BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #727676 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Ja bym dala imie Nadia gdyby sie okazalo ze kacperek jest dziewczynka ;)

Dzis w wiadomosciach mowili ze w belgii mozna dziecku plec wybrać! Paranoja!

Alez mnie ta glowa boli... rano mam pobranie krwi...

Boshe jak ludzkość tak będzie igrać z naturą to zaraz będzie plaga hemafrodytów....
Cóż,trzeba nasze dzieci kierować w kierunku psychologii....będą mieli PEWNE zatrudnienie....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #727677 przez iwonta_kg
Moj telefon robi zdjecia o duzej wielkości. Takiej ze nie mozna walić na forum. Jak ja wam pokaze zdjecie kacperka?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #727679 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Moj telefon robi zdjecia o duzej wielkości. Takiej ze nie mozna walić na forum. Jak ja wam pokaze zdjecie kacperka?

Iwonka ja tez miałam ten sam problem jak dorobiłam się nowego fona. Ściągnęłam sobie darmową aplikację do obróbki zdjęć....moja apka dokładnie nazywa się : Resize Me! ale wiem,że jest tego masa :)tzn...takich różnych darmowych aplikacji na fony ;)
szybko można zmniejszyć takim programem fotki i wrzucac na neta ;)

11 lata 7 miesiąc temu #727682 przez niagara
iwonta_kg napisał:

Ja przesyłam na laptopa i wtedy zmniejszam rozmiar :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #727690 przez Nubi
Iwonka w aplikacji aparatu powinnas miec opcje wielkosci zdjec do mmsa.

A wracajac do dupnego problemu slyszlam ze wiadome miejsce smarnac trzeba miodem... Nie wiem na ile pomoze... :blush:

Dobrej nocy :kiss:

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu #727691 przez akina_zet
Wiecie co,zapomniałam Wam powiedzieć,że spotkałam się z tą położną w ramach szkoły rodzenia. I jak opowiedziała mi jak tam poród wygląda w miejscu,w którym mam rodzić,to jestem obsrana,a wierzcie mi,że do tej pory był pełen luzik :huh:

Z ciekawostek,wszystkie pierworódki na oddziale mojego gina są nacinane,bez wyjątków,używane są kleszcze-ale wtedy gdy dziecko ma już główkę na zewnątrz i nie może jakoś wykonać odpowiedniego obrotu do wyjścia czy co-ja w panikę,ona mi mówi,że to bezpieczne :huh: Że ponoć kiedyś kleszcze były zakładane za wcześnie i były powikłania dlatego. O znieczuleniu,że nie zawsze można podać-a ja się nastawiłam,że bez tego nie rodzę. O rodzeniu łożyska,łyżeczkowaniu jak wszystko nie wylezie,albo o usypianiu jak w ogóle nie można go urodzić,wtedy wyjmowane jest ręcznie :huh: Oj nie będę mówić więcej,bo nie chcę straszyć,poza tym pewnie w Waszych szpitalach inne praktyki. Dziecko najważniejsze,trzeba panikę gdzieś schować :cheer:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #727693 przez akina_zet
Nubi napisał:

Iwonka w aplikacji aparatu powinnas miec opcje wielkosci zdjec do mmsa.

A wracajac do dupnego problemu slyszlam ze wiadome miejsce smarnac trzeba miodem... Nie wiem na ile pomoze... :blush:

Dobrej nocy :kiss:

Nubisiu,powiadasz miodowa pupa? Trza wypróbować B)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #727698 przez agamo
Papi jakie cudo ty masz w domu!!!!!!! No śliczny ten Adaś I odrazu widać gołym okiem ze to chłopak! Wogole jaki duży na zdjęciu! Ranyyyy ale jestem zazdrosna! Życzę wam i przede wszystkim Adasiowi duuuuuzo zdrowka! Co do przemakania to może częściej musisz małego przewijac albo faktycznie pampersy jeszcze ciut za duże.

Iva twój ex to jakiś mega baran I bardzo dobrze ze go opitolilas należało mu sie pacan jeden!

Nike śliczna fotka Super wygladasz! I świetna sukienka!

Karolcia o co chodzi z ta dziewczynka a to jaja! Jak powiedziałam dzisiaj moim w domu ze tak ci powiedzieli to ich zamurowalo! Oh nie chciałabym takiej niespodzianki Fakt córkę tez chce mieć ale niech juz będzie następna bo wszystko gotowe dla synusia A imienia dla dziewczynki kompletnie nie mam! Może Hania?!

Monia nie stresuj sie Co do naciecia to nie jestem pewna ale wydaje mi sie ze możesz nie wyrazić zgody I lekarz nie ma prawa cię naciac choćby chciał! Co do lozyska u nas dają zastrzyk który przyspiesza i pomoga w jego urodzeniu A znieczuleniem sie naprawdę nie przejmuj bo może wcale nie będziesz go potrzebować! Będzie dobrze! Zobaczysz!

Natka no to dobre wieści! Ale fakt nie ma co sie nastawiac bo ja tez czekam i każdy dzień zawód :( lepiej sie nie nastawiac a jak przyjdzie szybko to sie cieszyć będziemy! No i trzymam za was kciukasy obejście długo nie musiały czekać!

Dobra lecę spać mały daje popalic oś na noc obym zasnela!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #727700 przez akina_zet
O rety Aguś,patrzę na Twój suwaczek i u Ciebie to już ;) Pewnie lada dzień zobaczysz małego :)

A ja spać nie mogę,liczenie baranów nie pomaga :(

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #727701 przez Alivva
Pecherz mnie z wyra w srodku nocy nie wyciagnie ale juz zimny,gazowany Schweppes z lodowki jak przemowi to co innego :-D mniammmmm opilysmmy sie i dalej w kime :-)

11 lata 7 miesiąc temu #727702 przez kocham_cie
Oj głapia ja głupia łudziłam się że po wczorajszej nieprzespanej nocy i aktywnym dniu tej nocy zaznam błogiego odpoczynku... hahaha magdo nie bądź śmieszna... zasnąć udało się koło 01:00, pobudka standardowo o 04:00, oczywiście w między czasie przerwy na siusiu... wiem zaczynam być monotematyczna co noc ta sama przeprawa... :dry:

Agamo czyżbyś miała rację że mój szkrabek będzie nocnym szaleńcem??? Antoś oczywiście jest moim wiernym towarzyszem tych nocnych przepraw... właśnie próbuje wyjść z mego prawego boku :blush: ojć chłopcze nie tędy droga :blink:

Monia Akina wiem słoneczko, że temu mojemu żuczkowi w brzusiu jest jak w niebie i najlepiej żeby został tam jak najdłużej ale zaczyna wychodzić ze mnie moja największa wada... brak cierpliwości... zawsze- zazwyczaj dostaję to czego chcę w danym momencie...a tu tego się nie da zrobić i zaczynam się irytować... jak małe dziecko które nie może dostać zabawki ze sklepowej pólki :blush:

Choć z drugiej strony to wszystko o czym piszesz o porodach... ja przez 3 dni się napatrzyłam w szpitalu na ciepiące dziewczyny, których szyjki nie chciały wspólpracować z resztą organizmu, i chyba podświadomie boję się że u mnie będzie tak samo i będę cierpiałą jak one... dlatego każda informacja że moja stalowa szyjka ani myśli przygotowywać się do porodu doprowadza mnie do obłędu!!! zaczynam się naprawdę bać...

Iwonko jak dziś twój sen??? a jeśli chodzi o fotkę to tak jnak dziewczyny napisały ściągnij aplikację do obróbki zdjęć... mase tego w play sklepie, a o ile dobrze pamiętam masz androida więc pewnie korzystasz z tego dobrodziejstwa :silly:

Kinia zapomniałam... kiedyś wspomniałaś że korzystasz z aplikacji asystenta ciążowego... dziękuję... oczywiście od razu go ściągnęłam i naprawdę świetna rzecz mój D. też sobie pobrał i teraz jest na bieząco co z naszym mluszkiem... szkoda tylko że od 33 tyg :(

Ależ te noce sa już długie... dochodzi 5 a za oknem ciemna noc... ja już po porcji gorącego kakoa...teraz uciekam pod prysznic i chyba do wyrka :blush: może się jeszcze uda choć na chwilkę zasnąć :side:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #727704 przez iwonta_kg
5:34 na czasie - dzień dobry.

Boshe jaki ja mialam realny sen dziewczęta... normalnie wody mi odeszly! Moj S. lezy obok mnie w lozku, ja probuje wstac przechodząc przez niego bo on lezy po zewnętrznej stronie lozka i nagle on mi wyskakuje z tekstem ze cos chyba ze mnie leci! Ja patrze a tu taka różowawa woda ze mnie cieknie! Obudzilam sie cala spocona wiec wyobraźcie sobie moje zdziwlienie! O matko...

Za trzy godz mama przyjedzie pobrać mi krew. Bo jak powiedzialam jej ze w miare jako tako wysypiam sie na narozniku to postanowili zostac u mojej siostry do konca remontu!

Dobranoc...

11 lata 7 miesiąc temu #727705 przez iwonta_kg
A w moim suwaczku powinno byc jeszcze dopisane "a twój facet sie nie boi"...

11 lata 7 miesiąc temu #727710 przez niagara
Dzien dobry :)
Dzis i ja juz nie spie :)
Nadal w dwupaku i cos tego rychlego wypakowanie nie widze ;) no nic, zobaczymy, pozostaje czekac ;)

11 lata 7 miesiąc temu #727717 przez nefeli
Witam Mamusie !!!
Monis wizyte mam 2.09 i wtedy juz sie powinien okreslic czy cc zrobi 4-6 czy moze uda sie dociagnac do planowanego 9-11? Z jednej strony wole wczesniej zeby juz bylo bez nerwow,z drugiej chcialabym dojsc do 37tygodnia,bo malutka jest malutka :)
A drugi gin kazal sprawdzac co 2-3 dni czy wyniki nie ida w gore,czy nie zolkne i sie nie drapie bo jak tak to moze zrobic jeszcze wczesniej cc :(
Madzia wlasnie ta kasa okropna,on sobie wypisuje skierowania a ja musze za to placic,ale to dla dobra malej,bo podobno w 2dni moga skoczyc i jakby przeoczyl to mogloby byc zle...wiec mam nie mam kasy ...musze miec...u Nas najciezsza sytuacja zima,a my ograzeni w dlugach z poprzedniej jeszcze...
Wczoraj stwierdzilam ze musze chyba kupic jedno opakowanie mleczka i jedne pampersy nr1.
Asia domagaj sie swoich praw,znam przypadek sprzed lat jak nawet ojcostwa sie wyparl ale juz 18 lat placi do dzis,nie odpuszczaj,,,to jego zasrany obowiazek placic na malenstwo!!!!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka