BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #722775 przez paulinka.k22
Cześć dziewczynki!

Nie ma to jak spać we własnym łóżku, a nie szpitalnym :) chociaż powiem Wam, że wcale nie było tak źle :) Nubi moje współlokatorki były fajne, z jedną nawet zdążyłam się zaprzyjaźnić :laugh: oby dwie byłyśmy rozgadane i przynajmniej nam jakoś czas leciał :laugh:

Serku i Izulka fajnie, że juz jesteście w domku!

Izulka a do Ciebie mam prośbę! Napisz mi proszę jakie dokładnie badania robiłaś na tą cholestazę :unsure: Bo od kiedy napisałaś że masz takie złe wyniki, to ja sobie ubzdurałam, że też to mogę mieć, bo jakos dziwnie skóra mnie swędzi! I juz nie wiem czy faktycznie tak jest, czy juz coś dostaję do tej mojej głowki :silly: tylko mnie nie weźcie za wariatkę, ale dopóki nie sprawdzę to nie będę spokojna :) w szpitalu jednemu doktorkowi mówiłam, że czuję jakby mnie coś swędziało, to stwierdził, że od upałów ;)

Kalinka duszności mi nie przeszły :( jak urodzę to mam się dopiero zgłosić na kolejne badania, m.in. na spirometrię, bo teraz to ponoć za duży wysiłek byłby dla mnie :( więc trzeba się męczyć!

Karolcia wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :) a co do bólu z prawej strony, też tak kiedys miałam, że mnie tak bolało, nawet siusiu nie mogłam zrobić i tak myśle,że mój szkrabek po prostu gdzieś na pęcherz mi naciskał. Wzięłam no-spę poszłam spać i przeszło!

kocham_cie widzę, że w końcu remoncik będzie :) obyście tylko zdążyli :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #722781 przez agamo
ło ale tu cisza dzisiaj No tak weekend to mamusie odpoczywaja z tatusiami i brzuszkami. A moj mezus w pracy Robi teraz na wariata i tak mi go szkoda ALe mowi ze chce troche nadrobic bo pozniej nie da rady i kaski wiadomo bedzie mniej! I ja wiecznie sama w domu :( buuu towarzystwa mi zaczyna brakowac! :( dobrze ze mama w czwartek przyjezdza choc pewnie na nerwy mi bedzie dzialac :P eh tak to jest jak czlowiek sie przyzwyczai samemu. no ale po jej przyjezdzie biore sie za akcje przeprowadzki syna! :P swoja droga nie wiem czemu ale cos ostatnio mi ludzie mowia ze mysla ze bede miec dziewczynke Swinie teraz to ja juz wyjscia nie mam musi byc sisiorek! i cos maly sie obrocil dzisiaj nie wiem o co chodzi bo zawsze nogi z prawej plecy z lewej a dzis jest na odwrot Hmm jak on to zrobil nie wiem Myslalam ze juz tam nie ma miejsca na takie harce! dobra pogadalam sobie sama do siebie i juz mi lepiej! :P

Madzia jeszcze nie raz pewnie bedziemy mowic ah ci synowie :P gorzej jak np moja tesciowa miala ich trzech Do tej pory sie smieje ze miala przerabane z trzeba budrysami :P

I faktycznie jak powiedzialas ze Kinga sika na tatuska to tez to zauwazylam Dobre!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #722791 przez agamo
OO nie widzilialam postow Moni i Pauli

Paula super ze w domku Jasne ze nie ma to jak u siebie Ja to najbardziej czego nie lubie to cudzych lub publicznych ubikacji :P Nie ma to jak moj kibelek :D odrazu lepiej :P hehehe

Monia bidulo ten panokiec ci chyba na zlosc robi! Mnie tak to wkurza jak cos mi sie dzieje albo cos pod reka czuje ze pod brzuchem mam a nic nie moge zobaczyc! A najgorsze ostatnio jak spalam i mnie noga pod posladkiem zaczela swedziec No za cholere nie moglam sie podrapac bo rece za krotkie brzuch za duzy ciezko sie obrocic czy podnies no i podrap sie tu czlowieku w trakcie snu! eh problemy kobiet w ciazy :P swedzaca noga az samej mi sie z tego smiac chce!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #722832 przez malinowa_mamba
Cześć dziewczyny:) Ależ mam dzisiaj lenia...Na dworze cały czas u mnie pada...Wybrałam się na zakupy i spotkała mnie taka ulewa,że całe baleriny przemokły..Wodę z nich wylewać można było.A to moje ulubione buciki były:( Teraz to chyba do wyrzucenia tylko.
A mój mały tak się od wczoraj rozpycha,że aż mnie to boleć zaczyna.Się śmiałam że mi brzuch przerwie zaraz , tak wypycha a to nóżki a to rączki:) Chyba chciał by już wyjść:)
Sciskam Was wszystkie mocno i uciekam gotować obiadek:)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #722847 przez Alivva

11 lata 7 miesiąc temu #722856 przez Alivva
Witam Was kochanez mojego "wylizanego" poddasza.....
Okna muszą zaczekać jakieś 2 tygodnie a reszta błyszczy :)
Ojjjj jak mi idzie sprzątanie jak jestem zła :)

Idę się wykąpać,wciągnąć zupkę i będę potem leżeć jak Hrabina :P albo sobie pojadę do koleżanki!!!!!! Trzeba się jakoś odchamić :)

11 lata 7 miesiąc temu #722865 przez nefeli
Monia kochana mnie te bole okresowe i spiety brzuch tez budza w nocy,sa juz niezalezne czy leze czy nie i dlatego sprawdzaja mi co tydzien szyjke i KTG(ale to juz z innej przyczyny).
Na pazurka moze sprobuj dobrze go namoczyc zeby zmiekl(nie pamietam jak te zolte proszki sie nazywaja ktore rozpuszcza sie w wodzie) i smaruj,smaruj oliwkami wiem ze masz rozniaste.
I duzo lez kochana,ja w najwiekszym kryzysie leze i oblewam sie potem,wtedy po kilku dniach ciut rzadziej skurcze sa....ale kurcze trzeba czasu.
Madzia szalencu ja tez z poczatku pomyslalam ze Kinia siusia na mezusia:) ,ale popatrzylam ,popatrzylam no i sie dopatrzylam,ze mnie oko myli ;)
Paulinka super ze jestescie juz w domku!!!!Ja na Ciebie bede mowic jesli Ci nie przeszkadza Paulina kaczucha,kaczuszka...bo inaczej mi sie placze z innymi Paulinami :)

11 lata 7 miesiąc temu #722895 przez asiek89
Hej kochane ciężarówki ;)
Jestem świeżakiem na tym forum, ale ciążowo już dość "zaawansowana", bo jesteśmy z synkiem w 36.tym tc. :) Termin mamy na 13.09.
Jesteśmy z okolic Olsztyna, to moja pierwsza ciąża.
Dostałam zaproszenie do tego wątku od przesympatycznej Alivvy i postanowiłam się przywitać :)

Asia&Patryś

11 lata 7 miesiąc temu #722902 przez agamo
Hejka witamy nowa mamusie! Znajomi Ivy sa naszymi znajomymi :D

Dagus widac lezenie pomaga to lez kochana w kazdej wolnej chwili! bo widocznie mala Neli tez to lubi! A pociaeszac bedziemy tutaj cie zawsze jak tylko podpadniesz na duchu i w ciazy i po porodzie! choc pewnie nasza aktywnosc bedzie duzo mniejsza ale zawsze mozesz na nas liczyc!

Iva kto cie znow wkurzyl ? mow nam tutaj!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #722905 przez Alivva
O,witaj asiek :-) milo,ze zdecydowalas sie do nas dolaczyc :-)
Aga,no mnie to wkurzyc moze tylko jedna rasa....ta bez mozgu.
Spoko,dam rade. Bylam na basenie poplywac i jest ok a panu ktory mnie zdenerwowal pofziekowalam i powiedzialam- do zobaczenia ewentualnie jak sie corka urodzi. Na razie nie mam checi widziec zadnego faceta poza moim synem,bratem i mezem Anki :-) Wiecej normalnych nie znam :P

Jakis grill mi sie ponoc szykuje. Wlasnie sie dowiedzialam ;-)
Nazremy sie,nachlamy,ujaramy....buahaha.... (za rok chyba) :P
Najwazniejsze,ze milo spedzimy wieczorek :-)

11 lata 7 miesiąc temu #722912 przez asiek89
Dziękujemy za ciepłe przywitanie :)

Kurczę chętnie bym się gdzieś z domu wyrwała żeby odreagować, ale póki co tylko sprzątałam mieszkanie i poprasowałam ubranka Patryka, no i wreszcie spakowałam jego torbę. :) Jeszcze tylko moja została.

Coś mnie dzisiaj kłuje brzuch i pobolewa trochę, ale czekamy spokojnie bo za dziesięć dni mamy wizytę, więc trzeba wytrwać jeszcze w dwupaku.

Udanego grilla zatem, Alivva :)

Asia&Patryś

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #722914 przez kalina
iva nachlaj sie colki, ujaraj sie dymem z grila, nazrej kilbaska i czego wiecej do szczescia.. a plec brzydka niech spada na drzewo

witaj asik. masz termin na piatek 13 jak ja:-) ale raczej nie doczekam bo moja boi sie chyba pecha i chce wyjsc wczesniej :-P

kinga no mi pierwsze tez sie skojarzylo ze jakbys miala siuraka w basenie :-P ale fajnie sie prezentujesz w stroju z tym brzuszkiem

nefeli razem damy rade i zobaczysz bedzie wszystko dobrze.. na razie tylko zaciskajmy nogi a reszta bedziemy martwic sie pozniej:-P dmuchnelam na chmury.. moze doleca taki kawal i u ciebie tez sie ochlodzi:-)

monika lez jak hrabina i zeby ci przypadkiem do glowy nie wpadlo za pomoc w remoncie czy porzadkach sie brac. i w pon faktycznie do lekarza

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 7 miesiąc temu #722932 przez karolcia1919
Witam nowa mamusie ;)moze opowiesz nam cos o sobie i dzidziusiu??;)

U mnie przestalo padac...bylam na zakupach ..kupilam drobiazgi dla malego ;)

MOj przygotowal kolacje ..miesko salateczke ..nawet swiece kupil ;)choc nastroj zrobil...to i tak efekt jest jak jest ciemno;)

11 lata 7 miesiąc temu #722939 przez Monika23083
kalinależe jak hrabina, leże, ale nie powiem posprzątałabym...nawet na wioche nie pojechałam po maliny dzisiaj. Przesłałąm Ci numer telefonu:) dziekuję:)

nefeli
chyba też muszę sprawdzić co z szyjką się dzieje, jakoś się musimy trzymać, jutro 34 tydzien a tu juz podobno płucka są dobrze rozwinięte jakby do czegoś doszło, każdy dzień se liczy:)

witam nową mamusię:)

11 lata 7 miesiąc temu #722940 przez Villemo
Cześć dziewczyny,

Nie jestem dziś w temacie. Pojechałam wczoraj z tym moim upartym osłem na zakupy ale i tak nie wiele kupiłam wiec dziś siedziałam na allegro i zamawiałam to co mi jeszcze brakuje :-)

Patrzcie co znalazłam w smyku www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-r...zieci-p?reko=quartic

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka