BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #728276 przez niagara
Serku a po tym badaniu to leciala Ci zywa krew? W sensie czerwona? Bo mnie wczoraj tez tak badal i mowil, ze moge troche krwawic, ale u mnie zamiast tego pojawil sie na brazowo zabarwiony sluz i to dopiero dzisiaj. Sama nie wiem co mam o tym myslec :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #728278 przez nike84
kalinka mnie nie chodziło o to, że każdy starszy lekarz ma mniej entuzjazmu. Tylko nefeli tak napisała: "NR2 starszy,wiec moze z wiekszym doswiadczeniem???,zmeczony jakis troche praca,taki troche "przepraszam ze zyje"",a mnie się to skojarzyło z moim poprzednim doktorkiem :blink: No a Twój mąż to trzeba przyznać że ma poczucie humoru :silly:
Serku trzymam kciuki :) dobrze, że już spokojnie możesz rodzić więc co by się nie stało będzie dobrze :blink:
Witaj Kasiu :) Ja to w sumie dla Ciebie jestem z tych nowych mam, bo pojawiłam się na forum jakoś zaraz po tym jak Ty z niego zniknęłaś ;)
Karolcia teraz Ty? Teraz jak sie zaczniecie rozpakowywać to jedna po drugiej :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #728280 przez karolcia1919
Siedze w szpitalu ale lekarz mnie jakis przyjmie dopiero za jakis czas-wszyscy na porodowce...w tej chwili odbywa sie 7 porodow !!!;/

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #728290 przez kalina
karolcia jeju nie mow ze to juz? moze tylko falszywy alarm. porobia badania nafaszeruja prochami i bedzie ok.. trzymam kciuki

a no moj mezus jest jedyny w swoim rodzaju i nie wiem co bym bez niego zrobila:)

a nubi taniej wychodzi o zlotowke do zeromskiego wiec w ten sposob liczac to tam moge jechac:P a tak serio to zeromski na plus ma to ze mniej rzeczy trzeba zabrac z soba i jednak mniej ma pacjentek. a jak lezalam na ujastku to patologia super a juz porodowka duzo gorzej wypada. boje sie ze na taka duza ilosc pacjentek nie beda miec czasu sie mna zajac i co najwazniejsze po porodzie potrzebna mi polozna ktora mi wszystko wyjasni z cierpliwoscia. a wydaje mi sie ze w zeromskim to lepiej wyglada. problem tylko jest taki ze juz tu na badania chodze i tu karte i wszystkie badania mam. wiec gdzie mi strzeli do glowy jak bede rodzic to tam pojade:) najwyzej nie zdaze i urodze w domu jak nie bede sie mogla zdecydowac :silly:

iva hihi tez mi sie zdarzylo kilka razy popluc komputer jakzescie z czyms wyskoczyly:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 4 miesiąc temu #728292 przez mery75
karolcia1919 napisał:

Siedze w szpitalu ale lekarz mnie jakis przyjmie dopiero za jakis czas-wszyscy na porodowce...w tej chwili odbywa sie 7 porodow !!!;/

Napisz jak coś będziesz wiedzieć

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #728297 przez kalina
niagara napisał:

Serku a po tym badaniu to leciala Ci zywa krew? W sensie czerwona? Bo mnie wczoraj tez tak badal i mowil, ze moge troche krwawic, ale u mnie zamiast tego pojawil sie na brazowo zabarwiony sluz i to dopiero dzisiaj. Sama nie wiem co mam o tym myslec :huh:

mi dzis poleciala krew przy badaniu a teraz juz leci braz. i tym mam sie nie przejmowac. bo pytalam bo ostatnio to samo bylo.

karolcia cierpliwosci.. byle szybko skonczyli i nie przyjechala jakas nowa do porodu

nike to zle zrozumialam:) cosik ostatnio czytam haotycznie:)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 4 miesiąc temu #728300 przez niagara
Ja nie wiem dziewczyny, co druga probuje sie wcisnac w kolejke ;) co Wam sie tak spieszy? ;) z tego co wiem, to teraz czas na Age, a pozniej cesarki Iwonki i Pauliny, oj nie ladnie sie tak wpychac ;)
A tak na powaznie trzymam kciuki! :)

Wlasnie wrocilam z basenu, bylam troche poplywac, odprezyc sie, ale to juz na pewno ostatni raz w tej ciazy, bo juz nie daje rady. Najlepsze jest to, ze bardziej zmeczylo mnie ubieranie sie niz plywanie samo w sobie ;)

11 lata 4 miesiąc temu #728311 przez Kasia :]
Kalinka, ma Twój mąż poczucie humoru :P a tak swoją drogą to nie strasz, że porodówka na Ujastku taka kiepska :/ bo właśnie tam zamierzam jechać. Koelżanka teraz rodziła córeczkę i bardzo sobie chwali Galla.

Asiu, miło Cię poznać i dziekuję :)

Nubi
, Tobie również dziękuję za życzenia ;) Ivusia szepnęła, hehe dobre :P

Nefel
i, no właśnie też mnie z tą wagą zdziwił, że niby dużo. Ale co ja się tam znam :/ zobaczymy ile Mała będzie ważyła 31 sierpnia. Bo tedy wybieramy się na wizytę.

Nike, witam kolejną szczęśliwą Mamusię :D

No i Karolcia, trzymaj się tam dzielnie!

11 lata 4 miesiąc temu #728312 przez nike84
kalina nie ma problemu, ja też ostatnio piszę skrótami myślowymi :silly: A jeśli chodzi o szpitale to w zeszłą środę rodziła koleżanka mojej siostry: pierwszy poród Żeromski, a drugi (ten teraz) na Ujastku i stwierdziła, że dla niej nie ma porównania - w znaczeniu, że na Ujastku bardziej jej się podobało. Ale ja i tak uważam, że co człowiek to inna opinia. Więc nie ma się co sugerować innymi ;) I jak nie będziesz się mogła już zupełnie zdecydować to rzuć monetą :silly:
Btw krakowianki wybieracie się może w weekend na Targi Mother&Baby?

No jak przedtem żadna nie chciała rodzić to teraz wszystkie się pchają drzwiami i oknami :silly: Tak więc czekam na kolejne radosne wieści :cheer:

11 lata 4 miesiąc temu #728317 przez Kasia :]
Nike, właśnie mnie wyciąga koleżanka i chyba się przejadę na te targi. Zresztą w razie czego szpital będzie bliżej :P Jak coś to będziemy w niedzielę, bo niestety sobota zajęta :/

11 lata 4 miesiąc temu #728319 przez kalina
hehe nike chyba faktycznie moneta zadecyduje bo ostatnio ze zdecydowaniem u mnieckiepsko:-P

wlasnie doczytalam tekst o szpitalu i sklepie.. niezle prownanie:-D

chyba faktycznie pelnia daje popalic

url]

11 lata 4 miesiąc temu #728325 przez Alivva
Ja się tam nie pcham w żadne kolejki :)
Mówię Wam tu i teraz że rodzę 10go września i basta ;)

11 lata 4 miesiąc temu #728326 przez nike84
Kasia :] napisał:

Nike, właśnie mnie wyciąga koleżanka i chyba się przejadę na te targi. Zresztą w razie czego szpital będzie bliżej :P Jak coś to będziemy w niedzielę, bo niestety sobota zajęta :/

Dobrze że targi są przez 2 dni to można sobie wybrać ;) My też raczej w niedzielę, bo w piątek mój małżonek idzie do kolegi na imprezę, wiec coś czuję że w sobotę będzie kac, a ja nie mam zamiaru się szlajać ze skacowanym chłopem :silly:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #728327 przez akina_zet
Witajcie Kochane,ja po wizycie.
GBS mam niestety dodatni czyli wyszedł paciorkowiec :( Uprzedził mnie gin o antybiotyku dożylnie gdy rozpocznie się poród i że mogę kilka dni dłużej zostać w szpitalu ze względu na obserwację małej. Zbadał mnie i powiedział odnośnie skurczy,że ma prawo mnie boleć ale że mam się nie martwić. Wywnioskowałam,że szyjka się skróciła,mała bardziej przesunęła, ale że na tym etapie ciąży to raczej normalne. Nospa i fenoterol dalej do brania. Ciśnienie miałam 160/110 w poradni (!!!) ale to raczej z nerw bo w domu było normalne (najwyższe miałam 136/77,później miałam poniżej 130),kazał je kontrolować.
Martwię się tym GBS,czy któraś jeszcze ma dodatni wynik?
Kolejna wizyta 30.08. ze stertą badań.

Witaj Kasiu ;)

Karolka jak tam?

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #728333 przez mery75
Akinka przykro mi że cię to dopadło kochana ja wynik będe miała 02.09 na wizycie kurcze ciekawe od czego to jest zależne niemartw się oby wszystko tylko potem było

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka