BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #722444 przez Alivva
Mery....ja tez myślę,że w sprawie rozłożenia łóżeczka rację maja dziewczyny tutaj niż sąsiadka. Nowości mają swoisty zapach,który potrzebuje jednak trochę czasu aby wywietrzeć :)

Nike,dzięki za linka do termometra...oglądałam go tez ale nie znam kompletnie firmy,więc skłaniam sie wciąż ku Braunowi temu do ucha :) Ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęlam :) Znając siebie jeszcze sto razy pomyslę :) A dzis mama mi mowila,że bratowa ma jakiś bezdotykowy i jest zadowolona (od 5 lat uzywa) tylko musze iśc zobaczyc jaki to bo babcia nie pamięta :)

Malinowa....te z bym w życiu nie powiedziala,że TY masz 85kg :) Chociaz mi też mówili przed porodem,że nie wyglądam na swoje 70kg! a jednak tyle miałam. Moj cel do następnych wakacji to 64-65 :D Zesram się a nie dam się póki tego nie osiągnę :D

Przygody z fryzjerami mnie przerażają. Ja taaz wczoraj znów sama machnęlam odrost i jestem zadowolona :) Przed porodem jeszcze chce machnąć na całości a fruzjer??? Może podetne .....przed chrzcinami :P

paulinka22....welcome home kochana :)

Daga,cieszę się,że się meldujesz :) Jak tam po wizycie?? nadal 2w1 więc chyba ok hm??

kalina....bambusowi nie termometr ale parasolka w dupsko się nalezy za taką wizytę. I potem ja otworzyć z automatu! ja tam rasistką nie jestem ale ......po takich asfaltach powinno się tylko jeździć!!!

Moniu-dzięki za info odnośnie apteki ;) już sobie zapisuję w zakładkach ;)
ooo własnie tam wlazłam i maja pampersy w promocji :) pewnie domówie przy okazji ze 2 paczki :D

U mnie pogoda dzis świetna. Słonka troche było ale juz się poddalo :) Teraz około 23 stopnie,pochmurno i wiaterek. Oj jest czym oddychac :) U nas weekendowy Piknik Country w Wolsztynie więc Fil wybył z chaty z dziadkiem a ja poprasowałam dzisiejsze pranko i te zaległe i znów spokój na jakies 2 tygodnie jupiiiii :D
teraz sie byczę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #722450 przez mery75
Dzięki za rade kochane ale jeszcze powiedzcie czym się sugerować przy zakupie tego termometru :blush:
Paulinka fajnie że wyszłaś trzymam kciuki abyś jeszcze poczekała troszku :blink:
Kalinka ja biore luteine po ostatnim usg co mi mała prawie wychodziła bo główke miała poniżej kości łonowej ale ja mam wrażenie że ciągle zmienia pozycje kazała mi brac 2razy dziennie po 2 ale ja teraz to biore tylko 2 na noc codziennie

11 lata 7 miesiąc temu #722459 przez nefeli
Monia,Iva nie wiem czy ok czy nie,ale napisze ze ok,jestesmy w dwupaku i czekamy na porod,ktory wiele wyjasni :)
Caluje

11 lata 7 miesiąc temu #722460 przez słonko
Cześć dziewczynki :)

I mamy kolejny weekend. A u mnie w weekend wypada początek nowego tc, więc od weekendu do weekendu :) Ale ten czas leci!

Odwiedziłam wczoraj Nubi. Świetnie się trzyma, wszystko się uspokoiło, humor dopisuje :) Pisała zresztą :) Asiu, zobaczymy, czy Zosia znów będzie się spieszyła, jak Cię odłączą od tych kroplówek. Ja obstawiam, że jednak poczeka jeszcze kilka dni :)

kalina napisał:

aa mi sie dzis snilo sloneczko. latala z karabinem. ale nie pamietam dlaczego:-)

O matko, ja Ci się śniłam? Z karabinem? Aż się przestraszyłam samej siebie w tym Twoim śnie ;) Tak naprawdę bywam bardzo waleczna, ale tylko... we własnych myślach :silly: Tak to raczej niegroźna jestem :lol:

Paulinko
, dobrze że Ty też już w domu. To kto nam został? Serek, Nubi i Izula? Ale pewnie zanim wszystkie wyjdą, to inne już zawitają... na porodówkach :lol:

Papi coś się nie odzywa, a przeczuwała od dawna wcześniejszy poród. I nawet miała na niego nadzieję. Czyżby jej synek był już na świecie? Jak myślicie?

Malinowa, zapomniałam Cię przywitać :) Miło poznać kolejną wrześnióweczkę :)

Paulina i Piotruś

11 lata 7 miesiąc temu #722462 przez Alivva
nefeli napisał:

Monia,Iva nie wiem czy ok czy nie,ale napisze ze ok,jestesmy w dwupaku i czekamy na porod,ktory wiele wyjasni :)
Caluje

Dinusiu....100% pewność zdrowia naszych pociech będzie miała tak naprawdę każda już PO porodzie,ale tez każda z nas wierzy,że takie właśnie przyjdą na świat nasze dzieciaczki....śliczne okazy zdrowia :)

11 lata 7 miesiąc temu #722463 przez karolcia1919
Bylam w biedronce ;D ludzi od chuja ..bo maja przecene konserw miesnych ;D
kupilam dzis malemu kolejne pamersiki;)

U nas zbiera sie na deszcz.ja teraz obrzeram sie brzoskwinkami ;)

Moze papi juz ma swoje dzieciatko ;)

11 lata 7 miesiąc temu #722464 przez Alivva
Myślicie,że Papi sie nam rozsypała??? eeeeee serio serio??

U mnie zaczęlo padać....na razie tak miarowo i przyjemnie :) a temperatura spadła uwaga do....15ty stopni :) ja jednak w domu wszystkie okna szeroko pootwierane i paraduję w galotkach i koszulce na naramkach :) idealnie :)

karolcia-juz sobie wyobrażam te tlumy za konserwami hahaha jak to POLACY....przecena więc trzeba zrobić zapasy na rok :D

11 lata 7 miesiąc temu #722468 przez karolcia1919

11 lata 7 miesiąc temu #722472 przez Alivva
karolcia1919 napisał:

Dziewczyny pomocy.
Co moga oznaczac bole w prawym boku brzucha??

ale jakie to bóle Karola???
może sie przeforsowalas czymś?? albo jakas kolka?? połóz się,pomasuj delikatnie....

11 lata 7 miesiąc temu #722474 przez karolcia1919
Sa to takie kucia...co 30sekund .czasami krocej lub dluzej.;/
Pierwszy raz tak mam...

11 lata 7 miesiąc temu #722479 przez SerekWaniliowy
Część brzuszki! My wracamy do domu z rozwarciem na 2 cm i reaktywna macica :D

Karola moje takie kłócia lekarz miesiąc temu określil jako skurcze i póki nie trwają bardzo długo i do kilku razy dziennie to mówił że nie są groźne, że macica ćwiczy i żeby się położyć z nospa i odpocząć. Mówisz ludzi w chuj? Ha ha nie wiem dlaczego ale szalenie mnie tym rozbawiłaś :D

za pozostaje szpitalne wakacjowiczki trzymam kciuki by czym prędzej wyszly i w domkach czekały na rozwój sytuacji we właściwych dla siebie czasach

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #722484 przez malinowa_mamba
A ja umieram na ból krzyża. . . ;( Aż mnie cały tyłek boli i tylna część ud ;( Siedzieć nie mogę, leżeć nie mogę, stać też niewygodnie . . . Masakra..

11 lata 7 miesiąc temu #722500 przez izula
CZeść Dziewczynki

Ja już na wolności. :) Dziś mnie wypuścili po w sumie 8 kroplówkach z glukozą, roztworem NaCL i magnezem. :)

DOstałam nakaz stosowania diety wątrobowej, zero soli i dużo białka.

No i oczywiście obcieli mi jeden tydzień ciąży. Jak miałam 34+4 to to był dla nich 34 tydzień ciąży a nie 35 wrrr.

Jestem dziś padnięta ale jutro nadrobię wszystkie posty. Chyba, że upał mnie dobije.

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #722503 przez Alivva
malinowa_mamba napisał:

A ja umieram na ból krzyża. . . ;( Aż mnie cały tyłek boli i tylna część ud ;( Siedzieć nie mogę, leżeć nie mogę, stać też niewygodnie . . . Masakra..

jak dla mnie najbardziej zbawienne na ból krzyża jest basen i pływanie :)

11 lata 7 miesiąc temu #722504 przez Monika23083
Iva a Ty pisałaś kiedyś do tego faceta z allegro, żeby podał Ci skład tego kremu na przebarwienia. dostałaś jakieś info od niego??

u nas burza i podobno grad idzie mega w naszą stronę z Łodzi...akina aż tak źle z tym gradem jak mówią?

ciekawe co u papi, miejmy nadzieję, że wszystko ok. Też trzmyma kciuki za wszystkie dziewczyny, zwłaszcza szpitalne.

ps. właśnie doszły do nas te kule....ale masakra

malinowa mi to tylko na takie bóle pomagają masaże...tylko nie zawsze ma kto zrobić :(

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka