BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #588012 przez Kasia :]
Villemo : Powiem Ci, że też taką historię przeżyła moja znajoma. Mieli opłacony poród w jakim szpitalu, z wanną na sali itp. (niestety teraz nie pamiętam w którym), położną...nawet do szkoły rodzenia chodzili w tym szpitalu. I jak przyszło co do czego, to powiedzieli, że nie mają wolnego miejsca :( Nerwy, płacz...dobrze, że mąż był cały czas z nią.

Miejmy nadzieję, że nas ominą takie atrakcje :(

Martusqa: Witamy nową Mamusie na forum :) Nie martw się na zapas. Poczekaj na kolejną wizytę. Lekarz wszystko Ci wytłumaczy. Dla mnie również większość rzeczy to nowość, a te szczepienia o których dziewczyny rozmawiały zwłaszcza :) jak narazie nie przyszło mi to do głowy, żeby się tym zainteresować. Z czasem nabierzemy doświadczenia w tej kwestii :)

izula : Bardzo się cieszę, że wyniki Ci się poprawiły :lol: Nie ma nic gorszego niż strach o nasze Maleństwa.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #588020 przez Kasia :]
Mam takie pytanie do Was dziewczyny... Czy dużo pijecie teraz? Tzn może to pytanie brzmi dziwnie, ale czy odczuwacie zwiększone pragnienie? Mnie co chwilę "suszy" i to do tego stopnia, że w nocy piłam ze trzy razy... :( nie wiem czy to normalne, czy jednak nie

Akurat nefeli pisała, że mało pije, dlatego zastanowiło mnie to moje pragnienie.

11 lata 9 miesiąc temu #588028 przez izula
Villemo, kasia mam nadzieję, że już tak zostanie. Co ja przeszłam przez weekend to tragedia.
Nie nawidzę szpitali, taka trauma z dzieciństwa i najlepiej jak by do dnia porodu mnie tam nie widzieli. A jak do tego jeszcze pomyślałam, że może się coś stać maleństwu przez to już w ogóle tylko siedziałam i ryczałam.

Ehh, a propo badań to ja idę w poniedziałek na kolejną wizytę. Pewnie znowu zobaczę swoje maleństwo.Już się nie mogę doczekać :)))

Martusqa fajnie, że do nas dołączyłaś.

Nefeli, jak czytam twoje przejścia z porodu to cała się trzęsę ze złości. W nie których szpitalach "rodzić po ludzku" to jest obce hasło. Masakra jak można tak traktować rodzącą kobietę.

Kasia, jak dużo pijesz to bardzo dobrze i się tym nie stresuj. Ja swoje problemy z moczem mam między innymi przez to, że bardzo mało piję. Z mieszanej cery mam teraz przesuszoną. I oscyluję na granicy odwodnienia. Staram się poprawić to i pić więcej ale ja właśnie nie czuję wzmożonego pragnienia. Ale piję dużo żurawiny bo podobno jest dobra na drogi moczowe.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #588062 przez Kasia :]
izula: Wierzę Ci, bo na samą myśl o szpitalu nogi mi miękną :( Mam nadzieję, że te kilka miesięcy pozwlą mi jakoś przywyknąć do tej myśli, że będę tam musiała trafić chcąc-niechcąc.
Trochę mnie uspokoiłaś z tym pragnieniem. Na badania idę dopiero w przyszłym tygodniu i dlatego trochę zaczynam się niepokoić, bo miałam sporą przerwę od ostatnich.

11 lata 9 miesiąc temu #588079 przez nefeli
Dokladnie Kasiu to bardzo dobrze ze duzo pijesz,ja mam niesamowite pragnienie,patrze na wode i wrecz placze tak mi sie chce pic i nie moge,dziennie moze ze szklanke wody mi sie uda wypic:(

Izula ja tez czuje ze wyschlam cala od srodka no i sluz tez jest nie taki jak byc powinien:( Kasiu pijesz herbatki zurawinowe?
Villemo szarpniecie bylo z prawej strony z boku wiem ze to wizadla ale tym razem to bylo jakby zywcem ktos mi cos wyrwal ze srodka od tamtej pory boli szczegolnie przy ruchu,kaszlu'
Nie martw sie ,ja mysle ze zrobia Ci cesarke bo nie uplynelo duzo czasu od porodu

11 lata 9 miesiąc temu #588093 przez Kasia :]
nefeli : Oj, a czemu nie możesz pić? Takie masz nadal mdłości? :( nie zazdroszczę Ci...
Jeśli chodzi o herbatki to żurawionowych nie piję. W ogóle teraz nie mogę pić herbaty, bo na samą myśl o niej bierze mnie na mdłości. Piję zwykłą wodę i kakao na śniadanie, żeby chociaż coś ciepłego wlewać do brzusia rano. Wodę potrafię w ilości 1,5 l wciągnąć, a dziś i to było mało :( chyba ponad 2l wypiłam ...

11 lata 9 miesiąc temu #588100 przez izula
Nefeli widzisz to jesteśmy dwie w naszej nie doli z brakiem pragnienia :))) Ja już kupuję wodę mineralną niegazowaną o smaku cytrynowym i piję ale to i tak mało. Nie jestem w stanie wypić całej butelki w ciągu dnia :)) Do tego soki owocowe i mleko. Ale i tak zawsze w badaniach wyjdzie, że jestem prawie wysuszona :)))

A ja przedstawiam wam moje Maleństwo z ostatnich badań prentalanych :)

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #588111 przez izula
Sory, znowu nie umiem dodać zdjęcia, nie wczytuje się :(

[/url]
[/url]
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #588114 przez izula
O jest :)) hahah. No to jeszcze jedno :))

[/url]
[/url]
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #588148 przez niagara
Izula sliczny bobasek :) i jaki duzy sie wydaje :) ile cm ma?
Martusia fajnie ze dolaczylas :) napisz cos o sobie skad jestes ile masz lat na kiedy masz termin itd. to dopiszemy Ci do naszej statystyki :) linka masz w moim podpisie :)

11 lata 9 miesiąc temu #588152 przez truskawa
Witam wszystkie przyszłe i obecne mamy:) Ja jestem szczęśliwą mamą 5 letniej córeczki no a kolejne w drodze. Czy która z Was miała krwiaka między płodem a macicą? Pozdrawiam

11 lata 9 miesiąc temu #588203 przez izula
Niagara, Maluszek na dzień badania miał 6,85 cm :) wg dnia ostatniej miesiączki był to 12 tydzień i 4 dzień ciąży a wg USG na badaniach prenatalnych to był początek 14 tygodnia ciąży :)))W sumie różnicy było tylko 4 dni.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #588274 przez niagara
Witaj truskawka :)
We wczesnej ciąży miałam niewielkiego krwiaka, ale bardzo się oszczędzałam, brałam duphaston i luteinę, i wchłonął się :)

11 lata 9 miesiąc temu #588384 przez iwonta_kg
Martusqa88 napisał:

iwonta_kg Czy mogę zapytać Cię co się stało?

Możesz przeczytać tutaj co mi się stało.

www.zapytajpolozna.pl/50-strata-ciazy/35...-strata-dziecka.html

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #588393 przez iwonta_kg
Kasia :] napisał:

Mam takie pytanie do Was dziewczyny... Czy dużo pijecie teraz? Tzn może to pytanie brzmi dziwnie, ale czy odczuwacie zwiększone pragnienie? Mnie co chwilę "suszy" i to do tego stopnia, że w nocy piłam ze trzy razy... :( nie wiem czy to normalne, czy jednak nie

Akurat nefeli pisała, że mało pije, dlatego zastanowiło mnie to moje pragnienie.

Ja w ciągu dnia wypijam jedną dużą butelkę wody. A co będzie jak przyjdzie lato? Gorąco... To ze trzy będę wypijać ;)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka