BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #725431 przez karolcia1919
Witamy ;)
My tez po sniadaniu ;) wczoraj zasnelam choc nie wiem kiedy....

W nocy budzily mnie straszne bole w pochwie..z lewej prawej strony..jakby maly pchal nozki...co to moze byc?;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #725439 przez iwonta_kg
Dzien dobry.

Wciagnelam na sniadanie zupe mleczna i pol chleba z nutella :)

Karolcia rozciaga ci sie spojenie lonowe. Przykry bol ale bedzie towarzyszyl do konca ciazy.

Mi skurcze przeszly poki co.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 4 miesiąc temu #725443 przez karolcia1919

11 lata 4 miesiąc temu #725447 przez MyMelange
Dziewuszki czemu chcecie dopajac dzieci? W cycu jest wszystko, co im potrzebne. No i czemu slodkie wrzucac do wody, a nie dac samej wody?

Iwonka, ciesze sie, ze juz masz luzny brzunio :)

Kalinka birz cos do ssania za wczasu, to moze przejdzie.

Iva, al Cie dobrze z tymi prezentami. Ja poki co dostalam jedna pare bucikow no i ciuszki od kuzynki, ale to bardziej na pozyczenie. Pewnie wszyscy beda chcieli cos kupic, jak juz maly bedzie na swiecie, a wtedy to ja wszystko bede miala...

Bylam wczoraj ponownie na podkrecenie aparatu - k....wa jak dzis boli szczena! Juz prawdopodobnie do porodu sie nie wybiore, bo nie potrzebuje dodatkowo bolu zebow :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #725451 przez kocham_cie
Dzień dobry :laugh:

To i ja melduję się że już po śniadanku :) Noc minęła całkiem przyzwoicie wstałam o 8, a położyłam się dopiero koło 1 bo przyszła fura Pana Antoniego i żeśmy z D. oczywiście nie umieli się na nią napatrzeć...

No i oficjalnie mogę się pochwalić że... padło na quinny buzza 3w1... wygrała jednak jego niska waga, a za rok i tak pewnie dokupię jeszcze quinny zappa. No ale co najlepsze miał być nowy, ale moja mamka zalazła na allego taką "igiełkę" za 1500zł że aż szkoda było nie skrzystać i jest używany, ale stan idealny... ani jednej ryski na stelażu... i zaoszczędziłam prawie 1000zł

Magda M

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #725454 przez kocham_cie
No i oczywiście nasz księciunio...

Magda M

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #725463 przez MyMelange
Madzik, no fura rewelacja! Bardzo ladny kolorek :) Moj kot tez niestety upatrzyl sobie wozek i spi albo w gondoli (oczywiscie bez materaca) albo na dole w koszu. Juz wlozeczku tez sypial, ale wyjelam wszystko co miekkie i zrezygnowal :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 4 miesiąc temu #725467 przez kocham_cie
MyMelange napisał:

Madzik, no fura rewelacja! Bardzo ladny kolorek :) Moj kot tez niestety upatrzyl sobie wozek i spi albo w gondoli (oczywiscie bez materaca) albo na dole w koszu. Juz wlozeczku tez sypial, ale wyjelam wszystko co miekkie i zrezygnowal :)

No paskuda czaiła się oczywiścia na gondole ale dostał strzałkę w czaszkę od D.i mu się odechciało...natomiast fotelik dorwał jak poszliśmy poskładać resztę fury do kartonów bo musimy wywieźć ją do moich rodziców, bo u nas nie ma miejsca :dry: szkoda bo jak dla mnie to wózek mógłby stać rozłożony a ja bym sobie na niego patrzyła i jeździła nim po mieszkaniu :silly:
No a jeśli chodzi o łożeczko to tak właśnie sobie myślę że jak je w końcu kupimy to zostanie rozłożone ale pościel ubiorę dopiero jak wrócę z młodym ze szpitala, bo pewno i tam się będzie pchał kaciambr paskudny ;)

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #725475 przez izula
Cześć dziewczynki :)

Kocham cię śliczny 3 kołowiec i ten kolor rewelacja. A zawsze oszczędność. Ja też mam używanego Quinny Buzza 3w1 :)) tylko zielonego ;)

Dziewczynki trzymajcie się kochane. Ja dziś wybywam, mąż zabiera Nas do Świerklańca to jest 25 km od nas. Chociażby tylko na lody to już dla mnie dużo. :))

Buziaki dla was

[/url]
[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #725486 przez niagara
Dzień dobry :)
Dawno już tak dobrze mi się nie spało :)
Madzia śliczny kolorek ma Wasz wózeczek :)
Iwonka dobrze, że się uspokoiło :) Jeszcze trochę :) Normalnie, aż ciężko uwierzyć, że za 11 dni będziesz tuliła Kacperka :) Zazdrość bierze :blush:

11 lata 4 miesiąc temu #725488 przez karolcia1919
Kocham Cie...wozek super ;) kolor fajny ;)

A my dzis rowny 35 tydz ;) czyli wchodzimy w 36 ;)

11 lata 4 miesiąc temu #725495 przez Monika23083
Cześć dziewczyny !!!

Ale się rzopisujecie, precytałam wszystko i już nie ograniam co miałąm komu napisać:)

iwonka ja piję ze 3 butelki wody po 1,5 litra dziennie i toaleta normalnie co chwilę. Żarłok jestem niesamowity też :laugh:

pyzaura ja biorę Laktomag, jest tani i też bardo dobry:)

dziewczyny, które chcą przyśpieszyć skurcze: herbatka malinowa nic nie da, bo maliny takich właściwości nie mają, ale za to herbatka z hibiskusa daje radę, ja po 38 tc zacznę pić:) już raz prawie wylądowąłam w szpitalu około 20 tygodnia przez nią, takie miałąm skurcze, więc lekarz zabronił , no i pewnie wypróbuję ten napar z liści malin, ale to jeszcze mam czas:)

kocham cie fajny wózeczek i ten kolor, a kociu prześliczny, pasuje mu fotelik maxi cosi:)

ja właśnie dzisiaj skończyłam kolejne maliny: mam już 31 słoików soku z malinami, a te ciągle rosną i rosną, że co drugi dzień muszę na wiochę jechać i oberwać:) będzie co pić zimą:)

11 lata 4 miesiąc temu #725509 przez kocham_cie
Monika23083 napisał:

Cześć dziewczyny !!!

dziewczyny, które chcą przyśpieszyć skurcze: herbatka malinowa nic nie da, bo maliny takich właściwości nie mają, ale za to herbatka z hibiskusa daje radę, ja po 38 tc zacznę pić:) już raz prawie wylądowąłam w szpitalu około 20 tygodnia przez nią, takie miałąm skurcze, więc lekarz zabronił , no i pewnie wypróbuję ten napar z liści malin, ale to jeszcze mam czas:)

Ja jeszcze słyszałam coś o olejku rycynowym... tylko nie wiem w jakich ilościach go pić :unsure: muszę poszperać w necie, moja sąsiadka mówi że jej pomogło i dostała skurczy ale była 4 dni po terminie więc nie wiem czy to rzeczywiście olejek czy samo się zaczęło :unsure:

a i jeszcze wczoraj pisałyście o MAŚCI NA BRODAWKI ja za poleceniem Iwonki , a później położnych zaczęłam smarować brodawki maltanem jakieś 2 tygodnie temu... i muszę powiedzieć że naprawdę widzę różnicę po pierwsze zrobiły się twarde, nawet nie bolą jak po nich ręcznikiem szoruję (zalecenie położnych) a po drugie jak tylko je dotknę to "bryk" i gotowe do działania, a wcześnie nie chciały tak sterczeć i już się bałam jak będę karmić małego :silly: więc ja polecam :side:

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #725510 przez iwonta_kg
Madzia sliczny wozek! Kolorek jest super bo my mamy taki sam :)

Rodzice poszli mieszkac na caly weekend do siostry bo ta wyjechala do drugiej siostry do poznania i wracaja do nas w poniedziałek. Odpoczywam psychicznie do poniedzialku.

Zjadlabym kebaba... :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 4 miesiąc temu #725513 przez Monika23083
kocham_cie napisał:

Ja jeszcze słyszałam coś o olejku rycynowym... tylko nie wiem w jakich ilościach go pić :unsure: muszę poszperać w necie, moja sąsiadka mówi że jej pomogło i dostała skurczy ale była 4 dni po terminie więc nie wiem czy to rzeczywiście olejek czy samo się zaczęło :unsure:

tego nie wiedziałam, olejkiem rycynowym myję twarz, słyszałam też ma dobry wpływ na jelita, dobrze przeczyszcza :) picie siemienia lnianego jest dobre, a ponoć można zacząć już od 34 tygodnia:)ale tak naprawdę to nigdy nie będziemy wiedziały czy te skurcze to tak naturalnie przyszły czy popędzone :) no oprócz tego hibiskusa, którego jestem pewna na 100%, ale to w moim przypadku podziałało:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka