BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #722197 przez mery75
Nike no właśnie najgorzej słuchać tych mądrości a ja jeszcze taka zaboboniara że zaraz wszystko biore na serio :blush: ach całe szczęście że już niedługo dzieciątka będą z nami
Kocham cie po ostatniej wizycie u fryzjera niechce mi się gadać na ich temat heh :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #722207 przez nike84
akina_zet napisał:

nike84 napisał:

malinowa kolejna laska wśród wrześniowych mam ;)

Co do termometrów to ja mam taki allegro.pl/termometr-bezdotykowy-tech-me...24h-i3433659898.html koleżanka mi poleciła, ze jest zadowolona :)

mery łóżeczko powinno sie rozłożyć wcześniej żeby sie przewietrzyło :) Więc nie słuchaj "super"rad sąsiadek tylko śmiało składaj mebelki :) My na przyszły weekend może już będziemy mieli wszystko skręcone ;)

Martuś i jesteś zadowolona z tego termometru? Sprawdzałaś jego dokładność?

Tak sprawdzałam na sobie i na mężu i porównywaliśmy ze zwykłym i jak narazie sie wszystko zgadza. Moja koleżanka mierzy nim na czole, na karku i w uchu i ma mniej wiecej srednią temp małego :)

malinowa 86kg? To ile ty masz wzrostu? Dwa metry? Ja teraz ważę 72kg i przy Tobie wyglądam jak małe słoniątko :ohmy:

11 lata 7 miesiąc temu #722209 przez pyzaura
Madzia dawaj foto :D napewno nie jest tak zle jak piszeszz :D

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #722225 przez agamo
kocham_cie napisał:

Co robi głupia baba kiedy wstaje rano i ma wkurw na włosy bo są już za długie??? Idzie do fryzjera i wraca jeszcze bardziej wk****ona bo teraz są za krótkie :angry: :angry: :angry:

Madzia A co robi glupia baba w angli ktora odklada fryzjera na ostatni dzwonek? Idzie do jedynej w okolicy pl fryzjerki i sie okazuje ze na urlopie wroci za tydzien A wiec glupa baba czlapie za tydzien i co? polka juz tam nie pracuje bo po urlopie sie zwolnila !!!!!!wiec i glupia baba i glupie wlosy przynajmniej pasuje!!

Malinowa mamba ty te kg chyba w stopach chowasz bo na zdjeciu wogole nie widac bys tyle miala Albo mega wysoka jestes albo jakies ciezkie kosci masz :P

Mery nie sluchaj takich glupich rad bo te kobiety to rodzily w epoce kamienia lupanego I pewnie same robily inaczej ale lubia innym doradzac! Lozeczko trzeba wywietrzyc u mnie na szczescie nie smierdzialo ale niektore dziewczyny mowily ze im dlugo czuc bylo Natomiast na materacu mialam instrukcje by go wywietrzyc na miesiac przed przyjsciem dzidziusia.

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #722234 przez malinowa_mamba
dziewczyny ja mam 180cm wzrostu:) To mi się te kg tak trochę rozeszły. Niby tego nie widać a brat się śmieje że ja nie jestem ciężarówka tylko tir:D

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #722237 przez malinowa_mamba
My jak złożyliśmy łóżeczko 2 tyg temu to śmierdziało niemiłosiernie...I materacyk i pościel ....Wszystko taką nowością....Wietrzyliśmy codziennie na balkonie.Teraz już tak nie czuć ale mam zamiar jeszcze trochę powietrzyć

11 lata 7 miesiąc temu #722283 przez paulinka.k22
Hej dziewczynki!
Wróciłam dziś ze szpitala :) Pobadali mi płuca, na razie nie wiadomo skąd mam takie dolegliwości, ale po ciąży będę mieć inne badania m.in. w kierunku astmy to może się okaże co i jak! Zaskoczyłam się dziś, bo moja kruszynka to juz nie taka kruszynka bo waży 2600 :laugh: i jest o tydz większa :laugh: więc cieszę się że z maleńką wszystko dobrze! Teraz muszę poczytać co się u Was wydarzyło przez te 5 dni :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #722290 przez iwonta_kg
Mamba sliczny masz brzuszek:)

Kkupilam majtki poporodowe. Zapomnialam jaka to drozyzna! 5zl za jedne. Kupilam jedno opakowanie gdzie jest 5 sztuk.

Paulinka dobrze ze jestes w domu juz.

Kupilam tez podpaski poporodowe dwa opakowania po dziesiec sztuk.

My tez skladalismy lozeczko zeby wywietrzalo bo smierdzialo nowoscia i drewnem.

Do fryzjera ide dopiero po porodzie.

Jak bylam w miescie tak zaczelam zle sie czuc ze koniec swiata! Myslalam ze urrodze na ulicy. Dobrze ze mialam buskopan ze soba. Skurcze zaczely mnie lapac, brzuch mi sie napial no masakra! Ale zadzwonilam po tate zeby przywiozl mnie do domu i troche mi lepiej. Boje sie ze nie dotrwam tych 17 dni...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #722292 przez nefeli
Witam
Iva jestem jestem,po wizycie-narazie w domu.
Pozdrawiam Was

11 lata 7 miesiąc temu #722297 przez agamo
Malinowa mamba no to wszystko jasne Wysoka jestes to i kg nie widac!

Paulinka witamy spowrotem No i najwazniejsze byscie wytrzymaly we dwie do bezpiecznego tygodnia No i malenka juz ladnie urosla!

Iwonka ja tez juz nie daje rady Dzis mam takie bole w pochwie ze ledwo co do kibelka dochodze Jak mam takie bole to boje sie wyjsc gdziekolwiek sama bo z bolu kroku zrobic nie moge Jak juz wychodze to wole z mezem Chyba ze dobrze sie czuje to wychodze sama ale to tak zadko sie zdarza ze praktycznie w domu siedze i troche sie tego obawiam Jak moja kondycja musiala upasc to jak ja przy porodzie dam rade! No i musisz sie oszczedzac zeby te 17 dni wytrzymac Moze staraj sie odpoczywac wiecej!

Daga i jak tam po wizycie?

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #722306 przez donata
kocham_cie napisał:

Ku**a ale z tego mojego męża jest głupi baran... zabiję go zaraz, debil jeden... uffff zaraz wybuchnę ze złości... wsadzę mu dynamit w dupę i wyślę w kosmos!!!

Zadowolony wyszedł na 15 minut, wrocił po 2h i chyba 5 piwach... kolegów spotkał i tak sobie się zasiedzieli... ja pier**le, chłopie masz żonę w zaawansowanej ciąży!!!
Pytam: co by było gdybym ja zaczęła teraz rodzić???
Odpowiedz: no jak to co pojechalibyśmy do szpitala... i ten durny uśmiech na pysku...

O boshe trzymajcie mnie bo go zraz zabiję :angry: :angry: :angry:

Dobre, hehehe :lol:

Ja na swojego męża też się wydzieram, żeby nie pił. Bo na pewno nie pozwolę wejść mu na porodówkę po kilku piwkach. O nie! W tygodniu to wypije ze 2 razy po 1 piwku. Ale jak gdzies jedziemy w gości, to nie patrzy. Byliśmy w sobotę u jego rodziców, to mówiłam, że ma wypić 1 czy 2, a on wypił 4. Także limit na ten tydzień wyczerpał... :P Ciekawe, kto by mnie zawiózł do szpitala, jakbym się źle czuła, skoro wszyscy pili, a najbliższy szpital 30 km od miejscowości jego rodziców i to chyba najgorszy z najgorszych (Kętrzyn). Faceci :angry:

Malinowa mamba, nie widać naprawdę tych Twoich kg. Ale różnica we wzroście jest, gdy ktoś ma 160 cm (jak ja), a 180 cm (jak Ty) :) Ja już prawie 10 kg na plusie :ohmy: A wyglądam jak klusek. Jak chodzę to obcieram łydki o siebie :D Kg poszły w brzuch i uda :P

11 lata 7 miesiąc temu #722309 przez akina_zet
Nefeli właśnie,jak po wizycie Kochana?

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #722320 przez Monika23083
kurcze dziewczyny, te moje skurcze chyba się nasilają. Od 3 godzin leze z twardym brzuchem, Janek się rusza jakby grał w piłkę, co chwila mi staje ten brzuch i zaczyna znowu boleć jak na okres...no i biała wydzielina mi sie pojawiła. Wzięłam no spe forte jakies 30 min temu i zobaczymy. Jak nie to smigam chyba do lekarza, bo tu weekend sie zbliza...

11 lata 7 miesiąc temu #722328 przez paulinka.k22
O rany widzę, że ten tydzień jakiś felerny, że tyle z nas w szpitalu wylądowało! Iza, Nubi i Serku trzymajcie się dzielnie!!! :) :) :)
Ja się cieszę , że już w domu jestem mimo, iż ten pobyt wcale mi się nie dłużył i jakos mi zleciało :laugh: tylko denerwowało mnie robienie KTG, bo moja wiercipięta nigdy nie chciała siedzieć grzecznie i ciągle mi gdzieś uciekała :)

Wybaczcie że nie będę odpisywać na te stare posty ale juz nic nie pamiętam, z tego co popisałyście, za duzo tego było :laugh:

Pozdrawiam i miłego dnia :)

11 lata 7 miesiąc temu #722332 przez pyzaura
Paulinka wazne ze jestes na biezaco :) i wkoncu z nami :)

a ja Monia na Twoim miejscu bym poszla do lekarza ja wtedy tez bieglam w piatek bo potem weekend i roznie bywa pewnie wszystko ok ale wiesz lepiej sprawdzic jak sie martwisz ...

Ania

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka