- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)

Kalina, no zobaczymy jak nam to wyjdzie

Co ja mogę o nas powiedzieć hm.. Jestem już prawie ćwierć wieku na tym świecie

Mój synuś będzie wychowywany przeze mnie, bo jego ojciec niestety nie dojrzał do swojej roli i generalnie nie chce mieć z nami nic wspólnego.
Mieszkamy sobie z moją Mamą i psicą, którą w maju wzięłyśmy ze schroniska i całkiem dobrze nam to wspólne mieszkanie wychodzi.

Uwiera mnie to moje dziecię dzisiaj w każdej możliwej szczelinie, ale pozwalam sobie już na lenistwo, narobiłam się do południa i na dzisiaj wystarczy.

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
te badania to Alat, Aspat, Bilirubina i Fosfataza zasadowa.
CO do swędzenie to swędzą dłonie, stopy i brzuch, najczęściej wieczorem, przez noc i rano. Jak jest początek tej całej cholestazy to swędzą miejscowo takie punkty na tych partiach ciała ale w sposób ciągły i tak, że masz ochotę się zadrapać.
Serku super, że już jesteś w domu.
Dziewczynki była u mnie teściowa i dopiero teraz siadam nadrabiać posty. Tak że w miarę czytania będę nadrabiać zaległości.
A do południa zrobiliśmy kolejne zakupy dla Malucha pt. pampersy, mleko bebilon 1, patyczki do uszu, waciki, płatki kosmetyczne, kocyk, jeszcze tylko butelke zamowie przez neta i termometr i chyba bedzie komplet. Chyba haha. A i właśnie pierze się pierwsza partia prania dla maluszka

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Kinga nie wiem czy pisalam ale mi tez ten strumien sie skojarzyl z pisingiem

Karola wszystkiego najlepszego dla was

Mala u mnie jest juz taka silna ze codziennie rano na ktg skopuje sondy ktg i trzeba je poprawiac, szyjka mi sie troche poprawila ale mimo wlewow kroplowki non stop mam skurcze

Monika ja teraz w 35 tyg dostalam sterydy na rozwoj pluc małej ...sprawdz info a propo 34 tyg.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
Asiek ? A ile twoje malenstwo wazy mierzy plec ? Czy pisalas juz ...?ale znalezsc nie moge;)
Nubi dziekujemy;)
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dla mnie jeździectwo to najlepsza forma relaksu, szczerze polecam

Haha, a trenować można na różnych egzemplarzach

Faktycznie silne to Twoje dziewczę

Karolciu, ostatnie usg mieliśmy miesiąc temu, ale za dziesięć dni mamy wizytę i wtedy dam znać jak mu się rośnie

A myślałam, że pisałam, ale może nie; na usg połówkowym dowiedziałam się, że mam Synka - Patryka

- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
No ale skoro dostałaś w 35 to pewnie dają te zastrzyki. Mój gin powiedział, że byle do 36 tygodnia i można rodzić

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

A co do ojca Twojego dzidziusia...na pewno bedziesz dobra mamcia i sobie poradzisz

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.

Dziewczynki śliczne brzuszki

Iva ty jak zwykle powalasz figurą

Akina i Iwonka ślicze te wasze Maluszki, po prostu sama słodycz tylko do schrupania.
Akina bidoku ja tu robiłam kiedyś dyplom z Hippa. Ja w końcu zamówiłam na allegro Hippa z zieloną zakrętką. BArdziej przemawiał do mnie jego eko skład i muszę powiedzieć super pachnie. Chusteczki też kupiłam z Hippa.
Nubi ta gazeta to Mam Dziecko. Wydanie sierpniowe. Nubi najważniejsze, że Mała jest silna i zdrowa.
Serku gratuluję wyjścia ze szpitala.
Iwonka gdzie ty te koszyczki kupujesz

Nefeli ja cię rozumię bo ja się też wszystkim martwię i stresuję. A jeszcze ciągle coś.
Dziewczyny nie stety mam cholestazę ale wcześnie wykrytą i muszę stosować diety wątrobową, zero soli i wysoko białkową, bo za niskie białko miałam w wynikach ze szpitala.
Dwa razy na dzień robili mi KTG i bicie serduszka sprawdzali co 3 godziny. Taki standard. Ale problem był bo przez tą cholestazę to Mały w ogóle nie chciał się ruszać. Dopiero wieczorem coś tam trochę. ALe jak wróciliśmy do domu to jest już ok. Dieta i tabletki chyba zadziałały.
WItam nowe mamusie na naszym forum.
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Izula ja juz Mam Dziecko, od sloneczka

Dobranoc laseczki

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Asiek no to mamy kolejnego chlopca na forum.
mozesz ustawic sobie suwaczek
i imie malego
A co do ojca Twojego dzidziusia...na pewno bedziesz dobra mamcia i sobie poradziszwazne ze chcesz ..
No właśnie chciałam, ale nie mogę edytować szczegółów, bo mnie odsyła na główną stronę - nie mam pojęcia dlaczego.
Bardzo Ci dziękuję za ciepłe słowa

Nubi, dobranoc

- KarolciaZumba
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nie mogę usiedzieć w miejscu a wszyscy wrzeszczą żebym się oszczędzała

Czy to znaczy,że zbliża się poród ?

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Witaj Asiu z Patryczkiem,fajny masz zawod,sama przyjemnosc ze zwierzaczkami pracowac

Iva wygriluj sie i za mnie!!!!!
Kalinka Kochanie dzieki za chmurki,oby szybko dolecialy,kocham lato i smazonko na plazy,ale ciaza i dusznosci nia spowodowane zdecydowanie nie sa czasem na upaly

Monia tak jak piszesz kazdy dzien sie liczy,ja w 30tygodniu mialam zastrzyki na plucka,pamietam ze chcial robic jeszcze raz,ale ze wizyte mam u niego w piatek dopiero to nie wiem??? szyjke w kazdym badz razie sprawdza na kazdej wizycie
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Nefeli, dziękujemy

U nas dzisiaj niby nieco chłodniej, ale ja dalej się rozpływam. Dobrze, że front się trochę zmienił.
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Izunia bardzo bardzo sie ciesze ze leki zadzialaly i juz lepiej,masz racje Kochanie jak tylko z jednym sie oswoimy to przyplatuje sie kolejne cos,i jak tu sie nie bac??? no ale mysle ze jestesmy dzielne bestie skoro cale lato w lozku i obawie o jutro a i tak sie trzymamy :)no i marze ze juz od dnia porodu bedzie tylko dobrze !!!!!
Zmykam ,maz idzie na noc do pracy w dzien gdzies dorabial,wiec calutki dzien siedze sama,poczytalam sobie o karmieniu i podobno jak sie chce to pokarm zawsze jest,kwestia psycho...hm zobaczymy

Dobrej nocki i weekendu Mamusie.Ps.zaczyma myslec ze Papi przez cisnienie i nerwa juz nie w dwupaku i tuli juz synia,nie ma nikt do niej namiarow???