BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #588397 przez iwonta_kg
izula napisał:

O jest :)) hahah. No to jeszcze jedno :))

Izula jakie to Twoje dzieciątko jest duże!!!! jak na 6 miesiąc wygląda! poważnie :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #588407 przez iwonta_kg
truskawa napisał:

Witam wszystkie przyszłe i obecne mamy:) Ja jestem szczęśliwą mamą 5 letniej córeczki no a kolejne w drodze. Czy która z Was miała krwiaka między płodem a macicą? Pozdrawiam

Ja miałam krwiaka z którym leżałam dwa tygodnie w szpitalu. Brałam duphaston. ale zniknął dopiero dwa tygodnie po wyjściu ze szpitala. więc w moim organizmie siedział miesiąc czasu!!!

11 lata 9 miesiąc temu #588429 przez agilla.r
nefeli napisał:

Ja wlasnie wrocilam z badania na chlamydie i wszystkie inne bakterie,ktore moga zagrazac w ciazy plus skierowanie na posiew,mimo dobrych wynikow moczu.Moj gin jakby bylo 100 badan do zrobienia zrobilby 102.Modle sie zeby dobrze wszystko wyszlo,poniewaz malo pije prawie wcale to sluz jest zolty,nie mam innych objawow ale sluz powinien byc mleczny a nie zolty.:(
I martwi mnie cos jeszcze jak kilka dni temu kichnelam to az wrzasnelam z bolu,nie mijal dosc dlugo a teraz zaczyna znow pobolewac w tym miejscu:( oby nie zrobila sie jakas przepuklina.

nifeli widze że jestes w temacie wiec może mi doradzisz... jak pisałam jakiś czas temu mam też upławy kolor żółto-pomarańczowy. Robiłam zwykłe badanie moczu i jak zawsze wyszło że mam bakterie ale mój lekarz jakoś nic sobie z tego nie robi. Może mi podpowiesz jakie zrobić badania?

11 lata 9 miesiąc temu #588505 przez MyMelange
Witajcie mamy, mamusie, mamuniatka :)

Dopiero dziś odkryłam to forum i postanowiłam tu zapukać :) Mam 30 lat i jestem w 12 tygodniu ciązy. Jestem już po 2 USG, kolejne mam 18 marca (genetyczne). Moj stan na chwile obecna jest calkiem przystepny ;P, ale ostatnie 4 tygodnie byly koszmarem. Ciagle mdlosci, bole glowy, wymioty, lezenie na kanapie i nic poza tym.

W mojej ciazy najsmieszniejszym faktem, jest to, ze mam termin porodu we wlasne urodziny :)

Caluje Was dziewczyny i bede tu zagladac :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #588510 przez izula
Iwonta :) to zdjęcie tak wyszło bo to w powiększeniu jest :)). Maluszek ma ok. 7 cm to maleństwo jeszcze ale tak się ładnie ułożyło do zdjęcia, żeby rodzice mogli zobaczyć swoją kruszynkę :)) Zazdroszczę Ci tego, że tak dużo pijesz. Ja oscyluję na granicy odwodnienia a butelkę 1,5 l wody męczę drugi dzień.

Agilla,
ja miałam od początku problemy z moczem. Leukocyty, bakterie, erytorycyty pasma śluzu itd. Dostałam antybiotyk doustny i drugie dopochwowy lek. W poniedziałek odebrałam wyniki i wyszło ok po kuracji. Posiew robiony przed kuracją antybiotykową też mi wyszedł ok. Ale pani doktor powiedziała, że nie będziemy czekać i patrzeć co te bakterie narobią albo na jeszcze większy wzrost leukocytów. Ja miałam przed antybiotykiem 70 leukocytów i b. dużo bakterii teraz mam w normie wszystko. Też miałam upławy, parę razy nawet ciemniejsze i dostałam luteinę i pomogło.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #588522 przez iwonta_kg
MyMelange napisał:

Witajcie mamy, mamusie, mamuniatka :)

Dopiero dziś odkryłam to forum i postanowiłam tu zapukać :) Mam 30 lat i jestem w 12 tygodniu ciązy. Jestem już po 2 USG, kolejne mam 18 marca (genetyczne). Moj stan na chwile obecna jest calkiem przystepny ;P, ale ostatnie 4 tygodnie byly koszmarem. Ciagle mdlosci, bole glowy, wymioty, lezenie na kanapie i nic poza tym.

W mojej ciazy najsmieszniejszym faktem, jest to, ze mam termin porodu we wlasne urodziny :)

Caluje Was dziewczyny i bede tu zagladac :)

Witaj :) a kiedy dokładnie masz te urodziny? i skąd jesteś? dobrze że już lepiej się czujesz. pozdro

11 lata 9 miesiąc temu #588524 przez agilla.r
dzieki Izula, w piątek mam wizytę u gin. ale tak sobie myślę że jutro na własną rękę zrobię badanie na posiew żeby mu ewentualnie pokazać wynik.

11 lata 9 miesiąc temu #588526 przez MyMelange
Data porodu przypada na 26.09, pochodzę z okolic Zgorzelca :)

11 lata 9 miesiąc temu #588538 przez niagara
Ze względu na to, że w ostatnim czasie dużo nowych mamusiek dołączyło do forum, a nie chcę codziennie czegoś dopisywać, proszę wszystkie, które chcą dołączyć się do naszej tabelki o podanie podstawowych danych dotyczących miejsca zamieszkania, wieku, terminu porodu, oczekiwań co do płci oraz wybranych imion :)
Dzięki za wyrozumiałość pozdrawiam :)

Link do wyżej wymienionej tabelki
pokazywarka.pl/wrzesien2013/

11 lata 9 miesiąc temu #588562 przez MyMelange
Rozumiem, ze mam je podac tutaj? Przepraszam, ale nie jestem zbyt bieglach w forumowych zasadach :(

Nick: MyMelange
Miasto: Zgorzelec
Data porodu: 26.09.2013
Imiona:brak
Oczkiwana plec: chlopiec
Plec: nieznana

11 lata 9 miesiąc temu #588577 przez agilla.r
dziewczyny a co się dzieje z Papi? Czy ją gdzieś przeoczyłam...?

11 lata 9 miesiąc temu #588582 przez niagara
dzięki MyMelange, dopisałam Cię, ale nową tabelkę wrzucę dopiero wieczorem, bo może któraś jeszcze będzie chciała się dopisać :)

Dziewczyny, czy Wam też rosną włosy na brzuchu? Trochę to śmieszne, ale ja nigdy nie miałam jakoś bujnego owłosienia, aż teraz mam tak długie włosy, że niedługo będę warkocze zaplatać :blink: :lol: :lol: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #588592 przez niagara
agilla.r napisał:

dziewczyny a co się dzieje z Papi? Czy ją gdzieś przeoczyłam...?

Jakiś tydzień temu ostatnio pisała. Może wpadła w szał zakupów małych ciuszków i tu nie zagląda :P

11 lata 9 miesiąc temu #588593 przez paulinka.k22
niagara napisał:

dzięki MyMelange, dopisałam Cię, ale nową tabelkę wrzucę dopiero wieczorem, bo może któraś jeszcze będzie chciała się dopisać :)

Dziewczyny, czy Wam też rosną włosy na brzuchu? Trochę to śmieszne, ale ja nigdy nie miałam jakoś bujnego owłosienia, aż teraz mam tak długie włosy, że niedługo będę warkocze zaplatać :blink: :lol: :lol: :lol:

Aha :) mam to samo :laugh: sam meszek, że aż się śmiać chce :lol: :lol: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #588602 przez Villemo
agilla.r napisał:

nefeli napisał:

Ja wlasnie wrocilam z badania na chlamydie i wszystkie inne bakterie,ktore moga zagrazac w ciazy plus skierowanie na posiew,mimo dobrych wynikow moczu.Moj gin jakby bylo 100 badan do zrobienia zrobilby 102.Modle sie zeby dobrze wszystko wyszlo,poniewaz malo pije prawie wcale to sluz jest zolty,nie mam innych objawow ale sluz powinien byc mleczny a nie zolty.:(
I martwi mnie cos jeszcze jak kilka dni temu kichnelam to az wrzasnelam z bolu,nie mijal dosc dlugo a teraz zaczyna znow pobolewac w tym miejscu:( oby nie zrobila sie jakas przepuklina.

nifeli widze że jestes w temacie wiec może mi doradzisz... jak pisałam jakiś czas temu mam też upławy kolor żółto-pomarańczowy. Robiłam zwykłe badanie moczu i jak zawsze wyszło że mam bakterie ale mój lekarz jakoś nic sobie z tego nie robi. Może mi podpowiesz jakie zrobić badania?

Agilla - jak problem tkwi wyłącznie w bakteriach to rób wszystko, żeby zakwasić mocz czyli pij wodę mocno zakwaszoną cytryną albo sok żurawinowy w jak naj większej ilości. Jak Robiłaś zwykłe badanie moczu tylko raz to ja bym go najpierw powtórzyła i jak wyniki wyjdą znowu kiepskie to dopiero zrobiłabym posiew. Oczywiście przed pobraniem moczu baaaardzo dokładne podmycie i pobieranie ze środkowego strumienia.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka