BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727595 przez niagara
Monika no moze faktycznie sie uda i rozpakuje sie w tym tygodniu, ale nie nastawiam sie na to jakos specjalnie, bo roznie to moze wyjsc, a nie chce sie pozniej niepotrzebnie rozczarowac ;) Jesli o skurcze chodzi to mam je praktycznie codziennie od jakis dwoch tygodni. Najpierw byl jeden, dwa dziennie, teraz juz kolo 6-7 i niestety sa bardzo malo przyjemne, zeby nie napisac wrecz bolesne :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #727597 przez słonko
Dobry wieczór dziewczynki :) Melduję się po długim weekendzie na Mazurach. Było BOSKO :lol: Wypływałam się na czym się dało: kajak, ponton, wpław. Tylko żagle sobie darowaliśmy. Woda wspaniała, ciepła. Były też spacery po lasach, ale niedługie, bo ostatnio trochę wolniej się poruszam :silly:

Wczoraj wieczorem, jak tu zerknęłam, miałam 40 stron do nadrobienia :ohmy: Dziś nie zdążyłam za dużo przeczytać... Na jutro zostaje 25 + to co dopiszecie, czyli pewnie ponad 30 :silly:

Papi, jeszcze raz gratuluję. Ależ Ci zazdroszczę, że jesteś już w domu ze swoim synkiem! Przepiękny Twój Adaś :)

Z Tego co zdążyłam się zorientować, reszta jeszcze w dwupakach :)

Jutro, jak nadrobię, to napiszę więcej i wstawię foty z Mazur :) Buziaki :kiss: :kiss: :kiss: Dobrej nocy!

Paulina i Piotruś

11 lata 4 miesiąc temu #727600 przez kocham_cie
Witam się z wieczorka... umęczona wzięłam prysznic i siup do wyrka... oj coś czuję że dziś w końcu pośpię :)

wizyta... hmmm dziewczyny szłam z nadzieją że doktorek powie mi że coś powoli zaczyna się dziać że usłyszę
"tak Pani Magdo, można się powoli szykować za dwa tygodnie będziemy rodzić"
a tu co...
Pani Magdo wszystko szczelnie pozamykane na cztery spust, raczej nie ma co liczyć na szybszy poród niż koło 40 tygodnia :ohmy:

No i co zrobić będę się tak turlała jeszcze przez 3-4 tygodnie :dry:

Z informacji które mnie ucieszyły... waga młodego stanęła w miejscu, od zeszłego tygodnia nie utył ani grama nadal jest 3250, za to wyciągnął się jeśli chodzi o cm... dysproporcje pomiędzy główką, kością udową a brzuszkiem się prawie wyrównały i wskazują na 38 tc ( a tydzień temu brzusio był o 3 tyg większy od reszty :blush: )

GBS ok
L4 dostałam do 20.09- w razie gdybym przenosiła, a następna wizyta za dwa tydnie.
No i oczywiście jestem lżejsza o 150 zł za wizytę czyli w tym miesiącu już 300... no a przede mną jeszcze jedna wizyta więc z tej wypłaty na samego lekarza stuknie 450zł :huh:

A teraz zabieram się za podczytanie co u was :)

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #727608 przez ninka333
papi - GRATULACJE!!!!!!! jaki śliczny maluszek :)!!!!!!! I zazdroszczę bardzo, że masz go już przy sobie! a imię ma rewelacyjne jak mój synio :)
z tym siusianiem to może kup innej firmy pieluszki i potestuj bo ja z moim maluchem nie miałam takiego problemu ale pamiętam że pzez pierwszy miesiąc to pielucha srednio co 2 godz była zmieniana :)

izula - trzymam kciuki za ciebie i śpieszącego się na świat maluszk też :) już prawie masz skończone 36 tc to juz w bezpieczny czas wkraczasz więc zaciskaj nogi jeszcze kilka dni :)a jak mały ma 3600g to już naprawdę poważny mężczyzna :silly:

karolcia - ale psikus z tą płcią :) będzie Kornelek albo Kornelcia :)

Niagara - zazdroszczę ci że tak się u ciebie to łatwo rozwija z tą szyjką :) będziesz miała szybki poród jak szyjka zanikła :) tym bardziej że samopoczucie masz chyba całkiem znośne :)

iwonka - jeju ty na suwaczku już tylko 7 dni!!!! jak ten czas szybciutko ucieka!!!!

ale zaraz na forum pojawi się zdjęć maluchów, bo i tak nieżle się trzymamy jak już 20 sierpień a tu tylko 1 mamuśka wrześniowa się rozpakowała :)

ja jutro znów na ktg do przychodni do szpitala jadę a w środę mam wizyte i zobaczymy jak tam moja szyjka się trzyma no i mała jak podrosła bo od miesiąca moja gin na urlopie i wkońcu wróciła!!!! oszaleje z tej niecierpliwości :ohmy:

córeczka ALICJA

11 lata 4 miesiąc temu #727615 przez Alivva
Pojechałam do koleżanki a tu 4 strony do nadrobienia :D
W końcu udalł nam się spotkać z moją Kamisią :) Biedna już 1,5 roku po szpitalach się tuła ale wreszcie już widac horyzont.... Ostatnio się z nią widziałam w grudniu tuż przed zajściem w ciąże a dziś jak mnie zobaczyła to nie mogła przestać się zachwycać brzusiem i tym,że to dziewczynka i w ogóle....za długo się nie widziałyśmy i to potem tak jest :)

Patrzę na foteczki i Pyzaury i Nike....kurcze jakie wszystkie z nas fajne mamuśki :)

Aga...maliny i fasolkę to rozumiem ale te buraki??? Boshe ja tak nie znosze zaprawiac buraczków,że pomimo tego,że bardzo lubię to chyba w przyszłości będę wolała od czasu do czasu kupić słoik niż się zmuszać :/

Izula.....3600 o jejku.... to dopiero waga :) W moim towarzystwie to ja obstawiłam największą wagę Luśki bo 3400 a reszta max 3000... ciekawe :huh: :huh: :huh:

Karolcia???? Czy ja coś ominęłam???? Jak to dziewczynkę???

Villemo Ty już nie kracz okey?? Chyba że sobie :D Tobie to ja wręcz zyczę tej Sary,żebyś mi nie wygarniała hahaha :) Ja to teraz już naprawdę nie zyczę sobie takiej niespodzianki.... Przykroby mi było,bo te ciuszki moje to 90% typowo dziewczęcych a dziś babcia dwie sukienusie kupiła.... Ale fakt-najważniejsze zdrowe a z ciuchami dałoby sie radę....
Znów możnaby się było rzucić w wir zakupów hahaha

Daguniu...Ty sie tą wagą 3kg tak nie sugeruj,bo ja się urodziłam z wagą 2600gram,z sitkiem na serduszku a zobacz jaka wielka baba ze mnie wyrosła :)

Papi kochana,ja nie miałam takich przygód z przesikiwaniem papmuchów a uzywałam Dadę przy Filipie. Dość ciasno je zapinałam i zawsze uważałam żeby siurak nie był podwinięty do góry.
ja za to częściej miałam niespodzianki typu fontanna podczas przewijania albo po kapieli.... czysty pachnący i zanim zdążyłam zakładac pieluszkę....leciała fontanna :D
Ooooo Boziuuuu jaki słooooodziak :D Aż się wierzyć nie chce,że niebawem zaczną się tu sypać takie fotki bąbelków :)
Mój Filip też mówi,że jaki kochany,jak dobrze,że zaraz Aluśka sie urodzi i będzie można wreszcie tulić i całować :D

Niagara....mówisz,że Ty następna w kolejce?? :D Kurcze wiecie co? Niby z jednej strony czas popierdziela a z drugiej mam wrażenie,że się wlecze straszliwie i ta data 10.09 taaaaaka odległa :/

No nic...nie pozostaje nam nic innego jak czekac i patrzeć co się bedzie działo i jak się nam zaczną bąble pojawiac na świecie :)

A właśnie....w razie pomyłek....jakie imiona dałybyście dzieciom??
U mnie raczej zostałoby jak na poczatku,jak nie Alicja to byłby Oliwier :)

11 lata 4 miesiąc temu #727629 przez karolcia1919
Gdyby kornelek na prawde okazal sie dziewczynka;tesciowa chce Zosie zas moja mama Natalke ...bartek chce Amelcie...a ja Kornelie lub Igusie no i zawsze Lenka mi sie podobala...

Tym mamcia co juz moga rodzic trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazania.

Zas tym co jeszcze nie moga a wszystko wskazuje na porody trzymam kciuki by jeszcze troche dzieci zaczekaly.

Zas Tym co sie nic nie dzieje zycze cierpliwosci ;)

I gratuluje Udanych wizyt ;)

Ja ktg nie mam...a kolejna wizyta 09.09 ale mysle ze chyba urodze do tego czasu ...

11 lata 4 miesiąc temu #727638 przez nefeli
Papi zakochalam sie ,jest wspanialy,zycze Wam duzo zdrowka!!! :kiss: :kiss: :kiss:
Natalka nie moge sie juz Twojej niunki doczekac,powiadasz ze w tym tygodniu,rewelacja,czekam z niecierpliwoscia!!!! tez juz bym chciala 37tydzien ...czas jakos zaczal sie coraz bardziej ciagnac...

11 lata 4 miesiąc temu #727642 przez nefeli
Dinku co do wagi to moj gin stwierdzil ze rodze dzieci takie okolo 3400 no i chyba ma racje,bo synio 3350,a gdyby mala do 40tyg byla w brzuszku tez by tam dobila,jesli zas zrobia cc w 36 to max 2500 a to troszke malo :( chcialabym uniknac inkubatora!!!
Papi co do pampersow ja uzywalam tych zoltych,bylo ok z siusianiem,tak jak pisza dziewczyny ptaszek zawsze do dolu..
Iva ja tez te fontanny pamietam,pierwszy raz po kapieli obsikal tesciowa :)
dobrej nocki dla wszystkich Mamus szczegolnie tych z bezsennoscia :)

11 lata 4 miesiąc temu #727644 przez Alivva
nefeli napisał:

Iva ja tez te fontanny pamietam,pierwszy raz po kapieli obsikal tesciowa :)

Wiedział co można a może i wręcz należy OLAĆ hahaha

11 lata 4 miesiąc temu #727659 przez asiek89
O kurczę, Papi, Adaś jest prześliczny! Chyba wszystkie się tu rozczuliłyśmy :)

Niagarko, no proszę, w takim razie czekamy na to co u Was się dalej będzie działo :) A może się dziać niedługo z tego co mówisz :) Oby szczęśliwie i zdrowo :)

Karolciu, u mnie doktor na połówkowym usg stwierdził, że "z tego nie da się zrobić dziewczynki", ale ja ciągle biorę pod uwagę, że może być niespodzianka ;) Chociaż wtedy miałabym problem z imieniem.. bo bardzo podoba mi się Maja, ale to jest dość oklepane imię na tą chwilę i wolałabym coś rzadziej spotykanego. No, ale zobaczymy.

Madziu, dobrze, że wymiary się poprawiły, a co do to przewidywanego terminu porodu to już w sumie niedługo... chociaż ja też już się nie mogę doczekać, ale spodziewam się, ze mogę przenosić. Grunt, żebyście zdrowo doczekali do końca :)

Villemo, facet zostawił mnie w sumie kiedy się dowiedział o ciąży, od początku unika ze mną kontaktu i nie interesuje się ani mną ani Małym. Zdaję sobie sprawę, że powinien odpowiedzieć za swoją nieodpowiedzialność, hehe jakkolwiek to brzmi :P.

Iva, dzięki za rady, wiem, że to miałoby swoje ogromne plusy, ale muszę to jeszcze przemyśleć dobrze. Dam sobie czas i pomyślę co z tym zrobić.

Asia&Patryś

11 lata 4 miesiąc temu #727662 przez niagara
Daguś myślę, że nie masz się co martwić niską wagą niuńki, ja sama urodziłam się w terminie, a ważyłam tylko 2450g :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #727667 przez iwonta_kg
Ja bym dala imie Nadia gdyby sie okazalo ze kacperek jest dziewczynka ;)

Dzis w wiadomosciach mowili ze w belgii mozna dziecku plec wybrać! Paranoja!

Alez mnie ta glowa boli... rano mam pobranie krwi...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 4 miesiąc temu #727670 przez asiek89
Iwonko, ja słyszałam, że w Niemczech będzie możliwość taka, że dziecko samo sobie będzie mogło wybrać płeć, ale TYLKO w sytuacji, kiedy urodzi się z cechami obojnaczymi - według mnie takie wyjście jest logiczne. Nie ma to nic wspólnego z tworzeniem trzeciej płci zgodnie z tym co mówili.

Asia&Patryś

11 lata 4 miesiąc temu #727672 przez kocham_cie
Papi powinnaś dostać medal za cierpliwość... ja bym babe ubiła... dobrze że jesteście już sami, tylko wy i adaś :)

Iva jejku co za baran z tego twojego ex, ty się biedna przy nim wykończysz nerwowo :ohmy:

Paulinka nie jesteś ostatnia z praniem bo ja dopiero połowę mam za sobą ;)

Monia gratuluję udanej wizyty, ja fotek też nie mam bo młody wstydliwy i wciska buziunie w łożysko... a teraz to ja już całkiem na tym usg nic nie widzę ;)

Nike pięknie wyglądasz :)

Pyzaura króliczku a czemu brzusio ucięty???

Serku za to fikanie to od męża powinnaś była klapsa na gołe dupsko dostać!!!

Karolcia :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: dziewczynkę :ohmy:

Izula wiesz co szlag by trafił tą służbę zdrowia...szczyt wszystkiego żeby odsyłać cię na prywatną wizytę!

Kinia ja takie parcie na odbyt też ciągle czuję :dry: i wiem jakie to nieprzyjemne

Daga ten lekarz to oszalał zeby kazać ci robić badania co 2 dzień :ohmy: skąd niby na to kasiorę brać :unsure:

Natka rozumiem że doktorek dał zielone światło... szyjka gotowa więc nie ma na co czekać tylko dawać nam tu pierwszą wrześniową księżniczkę:)

Papi ależ Adaś jest słodziutki :kiss: taki do wycałowania... no naprawdę śliczniutki :lol:

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #727673 przez akina_zet
Kurcze Iva,ja to nie wiem co bym za imię wybrała gdyby to był chłopak :D Podoba mi się Wojtek,ale mężowi nie :D

Asiek a to jeden skurczybyk z tego chłopa,jak to się nie interesuje małym? Takiego to bym odrazu sprała!

Madzia,może nie przenosisz,choć położna mówi,że im dłużej malec w brzuchu tym lepiej ;)

Nefelko a Ty wkońcu na kiedy masz tą cesarkę ustaloną?

Monika Z.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka