BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #727915 przez lenna_1983
Cześć dziewczyny,
jestem bierną formuowiczką od paru miesięcy podczytuję sobie forum mam wrześniowych i sierpniowych:)
i powiedzmy że od miesiąca - zastanawiam się czy naprawdę jestem jedyną tak bojącą się porodu ciężarówką.... ???:))
a przecież mam już 2 dzieci...
dziewczyny jak to jest? macie tak choć trochę?:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #727925 przez SerekWaniliowy
Ojej Akina przeczytałam co ta Twoja położna opowiada i nie chce mi się wierzyć, że jest położna! Jak tak można straszyć! a nawet więcej nie napiszę :silly: No i mam nadzieję, że dobre wiadomości przyniesiesz z wizyty :)

No Izula trzymamy kciuki oczywiście! :kiss:

Villemo no mąż musi być naprawdę zawiedziony, że kolejny raz będziesz go molestowała by cel osiągnąć ;P

No I Paulinka dziś na kontroli więc tez czekamy na relacje :)

A mój mąż wczoraj przyszedł zamyślony z pracy i pytam czy coś się stało - no nie, zjadł obiad bez słowa, poszliśmy wstawić czerwone pranie i nagle do mnie TO ON (w domyśle lekarz) MÓWI ŻE BOGNĘ MOŻESZ URODZIĆ NAWET W 2 POŁOWIE WRZEŚNIA?! więc odpowiadam, ze tak, że mogę przenosić według lekarza i znów cisza, JA MYŚLAŁEM ŻE JUŻ ZA TYDZIEŃ BĘDZIE Z NAMI i znów cisza JUŻ BYM BARDO CHCIAŁ. Oj jak ja kocham tego swojego głupola, nigdy nie myślałam, że tak się będzie cieszył i czekał na kruszke :) i ogląda ubranka i cieszy sie najbardziej z takiej sukieneczki na która powiesiłam wdzianko zielone wełniane bo już wieszaczki się skończyły i zadowolony pytał czy tak będziemy ją ubierali :)

Uciekam do tych buraczków bo później w ramach relaksu siedzenie przy desce do prasowania - muszę w końcu ochraniacz i inne pierdy poprasować a lenia mam taaaakiego jak stad do Nefeli ;P

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #727928 przez Alivva
Lenna ja się porodu nie boję ,bardziej komplikacji związanych z nim.... Nie chodzi o mnie tylko o dziecko. Kobietka jest w stanie przetrwać wszystko. Ja chcę mieć tylko pewność,że z dzieckiem będzie wszystko okey ale przeciez nikt mi takiej gwarancji nie jest w stanie dać...

11 lata 7 miesiąc temu #727932 przez Villemo
Jeszcze za wczas na gratulacje bo jeszcze nie urodziła. Na razie ma takie skurcze, że stwierdziła, że pier.... więcej dzieci nie będzie bo każe się zaszyć na wieki amen :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #727938 przez Alivva
hahaha czyli wszystko w normie z tą Twoją bratowa :D
Kupiłam mojej kozie naklejkę nad łóżeczko :)
4decoration.na.allegro.pl/naklejka-scien...elf-i3415479235.html
Wzór nr2...w kolorze fioletowym :)
Jak Wam się podoba??

11 lata 7 miesiąc temu #727941 przez asiek89
Villemo, no to gratulacje niech zostaną na później ;) Trzymamy kciuki za rodzącą Mamusię, oby szybko poszło! :)

Iva i właśnie o to chodzi, że dobija mnie świadomość tego, że facet ma w dupie a nagle w każdym momencie może sobie przypomnieć, że ma dziecko i zacząć się zachowywać jak kochający tatuś... :/ Szkoda mi tylko dzieci, które przez to cierpią.
Ale to prawda, czy teraz zrobimy to ustalenie, czy za parę lat wyjdzie na to samo, bo to widmo gdzieś będzie krążyło... Ech, trudno, trzeba przez to przejść, ale najpierw byle do porodu, wrócić do normalnego trybu życia, ogarnąć się jako tako i wtedy podziałać z tematem.

Dzięki dziewczyny za wyrażone opinie i słowa wsparcia :)

A tymczasem uciekamy bo o 15 mamy wizytę, a muszę wcześniej wyjść, bo jest gorąco i muszę się tam dokulać.
Powodzenia reszcie Mamuś, które się dzisiaj wizytują :)

Asia&Patryś

11 lata 7 miesiąc temu #727957 przez lenna_1983
Alivva lepiej niż ja ujęłaś ten lęk, kurde kiepsko sobie z tym radzę, nie powiem jak czytam wsze posty jest mi o wiele lepiej.. jakoś nie najlepiej sobie z tym stresem radzę:/

ale ok, nie zanudzam

wracam do prasowania:)

11 lata 7 miesiąc temu #727965 przez karolcia1919
Dzien dobry.
U nas dzis straszny bol plecow i zeber bo moje dziecko sie pcha jak nic...
Mam lenia...nastawilam tylko pranie i leze...
Jutro sie ogarnie w domu...a co tam...jestem na zwolnieniu by odpoczac...

Ja tam czuje ze to chlopak...choc okaze sie.

Izula trzymaj sie tam...

Kurde czesto spotylam kobiety co mialy ze mna wizyty a oni juz z wozkami;)

Od dzis zostal miesiac....

11 lata 7 miesiąc temu #727968 przez iwonta_kg
Izuś trzymaj się kochana dzielnie!!!!!!!! Trzymamy kciuki za was :kiss: :kiss: :kiss:

Lenna witaj :) nie zanudzasz!!!!! jestesmy tu po to zeby sobie pomóc!! jestesmy tu bardzo zgraną ekipką która rozmawia na każdy temat więc jak coś to wal prosto z mostu :) a w jakim wieku masz już dzieci?
JA czekam na poród cesarkowy :) jeden naturalny mam za sobą, choć nie do końca był doprowadzony no ale mniejsza o to.. napisz nam coś więcej o sobie :)

Iva bardzo mi się podobają takie naklejki!! ja w tygodniu będę przyklejać też nad łóżeczko swoje. mamy z postaciami z bajek. myszka miki, kaczor donald... :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #727975 przez Alivva
Tasiemiec mi się dziś załączył :P

Śniadanie,placek w pracy,teraz na obioad ROSIOŁ i oczywiście nie odeszłabym od stołu bez drugiego dania bo mamcia zrobiła ciemny sosik,czerwoną kapuchę i pyzy na parze.....az trudno było się rozbujać jak już wstałam hahaha

Asiek,leTko nie będzie ale masz rację....najpierw poród,dojdziesz do siebie i wypracujesz sobie rytm z Patrykiem a potem do dzieła ;) W nas kobietkach siła drzemie więc dasz radę :D
A planować i gdybać nie ma co bo zycie i tak sobie po swojemu weryfikuje te nasze wszelkie plany...
Powodzenia na wizycie i czekamy na wieści Patrysiowe :)

Lenna nie zanudzasz :) Myślę,że każda z nas ma tu swoje obawy,ale ogólnie staramy się wszystkie myśleć pozytywnie,żeby nie zwariować :D
Skąd jesteś? Napisz nam cuś o sobie :)

Iwonka,mi się też podobają naklejki z postaciami ale tyle tego,że nie mogłam się zdecydować i w końcu zdecydował brat co ma być nad łóżeczkiem :)
Jeszcze musze ogarnąć coś jakąś półeczkę albo mały wiszący regał na jakieś podręczne pierdołki.... Tez niby tyle tego a nie to czego szukam...

11 lata 7 miesiąc temu #727977 przez donata
Cześć mamuśki!

Ale naskrobałyście przez weekend :cheer: Wczoraj czytałam pół dnia i dzisiaj :P Ale doszłam do końca. To już chyba ostatnia podróż samochodem była przed porodem. Nie daję rady wysiedzieć 1,5 godziny. Mały chyba też nie lubi jeździć, bo zawsze brzuch mnie boli i mam skurcze. Zabraliśmy mamę moją do Olsztyna i jutro dopiero jedzie. Z dobrych wiadomości to mama dała 500 zł, żeby kupić małemu wszystkie rzeczy potrzebne :D Wczoraj byliśmy po wanienkę, pościel do łóżeczka z baldachimem, pościel do wózka itd. :) Jestem baaaardzo zadowolona z zakupów. Z chęcią bym nie wychodziła z pokoiku :) Zamieszczę jutro zdjęcia, jak nie zapomnę :)

Papi, piękny maluszek :*

Izulka, trzymam kciuki!

Iwonka, już tak mało Ci zostało :ohmy: Powodzenia!!!

Mi już jakoś przestało się śpieszyć :P Chyba ze strachu :D Jeszcze żebym tylko nie tyła tak szybko. Jak można w ciągu 2 dni przytyć prawie 2 kg??? :angry: :angry: :angry:

11 lata 7 miesiąc temu #727991 przez izula
część dziewczynki
dziekuje natalii ze przekazała moja wiadomosc. Pisze z komórki wiec tak po krótce. Wyczytalam tylko ze iwona zaczyna 39 tydzień moje gratulacje iwonka.
A asia pisała cos o alimentach. Asia wiem ze jestes kobieta i jak kazda dasz sobie rade. Ale pamietaj ze dziecku sie to należy. Choćby miało miec na dodatkowe przyjemności. Nieważne do tego trzeba dwóch osob wizytówką nie jestes wiec niech płacić. Jak ojciec dziecka nie bedzie chcial z nim utrzymywać kontaktu to załatw tez sobie o ograniczenie praw rodzicielskich bo inaczej bez jego zgody nie wyrobisk paszportu. Przepraszam jesli zle zinterpretowałam twoj problem.

Ja jestem po dwóch krupówkach. Przyjmowal mnie w nocy lekarz z ktorym rozm przez telefon. I jeszcze mowi to lepiej było przyjechać o 12 w dzien niz w nocy o 2. To mu oddaliła ze poszłam za jego rada i byłam na wizycie prywatnej. Nie robiłam bym alarmu gdyby nie te wymioty i bol w okolicy serca. Zreszta na ktg wyszedł jakis skurcz duzy i zwymiotodałam im na tym ktg to zmienili zdanie. Ehh

buziaki dla was

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #727999 przez SerekWaniliowy
Dziewczyny, nie pamiętam które mają bóle miesiączkowe, jak długo one trwają i czy bierzecie nospe na to albo co Wasi lekarze na to mówią? Mnie męczyły nad ranem a teraz nie mogę sie nawet ruszyć, nigdy nawet na miesiączkę takich nie miałam.

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #728005 przez ninka333
SerekWaniliowy napisał:

Dziewczyny, nie pamiętam które mają bóle miesiączkowe, jak długo one trwają i czy bierzecie nospe na to albo co Wasi lekarze na to mówią? Mnie męczyły nad ranem a teraz nie mogę sie nawet ruszyć, nigdy nawet na miesiączkę takich nie miałam.

ja bym radziła pojechach do szpitala na ktg bo takie bóle świadczą o porodzie a właściwie o rozwieraniu szyjki.

córeczka ALICJA

11 lata 7 miesiąc temu #728008 przez ninka333
a mi na ktg wyszły duże skoki tętna i mam skierowanie na 17.00 na powtórne ktg ale już na izbie przyjęć bo to może świadczyć ze moje łożysko się poddaje a mała nie dostaje tyle tlenu ile potrzebuje :( i właściwie mało się rusza dziś :(
na wszelki wypadek torba jedzie z nami !!!

córeczka ALICJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka