BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #727414 przez aska06091
Cześć dziewczyny!
Iza, ja również trzymam za Was kciuki, dobrze, że jesteś już w 36tc, więc w razie w wszystko będzie dobrze ;) pewnie jesteś już na wizycie więc ściskam kciuki z całych sił :cheer:

Dobrze wiedzieć jak wygląda czop, jak ja się cieszę, że znalazłam to forum. Tu zawsze czegoś ciekawego się dowiem ;)

Eh, a do nas ma przyjechać szwagier z narzeczoną. Mają zostać na jedną noc, a ja już na samą myśl mam dość, bo za bardzo nie przepadam za przyszłą żoną szwagra i te ich świetne rady na życie zaczynając od tematu naszego ślubu kościelnego kiedy mamy go zawrzeć, a kończąc na tym, że wg nich mamy kupować wszystko na raty, żeby mieć historię kredytowania. I żartować z nimi nie można, bo wszystko biorą na serio i się obrażają, a jeszcze brakuje mi tylko ich fochów.

A i mnie też zaczyna męczyć bezsenność. A dzisiejsza noc dodatkowo mimo deszczu była strasznie duszna, więc w ogóle się nie wyspałam.

Jutro idziemy na wizytę, ciekawe jak tam moja szyjka.
I oczywiście życzę powodzenia wszystkim na wizytach. U niektórych to już ostatnie i będziemy cieszyć się z kolejnych dzieciątkek :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #727429 przez SerekWaniliowy
Rany dziewczyny ruszyć się nie mogę, myślałam, że do domu nie dojadę. Teraz leżę od 2 godzin a 2kg malin i tyle samo fasolki czeka na obrobienie i uwaga! 20kg buraków ale to już jutro bo nawet nie ma tego kto wnieść na górę :side: a o prasowaniu dziś nawet nie ma mowy.

No i znów będę Monikę męczyła, kochana do jakich dużych słoiczków robisz malinki i jak długo je gotujesz? Aha a zalewasz je wodą? :blush:

Ivva rany rewelacyjne zdjęcia, szczególnie z tym zwierzem! A brzusio to jak pół mojego hihi ślicznie wyglądacie! A były to jakiś nieogarnięty jest :huh: szkoda komentować :angry:

Ooo za to Villemo to porządnie zakwaterowała swojego Wiktorka, aż muszę z ciekawości zmierzyć swój, bo mam wrażenie że dość podobny mam :laugh: no i nasza kruszka tylko o 1 dzień młodsza :) tyle, że Bognę na porządnym stelażu noszę a Ty kruszynka jesteś :)

Nie opamiętałam się i zjadłam miseczkę malin, kurka jak mnie teraz zgaga pali :dry:

Kocham Cię pochwal się łóżeczkiem i wobec siebie nie bądź taka surowa. Ty masz 175cm i 13kg ja tyle samo na plusie i 15cm mniej do ułożenia tych kg ;) i pamiętam dobrze Twoje zdjęcie i tego ciałka nic a nic nie widać :)

kocham_cie napisał:

...bez problemu kiedyś mieściły się tam większe rzeczy :silly:

hehe to samo pomyślałam o sobie a raczej o M ;) hehee a w sobotę odwiedziliśmy kuzyna męża i on powiedział do mojego, żeby dał w łapę lekarzowi i mi jeden szew więcej założył by ciaśniej było i mi sie wyrwało, że u nas to odwrotnie niż u Niego, że na sprzęt Jego kuzyna to ze 2 supełki mniej musiałby założyć i skończyły się głupie żarciki ;)

...ale się z waszych dyskusji niedzielnych naśmiałam, ja wyszłam z założenia, że z pewnością sporo przybiorę i zainwestowałam w sportowe galoty bezszwowe w rozmiarze L i XL i są takie super mieciusie że do tej pory mogę je nosić i nie cisną choć dupsko rośnie :silly:

Ojej Kalinka - kolejna kruszynka!

Papi jak miło się czyta, że sobie radzicie z maluszkiem i jaka wkur*****ca ta Twoja teściowa niemiłosiernie! Żadnego hamulca babsko nie ma!

Nawet leżeć mi niewygodnie bo żebra mnie bolą :( w sobotę sie wywróciłam i mam pod pachą żebra sine, nawet nie wiem jak to zrobiłam, szłam i nagle leżę :/ na szczęście w łazience leżały na kupce pościele i ochraniacz z becikiem to troszkę na nie spadłam ale rumor był niemiłosierny i jeszcze zrypki od męża dostałam, że miałam leżeć i dyktować co ma robić :/ do licha ciężkiego już do niczego się nie nadaję :dry: :blush:

Aga

11 lata 4 miesiąc temu #727430 przez izula
Dziewczynki moje kochane.

JEstesmy dalej w dwupaku. Pani dr przepisala fenoterol. Jak do srody nie przejdzie to do szpitala i beda dawac kroplowke z magnezem. Chce malego przetrzymac do 2 wrzesnia. Powiedziala zeby sie nie denerwowac, nic nie robic, lezec to moze sie uda. Podobno tak czesto sie dzieje na 2/3 tyg przed porodem. Maly wazy 3600 plus minus 500 gram. Glowka uciska juz na reszte mojej szyjki i przesunal podobno pessar. Juz moja mama zkomentowala o ludzie kolejny lek to lepiej jak by ci juz zrobili ta cesarke. postaram sie was sledzic z telefonu

buziole moje kochane

[/url]
[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #727448 przez karolcia1919
Hej.jestesmy po usg...mimo ze sie nasiedzialam....i lekarz sie spoznil....i przede mna weszlo trzech ze sluzby zdrowia....

Jest dobrze glowka jest wieksza ale strukture glowy i mozgu oceniono prawidlowo.

I Uwaga...waga 2500g;) i powiedzial ze mam duza dziewczynke !!!!!!;p
Rozumiecie ????

11 lata 4 miesiąc temu #727449 przez SerekWaniliowy
Ojej dopiero doczytałam o perypetiach Izy! Kochana cierpliwości do tych buców w szpitalu! Trzymamy kciuki a Wy trzymajcie się ciasno razem i cieplutko :kiss:

Pyzaura bomba to zdjęcie, szkoda jeszcze tylko że króliczkowi bebzolka nie widać :lol:

Nike jaka słodka tapeta no i Wy jak się ładnie prezentujecie :)

Aga

11 lata 4 miesiąc temu #727452 przez SerekWaniliowy
Izunia to tak jak powiedziała leż i pachnij a prasowanie i resztę zostaw mamie skoro tak sie martwi lekami i mężowi :kiss:

Karolka jakto dziewczynkę? Dopytałaś go? poprosiłaś o ponowne sprawdzenie :ohmy: :lol:

Aga

11 lata 4 miesiąc temu #727458 przez mery75
Hej kobitki podczytuje was w międzyczasie zaraz dokończe a ja dzisiaj po wizycie wymaz na GBS pobrany i u nas to poradnia zajmuje się resztą ja tylko mam wołać wynik na kolejnej wizycie :blink: badała mnie dzisiaj tętno super 140 min. i powiedziała że moja mała to nietaka mała dała mi na usg ale się wściekłam bo wizyte mam na o2.o9 bo boi się że urodze wcześniej bo szyjka się skróciła a na nfz usg mi zaproponowali na 03.09 :angry: no wściec się można i musiałam prywatnie sobie załatwić na 29.08 za 150 zł ale musze zrobić bo to między 36-40 tyg. obowiązkowe jest ale i tak chcę wiedZieć co z Julą no i skierowanie mam jeszcze na WR I HBS bo podobno robi się w ciąży te badania 2 razy a teraz czytam dalej ale z tego co widziałam to zdjęcia dziewczynki brzuszków suuuuuper

11 lata 4 miesiąc temu #727459 przez karolcia1919
On sam powiedzial ale duza dziewczynka...a ja dziewczynka ?a on ze tak....jestem zaglupia juz...tu przygotowana na chlopca...a on mi ze dziewczynka.kurde sama widzialam siusiaka jak pani doktor mi pokazywala...nie wierze troche !;/

11 lata 4 miesiąc temu #727467 przez Villemo
karolcia1919 napisał:

On sam powiedzial ale duza dziewczynka...a ja dziewczynka ?a on ze tak....jestem zaglupia juz...tu przygotowana na chlopca...a on mi ze dziewczynka.kurde sama widzialam siusiaka jak pani doktor mi pokazywala...nie wierze troche !;/

ale jaja heheheh ;) ja to mam podejrzenia, że tu więcej takich niespodzianek będzie.

11 lata 4 miesiąc temu #727469 przez paulinka.k22
O rany Karolcia, jak to dziewczynka? :) już kiedyś chyba też miałaś taka sytuację, dobrze kojarzę? ja to sie też boję, żeby mi się czasami Olka z fiutkiem nie urodziła :silly: bo jak w maju mi powiedział, że dziewczynka, tak od tej pory leży pośladkowo i nic nie widać ;) a w komodzie same różowe ciuszki :silly: ale by były jaja... :lol:

Izulka oszczędzaj się dalej kochana! Ja też czekam do września, a później niech się dzieje co chce :)

Mery cieszę się, że u Was też wszystko O.K. :)

11 lata 4 miesiąc temu #727471 przez karolcia1919

11 lata 4 miesiąc temu #727473 przez karolcia1919

11 lata 4 miesiąc temu #727474 przez paulinka.k22
karolcia1919 napisał:

Okaze sie....ale jaja naprawde.moj bartek tez nie wierzy

Karolcia najwyżej się ciuchami wymienimy :lol: :silly: :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #727475 przez mery75
Karolka ale jajca oby to jednak Kornel jednak był coś mu się popieprzyło ale najważniejsze że pomiary prawidłowe :blink:
Izula kochana oszczędzaj się jeszcze troszku :blink:
Papi ale masz fajnie tyle że teściowa od jasnej cholery nie na moje nerwy wstaw zdjęcia synusia plis plis
A zapomniałam napisać że już na plusie mam 21 lalalala moja waga teraz to 74kg. a zaczynałam 53kg. w 8 tyg. no i jeszcze wynik na czystość pochwy dostałam i okazało się że wdała się delikatnie grzybica ale podobno w ciąży to normalka niekazała się przejmować przepisała mi nestatyne dopochwowo i zamieniła luteine dopochwowo na doustnie a wogóle powiedziała że luteine bierze się do 35 tyg. tylko ona chce żebym 2 tyg. jeszcze ponosiła bo stwierdziła że jak niedonosze do 40tyg. to nic się niestanie i szyjka się skraca a więc mogę urodzić wcześniej

11 lata 4 miesiąc temu #727476 przez iwonta_kg
Karolcia ale jaja!!!! jakto dziewczynka??? jak już siusiak był widoczny to gdzie on dziewczynkę widzi???
A kiedy masz teraz wizytę żeby to sprawdzić na 100%??

Paulinka kiedyś chyba Natka miała taką sytuację z płcią maluszka o ile dobrze pamiętam :)

Ja sobie pospałam troszkę. Teraz jem tosty mmmmmmm z serkiem żółtym i szyneczką :lol:
pychaaaa :lol:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka