BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #722941 przez Monika23083
ale bym zjadła naleśników z tymi powidłami serkowymi... tylko kto mi zrobi?? :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #722947 przez asiek89
Hej mamusie, z którymi jeszcze się nie przywitaliśmy ;)

Kalina, no zobaczymy jak nam to wyjdzie ;) Mi się ta data nawet podoba, ale w sumie chętnie bym już tego mojego Kruszynka przytuliła. :)

Co ja mogę o nas powiedzieć hm.. Jestem już prawie ćwierć wieku na tym świecie :D Skończyłam oligofrenopedagogikę, a czynnie uprawiam zawód instruktora jeździectwa :) Chociaż od lutego jestem na zwolnieniu, więc mam dłuższą przerwę.
Mój synuś będzie wychowywany przeze mnie, bo jego ojciec niestety nie dojrzał do swojej roli i generalnie nie chce mieć z nami nic wspólnego.
Mieszkamy sobie z moją Mamą i psicą, którą w maju wzięłyśmy ze schroniska i całkiem dobrze nam to wspólne mieszkanie wychodzi. :)

Uwiera mnie to moje dziecię dzisiaj w każdej możliwej szczelinie, ale pozwalam sobie już na lenistwo, narobiłam się do południa i na dzisiaj wystarczy. ;)

Asia&Patryś

11 lata 7 miesiąc temu #722951 przez izula
Paulinka

te badania to Alat, Aspat, Bilirubina i Fosfataza zasadowa.
CO do swędzenie to swędzą dłonie, stopy i brzuch, najczęściej wieczorem, przez noc i rano. Jak jest początek tej całej cholestazy to swędzą miejscowo takie punkty na tych partiach ciała ale w sposób ciągły i tak, że masz ochotę się zadrapać.

Serku super, że już jesteś w domu.

Dziewczynki była u mnie teściowa i dopiero teraz siadam nadrabiać posty. Tak że w miarę czytania będę nadrabiać zaległości.

A do południa zrobiliśmy kolejne zakupy dla Malucha pt. pampersy, mleko bebilon 1, patyczki do uszu, waciki, płatki kosmetyczne, kocyk, jeszcze tylko butelke zamowie przez neta i termometr i chyba bedzie komplet. Chyba haha. A i właśnie pierze się pierwsza partia prania dla maluszka :))) Ile ja tego nazbierałam to chyba przesadziłam ;/

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #722952 przez Nubi
Witaj Asiek, jakie ładne imie masz :silly: zazdroszcze jezdziectwa ;) kiedys na pewno bede ujezdzac, poki co cwiczylam na mniejszym okazie ogiera :side: :silly:
Kinga nie wiem czy pisalam ale mi tez ten strumien sie skojarzyl z pisingiem :side: a jak to kalina napisala super wygladasz w stroju ;)

Karola wszystkiego najlepszego dla was :kiss:

Mala u mnie jest juz taka silna ze codziennie rano na ktg skopuje sondy ktg i trzeba je poprawiac, szyjka mi sie troche poprawila ale mimo wlewow kroplowki non stop mam skurcze :ohmy: bedzie co ma byc jeszcze 3dni dla stabilizacji i nadzieja na radosny wrzesien jest. Wspollokatorka chyba zaczaila ze nie jestem dobrym sluchaczem i ogranicza sie do krotkich pytan. B) :woohoo:

Monika ja teraz w 35 tyg dostalam sterydy na rozwoj pluc małej ...sprawdz info a propo 34 tyg.

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu #722954 przez karolcia1919
Ja jeszcze termometr podklady do szpitala i jeden recznik i kapcie i juz mam wszystko tez;) chyba he;)

Asiek ? A ile twoje malenstwo wazy mierzy plec ? Czy pisalas juz ...?ale znalezsc nie moge;)

Nubi dziekujemy;)

11 lata 7 miesiąc temu #722968 przez asiek89
Nubi, dziękuję bardzo ;)
Dla mnie jeździectwo to najlepsza forma relaksu, szczerze polecam :) Jak już doczekam się własnego biznesu to będę zapraszać ;)
Haha, a trenować można na różnych egzemplarzach :D

Faktycznie silne to Twoje dziewczę :) Oby Was szybko z tego szpitala wypuścili!

Karolciu, ostatnie usg mieliśmy miesiąc temu, ale za dziesięć dni mamy wizytę i wtedy dam znać jak mu się rośnie :) Z moich prywatnych odczuć mogę stwierdzić, że rośnie intensywnie klusek :) Na ostatnim usg wzrostowo był o tydzień do przodu.
A myślałam, że pisałam, ale może nie; na usg połówkowym dowiedziałam się, że mam Synka - Patryka :)

Asia&Patryś

11 lata 7 miesiąc temu #722983 przez Monika23083
NUbi tutaj przeczytałam o tych płucach: fajnamama.pl/34-tydzien-ciazy/ i na naszej stronie zapytaj położną też jest na informacja.

No ale skoro dostałaś w 35 to pewnie dają te zastrzyki. Mój gin powiedział, że byle do 36 tygodnia i można rodzić :) w takim razie zaciskam jeszcze nogi :)

11 lata 7 miesiąc temu #722985 przez karolcia1919
Asiek no to mamy kolejnego chlopca na forum.;) mozesz ustawic sobie suwaczek ;) i imie malego ;)
A co do ojca Twojego dzidziusia...na pewno bedziesz dobra mamcia i sobie poradzisz ;) wazne ze chcesz ..;)

11 lata 7 miesiąc temu #722988 przez izula
Nadrobiłam wszystkie posty i wiecie co zmęczyłam się :))

Dziewczynki śliczne brzuszki :)

Iva ty jak zwykle powalasz figurą :) powinnaś w jakimś konkursie wystartować.

Akina i Iwonka ślicze te wasze Maluszki, po prostu sama słodycz tylko do schrupania.

Akina bidoku ja tu robiłam kiedyś dyplom z Hippa. Ja w końcu zamówiłam na allegro Hippa z zieloną zakrętką. BArdziej przemawiał do mnie jego eko skład i muszę powiedzieć super pachnie. Chusteczki też kupiłam z Hippa.

Nubi ta gazeta to Mam Dziecko. Wydanie sierpniowe. Nubi najważniejsze, że Mała jest silna i zdrowa.

Serku gratuluję wyjścia ze szpitala.

Iwonka gdzie ty te koszyczki kupujesz :)

Nefeli ja cię rozumię bo ja się też wszystkim martwię i stresuję. A jeszcze ciągle coś.

Dziewczyny nie stety mam cholestazę ale wcześnie wykrytą i muszę stosować diety wątrobową, zero soli i wysoko białkową, bo za niskie białko miałam w wynikach ze szpitala.

Dwa razy na dzień robili mi KTG i bicie serduszka sprawdzali co 3 godziny. Taki standard. Ale problem był bo przez tą cholestazę to Mały w ogóle nie chciał się ruszać. Dopiero wieczorem coś tam trochę. ALe jak wróciliśmy do domu to jest już ok. Dieta i tabletki chyba zadziałały.

WItam nowe mamusie na naszym forum.

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #722999 przez Nubi
Monika no wiem bo ja czytam o kazdym tyg, a co do rodzenia po 36 to wlasnie to samo uslyszalam ;) swiatlo zielone ;)

Izula ja juz Mam Dziecko, od sloneczka ;) artykuly dosyc ciekawe, o szczepieniach nie czytalam jeszcze ale to lektura na jutro :)

Dobranoc laseczki ;) musze konczyc bo wspolokatorka sie rozgadala :ohmy:

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu #723003 przez asiek89
karolcia1919 napisał:

Asiek no to mamy kolejnego chlopca na forum.;) mozesz ustawic sobie suwaczek ;) i imie malego ;)
A co do ojca Twojego dzidziusia...na pewno bedziesz dobra mamcia i sobie poradzisz ;) wazne ze chcesz ..;)

No właśnie chciałam, ale nie mogę edytować szczegółów, bo mnie odsyła na główną stronę - nie mam pojęcia dlaczego.

Bardzo Ci dziękuję za ciepłe słowa :) Jasne, że chcę, kocham tego Szkraba już teraz :)

Nubi, dobranoc :) Uciekaj przed gadułą hehe ;)

Asia&Patryś

11 lata 7 miesiąc temu #723007 przez KarolciaZumba
Mamuśki czy w Was też ostatnio tyle energii czy tylko mi ostatnio tak odbija?

Nie mogę usiedzieć w miejscu a wszyscy wrzeszczą żebym się oszczędzała :D

Czy to znaczy,że zbliża się poród ? :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #723010 przez nefeli
Hi hi Agamo z tym gadaniem do siebie na forum,skad ja to znam,ale masz racje lepiej sie robi czlowiekowi na duszy :)i nigdy nie watpilam w Wasze wsparcie,w najgorszym wypadku jest priv ;)co by nie stresowac,meczyc pan w pozytywnych ciazach...
Witaj Asiu z Patryczkiem,fajny masz zawod,sama przyjemnosc ze zwierzaczkami pracowac :)
Iva wygriluj sie i za mnie!!!!!
Kalinka Kochanie dzieki za chmurki,oby szybko dolecialy,kocham lato i smazonko na plazy,ale ciaza i dusznosci nia spowodowane zdecydowanie nie sa czasem na upaly :(
Monia tak jak piszesz kazdy dzien sie liczy,ja w 30tygodniu mialam zastrzyki na plucka,pamietam ze chcial robic jeszcze raz,ale ze wizyte mam u niego w piatek dopiero to nie wiem??? szyjke w kazdym badz razie sprawdza na kazdej wizycie

11 lata 7 miesiąc temu #723014 przez asiek89
KarolciaZumba, u mnie wręcz przeciwnie - coraz mniej energii, jeden wielki flak się ze mnie robi, coraz ciężej mi ruszyć tyłek gdziekolwiek. Nie wiem czego to oznaka ;)

Nefeli, dziękujemy :) Ja też uwielbiam tą pracę, ze względu na zwierzaki, ale też ludzi :) I straasznie mi tego teraz brakuje.

U nas dzisiaj niby nieco chłodniej, ale ja dalej się rozpływam. Dobrze, że front się trochę zmienił.

Asia&Patryś

11 lata 7 miesiąc temu #723018 przez nefeli
Nubisiu wiec ciagniemy do 36...ja chyba bym zamienila sie na ta gadule a oddala komara ;),ganiam go juz od dluzszego czasu a ze nie moge za dlugo stac,bo zaraz skurcz to on mi krew dziad wysysa,a co zapale swiatlo zasraniec czyha gdzies w ukryciu...
Izunia bardzo bardzo sie ciesze ze leki zadzialaly i juz lepiej,masz racje Kochanie jak tylko z jednym sie oswoimy to przyplatuje sie kolejne cos,i jak tu sie nie bac??? no ale mysle ze jestesmy dzielne bestie skoro cale lato w lozku i obawie o jutro a i tak sie trzymamy :)no i marze ze juz od dnia porodu bedzie tylko dobrze !!!!!
Zmykam ,maz idzie na noc do pracy w dzien gdzies dorabial,wiec calutki dzien siedze sama,poczytalam sobie o karmieniu i podobno jak sie chce to pokarm zawsze jest,kwestia psycho...hm zobaczymy :)
Dobrej nocki i weekendu Mamusie.Ps.zaczyma myslec ze Papi przez cisnienie i nerwa juz nie w dwupaku i tuli juz synia,nie ma nikt do niej namiarow???

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka