BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #722634 przez kocham_cie
Malinowa śliczny brzuszek... i rzeczywiście mnie też twoja waga zaskoczyła bo wyglądasz na bardzo zgrabną... ale sama wiem po sobie (175cm) ze u wysokich ta waga inaczej się rozkłada :laugh:

Donata u mnie też dodatkowe kg poszły przede wszystkim w brzuch i uda :( az się boję co będzie po porodzie bo wręcz nienawidzę wszelkich cwiczeń na brzuch, a chyba bez nich się nie obejdzie :huh:

Paulinka dobrze że cię już wypuścili :)

Monia mam nadzieję że skurcze ustąpiły

Kalina do tego doktorka z izby przyjęc normalnie brak słów! i niech się debil odczepi od wagi Natki baran jeden! i widzisz jak to jest mały brzuch u ciebie zle! duży brzuch u mnie też źle... cholera nawet od baby w ciąży otoczenie jak widać łącznie z lekarzami wymaga idealnych wymiarów.... :huh:

słonko u mnie też w weekendy wypada nowy tc więc czekam na nie z ogromną niecierpliwością, odliczając dni do końca

serku i izo witajcie w domciu :kiss:

Nefeli napisz co dokładnie było na wzycie bo cie udusze ze te zdawkowe "ok"

Nubi hop na drugi bok i olej gadułę :silly:

Akina dobrze ze po wizycie ok, ja wczoraj kupiłam z hippa płyn do kąpieli niemowląt i balsam do ciałka... myślę ze tyle na początek wystarczy... a może jeszcze jakiś kremik do buzi, no i mam jeszcze sudocrem

chyba położę się jeszcze na chwilkę spać :blush:

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #722636 przez karolcia1919
Paulinko dobrze ze Cie wypuscili ;)

Gratuluje kolejnych tygodni ciazy ;)

Malinowa sliczny brzuszek ;).cudnie wygladasz;)

U mnie te kg choc nie duzo poszly w boki ...w brzuch wcale. Boki mam jak sloninka ;d

Monia i jak tam ze skurczami ?

11 lata 7 miesiąc temu #722640 przez Nubi
Dziewczyny mysle ze jak bym chrapala to nowa wspollokatoka by dalej gadala ...do drugiej :silly: jakos ja ogarne, poprostu spanikowalam i musialam sie wykrzyczec :blink:

Co do 15 to damy rade ale za to slyszalam ze pełnią księżyca ciezarne sie sypia :side: a pelnia bedzie 21.08 :lol:

Akina niach leki zadzialaja, no i dobrze ze wsio ok bo moze faktycznie nie bedzie potrzeby placic mu co tydzien ;)

Nefeli co tam ? ;)

Malinowa Mamba (moja ulubiona) nie zdazylam jeszcze sie przywitac: witaj :)

Slonko jeszcze nie przeczytalam artykulu, za kazdym razem przysypiam po naglowku :silly: to przez kroplowke :P

Kalina nie chce rodzić wczesniej, zaczekam do wrzesnia, slyszalam ze czasem nawet musza w takich syt po terminie wywolywac porod :silly:

Kocham Cie nie wiesz jak mi dobrze ten deszczyk dobrze zrobil :) nie mniej zazdroszcze pysznej herbatki i domowego kąta.

Co do wozka moj odswiezony czeka u rodzicow razem ze sterta ubranek juz upranych i pewnie uprasowanych do mojego wyjscia. Wczoraj zamowilam stuff poscielowy wiec w srode mamusia bedzie miala gotowe komplety, wraz z kolderka do kolyski/wozka :) i tak juz powoli gotowe co trzeba B)

Papi haaaaalo, co z Toba? :ohmy: :angry:

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #722644 przez akina_zet
Cześć dziewczynki ;)

Madzia dzięki za info o Hippie ;)

Karolcia gratuluję rocznicy,to ile już lat razem? Wykorzystuj dziś chłopa,należy Ci się ;)

Wiecie co,tak jaram się,tymi suwaczkami Waszymi wszystkimi,tak mało już zostało :) Zobaczcie jak ten czas leci,tyle już wytrzymałyśmy. Mi zostało najwięcej bo 50 dni,ale też się jaram jak cholera :D
U mnie dziś niby zaczyna się 34 tc,ale mój gin też liczy do tyłu,czyli dla niego 33, tak jak na suwaczku :cheer:

Nubi ja to cały czas jadę na Fenoterolu i Isoptinie,na rozluźnienie macicy,oby nie była taka rozluźniona przy terminie,bo trzeba będzie wywoływać wyjście Guśki :P

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #722648 przez karolcia1919
Mam wstac sprzatac a jakos nie mam wenny ;/ bu;(

A moj ubral sie do pracy ...i wrocil...sciemnial...wyszedl o 6 i wrocil z kwiatkiem i moja ulubiona
jagodzianka ;d

no ale niby szef ma dac znac czy bd szedl czy nie...ale cisza to chyba nie ;p
U nas to dluga historia...albo i krotka...dzis jest rok jak jestesmy razem .zaszlam w ciaze po 4 msc bycia z nim...ale nie zaluje...
Moze ktos sobie cos o mnie pomysli....ale jakos oboje chcielismy dziecko...i oboje rzucilismy sie na gleboka wode jakby nie patrzec .byly momenty ciezke...ale teraz jest juz w miare dobrze ;)

11 lata 7 miesiąc temu #722653 przez akina_zet
karolcia1919 napisał:

Mam wstac sprzatac a jakos nie mam wenny ;/ bu;(

A moj ubral sie do pracy ...i wrocil...sciemnial...wyszedl o 6 i wrocil z kwiatkiem i moja ulubiona
jagodzianka ;d

no ale niby szef ma dac znac czy bd szedl czy nie...ale cisza to chyba nie ;p
U nas to dluga historia...albo i krotka...dzis jest rok jak jestesmy razem .zaszlam w ciaze po 4 msc bycia z nim...ale nie zaluje...
Moze ktos sobie cos o mnie pomysli....ale jakos oboje chcielismy dziecko...i oboje rzucilismy sie na gleboka wode jakby nie patrzec .byly momenty ciezke...ale teraz jest juz w miare dobrze ;)

Jeśli się Kochacie,to staż w związku jest nieistotny ;)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #722657 przez kalina
dziendoberek:-)
i ja ciesze sie chlodzikiem z herbatka w reku.. tez sie wyspalam jak nie wiem. taka pogoda to mila odmiana:-)

karolcia niektorzy do roli rodzicow dorastaja szybciej, inni wolniej i czemu ktos ma sobie cos myslec.. choc stare bojcory zawsze sie znajda ktore tylko szukaja sensacji ale je trza zrozumiec bo sie nudza:-P
i nie przemeczaj sie kochana zeby nue bylo powtorki z wczoraj

magda ty dzialaj juz z tym wozkiem bo jak bedziesz chciec w sklepie kupic i inny kolor niz jest to sie czeka tydzien do miesiaca zalezy od modelu. a i sie pozniej wywietrzyc musi

nubi czekaj czekaj do wrzesnia. mnie tez strasza ale planuje wytrzymac z zacisnietymi nogami i z checia cie spotkam w szpitalu ale juz po pierwszym :-) a ja lezalam jak byla pelnia i tez pielegniarki mowily ze wiecej sie wtedy spieszy malych lokatorow na swiat

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 7 miesiąc temu #722664 przez MyMelange
Kurka napisalam posta i szlag trafil, bo myszka spadla i wylaczyla Opere!!!! Aaaaaaaa!

W kazdym razie juz po wizycie gosci, de facto bardzo udanej :)

Ciesze sie, ze czesc z Was juz wrocila do domku i ze szpitalna Nubi ma swietny humor :)

Nasz maly rosnie i mamuni jest coraz ciezej. Przewrocenie sie z boku na bok jest dosc mocno uciazliwe, a to jeszcze 6 tygodni!!!

Mini foto relacja z wizyty:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #722673 przez agamo
Dzien doberek
ALe mi sie dobrze dzisiaj spalo Zawsze budze sie o 7 ale dzis 7.15 dalej spalam to Kacperek mi przypomnial ze moj czas zeby wstac a sam poszedl spac dalej Cwaniak!

Akina Monia myslalam ze masz jeszcze jakies nowe foteczki z wczoraj Tamta calusna pamietam! :D
A co do suwaczkow tez sie jaram ale z drugiej strony mnie przeraza bo co jak minie te 16 dni a tu dalej nic?!wtedy chyba zacznie sie moj etap paniki!

Karola wszystkiego dobrego z okazji rocznicy! i to nie ma znaczenia jak dlugo byliscie ze soba! Najwazniejsze ze dziecko bedzie kochane! a czy poczete z milosci czy z przypadku czy z desperacji to bez znaczenia jesli sie je kocha!

Kalinka jak przeczytalam o tym lekarzu to az mi sie ciesnienie podnioslo! co za dupek! szczerze to jak bym dostala nerwow to bym mu nagadala ze jesli cos bedzie mnie albo dziecku to osadze jego czarna dupe bo on byl ostatnim lekarzem ktory cie widzial I nie moze sie tlumaczyc ze on nie jest twoim prowadzacym bo to nie ma znaczenia! jesli cie przyjmuje to powinien leczyc a nie gadac farmazonow! wrrrrrr Cham jeden Wiesz mysle sobie ze niektorzy ludzie sa tacy ze jak na nich nie wydrzesz ryja to cie bede traktowac byle jak!

Iva jesli chodzi o rasizm hmmmm ciezki temat :P Nie no rasistka nie jestem bo mam kilku znajomych z czarnego ladu i z indii ale traktuje tych ludzi raczej z dystansem bo wiem jaka wiekszosc z nich jest zwlaszcza tutaj! I moze by sie to wydawalo dziwne ale w tym miejscu gdzie jestem to czarni trzymaja sie z bialymi a hindusi sami z soba!

Nubi wspolczuje Jak ja nie cierpie takich ludzi Mojego meza bratowa taka jest robi wywiad ze wszystkimi ze wsi a potem chodzi i im rozpowiada wszystko No masakra nic jej powiedziec nie mozesz bo potem cala wies wie. A wypytuje wszystko nawet o zarobki! porazka Najlepiej z taka to chyba powiedziec jej wprost ze boli cie glowa i potrzebujesz odpoczynku bo inaczej to sie pewnie nie przymknie!
A pelnia 21 no no napewno ktoras sie wtedy rozpakuje!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #722679 przez agamo
Kinga ale super fotki I jak ja wam zazdroszcze! sama bym sie pochlapala w takiej wodzie! no i wygladasz pieknie!a brzusio jak slicznie plywa!super!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #722691 przez MyMelange
agamo napisał:

Kinga ale super fotki I jak ja wam zazdroszcze! sama bym sie pochlapala w takiej wodzie! no i wygladasz pieknie!a brzusio jak slicznie plywa!super!

Dziekuje :) Fakt, ze basn okazal sie zbawienny w te upaly, tylko nie wiem czy sie jeszcze przyda, bo juz podobno w okolicy 25 st ma byc.

Karolcia najlepszego! Kochajcie sie wiecznie :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #722715 przez nefeli
Monia tez Cie sciskam Kochanie i bardzo bardzo sie ciesze ze wszysciutko dobrze na wizytach,nie moge sie doczekac zobaczyc usteczek malej Niuni :) Co do hemo...,ja juz nie wiem czym smarowac???myje sie co chwile i smaruje,a boli i tak...po porodzie pokombinuje.
Monia pytalas o Hippa ja bardzo lubie zapach plynu z szamponem 2 w 1 i to mi mama przyslala na poczatek,u mnie nie ma,tylko nivea,johnson,a nie lubie ich...a hipp mysle ze i fajnie pachnie i jest delikatny(rozowe opakowanie plyn z ekologicznych migdalow),nie orientuje sie co maja jeszcze z tej serii.Do pupci kupilam mustele.
Agamo,Kalinka dzieki za kciuki jak zawsze bardzo Wam dziekuje za zrozumienie i wsparcie :)
Izus fajnie ze juz w domku!!!!
Co do Papi to jesli dobrze pamietam miala cos z cisnieniem wysokim? no i nerwa na wlosy,moze dlatego nie ma humoru zeby pisac???
Monia dawno Cie nie slyszalam :),zycze szybkiego postepu remontu i zeby skurcze minely,ja nadal leze,ale powiem Ci ze skurcze i tak sa w kazdej pozycji,ale ze szyjka trzyma to chyba jeszcze troszke ze skurczami mozna pochodzic,w razie watpliwosci niech sprawdza szyjke,u mnie to juz od 5miesiaca trwa i mam nadzieje ze potrwa jeszcze z miesiac :)
Witam mamusie Malinowa :) 1.80 - modelka :),brzuszek malutki,jak pisza dziewczyny nie widac tych kilogramow...
Karolcia gratuluje rocznicy!!!,nikt nic o Tobie nie pomysli,najwazniejsze Wasze szczescie a to czy po 5latach czy po 4 miesiacach nie ma zupelnie znaczenia,mozecie byc najlepsza para i do starosci za raczke chodzic,czego ogromnie Wam zycze.
Nubisiu wszystko ok u mnie :)
Madzia nie dus,ja juz od upalow podduszona ;)
Kinia fota nr 1 the best :) Tatus robi chlodny prysznic Mikolajowi :)

11 lata 7 miesiąc temu #722724 przez kocham_cie
Tlalalala no to tak jak powiedziałam położyłam się dalej spać i wstałam o 9 :cheer: ufff czuję się wyśmienicie bo w dalszym ciągu nie widzę słońca za oknem :lol:

To co moje drogie która się rosypie przy tej pełni???

Kalinka jak babka w sklepie usłyszała o tym że nie mam jeszcze wybranego wózka to jej oczy prawie z orbit wyskoczyły... i delikatnie dała mi do zrozumienia że chyba oszalałam... ale co to dla mnie wesele na 80 osób zorganizowałam w 3 dni to wózka nie kupie ;)

Kinia już się zastanawiałam gdzie się podziewasz a ty syrenko dalej w basenie się moczyłaś :blink: uśmiałam się z pierwszej fotki bo wyglądasz jakbyś siurała na swego Pana :silly:

Nefeli kochana a u ciebie dalej upały męczą :unsure: biedna ty... już ci nie zazdroszczę tej gracji...

Karolcia gratuluję rocznicy... a co do stażu to nie masz się czym przejmować... moja koleżanka zaszła w ciąże po 2 miesiącach znajomości :cheer: a tworzą ze swoim partnerem naprawdę fajny związek :)

Nubi ciekawe czy współlokatorka podczas skurczy będzie taka rozgadana :silly:

Agusia mnie antek obudził o 5 na śniadanko i też poszedł spać :blush: oj ci nasi chłopcy...

A własnie mój D. podjął męską decyzję że w poniedziałek mnie eksmituje do rodziców i odmaluje całe mieszkanie... fakt faktem że na te same kolorki ale chodzi o to żeby było czysto :lol: więc od przyszłego tygodnia w końcu będę mogła wszystko dokładnie wysprzątać i przygotować kącik dla mojego szkrabka :)

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #722735 przez karolcia1919
Dziekujemy dziekujemy ;) i dzieki za wszystkie mile slowa ;)

Troszku posprzatalam i odpoczywam...wsuwam maliny od mojego misia ..ktory dzis ma dzien duzego rozpieszczania ;)

Moj maly spokojny ;( i to bardzo...dzis lekko sie tylko poruszal ...chyba spi ...chce rodzicom dac dzien wolnego ;)

11 lata 7 miesiąc temu #722770 przez Monika23083
Cześc dziewczyny!!

Budzę się już w nocy przez te bóle okresowe, ale nie są aż takie mocne. Brzuch mam twardy jak skała, Janek skacze i chyba w poniedizałek zadzwonię do lelarza i się umówię wcześniej, bo nie wiem czy jeszze do 19 dam radę. Ogólnie nic robić nie mogę, tylko leżenie.

Jakby tego było mało znowu boli mnie ten cholerny paznokieć, chyba wrasta, ale tego już sama w stanie nie ejstem sprawdzić, masakra jakaś...

a remont trwa, dzisiaj miały być skończone 2 pokoje, kuchnia i łązienka, a narazie tylko kuchnia się robi i nie wiadomo kiedy się skończy. Tak to jest jak się za to zabiera PAN PEDANT :laugh:

Nubiwiem co przeżywasz, leżałąm w szpitalu 10dni z taką, która gadała non stop i w ogóle jej nie przeszkadzało że mam oczy zamknięte, ale jak mnie usypiała.za to... :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka