczę wam dziewczyny tych pokoikow dla maluchów U nas mały będzie w naszej sypialni w której na obecna chwile i tak dużo miejsca nie ma! Ale za miesiąc planujemy cześć rzeczy z pokoju przesnies I nie wiem gdzie wykurze swoją komode z moimi ciuchami! Hmmm będzie wyzwanie!

Dziewczyny a ten bol co macie pomiędzy brzuchem a biustem to taki bardziej ucisk niż bol? Bo ja miałam cos takiego jakieś z dwa tygodnie temu było to takie uczucie ucisku jakbym za szczupły biustonosz nosiła! Okazało sie ze to Kacperek tak uciskal na zelondek czy przepone juz sama nie wiem ale pociesze ze mnie tak tydzień dwa meczylo interaz dał spokój i ostatnimi dniami leży super ze mi nigdzie nie naciska Także mam nadzieje ze wam tez przejdzie!
Dobra lecę na jakieś śniadanko a zero koncepcji co bym zjadla!

ja to stawiam na ból spowodowany uciskiem na żołądek :) przynajmniej tak mi się wydawało, u mnie doszły jeszcze mega pieczenie:)

11 lata 9 miesiąc temu #692008 przez nefeli
Dzien dobry:)
U mniecud piekna pochmurna pogoda w koncu :) hurrrrraaaaaaaa,aniolki mnie wysluchaly i w koncu bedzie mozna odetchnac :)
Kurcze posta takiegoooooo napisalam i sie nie wstawil :(
Co do pepka ja czy z syniem w ciazy czy teraz nie mam wystajacego,wrecz jak leze to wsiorbniety jest...
Poza tym jesli chodzi o oliwki Johnsona to slyszalam raczej negatywne opinie i wiekszosc uczula,wiec ja kupuje w aptece i smaruje sie tylko na noc,poki co zuzylam jedna buteleczke...
Aliva juz kiedys pisalam ze mam fb,ale praktycznie nikt nie wie o ciazy i z tego tez powodu nie chce wzbudzac najmniejszych podejrzen,wiec ujawnie sie juz po wrzesniu jak wszystko mam nadzieje sie uspokoi :)
Moniczka pokoj bedzie sliczny !!! :)

11 lata 9 miesiąc temu #692018 przez akina_zet
Dziewczyny już nie mogę się doczekać,aż za jakiś czas zobaczycie końcowy efekt pokoiku,no ale jeszcze troszkę ;) Dzięki za miłe słowa,przynajmniej mam pewność,że nie jest paskudnie :lol:

Co do tego bólu pomiędzy cyckami a brzuchem,to może faktycznie ucisk,boli mnie po prawej stronie,ale tak jak już pisałam,gdy się napinam,albo w nocy :dry:

Miałam fatalną noc,ciągle siusiałam i wstawałam,bolały biodra i krzyż i to feralne miejsce cycki-brzuch :dry: Dziewczyny,które mają tą specjalną poduchę do spania,korzystacie z niej,zdaje egzamin? Ja do tej pory wkładałam taką malutką,zwykłą poduszkę pomiędzy nogi gdy zaczynało coś boleć,ale jest coraz gorzej :dry:

Monika Z.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka