- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do cięcia cesarskiego to ja bym nie była tak przekonana w 100% że skończy się u Ciebie porodem naturalnym zważywszy na Twoje skoki ciśnienia. W szczególności jak Twoje ciśnienie skacze w chwili stresu to wydaje mi się, że jak dojdzie do akcji porodowej to Ci je wysadzi porządnie bo to są ogromne emocje.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kinia to gdzie dziś się na imprezę wybieramy żeby potem smacznie pospać... no a jeśli chodzi o miednicę to chyba najwyższa pora może młody się wstawia w kanał i dlatego czujesz taki dyskomfort... mi przeszło po 3 dniach
Kasia malutko, zgrabniutko... oj jak ja wam zazdoszczę
Serku no i co, bo nic żeśmy się nie dowiedziały
Monia to ja jeszcze o GBS- kochana po to właśnie robią na wymaz żeby przed porodem podać antybiotyk i uchronić maluszka przez zakażeniem... będzie dobrze
seks drugs... and rock and roll... chyba musimy jeszcze na to poczekać... mój D. po tym jak ostatnim razem z bólu nie dałam rady to jak tylko słyszy że coś zaczynam kombinować to ucieka jak poparzony...no a poza tym... główka, penis... jego syn pierworody... ble ble ble
A własnie i jeszcze jedno pytanko do dziewczyn które śmigają na basen... lekarze wam pzowolili... bo ja po pobraniu wymazu na GBS dostał zakaz na tego typu atrakcje żeby nie zlapać małego pryzyjaciela...
Idę rozmrażać lodówkę, bo przymierzam się do tego od pół roku i do zamrażalki się już dostać bez kilofa nie umiem... dobrze że pingwiny się tam jeszcze nie zadomowiły... a pisało że taka super sama się niby miała rozmrażać... jasne
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Akina - kochanie wszelkie te straszne historie z paciorkowcem to przeważnie dotyczą kobiet które nie wiedziały że są zarażone i lekarze nie zachowali należytej ostrożności. Na pewno lekarze mając świadomość, że masz paciorkowca zrobią co trzeba żeby nie narażać dzidziusia.
A co do cięcia cesarskiego to ja bym nie była tak przekonana w 100% że skończy się u Ciebie porodem naturalnym zważywszy na Twoje skoki ciśnienia. W szczególności jak Twoje ciśnienie skacze w chwili stresu to wydaje mi się, że jak dojdzie do akcji porodowej to Ci je wysadzi porządnie bo to są ogromne emocje.
No Paulinko to moje ciśnienie to jakieś porąbane jest! Wczoraj mierzyły mi w poradni 4x i za każdym razem 160/110! Poszłam do domu,zmierzyłam po godzinie 127/77 puls 81 Jak wylazłam z gabinetu to dopadły mnie położne i tylko pytały czy dostałam skierowanie do szpitala
Madzia wariatko,pingwiny,kilofy hahaha
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dziś mam wizyte u gin po 4 tyg urlopu wkoncu wróciłą to dowiem się jak łożysko, szyjka i malenka
villemo i karola - nastraszyły was troche maleństwa ale dobrze, że to jednak fałszywe alarmy
akina- z tym GBS to na spokojnie. miałam w pierwszej ciąży i dostałam antybiotyk przy porodzie a rodziłąm sn i na tym się skończył temat gbs. w tej ciąży bez badań wpisali mi że mam dodatni gbs bo tego się nie da wyleczyć i raz wychodzi w badaniech a raz nie. jak ktoś się zgłasza na porodówkę bez tego badania to z automatu jest traktowany jakby miał dodatni gbs i ma podawany antybiotyk. czytanie informacji w necie nie jest najlepszym pomysłem
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- paulinka.k22
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co się dzieje, czyżby połowa wrześniówek chciała się rozpakować jeszcze w sierpniu jak tak dalej pójdzie, to we wrześniu zostanie nas garstka
Akina-Monia wybiłaś już sobie tego paciorkowca z głowy dziewczyny już tyle na ten temat napisały, więc nie ma się co stresować, będzie dobrze! Mi wczoraj na wizycie pobierał doktorek wymaz i po kilku minutach miał wynik, na szczęście ujemny!
Serku i Izulka a co u Was? dajcie znać!!!
Karolcia dobrze,że u Ciebie się uspokoiło bo jeszcze jest czas
A wy tylko o tym seksie, jakieś niewyżyte czy co ja już dawno zapomniałam co to jest i tak sobie myślała, że może przed porodem coś zadziałać, ale juz nie wiem czy to dobry pomysł, żeby się tym paciorkowcem nie zarazić...bo wiecie mąż tyle miesięcy nie używany, to nie wiem czy czegoś nie przyplątał
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Widzę, że dzisiejsza noc obfitowała w atrakcję Super, że u Wszystkich się dobrze skończyło Szkoda jednak, że nie pojawiło się żadne wrześniowe Maleństwo
U nas w dalszym ciągu spokój, coś zaczynam wątpić w to rozpakowanie w tym tygodniu...
Aga jak mi robił to badanie, to mówił że sprawdza długość szyjki macicy.
Kasiu śliczna mamcia z Ciebie
No mój lekarz oczywiście mi nic nie powiedział, żeby teraz unikać współżycia i nie chodzić na basen, żeby nie złapać tego paciorkowca, a ja głupia oczywiście na to nie wpadłam Żałuję teraz, że tam poszłam, ale mam nadzieję, że nic się nie przyplątało. Nawet nie wiedziałam, że ten paciorkowiec jest, aż tak groźny dla dziecka
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Ja znow na szybkiego Musialam sprawdzic mamcie bo az mi zal jej wczoraj bylo no ale dzis juz lepiej Mezus kicha prycha i nie chce sie sluchac jak mu wciskalam miod do herbaty eh te chlopy nie chca nie chca a potem jak ich rozlorzy to jecza
Monia Akina nooo raczej na porod ksiazecy to ja nie licze hehehe ale rozbawilas mnie Jej tam pewnie nawet stopy masowali A ten wstretny mr P (no bo chcialas zkonczyc temat wiec nie uzje tego slowa) to tylko powiem ze gdzies czytalam ze nie ma znaczenia czy cc czy naturalny bo ze przy cc dziecko tez moze sie zarazic Sama dokladnie nie wiem ale mysle ze jakby to byla opcja by uchronic to pewnie by tak zrobili choc z tego co pisza to i tak dziecku podaja zastrzyk bez znaczenia w jaki sposb sie rodzi Najwazniejsze na porodowce odrazu o tym wspomnij zeby juz wczesniej wiedzieli! i nie czytaj na necie bo wiadomo ze najczarniejsze scenariusze cie przeraza zreszta kogo by nie przerazily!bedzie dobrze kochana grunt ze lekarz i w szpitalu beda wiedziec ze trzeba dac zastrzyk!
Kasia slicznie wygladasz i jaki zgrabniutki brzunio Taki nie duzy na fotce wyglada!
No i jak dzis rano przeczytalam o Pauli Vilemo to juz bylam przekonana ze urodzila.
Faktycznie Kinia ja tez jak czytam na forum to jak w thrilerze Trzymaja nas laski w napieciu!
Za to Izula nic nie pisze Cos mi sie wydaje ze sie rozpakowala!Obstawiam ze zostala druga mamusia na wrzesnioweczkach!co myslicie?
Nubi Asia a ty nie lubisz myszki miki?no co ty? Przyzwyczajaj sie kochana za niedlugo to wszystkich bohaterow kreskowek na pamiec bedziesz znac!Ja z mezem juz mamy trening z angielskich kreskowek bo znajomi zostawiali z nami czasem swoja core wiec jestesmy obcykani Moj maz to czasem mnie zadziwia bo jak zacznie z mala nawijac o bajkach to ja sama bym tego nie spamietala suzzie sheep, peppa pig, zebra zoe no masakra jakas
Donata sliczny komplecik Mnie najbardziej podoba sie ten w wozku!
Iwonka czyzby dzis noc przespana?
Daga fakt masz racje zmieniam zdanie ALez ja ci wspolczuje choc taki dwu sekundowy seksik dla meza tez zadna przyjemnosc! no ale jak to mowisz ty nawet nie zauwazysz ze on tam byl hehehe
Rozbawilyscie mnie z rana chyba bedzie dobry dzien
Wczoraj mi minal termin z okresu do terminu z usg niecaly tydzien hmmm kiedy moj malenki wylezie Wiem wiem monotematyczna sie robie ale juz nie moge sie doczekac i chce miec to za soba! a i jemu bidulkowi juz napewno niewygodnie bo sie tak rozpycha ze tylko stopy po calym brzuchu lataja!no coz czekania ciag dalszy ...
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Ledwo forum włączyłam a Wy od samego rana o seksie i alkoholu U mnie na szczęście na razie z seksem nie ma problemu - co jakiś czas delikatnie i spokojnie, a przynajmniej nie muszę się męczyć w domu z niewyżytym chłopem a i ja mam lepszy humor A co do alkoholu...hmmm... teściowa z Austrii przywiozła Mohito i jak zobaczyłam butelkę to ślinotoku dostałam. Mój to się śmieje, że po takim czasie abstynencji to po jednym drinku będzie musiał mnie zbierać
No i widzę, ze kolejne chętne się ustawiają do porodu. Villemo mam nadzieję, że juz sie uspokoiło i jeszcze troszkę wytrzymacie. Karolcia dobrze, że u ciebie to tylko fałszywy alarm i że jeszcze jesteście z Kornelkiem (Kornelką? ) w dwupaku.
Akina a ty nie czytaj takich strasznych rzeczy na necie, bo Ciebie to już nie dotyczy, bo lekarze będą wiedzieć że masz tą cholerę wstrętną i odpowiednio się nią zajmą przy porodzie, tak że Twojej Igusi nic sie nie stanie A to mi sie wydaje dotyczy jak kobiety nie wiedzą o tej bakterii - to wtedy jest duże ryzyko zarażenia przy porodzie.
Kasia śliczna mamusia Teraz będę wiedzieć kogo wypatrywać w niedzielę na targach
Donata śliczne łóżeczko i wózek dla maleństwa
- donata
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Bry
Rozbawilyscie mnie z rana chyba bedzie dobry dzien
Wczoraj mi minal termin z okresu do terminu z usg niecaly tydzien hmmm kiedy moj malenki wylezie Wiem wiem monotematyczna sie robie ale juz nie moge sie doczekac i chce miec to za soba! a i jemu bidulkowi juz napewno niewygodnie bo sie tak rozpycha ze tylko stopy po calym brzuchu lataja!no coz czekania ciag dalszy ...
A jak się czujesz na końcówce? Dzidzia mniej ruchliwa czy Ci brzuszek ,,rozrywa"? Nie puchniesz? Ja już zaczęłam trochę puchnąć z jakieś tydzień temu, a to dopiero 35. tydzień... Za 4 tygodnie to będę pewnie jak bańka i co najgorsze woda się zatrzymuje w organizmie, bo kilogramów z dnia na dzień coraz więcej... Jeszcze tydzień temu miałam ponad 2 kg mniej
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Zaczne od Nubi póki pamiętam co chcę napisać A więc Nubisiu możesz śmiało brać tabsy anty karmiąc piersią. Ja po urodzeniu Fila juz po 3 tygodniach zaczęłam brać Cerazette,wtedy to bły jedyne dostępne na PL rynku tabsy dla mam karmiących ale teraz na pewno jest tego więcej. Moja koleżanka bierze tabletki Azalia więc już masz dwa rodzaje do wyboru
Pełnia i nasze kobitki nas tu straszą Ja się dziś rano zerwałam na dzwięk SMSa.... byłam praktycznie pewna,że to od koleżanki z pracy,że urodziła,albo,że na porodówce,ale nic z tego.... To był sms od innej koleżanki z pracy czy u nas wszystko ok bo miała taki okropny sen,że mieliśmy z Bartoszem straszny wypadek... Nie wiem skąd takie sny ale ja też cholera czasem miewam tak głupie....
Aga,Ty się męczyłaś pół godziny i co???? Zniknęło?? Bo ja to sobie sama wykasowałam hahaha
Miałam pootwieranych kilka okien no i oczywiście zamknełam te w którym pisałam posta....BLONDYNKA na 100% hahaha
Kasiek-drobinka wrzuciła foteczkę Śliczna TY
Ale się w tematach rozkręciłyście hahaha sex,alkohol hahahah SEX,DRUGS AND ROCK&ROLL
Donia,ślicznie się to wszystko prezentuje Nie mogę się tylko przyzwyczaić do imienia jak piszesz Szymuś.... Jak sobie wbić do łba i kojarzyć to imię ze ślicznym noworodkiem jak przed oczami zawsze staje mi zakuty pysk mojego ex barana??
Miałabym ruszyć tyłek i jechac po ten wynik GBS i jeszcze do szkoły Fila miałam się zapytać czy go przenieśli do innej klasy,bo składałam takie podanie.... a lenia mam.
Kurier własnie przywiózł i naklejki na ścianę i chusteczki w pudełku i gabkę do kąpieli....
Po południu więc chyba będę wyklejać kącik Luśkowy
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Hej!
Co się dzieje, czyżby połowa wrześniówek chciała się rozpakować jeszcze w sierpniu jak tak dalej pójdzie, to we wrześniu zostanie nas garstka
haha Paulinka chcieć to sobie mogą
Co prawda zostało jeszcze 10 dni sierpnia ale mi się teraz wydaje,że poza planowanymi cc w sierpniu nie pojawi się za wiele "wrześniowych" bąbli
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Donatka łóżeczko jak z katalogu!!! Boskie!!!!!!! I ta pościel z misiem przesłodka!!!
Kasia pstrykaj foty wózka, łóżeczka, ciuszków i wszystkiego co tam jeszcze masz i wrzucaj na forum bo my lubimy oglądać takie foteczki
Monia musisz więcej leżeć żeby nie było Ci słabo!! A może za mało świeżego powietrza miałaś??
Mąż mnie dopadł dziś rano Jakoś dzisiaj już nie odczuwałam bólu tak jak wczoraj. S. zapokojony to od razu inny człowiek A skurczów jak nie było tak nie ma więc chyba wytrwam do poniedziałku..
Słuchajcie ważne pytanie!! czy któraś z was ma umowę w pracy do dnia porodu?????
Agamo wczoraj poszłam spać grubo po północy i wstawałam o 2 a potem o 4 na siku. ale nie miałam siły bawić się telefonem. o 8 S. przyszedł do salonu i wbił mi się pod kołdrę
Nike śliczne zdjątko w awatarku
Jejuuu Kacperek mi zaraz przez pępek wyjdzie!!! Ile to dziecię ma siły
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
A wy znowu od wczoraj naskrobalyscie tyle postow ze trzeba was nadrabiac
takze zabieram sie za czytanie i odpisywanie
Akina oby z tym paciorkowcem wszystko ok nie martw sie biedulo wiecznie cos ... ale jeszcze troszke Igunia bedzie z Toba i zaczna sie radosne dni a nie nerwowka zobaczysz kochana i nie czytaj tyle bo wiem po sobie im wiecej czytamy na takie tematy tym bardziej sie nakrecamy i denerwujemy takze 3mam kciukaski za Cie
Kalinka hehe mala chce Ci pokazac ze sie nie moze doczekac zobaczyc mamusie :D poczeka jeszcze z tydz dwa zobaczysz cwiczy w brzusiu wielkie wyjscie moja tez szaleje ze hoho a niech sie powierca troszke maluszki tyle radosci to sprawia
Iwonka
Villemo 3maj sie tam i jak dasz rade informuj nas co z Toba bo sie zamartwiamy sloneczko
Nubi Ty jestes artystka ale sie usmialam z tymi tabsami i gwaltem dajesz czadu malenka
Madzia wiesz jak sie sypia ciezarne te co maja jeszcze czas by mogly sobie poczekac a te co maja juz wyjsc grzecznie ustepuja im miejsca te nasze dzieciaczki szalone jak ich mamusie
Karolcia dobrze ze jeszcze w dwupaku wytrzymasz te 2 tyg ale zwolnij troszke odpoczywaj to teraz dla Ciebie najwazniejsze jak zregenerujesz sily idz na maly spacerek sie przewietrzyc i dalej odpoczywaj
Kasiu sliczna szczuplutka z pieknym domkiem mamusia
Dagusia dla Ciebie leci goracy buziak z polnocy za te Twoje pozytywne myslenie :* kochana jestes i dziekuje Ci za to
Donata slicznie misiowato sie zrobilo rewelacja
Ninka 3mam kciuki za wizyte
to chyba narazie na tyle aaaa pamietajcie o jutrzejszych promocjach w LIDLU