BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #692118 przez akina_zet
Nubi napisał:

Nefeli mam na imie Joanna, pod suwaczkiem mam wpisane " mamAsia" ;)
Musze polazic troche po tym krakowie, do rossmana zajrze ale dzis, zaczelo mi sie lac z cycuszkow w nocy :dry: , czas na wkladki bo inaczej bede chodzila z plamami :angry: . Macie jakies wyprobowanewkladki, cienkie?

Asiu,mnie w ciągu dnia mało leci,dlatego wkładam w stanik zwykły okrągły płatek kosmetyczny,czasem dzielę go na pół by był cieńszy i to wystarcza,podpowiedziała mi to jedna koleżanka,która już przez to przechodziła,po co mam wydawać teraz kasiorę na te wkładki,na nie przyjdzie jeszcze pora :woohoo:

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #692119 przez MyMelange
Dobry :)

Akina no szykuje si piekne krolestwo dla corci :)

Ja nie doswiadczylam jeszcze ani jednej czkawki - no chyba, ze nie zauwazylam :(

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #692123 przez akina_zet
MyMelange napisał:

Dobry :)

Akina no szykuje si piekne krolestwo dla corci :)

Ja nie doswiadczylam jeszcze ani jednej czkawki - no chyba, ze nie zauwazylam :(

Kinia ja właśnie miałam napisać to samo,że ja chyba też czkawki nie doświadczyłam :( Jak Wy to odczuwacie dziewczyny?

Co do pokoiku - dziękuję :laugh:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #692126 przez kalina
dzien dobry:-)
jezeli chodzi o masc bepanthen to w ziko apteka jest do 4.07 100g+30g+kosmetyczka za 26zl. w rossmanie ma byc za 34

w piatek mam rano zalatwienia ale 12:30, najpozniej 13 by mi odpowiadalo jak chcecie zwiedzac. jak nie teraz to moze byc w polowie lipca jak nubi znow w krakowie bedziesz:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #692137 przez Monika23083
ja nie wiem czy to czkawka, ale tak mi się wydaje...czuję wtedy takie pulsowanie co chwile i czuję to prawie w pochwie, a ułożenie ma główkowe narazie...

ale duża różnica w cenie między tą apteką a rossmanem!

11 lata 9 miesiąc temu #692146 przez karolcia1919
heh ja czuje jakby prutał bardziej niz by to byla czkawka:)

wsuwam wielkie ciacho :) mniam mniam :) a mały skacze

11 lata 9 miesiąc temu #692148 przez iwonta_kg
Slonce sie pokazało i zaraz schowało wiec z prania nici!

A czkawke czuć tak ze dziecko poprostu skacze :) takie specyficzne pukanie. Nie da sie tego pomylić z niczym innym ;) trwa to jakies 5 minut. Czasem jak napiję sie wody to przechodzi szybciej. Chociaż w pewnym momencie zaczelam sie juz martwic ze Kacperek nie ma czkawki bo w pierwszej ciąży synek mial duzo wczesniej.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #692165 przez papi88
dzien dobry
pogoda dzis u mnie ciut lepsza niz wczoraj ale bez rewelacji
moj kochany wrocil wczoraj z pracy o 21 wykapal sie zjadl i jedynie co zdazyl powiedziec przed zasnieciem to to ze ,,rosne w oczach,,miły komplement co nie..
czuje ze weekend bedzie z awantura bo jest tyle roboty a on nie ma czasu wiec bede musiała go przypilic bo na poczatku tygodnia wyjezdza i nie wiem jak sie wyrobi pomalowac dwa pokoje i jechac ze mna na zakupy ale szczerze mam to gdzies chcial dziecko wiec teraz niech na rzesach staje
a pozatym mial jechac do urzedu stanu cywilnego uznac dziecko jak to sie mowi przezorny zawsze ubezpieczony on jednak jedzie tyle km jakby cos sie stalo małemu nic sie nie nalezy bo wychodzi ze ojca nie mial wiem nie powinnam tak pisac ani myslec ze moze sie cos stac i bede sie bardzo denerwowac ta jego podroza i bede sie modlic aby bezpiecznie dojechal ale jednak wolalabym aby przed wyjazdem sprawy formalne uregulował bo wiem ze w zyciu roznie bywa a teraz musze juz myslec o dziecku przede wszystkim

wczoraj mały jak zwykle wariował na wieczór a ja glupia zjadlam jeszcze czekolade to juz myslalam ze nie zasne czy wasze kopniaki tez sa takie bolesne?
a na dodatek jak on sie tak wierci i przejedzie mi po pecherzu to mam wrazenie ze popuszcze :) mimo ze pecherz mam oprozniony

a moj syn miał moze czkawke z dwa razy bo brzuchol mi pulsował ale to jakos w dwudziestym ktoryms tyg ciazy teraz nie ma

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #692166 przez akina_zet
No moja też ułożona główkowo i pulsowanie jakby w pochwie czuję,takie rytmiczne ale nie trwa to aż 5 minut,tylko chwilę :dry: No nic,będę się baczniej obserwować!

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #692175 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #692190 przez agamo
Widomo ze pewnie kazda z nas czkawke bedzie odczuwac inaczej ale napewno to odroznicie Ja to czuje tak ze to sa stale delikatne pukania dosyc regularne tzn jedno pukniecie po drugim w podobnym czasie od siebie wystepuja i jest ich czasem wiecej czasem mniej ale napewno kilkanascie jak nie kilkadziesiat! i powiem wam ze dawniej prawie wogole nie mialam a teraz zaczol codziennie! no i roznia sie od normalnych ruchow bo normalne ruchy sa nie regularne i potrafia ustac po dotknieciu reka czkawka nie. No i ja czasem bardziej ja czuje ze brzuch delikatnie pulsuje a czasem brzuch sie nie rusza ale czuje w srodku delikatnie. chyba zalerzy jak ma buzke odwrocona.

Papi mnie moj maly juz teraz bardzo zadko kopie Mysle ze jedynie jak jest niezadowolony I wtedy boli A tak to raczej plywa i sie rozpycha i wypycha rozne czesci ciala ale jak wypchnie a ja chce wymacac co to, to na ogol zaraz ucieka.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #692205 przez Ania31
witam dziewczyny!
Ale juz duzo napisalyscie :)

U mnie dzisiaj ładniejsza pogoda , słoneczko troche sie chowa ale przynajmniej nie pada :)
Akina śliczna ta tapeta, mala bedziemial piekny pokoik. Nasza narazie bedzie z nami w pokoju, niestety nie ma narazie innej mozliwosci, dobrze ze pokoj chociaz nie jest taki maly :)
Co do czkawki to moze pare razy odzczuwałam cos takiego ale pewna nie jestem czy to byla czkawka
A wogóle to brzuch mi sie zmienił, wypchało mnie bardziej do przodu i obniżył mi sie troche, niewiem czy to nie za wczesnie

11 lata 9 miesiąc temu #692227 przez zuzuzanta
akina_zet tapeta świetna. Trzeba przyznać Twojemu mężowi, że wybrał rewelacyjnie. Mój niestety nie ma tak wyrobionego gustu i śmiesznie było na początku znajomości i małżeństwa jak mi coś do ubrania kupił. Mówiąc bardzo delikatnie do noszenia to to się nie nadawało ;) . W końcu nie wytrzymałam i powiedziałam mu, że ma sobie dać siana z kupowaniem czegokolwiek dla mnie czy dla córy i dla siebie. Myślałam, że się będzie gniewał, ale przyjął to dzielnie na klatę i od jakiś 10 lat zdaje się na mnie w zakupach lub konsultuje zanim wyda pieniądze :laugh: .

Co do czkawki, to Wojtek jeszcze w zeszłym tygodniu miał ją bardzo często, nawet kilka razy dziennie. Teraz się trochę uspokoiło. Czułam takie rytmiczne pulsowanie. Zawsze w dolnej części brzucha, stąd wnioskuję, że jest ułożony główką w dół.

Co do kopania, to coraz rzadziej mi się obrywa. Teraz mam tak, jak pisze agamo. Młody bardziej "pływa" i tylko wypycha pewne części ciała. To bardzo przyjemne uczucie. Oczywiście, ja sierota nie jestem w stanie określić jaką to część ciała moje dziecko w danym momencie eksponuje ;) .

Nie pamiętam, która z Was pisała o promocji na proszki w Rossmanie, ale dzięki za cynk. Jutro idę i kupuję, a w przyszłym tygodniu zabieram się za pranie. Gorzej będzie z prasowaniem i to nie dlatego, że nie lubię, ale zauważyłam, że ostatnio strasznie mi się brzuch stawia podczas prasowania.

Nie pamiętam, czy wyczytałam na lipcówkach czy u nas, ale ktoś pisał, że w Biedronce tanie klapki pod prysznic do szpitala można kupić. Byłam we wtorek i kupiłam, chyba z 7,99 zł. Więc bez wyrzutów sumienia wyrzucę je potem do kosza. W Biedronce kupiłam też dwie koszule nocne do szpitala, są rozpinane prawie pod biust, więc do karmienia powinny być ok.

Sorry, za taki długi elaborat.

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #692230 przez Alivva
Hejoooo Moje gaduly Kochane ;)

Poczytam sobie później a teraz sie przebieram i jadę do szpitala na usg :D
Nie dzwonilam na daną godzinę....wepchnę sie na chama :D
Zaczekam tam albo podjade do psiapsióły na kawkę ;)

Do później :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #692232 przez zuzuzanta
Alivva miłego spotkania z Alicją oko w oko

Kasia

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka