- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
AKINA jak dobrze sie czujesz i lekarz nie widzi przeciwskazan to ja pewnie ze bym pojechała ja sama bym jeszcze wyjechała ale u mnie to juz 31tc u ciebie 26tc to jednak jest różnica a pozatym ta podróż do krakowa już mnie jednak trochę meczyła a nad morze mam dalej więc pewnie zostaje mi juz siedziec na tylku w domu choc kto wie na co wpadne jeszcze w lipcu

mnie znów pogoda dobija dziewczyny ja wole te koszmarne upały niz to co jest teraz jest chłodnawo lecz mi cały czas duszno i mam jakies zacmienia przed oczami kreci sie w glowie zauwazyłam ze robienie zakupow sprawia mi trudnosc bo w sklepie zaczynam sie zle czuc jakim kolwiek.mierze cisnienie to niskie.
byłam u weta bo zaczynamy akcje odrobaczanie bo moj kocur lubi szamać ptaszki muszki i myszki wiec trzeba wyprosic ewentulanych nie proszonych gosci a myslicie ze kobieta w ciazy moze sie odrobaczyc tak profilaktycznie?mi mama mowila ze pestki z dyni na czczo trzeba brac tylko abym spytala najpierw lekarza bo nie chce wywolac porodu w razie co. a zawsze raz do roku przynajmiej wszyscy sie odrobaczamy domownicy i zwierzeta bo moj pies i kot spia w lozku czesto z nami
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja w pierwszej ciazy tez nie mialam zadnych wyciekow,teraz od 3miesiaca i to spore bym powiedziala,bo wszystkie koszule brudzilam,a teraz nic,spokoj,susza...wiec jak to interpretowac????
Papijesli chodzi o pestki to zeby mialy dzialanie odrobaczajace musza byc to pestki swieze,nie suszone! a jesli nawet sie zwierzeta odrobaczy to i tak wlasciciele zawsze beda od nich miec rozne tam takie,sama mam psiaki,zawsze mialam i kiedys o tym czytalam sporo,niestety mimo odrobaczen i tak sa one nosicielami wielu roznych pasozytow a my w kontakcie z nimi tez

Iwonka ja wizyte mam jutro i w sobote,dzis ma Aliva.
Villemo mi wlasnie powiedzila ze to twardniecie brzucha to skurcze i wtedy zlapal otwierajaca sie szyjke,podczas takiego twardego brzucha i nie wiem co o tym myslec,bo na przyklad dzis jest caly dzien twardy jak tylko stoje,chodze to az mnie rozsadza,jak leze to tak sobie i wczoraj po arbuzie jak sie napial tak za nic w swiecie sie nie rozluznil:( wiec nie wiem jak ja mialabym liczyc to napinanie brzucha i nie rozumiem co znaczy ze mowi mi ze jak zamkieta to dlugasna 35 a jak sie otwiera podczas skurczu to 24 i ze to niebezpieczne,wiec sie pytam a jakby tak na skurcz nie trafil to wtedy nic bym nie wiedziala ....
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Paulinka! No piękna ta Twoja dzidzia! Przy pierwszym dziecku też miałaś cesarkę zaplanowaną,czy wyszła w trakcie?
Iva czekamy na jakieś Twoje nowe fotki
Przyjacióła ciągnie mnie nad morze do Władysławowa na 5 dni za 2 tygodnie, to jest jakieś 400 kilometrów drogi, jechać czy nie jechać? Ona też w ciąży z bliźniakami,ale termin ma na koniec października... Pojechałybyście?
ja też pojadę do Władysłąwowa najprawdopodobniej, a jestem z KAlisza i mam troszkę dalej:) mi lekarz tydzień temu powiedział, że mam sobie robić częste przerwy, podczas któych mam krążyć wokół auta

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Akina ja dolacze sie do dziewczyn ze jesli czujesz sie na silach i bardzo chcesz jechac to jedz bo 26 tydzien to ostatni dzwonek Ja tak jak papi juz w 31 tygodniu bym sie nie wybrala bo ja osobiscie to juz sie nie nadaje na dalekie podroze!i szybko sie mecze i brzusio domaga sie wiekszego relaksu wiec dla mnie juz zapozno.
Co do siary dolanczam do klubu szczelnych sutkow!

- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Akina ja bym tez radził Ci jechac jak sie dobrze czujesz. Ja sie wybieram nad morzeza 2 tygodnie na weekend takie mam przynajmniej plany, tylko ze ja to mam blisko

Mi tez z piersi nic zupelnie jescze nie leci, mam nadzieje ze bede miala pokarnm bo chciałabym karmic piersia
Bylam w sklepie i była kolejka do stoiska miesnego, a pani sprzedawczyni zauwazyła i obsłuzyła mnie bez kolejki, nikt nawet nie mial pretensji, miłe

Jutro musze isc na badanie glukozy juz drugi raz ale mi sie niechce

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Villemo sliczny synio nr.2 i juz mi sie wydaje podobny do brata:),super ze wszystko w porzadku
i juz wiesz o cesarce wiec spisz spokojnie.
Ja w pierwszej ciazy tez nie mialam zadnych wyciekow,teraz od 3miesiaca i to spore bym powiedziala,bo wszystkie koszule brudzilam,a teraz nic,spokoj,susza...wiec jak to interpretowac????
Papijesli chodzi o pestki to zeby mialy dzialanie odrobaczajace musza byc to pestki swieze,nie suszone! a jesli nawet sie zwierzeta odrobaczy to i tak wlasciciele zawsze beda od nich miec rozne tam takie,sama mam psiaki,zawsze mialam i kiedys o tym czytalam sporo,niestety mimo odrobaczen i tak sa one nosicielami wielu roznych pasozytow a my w kontakcie z nimi tezale ja staram sie o tym nie myslec,bo bym zwarjowala.
Iwonka ja wizyte mam jutro i w sobote,dzis ma Aliva.
Villemo mi wlasnie powiedzila ze to twardniecie brzucha to skurcze i wtedy zlapal otwierajaca sie szyjke,podczas takiego twardego brzucha i nie wiem co o tym myslec,bo na przyklad dzis jest caly dzien twardy jak tylko stoje,chodze to az mnie rozsadza,jak leze to tak sobie i wczoraj po arbuzie jak sie napial tak za nic w swiecie sie nie rozluznil:( wiec nie wiem jak ja mialabym liczyc to napinanie brzucha i nie rozumiem co znaczy ze mowi mi ze jak zamkieta to dlugasna 35 a jak sie otwiera podczas skurczu to 24 i ze to niebezpieczne,wiec sie pytam a jakby tak na skurcz nie trafil to wtedy nic bym nie wiedziala ....
Nefeli hmmm nie wiem co napisać. U mnie zaczyna mnie pobolewać dół brzucha jak na okres i w sekundzie robi się twardy jak kamień na kilka lub kilkanaście sekund po czym nagle skurcz ustępuje i brzuch robi się miękki także ewidentnie da się policzyć skurcze. Zauważyłam, że często pojawiają się jak dotykam brzuszka albo jak mały intensywnie się wierci.
Co do długości szyjki nie mam pojęcia jak to jest, wiem na pewno, że moja ma ponad 30 mm i że norma jest od 25 mm. W ogóle to inaczej sobie to wszystko wyobrażałam, nie wiedziałam, że szyjka może się tak po prostu otwierać i zamykać myślałam, że jest to ciągły proces i nieodwracalny tzn. że pod wpływem skurczu czyli nacisku na szyjkę macicy szyjka stopniowo się skraca i otwiera ale ja lekarzem nie jestem także pisze, że takie zawsze miałam wyobrażenie o tym choć samą mnie ciekawi jak to faktycznie jest.

- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mi od czasu do czasu coś z cycków poleci, ale bardzo rzadko i małe ilości. Albo mam zaschniętą siarę na sutkach. Na razie nie muszę nic podkładać. A brzuszek mnie nie swędzi. Smaruje go czasami po kąpieli olejem kokosowym i tyle... A do kąpieli mam taki płyn na bazie oliwek i też mi fajnie nawilża skórę. Póki co rozstępów jeszcze nie mam

Villemo super że wszystko dobrze u Was, a mały jest słodki

Akina a co do wyjazdu, to zależy od Ciebie jak się czujesz, no i od lekarza. Ja nie mogę nigdzie jeździć, jak już pisałam dwa tyg temu, lekarz mi zabronił, ale widocznie miał powody. Z resztą chyb bym nie dojechała...
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Akina ja bym jechala ale mna to sie za bardzo nie sugeruj, bo ja zawsze lubilam duzo podrozowac, a i na miejscu usiedziec nie potrafie

Tak wlasciwie to ja planuje w lipcu wyskoczyc na weekend nad morze i jeszcze po glowie chodzi mi air show, ale to chyba juz troche za pozno (ostatni weekend sierpnia) i fakt, ze troche daleko

Dolaczam do grona szczelnych piersi

Ostatnio tez zauwazylam, ze macica zaczela mi sie stawiac, jak np. za duzo spaceruje

Co do czkawki to moja Lenka ma prawie codziennie ale bardzo krotko, kilka, maksymalnie kilkanascie razy

Ide dzisiaj z mezem do szkoky rodzenia

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ide dzisiaj z mezem do szkoky rodzenia
dzis zajecia pt. Nauka karmienia
hihihi nie dziwie się że chłop chętnie leci pewnie myśli, że na nim będziesz trenować karmienie