BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #588624 przez Villemo
MyMelange napisał:

Witajcie mamy, mamusie, mamuniatka :)

Dopiero dziś odkryłam to forum i postanowiłam tu zapukać :) Mam 30 lat i jestem w 12 tygodniu ciązy. Jestem już po 2 USG, kolejne mam 18 marca (genetyczne). Moj stan na chwile obecna jest calkiem przystepny ;P, ale ostatnie 4 tygodnie byly koszmarem. Ciagle mdlosci, bole glowy, wymioty, lezenie na kanapie i nic poza tym.

W mojej ciazy najsmieszniejszym faktem, jest to, ze mam termin porodu we wlasne urodziny :)

Caluje Was dziewczyny i bede tu zagladac :)

Witaj :-) Fajnie, że postanowiłaś do nas dołączyć. Jak wszystko będzie o czasie to będziesz mieć piękny prezent urodzinowy. Mi za to przypada termin na 4 rocznicę ślubu :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #588676 przez kalina
kurcze dzien mnie nie bylo i tyle nowych mamusiek:) witajcie dziewczyny:)

izula i nefeli ja tez malo pije i tez skora mi sie przesuszyla. zaczynam sie zmuszac jak nie wymiotuje. coraz wiecej dni dobrych wiec i apetyt wraca. ja na poczatku herbaty nie moglam pic choc zawsze uwielbialam. a teraz juz zaczynam.najlepszza zwykla czarna. ale za to na nic innego nie mam ochoty a nie powinno sie jej za duzo pic wiec sie zmuszam do sokow i wody cytrynowej. ale na razie kiepskie rezultaty. mam mala zawartosc potasu i kazala mi lekarka pic sok pomidorowy bo pomiory teraz kiepskie ale tez nie jestem w stanie bo od razu wymiotuje. musze poszukac cos innego co ma potas:)

wczoraj bylam na usg i mnie lekarka uspokoila bo schizowalam ostatnio bo pierwsze usg mnie tylko zdenerwowalo i nic nie wytlumaczyli a wiadomo ze wtedy sie dopiero przybiera do glowy.. ale byla taka fajna babka ktora wszystko tlumaczyla i wyliczala mierzyla.. i dziadzia ma 6,5cm:) a na wczesniejszym usg pojezdzil mi po brzuchu z 3min i to bylo wszystko. nastepnym razem nie ide na badanie na skierowanie tylko tez sobie zaplace bo niestety wyglada na to ze jak sie nie zaplaci to maja pacjenta gdzies. ale dopiero od wczoraj tak naprawde sie ciesze z ciazy bo wiem ze przebiega w porzadku :)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #588739 przez iwonta_kg
Ja prawdopodobnie urodze w pierwsza rodzice ślubu:) zaszłam w ciążę trzy miesiące po ślubie.

Co do włosów na brzuchu ja nic nie mam;) tylko tak dziwnie pepek mi sie układa i dziura mi sie na brzuchu robi :/

Dziewczyny porobcie sobie awatarki żeby bylo was lepiej rozpoznawać:)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #588793 przez MyMelange
Ja włosow na brzuchu jeszcz nie mam, ale ostatnio wyrwałam jednego na klacie!!! :laugh:

A powiedzcie, jak z Waszymi snami? Mnie przesladuja przedziwne historyjki - ostatnio np. urodzilam fretke hihi ;P

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #588800 przez ninka333
Hej.
Ile nowych mamusiek sie pojawiło :lol:
Ja włosów na brzuchu tez jeszcze nie mam :) ale na to przyjdzie jeszcze czas - w poprzedniej ciąży urosło mi chyba ok 5 takich długich :P ale zaraz po porodzie zniknęły- pewnie wypadły :)
Ciemna linia też jeszcze się nie pojawiła!!!!

U mnie ze snami jest ok - usypiam zaraz po przyłożeniu głowy do poduszki - niestety senność zamiast mi "zanikać" to mi sie zwieksza z upływem czasu :( chodze spać ok 21 i o 6 rano jak wstaje do pracy to nie jestem w stanie dojść do siebie. Nie wiem czy mi się coś śni bo mam tak mocny sen !!!!
Zauważyłam jednak, że coraz ciężej mi sie wygodnie ułożyć - taz tak macie???? Niby brzuch jeszcze nie jest duzy a jednak już jest niewygodnie.

córeczka ALICJA

11 lata 9 miesiąc temu #588814 przez iwonta_kg
Ja tez tak mam że nie moge sie dobrze ułożyć. A ze snem jest ok. Budze sie 8-9 a chodze spac o 22. Na początku mialam jakies durne koszmary a teraz często mi sie śni ze wygrywam w lotka:):)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #588852 przez Kasia :]
Witam nowe Mamusie, które do nas dołączyły :)

Ze snem u mnie podobnie, jak u Ciebie MyMelange. Dziś śniło mi się, że jestem już dwa dni po terminie, a ja nie mam nawet jednej rzeczy dla Maluszka. Chyba to trochę przez to, o czym ostatnio rozmawiałyśmy na forum :lol: I faktycznie coraz gorzej mi znaleźć wygodną pozycję...wcale mnie nie cieszy już, że mogę się wysypiać do woli.

izula: Na USG faktycznie Twój Dzidziuś wygląda na bardzo dużego :) już nie mogę się doczekać, kiedy ja znów zobaczę swoją Kruszynkę :)

niagara : Jesli chodzi o włoski na brzuszku, to tuż pod pępkiem stały się one faktycznie ciemniejsze :)

kalina : Jeśli chodzi o potas, to dla kobiet w ciąży słyszłam, że dobre są też banany. Nie wiem czy je lubisz, ale są bardzo zdrowe :)

11 lata 9 miesiąc temu #588927 przez papi88
czesc dziewczyny
agilla miło ze o mnie pamietasz :) nie zagladałam ostatnio bo przez ta pogode głowa mi odpada oczy bola od siedzenia przy kompie chce juz wiosne prawdziwa wiosne bez przesilenia i skoków pogody.

moje panie wybrałam sie dzis na zakupy ale nie dla dzidziusia dla siebie pomyslicie ze wyrodna matka jestem i mysle tylko o sobie :) nie tak nie jest poprostu dla dziecka juz praktycznie wszystko mam bo znajomi maja roczne blizniaki i na biezaco zdaja nam ubranka :) wiec moge pomyslec jeszcze o sobie i jestem załamana bo nie ma zadnych ubran dla kobiet w ciazy tzn sa albo worki na kartofle albo ubrania bardzo obcisłe i niekomfortowe wiec kupilam sobie chociaz jakies leginsy i z dwa sweterki aby chociaz na swieta jakos wygladac.oczywiscie nie mogłam zapomniec o moim malenstwie dlatego poogladałam tez wózki (wózek juz niby mam ale ma juz 7 lat i nie jest za ładny ale pozadny)teraz tych wozków to jest wybór rozne modele kolory mi wpadł w oko bezowy neutralny kolor dla chlopca i dziewczynki choc nie wiem jak by sie spisal w zimie.facet od wozków wygladal na ogarnietego powiedzial na co zwrocic uwage przy zakupie i narzekał na firme x-lander czy jakos tak tzn moze nie nazekał ale mowil ze za wozek tej firmy placi sie drogo za sama marke a mozna rownoczesnie kupic tez dobry za polowe ceny.

a zapisałam sie do szkoły rodzenia :) start zajec prawdobodobnie od 22 kwietnia polozna ma jeszcze do mnie dzwonic.
no i nie wiem w którym tyg najlepiej isc na usg 4d bo kurcze no chce poznac w koncu plec teraz wizyte mam w 18tc to moze tez mi cos powie mimo ze ma kiepski sprzet ale na 4d to juz musi mi powiedziec

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #588932 przez kalina
Kasia ostatnio zaczelo mnie ciagnac do bananow wiec to super wiadomosc:-) dzis zmiksowam sobie jogurt naturalny z banabami i myslalam ze sie nie najem.. a tera chodza za mna frytki z majonezem. dawno nie mialam zadnych zachcianek to pewnie zaczynam nadrabiac.. oj oby te wymioty juz nie wrocily bo podoba mi sie stan ze caly czas jestem glodna. od wczorajszego wieczora co chwila kieruje sie wxstrone lodowki:-) gdyby nie bol glowy to byloby cudownie

co do wloskow to dopiero po przeczytaniu zaczelam sie przygladac i faktycznie kolo pepka sa ciemniejsze:-)

a co do snow to dzis snilo mi sie ze urodzilam dziewczynke. jak powiedzialam mezowi ze to moze proroczy sen to mowi ze nie bo czuje ze to bedzie chlopak:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #588939 przez niagara
Papi ,mój lekarz powiedział, że usg 3d najlepiej zrobić pomiędzy 22-26 tygodniem ciąży. Ja będę robiła w 22, już nie mogę się doczekać :)
Jeśli o sny chodzi, to śniło mi się niedawno, że na usg było widać płeć, chłopiec :laugh:
Problem w tym, że moje sny często sprawdzają się na opak więc już mogę sukienki kupować :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #588946 przez kalina
Papi ja na wczorajszym usg pytalam kiedy najlepiej 3/4d to babka mowi ze 22- do 26 tydzien najpozniej bo potem juz dzidzia malo bedzie miec miejsca i gorzej wszystko widac. mi na chwile poscila w 3d. na razie smiezznie wyglada bo taka buzka zdeformowana ale na pewno sie wybiore pozniej bo podobno juz ladnie widac. nam tak fajnie zaslonila raczka oczka(albo miejsce na oczka bo na razie powieki zrosniete)

a na co trzeba zwracac uwage przy zakupie wozkow?

url]

11 lata 9 miesiąc temu #588958 przez MyMelange
Serio przesypiacie cale noce? Ja od 7 tc nie przespalam ani jednej :( Musze wstac na sikanie minimum raz, czasami i wiecej. Dochodza tez rozne atrakcje - np zatkany nos, bol glowy itp. Zazdroszcze Wam!

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #588962 przez niagara
Znalazłam taki artykuł dotyczący tego, czym kierować się przy wyborze wózka dziecięcego.
www.babyboutique.pl/index.php?news=show&news_id=7

11 lata 9 miesiąc temu #588975 przez papi88
niagara,kalina własnie tak myslalam ze wtych tyg bo pozniej dziecko jest juz za duze ale wolałam sie podpytac :) to ja przed majówka pojde na to 4d ale wczesniej musze miec jakies usg bo nie doczekam sie chce znac plec juz w koncu
jezeli chodzi o wózki to na pewno ogólnie na koła jakie sa czy wygodnie sie prowadzi i lekko a pozatym na długość i głebokosc gondoli czym wieksza tym lepsza aby nie było ze dziecko ma 4 miesiace i juz mu ciasno, ile wazy wózek i jak sie składa abym mogła go sama zapakowac do samochodu a reszta pewnie okaze sie w praktyce mamy ktore maja juz dzieci na pewno wiedza lepiej na co zwrocic uwage przy zakupie

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #588993 przez nefeli
Agilla jesli moge jakos pomoc,to ja mialam zolty sluz,nic poza tym.Lekarz moj od poczatku bez wzgledu na sluz,kazal koniecznie zrobic badania (czyli wymaz) na chlamydie i jakies inne bodajze 3 bakterie,wynik bede miala w piatek,a jutro posiew moczu.Z moczu nie licze na nic dobrego bo nie mialam nawet czym nasikac,wiec zamiast srodkowego strumienia moczu byl od poczatku,wiec jutro sie okaze.Agilla moj ginekolog nalega na te wymazy z pochwy,na pierwszej wizycie powiedzial mi ze kazda ciezarna musi przejsc na poczatku,bo kazda bakteria moze wplynac bardzo zle na plod:( Dodam ze ja chodze tylko prywatnie...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka